Hogyan érhetek el bármit? – A megvalósítás 10 lépése

Hogyan érhetek el bármit? – A megvalósítás 10 lépése egy olyan összeállítás, amely bemutatja azokat a teendőket, melyek téged végig visznek ezen a folyamaton. Mindez nem annyira tehetség és képességek kérdése, mint azé, milyen következetességgel és tudatossággal éled az életed.

A megvalósítás 10 lépése

1.Szinkron

Hogyan érhetek el bármit? A szinkron a legelső és a legkönnyebb. De mit is jelent ez? A legtöbb ember azért nem sikeres, mert nem azt csinálja, amivel harmonizál. Vagy csinálja, de nem ott és akkor, amikor jó lenne. Például ha nem tudod pontosan melyik személyiségtípus áll a legközelebb hozzád, akkor a világ egyik leginkább segítő önismereti információját nem használod.

Hogyan tudod megtalálni és összhangba hozni azt a munkát, feladatot, mely a leginkább összhangban van a Te személyiségtípusoddal? Ezzel egy külön tananyag foglalkozik a tagsági rendszerben. De bármit is akarsz elérni, amíg nincsen harmóniában a Te természeteddel, képességeiddel gondolataiddal, veszett nehéz dolgod lesz.

2.Hogyan érhetek el bármit? A fókusz

Ezzel a témával is már többször foglalkoztam. Ide sorolható a vonzásfókusz is, de az eredményességet növeli a 7 módszer a fókusz és az összpontosítás növelésére (csak tagok olvashatják bejelentkezés után!). Amit nem tartasz fókuszban, azzal semmi sem lesz, de ami folyamatosan ott van, az egyre nagyobb szerepet tölt be életedben.

Millió irányba haladhatsz naponta, de csak egy a kérdés. Neked mi a fontos? Mit akarsz igazán? Ha ezzel foglalkozol, előrejutsz, ha hagyod elterelni a figyelmed, akkor mások céljait követed. Ugyanígy lényegbevágó mire pazarlod az érzelmeidet. Ha sokat foglalkozol azzal, mi zajlik most a világban, felbecsülhetetlenül sok energiát fordítasz olyasmire, amire nem vagy közvetlen behatással.

3.A motiváció fenntartása

Hogyan érhetek el bármit? A motiváció erőssége és tartóssága kulcstényező. Ha például testedzéssel fejleszted önmagad, akkor ez valódi motiváció nélkül rabszolgamunka, de erős belső motiváltság esetén eufóriát okozhat. Hogy tartós legyen a motivációd, két dolog szükséges.

 • Elég erős belső vágy, ami nem múlik.
 • Folyamatos fókusz minden olyasmire, ami fenntartja ezt.

Könnyen lehetséges, hogy használsz motiváló szavakat, vagy akár olvasol motivációs könyveket is. Ezek segítenek abban, hogy szinten tartsad a belső motiváltságod. Amennyiben ez lecsökken, el kell gondolkoznod azon, tényleg igazán akarod-e amibe belevágtál.

4.Hogyan érhetek el bármit? Önbizalom fejlesztése

Ha önbizalom fejlesztő könyveket olvasol, az jó ahhoz, hogy tudd mit teszel, és elindítson egy irányba. De ami igazán segít, az a tevékenység, amelyik folyamatosan fejleszti azt. Vagyis olyasmit csinálsz, amiben egyre jobbá válsz, s ezzel együtt, egyre növekszik a magabiztosságod.

Az önbizalom növeléssel kapcsolatos ismereteket már összefoglaltam egy régebbi cikkben. Százszor hatékonyabb, ha egy adott tevékenységgel fejleszted, mint ha csak úgy általánosságban. Mert olyan nincs, hogy valaki általánosságban nagy önbizalmú. Általánosságban lehet nagy önbizalmú a hozzáállása. Azonban adott terület ismeretétől és saját tudástól, képességektől függ, mennyire jó az önbizalma.

5.Kommunikáció

Lehet, hogy olyasmivel foglalkozol, amit egyedül csinálsz, talán alkotsz valamit. Bármi is legyen, valamilyen módon kapcsolódsz másokhoz, amit készítesz, eljut, vagy csak beszélsz róla. A kommunikáció az mellett, hogy mindennapos dolog, igazi művészet is. Egyik előbbi cikkben megírtam a kommunikáció fejlesztése hogyan történik.

A 10 lépés a megvalósításhoz ezen tagja számos más dologhoz is kapcsolódik. Tudnod érdemes, hogy a kommunikáció nem csupán a szöveg, vagy a beszéd. Minden mozdulatod, sőt, a gondolataid is üzennek. Tudatosan dolgoznod kell azon, mi az, amit sugárzol, amit kivetítesz, mert ettől függ kiket vonzasz magadhoz.

6.Önértékesítés

Olvasd el a 100 módszer önmagad értékesítéséhez című cikket! Az a helyzet, hogy ez már abban a pillanatban megkezdődik, amikor az első pillantásodat veted erre a világra. Kisgyermekként szinte teljesen öntudatlan, mégis a legzseniálisabb módon zajlik az egész.

Később „megtanítanak” kételkedni önmagad értékességében, s ezért aztán mindenféle kerülő úton igyekszel megfelelni. De ez nem jó. A nyerő és eredményes gondolkodásmód egyik alap pillére, hogy nem mások elismerését izzadod ki, hanem a saját utadon járva olyan értékeket nyilvánítasz meg, melyeket mások is tisztelnek és értékelnek.

7.Hogyan érhetek el bármit? Fizess!

Tudod mi az egyik különbség a nyertesek és a vesztesek között? A nyertesek azért fizetnek, hogy győzzenek, míg a vesztesek azért kerülik a fizetést, hogy ne veszítsenek. A fizetéssel kapcsolatban két dolgot jegyezz meg:

Valójában semmi sincs ingyen, csak kérdés mivel fizetsz. Olykor a pénz a legolcsóbb.

Amiért fizetsz, az érték számodra. Ami érték, azzal foglalkozol. Amivel foglalkozol, abból lesz valami.

Amiért fizetsz, érték számodra

Több is lenne, de egyelőre maradjunk ezeknél. Ezekkel a dolgokkal kapcsolatban több tévhit is kering. Az egyik az, hogy az internet korában minden ingyen elérhető. Ebből az egészből annyi igaz, hogy sok illegális megosztás van, ahol mások munkáját, tudását valakik teljesen jogtalanul közzéteszik illetéktelenek számára.

De ez sok sebből vérzik. Az mellett, hogy törvénytelen és becstelen, az ilyen anyagokból számos dolog hiányzik, mint a személyes segítség, kapcsolat, valamint az adott közösségbe tartozás. Másrészt megfigyeltem, hogy akik folyton ilyesmire vadásznak, lassan könyvtárnyi gyűjteményük van, de ugyanolyan szerény helyzetben vannak, mint amikor elkezdték az egészet.

Ha igazán, profi módon hatékony akarsz lenni, akkor fizetsz, ahelyett hogy elvesztegetnéd az idődet, energiádat, vagy tudásodat. Nem várhatod el, hogy a semmiért cserébe óriási lehetőségeket kapjál. Jobb pénzzel fizetni, mint elvesztegetni éveket, és sehova sem jutni.

8.Rendszeresség

Erről is már többször írtam. Ez kapcsolatban van a szokásokkal is. A nagy dolgokat nem egyszerre érjük el, hanem rendszeres, ismétlődő tettekkel. A siker vonzása kapcsolatban áll azzal, amit kisugárzol önmagadból, de a fejlődést nem tudod bevonzani. Azt vagy végig csinálod, vagy nem.

Sokan szeretnék, ha a dolgok csak úgy az ölükbe hullanának. Ezzel csak az a baj, hogy ami nem segített benned előhozni valamit, vagy magasabb szintre emelni a tudatosságodat, illetve mélyebb szinten átélni az életet, az önmagában kevés értéket képvisel számodra.

9.Hogyan érhetek el bármit? Energiaszint

Szintén többször szóba került. A tagsági rendszerben rengeteg oldalról foglalkozom vele. Ez az, ami meghatározza azt, mire vagy képes az életben. Ami a legfontosabb, hogy ez nem kívülről jön, hanem saját magad generálod. Minden amit teszel, mondasz, gondolsz, érzel, emeli, vagy csökkenti az energiaszinted.

Ez tesz arra képessé, hogy szinte bármit elérhess. Ez teszi olyan vonzóvá a hősöket, de téged is. Az, hogy milyen sokat bírsz dolgozni fizikailag, csupán az energiaszint egyik oldala. Egy másik oldala az, hogy nagyon magabiztos, szinte megingathatatlan vagy, és magaddal ragadod az embereket.

10.Tudatosság szint

Erről már a pénzzel meg nem vehető legnagyobb értékeknél is szó volt. Az emberek legnagyobb része álomban, vagy legalább kábulatban tölti el élete nagy részét. Folytonosan az éppen zajló események hipnotikus hatása alatt vannak, és nem képesek távlatokból szemlélni a történéseket.

A tudatossági szint növekedésével az egyén képessé válik „kilépni” a színdarabból, azaz abból a szerepből, ami igazából nem ő, csak olyan mélyen eljátszotta, hogy elfelejtette valódi önmagát. Amíg nem emelkedik a tudatossági szinted, bármennyi könyvet olvasol bármennyit tanulsz, nem értesz meg többet a világból ( a tudás megmarad elme szinten), és életed filmje szereplője maradsz, ahelyett hogy írnád is azt.

Ezért tartom ezt a legfontosabbnak mind közül. A Térj magadhoz, és láss! című könyvem az energia és tudatosságszint emeléséről szól. Ott végig vezetlek lépésről-lépésre ezen a folyamaton. A kapcsolódó további gyakorlati anyagokat pedig a tagsági rendszerben közöltem.

A tagsági rendszerben viheted végre a legkönnyebben ezt a 10 lépést:

 • Segít beállítani mihez van a leginkább hajlamod, képességed, ami szinkronizál veled.
 • A tagsági rendszer minden eleme azt a célt szolgálja, hogy téged fókuszban tartson.
 • Folyamatos motivációt ad, és ehhez történeteket is.
 • Ahogyan elsajátítod az anyagokat, úgy növekszik az önbizalmad
 • A kommunikáció különféle eredményes használatáról speciális helyzetekben is, több önálló oktatóanyag szól.
 • Megtanulod hogyan értékesítsd magad különféle helyzetekben.
 • Tartalmaz pénzügyi tudatossággal kapcsolatos oktatóanyagokat.
 • Biztosítja a rendszerességet.
 • Más ezzel foglalkozó anyagok mellett, külön többszintű oktatóanyagok foglalkoznak az energia és tudatosság szinted megemelésével.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük