Tudatalatti befolyásolás

A tudatalatti passzív befolyásolása mindennapos folyamat, minden embernél. Sajnos mai világunkban – az emberek többségénél, akik nem is tudják ennek jelentőségét – a tudatalatti passzív befolyásolása külső hatásra történik. Ez azt jelenti, hogy mindenféle hatás éri érzékszerveiket, amelyeket nem ők választottak. A tudatalatti befolyásolás éjjel-nappal működik.

Természetesen elkerülhetetlen, hogy rajtunk kívül álló dolgok érjék érzékeinket, ám a befolyásoló hatást nagymértékben meghatározhatjuk. Azok a dolgok vannak a legerőteljesebb hatással ránk, amelyeket a legtöbbször érzékelünk, illetve a legerősebb érzelmi hatást váltják ki belőlünk.A tudatalatti elérése

A tudatalatti elérése egyik módszere az álmodozás, amely során a tudatalattink szimbolikus képeket és jelentéseket használva kommunikál velünk. Az álmok segíthetnek megérteni az érzéseinket és a rejtett vágyainkat, amelyek segíthetnek jobb döntéseket hozni az életben.

Másik módszer a meditáció, amely egy olyan állapot, amelyben a tudatosság mélyebb szintre merül, a kreativitás különleges forrásához. A meditáció alatt, a tudatalatti elérése során az egyén megtapasztalhatja a csend és béke érzését, ami segít a stressz és a szorongás enyhítésében is. Ezen kívül, a meditáció során az egyén jobban tud koncentrálni, tisztábban látni az élet dolgait, és jobban megérteni a saját érzéseit és gondolatait.

Az ún. hipnózis, melyben az egyén az állapotát egy terapeutával együttműködve mélyíti el, a tudatalatti elérése egy másik formája lehet. Az ilyen terápia során az egyén olyan élményeket, érzéseket és gondolatokat fedezhet fel, amelyeket korábban nem vett észre vagy nem tudatosított.

A passzív és aktív alkotó jellegű tevékenységek, amelyek segítenek az önmagunkra találásban mint például a festés, írás, zenehallgatás során az elménk gyakran kapcsolatba lép a tudatalatti tartalmakkal. Az alkotás segíthet kifejezni olyan érzéseket és gondolatokat, amelyek más módon nem jönnének felszínre.

De a tudatalatti elérése egy jóval aktívabb módja a képzelet erősítése, vagy a vizualizáció célzott használata. Az ilyen gyakorlatok még abban is segítenek, hogy az akaraterőnket mentálisan fejlesszük.

Tudatalatti befolyásolás – Környezetünk negatív hatásainak elkerülése

Környezetünk negatív hatásainak elkerülése érdekében sokkal többet tehetünk, mint azt általában hisszük. Két dologgal függ ez össze, a figyelemmel és a reakcióval. Amire a figyelmed fordítod, többnyire tudatos, ahogyan reagálsz, az attól függ, milyen „tudatalatti programok” futnak benned.

A tudatalatti programokat nagymértékben meghatározza, mi az, amire figyelsz, ezért ezúttal elsősorban ezzel foglalkozunk. De mindezek előtt azt a legfontosabb meghatározni, mi az, amire ne figyelj, vagy csak annyit, amennyit muszáj. A tudatalatti befolyásolása mindenképpen megtörténik, csak az a kérdés, külső erők, vagy Te irányítod a folyamatot.

A média, s azon belül is a híranyagok brutálisan torz és szörnyű képet festenek a világról, azt próbálva elhitetni, mintha ezek lennének a tények. Valójában ezek csak gondosan kiválogatott, az emberek érzelmeire leginkább ható információk, hogy megszerezzék a figyelmet. Az emberek befolyásolása által nagyobb hatalmat gyakorolhatnak felettük.

Ha használod a médiát – tv, újság, rádió, internet – akkor csakis célszerűen használd (ld: Mit nézzünk a tévében, vagy dvd -n). Hírekkel soha semmilyen körülmények között ne foglalkozz! Hidd el, amit tudnod szükséges, megtudhatod máshonnan. Különben a tudatalatti irányítása kicsúszik a kezed közül.

A világ gyönyörű, csodálatos, varázslatos, végtelen sok lehetőséggel. A világon milliószor több jó dolog van, mint rossz. Valójában egyetemes szempontból nincs is rossz, de most ne menjünk el a metafizika irányába.

Sokan azt gondolják, az embereket jobban izgatják a rossz, negatív dolgok, és ez némelyeknél így is van, de a többségre nem igaz. „Keresem a jó érzéseket keltő dolgokat, mert jót akarok magamnak”. Hát nem ez a természetes?

Környezetünk negatív hatásainak elkerülése érdekében figyelmünket azokra a dolgokra érdemes fordítani, amelyek számunkra kedvesek, építőek, hasznosak. Minél több ilyenre figyelsz, annál több ilyen gondolat és érzés „rakódik” le benned tudat alatt. A tudatalatti passzív befolyásolása tudatos szándékkal a legjobb. A reakcióid mindig attól függnek, milyen gondolatok és érzések vannak túlsúlyban a tudatalattidban. Mások befolyásolása is annak folyománya, ami belül zajlik. A magabiztosság fejlesztése szintén szoros kapcsolatban áll a tudatalatti befolyásolásával.

A tudatalatti passzív befolyásolása – a látás birodalma

Az ember tudatosan általában csak némely dologra emlékszik abból, amit látott. Hipnózisban viszont minden egyes részletre emlékezünk. Ez azt mutatja, hogy tudat alatt minden rögzül bennünk. Ezért nem csak az van ránk hatással amire valamilyen célból figyelünk, hanem amire csak úgy bámultunk, mert éppen elszálltak a gondolataink.

A pozitív hatású képek, szövegek és videók nagyon jó hatással bírnak életünkre. De mivel most a tudatalatti passzív befolyásolása a téma, azzal foglalkozzunk, ami a háttérben, vagy csak úgy van előtted, de nem konkrét célból használod.

Ilyen dolgok a közvetlen környezeted, tehát a lakásod, munkahelyed belseje, vagy a külső környezete. De még fontosabb azok a helyek, ahol folyamatosan, vagy rendszeresen pihenteted a tekintetedet. A tudatalatti elérése így nagyon könnyű.

Azok a dolgok, amelyeket szeretsz, illetve a veled harmonikus formák és színek mind-mind kedvező hatással bírnak rád. Ezek a látás birodalma által úgy hatnak, hogy ez még csak nem is tudatosul, egyszerűen beléd áramlik.

Nem mindegy, mit választasz háttérképnek. Ugyanis a látás birodalma a képei és szövegei által mintegy szuggesztióként sugárzik feléd. A tudatalatti irányítása közvetett eszközökkel is működik.

2015 januárjában elkészítettem egy pozitivitástáblát, amelyet a Tedd azt, amit a legjobban szeretsz Facebook oldalon közzétettem. Ezen a képen rengeteg olyan szavat találsz, amelynek pozitív energiája van, nagyon hatásos, ha csak úgy bámulod. Nem kell bevonni a tudatos elmét, elég ábrándozni, ezeken nem kell gondolkodni, elég befogadni.

A látás birodalma Pozitivitástábla

Ezt a táblát megtalálhatod, s letöltheted nagyobb méretben az Eynoldal letöltések -nél, ahol egyébként számos más, hasznos képet, s idézetet találsz.

Tehát a látás birodalma passzív felhasználása által hozzájárulhatsz életed energiáinak magasabb szintre emelésében. Javaslom, hozz létre hasonló képeket, szövegeket, mert amíg készíted, addig is növeled az energiaszinted.

A tudatalatti passzív befolyásolása – a hangok világa

Sok helyen napközben – amikor valamilyen tevékenységet végeznek – a háttérben megy a tévé, vagy a rádió. Ha például egy természetfilm csatorna az, nagyon jó, de ha mondjuk egy hírcsatorna… Jobb, ha ott helyben főbe lövik magukat. Mert körülbelül ezt a világképet közvetítik ezek felénk. A tudatalatti befolyásolás ott az egyik legerősebb.

Saját tapasztalat – és ezt vagy milliószor megfigyeltem életem során – az emberek mindig arról beszélnek, amit hallottak, és olyan érzelmeket vesznek fel, ami abból a közegből áradt. A tudatalatti elérése ezen esetekben észrevétlenül történik. Ha valaki egyáltalán nem foglalkozott tudatosan azon témával, csakis a háttérből hallotta rendszeresen, akkor is elkezd erről beszélni, úgy, hogy észre sem veszi, és azzal azonos nézeteket, érzelem, s reakciómódot használ.

Ha valaki tudatosan odafigyel erre, és nem használja ezeket a butítódobozokat, vagy ha igen, célszerűen, akkor saját magát építi és nem rombolja. Nem véletlenül javasolják a világ elismert személyiségfejlesztő előadói azt, hogy például autóvezetés közben hallgassunk bennünket építő hanganyagokat.

A hangok világa

Nagyon sok ilyen hanganyag létezik, amelyek pozitív gondolatokkal, vagy önfejlesztő szövegekkel, vagy ellazító zenével segítenek bennünket. Az agykontrollhoz kapcsolódóan például számos ilyen hanganyag készült, sokat megtalálhatsz az interneten is.

De nem csak a hanganyagok, hanem a hangok világa által, a zenék is nagyon pozitív hatással vannak ránk. Az általad választott, rád jó hatással levő zenék, felemelnek, ellazítanak, feltöltenek, segítenek a tudatalatti irányítása során.

A háttérből szóló, a hangok világa által közvetített pozitív sugalmazások, vagy sokszor csak maga az érzés, amit keltenek, sokkal nagyobb, mint az emberek hinnék. A csend világa a legtökéletesebb hang, de amikor hangokat akarsz hallani, használd ezeket!

A tudatalatti passzív befolyásolása – az érzések birodalma

Melyek azok a cselekvések, amelyek jó érzéssel töltenek el? Melyek azok a helyek, amelyek feldobnak, vagy ellazítanak? Menj ezekre a helyekre, végezd ezeket a tevékenységeket! Túl egyszerűnek tűnik? Az is.

A tudatalatti passzív befolyásolása a jó érzéseket keltő környezetben a legkönnyebb, s akkor, amikor olyan tevékenységet végzel, amely örömet okoz. Akkor, amikor nem a tevékenység célja a legfontosabb, hanem egyszerűen magát a cselekvést élvezed.

Éppen az érzések birodalma az, amely egy belső dolog és magunktól kellene, hogy függjön. Mégis sokan hagyják, hogy a külvilág határozza ezt meg. Itt újból visszaértünk a figyelem irányának fontosságához. Abban biztos lehetsz, hogy az érzések birodalma az, amely a legnagyobb befolyással van életedre, még akkor is, ha hideg fejű, számító típusnak tartod magad. Ez esetben a semlegesség érzését keresed. Általában az introvertáltakban belülről keletkeznek mély érzések, míg az extrovertált embernél külső hatásokra.

Az érzések birodalma

Talán már közhely, de mindig érvényes marad; a természetben ezerszer könnyebb pozitív érzésekkel feltöltődni, mint betonépületek között. Ott kint olyan eleven az élet, annyi energia áramlik, amit a mesterséges világunkban sosem találunk. A tudatalatti befolyásolás ez esetben teljesen természetes hatásokból ered.

Ráadásul ott a napfény a maga csodálatos sugaraival, amely az érzések birodalma legmagasabb rendű élményeit hozza felszínre az ember természetben. Hasonló gyakorlatokat bemutatok a Térj magadhoz, és láss! című könyvemben.

Javaslatok a tudatalatti passzív befolyásolására

A mindennapi életben számos módon hathatsz magadra úgy, hogy az általad használt eszközöket, vagy szokásokat ennek megfelelően alakítod. Ezek olyan javaslatok a tudatalatti passzív befolyásolására, amelyekről részben már szó is esett, de nem árt összegezni, valamint néhány egyéb tanács. Tetszés szerint bővítheted őket.

  • Igyekezz mindig olyan környezetben tartózkodni, ahol pozitív légkör vesz körül!
  • Figyelj arra, mi zajlik a háttérben, tévé rádió csak akkor menjen, ha általad választott, számodra építő információt közvetít.
  • Internethasználatkor Startlap helyett használd a sima Google -t kezdőlapként, így Te választasz mi kerüljön a látóteredbe, s nem ömlik rád mindenféle szemét, ami csak a figyelmedet vonná el.
  • Újságok helyett olvass önfejlesztő, énképedet erősítő, pozitív hangvételű könyveket!
  • Mindig szelektálj és azokra a dolgokra figyelj oda, amelyek előrevisznek!
  • Alkalmazd a pozitív kisugárzású kép, video és hanganyagokat, a háttérből hadd hassanak!
  • Mindennap végezz olyan tevékenységet, amely örömet okoz!
  • Tudatosan keresd azokat a helyeket, amelyek feltöltenek!

Ha úgy gondolod, még bőven vannak javaslatok a tudatalatti passzív befolyásolására, igazad van, de rád bízom a folytatást, egészítsd ki a listát a saját ötleteiddel!

A tudatalatti befolyásolás ismerete alapvető az önfejlesztés magasiskolájának elsajátításához. Nem csak attól fejlődsz, amit tudatosan teszel, hanem ami akkor történik, amikor nem figyelsz oda.

Látogass vissza gyakran az Egyéniségépítés blogra, hogy újabb hasznos információkkal legyél gazdagabb!

Csatlakozz a pozitív figyelemenergia csoportunkhoz a Facebookon!

Pozitív figyelemenergia csoport

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük