Mi zajlik a világban? Kinek van igaza? Hogyan döntsek?

Mi zajlik a világban? Kinek van igaza? Hogyan döntsek? Ezek a kérdések folyamatosan felmerülnek az emberek fejében. Itt most ezekre a kérdésekre nem „elme alapon”, következtetéssel, vagy más oldalakról vett példák elemzésével szeretnék válaszolni. Mert a lényeg mindebben, mint minden másban, az Te vagy.

A Te önmagad által felépített szűrőn keresztül érzékelsz, elemzel mindent, s az alapján reagálsz. Ennek következtében bármi amit nézel, hallasz, olvasol csak olyan mértékben hat rád, amilyen mértékben nyitott vagy az irányában, illetve egyezik azzal a világ és jövőképpel, amelyet felépítettél saját magadban.

Mi zajlik a világban, az egyéniségeddel kapcsolatban lényeges. Mert semmire sem mész a milliárdnyi információval, ha nem tudsz hatékonyan cselekedni az ellentmondó nézetek, vélemények és módszerek miatt. Még nehezebben döntöd el, kinek van igaza, és azt, mit tegyél, hogy jobbá váljon az életed.

Mi zajlik a világban?

Nem fogok neked történelemleckét tartani, még kevésbé jövőt jósolgatni. Mindazt ami történik, nem lehet pusztán fizikai okokkal megmagyarázni, azzal semmire sem megyünk. Ez egy energetikai világ, amelyben minden mindennel szorosan összefügg és ezek a kölcsönhatások teljesen megváltoztatják a Föld arculatát, az emberek fejlődési vonalát.

Ha kíváncsi vagy mi történik a látható matérián túl, illetve milyen szellemi, energetikai behatások vezérlik az emberi faj vezérlését, javaslom, töltsd le és olvasd el a Pillantás az Abszolútumba e-könyvet az Eyn oldalán a letöltéseknél. Ez azért fontos, hogy tudd, „nagyban” mi zajlik, s eztán ami még lényegesebb, ami benned történik.

Kik uralják a világot? Kik akarják irányítani a Földet?

Manapság ezzel összefüggésben számos információ lát napvilágot. Köztük laikusoktól kezdve fanatikus szélsőségesekig mindenfélét összehordanak. Nem csoda, ha nem tudod eldönteni, kinek van igaza. Jelenlegi korszakunkban a pénzügyi hatalmat birtokló és irányító erők döntik el, hogy mi történjen világunkban.

Mi zajlik a világban, kik uralják a világot

Ami azt jelenti, hogy nem az átlagemberek, és nem is a politikusok, hanem akik kezében a pénzforrások állnak. Persze nem direkten és nem nyilvánvalóan, hanem a háttérből, például a médián keresztül. Úgy befolyásolnak, hogy észre sem veszed, s mindent az anyagi érdekek mozgatnak, jól álcázva, mintha az emberek érdekében történnének.

Sajnos például az egészségügyet gigantikus pénzügyi érdekek mozgatják, ami érdekeltté teszi a rendszert a betegségek fenntartásában, s végtelen sok gyógyszer előállításában, ami hatalmas profit a rendszer tulajdonosai számára. Ezek tények, s ha nyitott szemmel jársz a világban, meglátod.

Azzal is tisztában kell lenned, hogy a válságok, katasztrófák, háborúk és járványok mind roppant nagy pénzügyi lehetőséget jelentenek egyes befektetők számára. Nekik érdekük ezek fennmaradása. Igen, vannak olyanok is, akik szeretnék irányítani a világot a saját elképzelésüknek megfelelően.

Mi zajlik a világban? Mitől függ, mi történik?

Mint a bevezetőben már említettem, képtelenség és teljesen értelmetlen pusztán fizikai okokkal megmagyarázni mindent. Az ember egy szellemi-energetikai lény, s éppen ezért sorsát nem puszta fizikai erők határozzák meg. Amennyiben ezt tényleg komolyan meg akarod érteni, ki kell lépned azon keretek közül, melyet az iskolákban, s a mai köztudatban rád erőltettek.

A valahai csodálatos ősi Egyiptomban mindazt még tanították a papnövendékeknek és képezték őket arra, amit a mai korunkban tapasztalatok által tudunk megtanulni. Hogy mi zajlik a világban, s mitől függ, mi történik, az sohasem véletlenszerű, nem szerencse, vagy balszerencse dolga, és nem a karma írja felül a szabad akaratot.

Kinek van igaza?

Figyeld csak meg az ellentétes, vagy egymással gyakran teljesen ellentmondó áramlatokat! Manapság a média által minden áldott nap az átlagember hatalmas tudatalatti befolyásolásnak van kitéve. Szó szerint hipnotizálnak, hiszen amit akarnak, hogy elhidd, folyamatosan megismétlik napokig, hónapokig, évekig.

Végül az történik, ha valaki olyasmit hall, ami nem ezt támasztja alá – még ha bizonyítékok is vannak mellé – egyszerűen nem hiszi el. Ezt többször megfigyeltem, ha valamit nagyon sokszor elmondanak, az emberek azt hiszik el. Főleg ha általuk „hitelesnek tekintett” forrásokból, mint például a tévé híradója.

Pedig utóbbi nem más, mint egy olyan forrás, amely a lehető legtöbbet tesz azért, hogy Te a lehető legbizonytalanabb legyél. Azt a célt szolgálja, hogy azt hidd, vak erők kényének vagy kiszolgáltatva, a világ egy szörnyű hely, ahol bármi rossz megtörténhet veled, egyszóval: félj, félj, félj!

Ugyanis ha kellő mértékben elbizonytalanítottak, akkor tudnak irányítani, s minél jobban tudnak irányítani, annál inkább azt fogod tenni, amit ők mondanak. Akkor vagy egy dicséretes állampolgár, aki behúzza fülét-farkát, elhiszi amit a „fensőbb szervek” mondanak, és még csak meg sem próbálja a saját életét élni, amire igazán vágyott.

Kinek van igaza? Az összeesküvés-elméletek igazak, vagy hamisak?

Ha az eddig elmondottakat figyelemmel kísérted, az eddigiekből következik, hogy a saját sorsod, s az emberiségé sem csupán vak fizikai erők következménye. De a világi erőket (pénz, hatalom) birtokló kevesek is csak olyan mértékben tudják irányítani a rendszert, amilyen mértékben a bennük élők hagyják.

Az igazán nyerő gondolkodásmód egyik lényege, hogy tudatos, és nem hódol be mindenféle irányzatnak. Manapság számos olyan szervezet, weboldal, személy van, aki teljes meggyőződéssel állítja, hogy a világot egy-két személy irányítja, vagy egy szervezet, és ők döntik el, mi legyen.

Ha körülnézel mi zajlik a világban, ennek sok mindenben bizonyítékát, látod. Az eddigiekből, amiről beszéltünk, tudod, hogy elsősorban pénzügyi szálak mozgatják az egészet, s valóban egyes erőknek (személyeknek) túl nagy hatalom lehet a kezükben, melyet egyesek bizonyára ki is használnak.

Kinek van igaza? - A média befolyása

Az is igaz, hogy sok szörnyű dolog történt ebből következően. Viszont azt is kiemeltem, hogy a sorsunkat szellemi-energetikai erők és törvények határozzák meg, melyek értünk vannak, s nem ellenünk. Akik azt állítják, hogy bizonyos emberek, szervek, vagy a pénz irányítja teljes mértékben az emberiséget, csak féligazságot mondanak.

Annyiban hasznosak ők, hogy az ellenpólust képviselik, és felébresztenek, ne higgyünk el mindent a közmédiáknak. A nagy baj velük általában, hogy tisztán materiális okokból akarnak magyarázni mindent. Érdemes bizonyos fokig odafigyelni arra, amit mondanak, de óvakodj, hogy túlzottan belemerülj, mert hajlamosak elmenni egészen szélsőséges irányokba.

Hogyan döntsek?

Ahhoz, hogy Te tudatosan jól döntsél az életed kérdéseiben, szükséges bizonyos fokú tudatosság szint elérése. Mert azt, hogy egy adott helyzetben megfelelően döntsél, megtanulhatod a rendelkezésre álló információk és a céljaid alapján. De a sorsodat hosszabb távon meghatározó kérdésekben nem elég a tisztán értelmi alapú döntés.

Ugyanis Te alapjában véve egy szellemi-energetikai lény vagy, akiben sokkal-sokkal több van, mint amit elhitettek veled. Ha módszeresen fejleszted magad – nem csak az elmédet, hanem lelkierőket, szellemi képességeket – könnyebbé fog válni számodra. És akkor ha azt kérdezed, hogyan döntsek helyesen, nem másoktól kell várnod a választ hanem tudni fogod.

Ehhez feltétlen olvasd el a Térj magadhoz, és láss! című könyvem, melyben az eddig leírtakat is részletesebben kifejtem, illetve az utat a magasabb tudatosság szint eléréséhez. Bizonyos fokig maga az élet – ha sok nehézséggel jár, melyet megoldottunk – is elvezet egy magasabb tudatossághoz, ám jóval hosszabb és nehezebb.

Hogyan döntsek helyesen, jól?

Hogyan döntsek helyesen? Szokjál le arról, hogy másoktól várd el, helyetted döntsenek. Pontosan ez az átlagemberek útja, akik ezáltal a sorsuk irányítása feletti hatalmat is átadják másoknak. Hidd el nekem, egy olyan csodálatos irányító és vezérlő rendszer rejlik benned, melyet semmilyen szuperszámítógéppel nem lehet leutánozni.

Pontosan olyan helyzetbe állítottad magad, hogy olyan élményeket szerezz és olyan tulajdonságokat fejleszthess ki, amelyek a legjobban szolgálnak téged. A Föld és az emberiség jelen időben szeretik azt a játékot játszani, hogy mindezek „csak úgy” történnek.

De ez nem így van, mint ahogyan az sem igaz, mint egyes vallási irányzatok állítanak, hogy minden előre el van rendelve. A kulcs mindig Te vagy. Az önmegvalósítás iskolája 2. -ben van egy csodálatos fejezet, a 7 igazságmantra, amely az én életemre is a legnagyobb hatással volt.

Az ott leírtakat követve az életedben bekövetkező helyzeteket másik nézőpontból kezelve, sorsváltás következhet be nálad is. Vagyis nem úgy állsz hozzá, hogy itt most valami ellened történik, hanem azt a játékot kezded játszani, hogy ez a lehető legjobb, mert most megmutathatod mire vagy képes.

Tekintheted úgy a változásokat, mint egy olyan játék kihívásait, amelyben Te már nagyon profi vagy, és élvezetet okoz a megoldásuk. Nem számít, hogy most tényleg olyan jól megy-e, vagy még nehézséget okoz. Előbb szokd meg, hogy nézőpontot válts. Figyeld csak meg, ha másként tekintesz rá, a vonzás fókuszod olyan irányt vesz, hogy egy ponton túl élvezni fogod a folyamatot.

Mi zajlik a világban? Mi az én szerepem?

A hatékony döntésfolyamatról egyébként az imént említett könyvben szintén szól egy fejezet. De ami miatt ide érkeztél ehhez a cikkhez, az az, hogy a világban zajló folyamatok rád vetített hatása, és azok kezelése mikéntjéről tudjál többet. Vajon mi lehet a Te szereped ebben?

Sokféle jó módszer segít az önmegismerésben. Azonban a legjobb tükör ami körülötted, általad, és benned zajlik. Ki az, aki eldönti a Te szereped? Igen, jól sejted. Ha ezt másokra hárítod, akkor is Te vagy a kezdeti impulzus, aki megteremtette a lehetőséget. Ha tudod mi zajlik a világban, segít a megismerésében, de ha azt is, milyen erők mozgatják az egészet, megszabadulhatsz a félelemtől, melyet a kiszolgáltatottság okoz.

Hogyan döntsek helyesen, jól

A tagsági rendszerben egy több szintes oktatóanyag sorozat szól arról, hogyan tudsz energetikailag a tehetetlenség helyzetéből az irányító helyzetéig emelkedni. Ezen túl azt is meg kell jegyeznem, hogy a problémákat nem maguk az éppen zajló helyzetek okozzák, hanem a túlzott figyelmi fókusz rájuk.

A „külvilág” a saját céljainak megfelelően igyekszik beszippantani a figyelmed, hogy energiát és minden mást kapjon tőled. Ugyanazt amit az energetikai játszmákban bemutattam egyes emberekre vetítve, nagyban megtalálhatod a világi szervezetekben, rendszerekben, sőt szakmákban is.

Ahelyett, hogy hagynád ezekbe bevonódni magad, sokkal jobban jársz, ha önmagad és életed építésével töltöd az időd. Ezernyi dolog van, ami ellen minden pillanatban felléphetnél. De ez mindig hamis energiatöbbletet ad, és csak megerősíti azt, ami ellen küzdesz.

Sokkal jobb és működőbb valamiért dolgozni, mint valami ellen. Ha valami ellen küzdesz, kiadod az irányítást a kezedből, míg ha valamiért, akkor nálad marad. Semmi sem tesz erősebbé mint amikor a célod, a vágyad, amit szeretsz, belülről ered, helyesnek érzed, és örömet okoz. Ehhez csak tartsd folyamatosan a fókuszt azon, ami épít téged. Ehhez adja a „muníciót” rendszeresen a tagsági rendszer.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük