3 kihagyhatatlan dolog van az életedben, amelyet szeretnél minél nagyobb rendben tudni. Ezek a következők:

Önmagad

Kapcsolataid

Jól-léted

Az első az önismerettel, önfejlesztéssel, önmegvalósítással és személyes sikereiddel kapcsolatos.

A második a másokkal való mindenféle kapcsolatoddal és kommunikációddal, bármilyen téren és minőségben.

A harmadik az anyagi helyzeted, értve ezalatt az egészségi és vagyoni állapotodat is.

Van még sok más apróság az életben, de a legtöbb probléma e három terület egyikéből ered.

A legtöbb ember – és a legtöbb módszer – egyenként akarja megoldani ezeket. Azonban – ha igazán egyenesbe akarod hozni az életed – akkor ezt a három területet közös nevezőre hozod.

Ugyanis bármi van az életedben – teljesen mindegy anyagi probléma, másokkal kapcsolatos, vagy önmagaddal – egy adott dologra vezethető vissza. Ez pedig az, hogy azok a csodálatos, nagyszerű energiák – melyek arra hivatottak, hogy kiteljesedjen az életed – elhangolódtak.

Hogyan történhetett mindez? Ahogyan minden esetben, számos tőled idegen, számodra nem jó kacatot magadra aggattál, amelyek idővel személyes energiáid java részét leblokkolták.

Mik ezek? Mindenféle gondolat, program, hiedelem, ami nem téged szolgál, hanem inkább elszívja az energiáidat.

Mondhatod azt, hogy hé Eyn, ez nem egészen így van, egyes emberek fenséges, mások pedig nyomorúságos körülmények közé születnek! Nos, a válaszom az, hogy igazad van. De van egy fontos dolog: ez csak a külső körülmény. Energetikailag a lehetőségek adottak minden esetben. Lehetséges, hogy a kiváló körülmények közé születő egyén sosem lesz elégedett az életben, boldogtalanná válik. És az is, hogy a nehéz körülmények közül kikerülő önmagára talál, és az élet olyan mélységeit ismeri meg – pozitív értelemben – amit mások nem.

Tehát ez relatív. Az számít, amit kezdesz azzal, amid van.

Azt, hogy hogyan csináld, leírtam Az önmegvalósítás iskolája 2. -ben. De megemlíthetem A személyes energia mestereit is – amely egy kicsit tömény – de hasznos azoknak, akik a gyakorlatban akarják átformálni önmagukat.

A 4 útvonal

Miközben Te fejlődsz, épülsz, „emelkedsz”, van egy olyan pont, amikor túllendülsz a saját, addigi megszokott személyiségeden. Ezáltal olyan nézőpontba kerülsz, amelyet nem voltál képes addig megtapasztalni.

Mindez úgy történt – hogy felismerve és felhasználva mindaz, ami már benned van – elkezdesz gondolkodni, érezni és élni egy sokkal magasabb szinten. Csakis úgy volt lehetséges, hogy attól a sok millió kacattól – amelyet felhalmoztál az évek során, és semmiben sem segítette az előrehaladásod – megszabadultál.

Amennyiben ettől a sok – műanyag szeméttől, ami nem Te vagymegszabadulsz, akkor kikel egy csodálatos egyéniség – ami a Te igazi esszenciád – és világosan látod, mit is akarsz.

Ebből az ideális állapotból kiindulva hozhatsz egy döntést, merre indulj. Ismerve a természetedet, azzal harmóniában válassz!

4 irány van. Az első a sima út. Ez a legkönnyebb, s ha ezen indulsz el, tulajdonképpen tovább haladsz, gyarapodsz, valamit fejlődsz is, de lényegében ugyanazt ismétled, amit eddig is. Ez egy kényelmes és biztonságos út – még akár élvezheted is – de egyre többször érezheted, hogy valami hiányzik, (még) nem jutottál el oda, ahova akartál.

A második út már valamivel bátrabb, s mindenkinek, aki nem elégszik meg azzal, ami most van, érdemes először ezen elindulnia. Nem csak keresed a tudást – önmagadért – de valamit adsz is érte, és már elkezdesz valamit építeni az életedben.

A harmadik út egyenesen felfelé megy, ha ezt választod, hirtelen nagyobb energiát összpontosítasz, de ha felmész rajta nagyon rövid idő alatt messzire látsz, és tulajdonképpen bármerre továbbmehetsz. Ez azoknak való, akik nem akarnak sokat várni, azon a ponton vannak, hogy most az ideje életük legfontosabb részeinek rendbetételére, és álmaik megvalósítására. A második út után jó választás.

Van egy negyedik út is, amely arra vár, aki nem egyszeri megtapasztalást akar, hanem egy olyan utazást, amely végigviszi a létezés minden skáláján, szépen, egyenként. Azoknak való akik a tartalmas, hosszú, időtálló és megmaradó dolgokat szeretik. Akik nem csupán magasabb szintre szeretnének jutni, hanem ott meg is maradni. Elindulhatsz rajta az első, a második és a harmadik út után is.

A 4 út az Egyéniségépítésen

Hogyan néz ki mindez az Egyéniségépítésre vetítve?

Ha ezeket az utakat az Egyéniségépítésen is megtalálható lehetőségekkel akarod párhuzamba állítani, akkor a következő a helyzet.

Akik az első utat választották, azok a cikkeket, a weboldal más hasznos oldalait, vagy letölthető anyagait, és a leveleket olvassák, feliratkozás után.

Akik a második utat választották, ők azok, akik már eggyel tovább léptek, valamelyik e-könyvet megvásárolták, esetleg valamilyen oktatóanyagot.

Akik már a harmadik úton járnak, ők a legbátrabbak (s egyben a legesélyesebbek a sikerre), az Egyéniségépítés Turbo Programjában vesznek részt.

A negyedik úton járók nem sietnek, ellenben hosszú távra terveznek, ők a Tagsági Rendszerhez csatlakoztak.

Egy kis táblázatban összesítettem az előnyöket és hátrányokat, hogy tisztán láss.

A 4 szint és út az önfejlesztésben, önmegvalósításban

Egy külön út – de bármelyik másikhoz kapcsolódhat, az online konzultáció, melyet azonban csak korlátozott számú egyén számára tarthatok az időigényessége miatt.