25 pozitív érzés, amelyet ki ne hagyj az életedből

25 pozitív érzés, amelyet ki ne hagyj az életedből

Érzések listája – melyik a legjobb 25 pozitív érzés? A pozitív érzelmek és pozitív érzések tudatosítása az, amely az építő gondolkodásmóddal karöltve, teljessé teheti életünket. Az érzések felismerését, tudatosítását és felhasználását általában nem tanítják, de életünkre gyakorolt hatása elképesztő erejű. Ebben a cikkben 25 pozitív érzés van összegyűjtve, melyek mindegyike segít, hogy a lehető legteljesebb életet élhesd.
7 csoportra bontottam a felsorolt érzéseket, amelyekből számos egy-egy belső állapotból ered. Ez részben a pozitív érzelmek listája is. Többnyire sorrendben haladva mutatom be őket, mert ezek egy-egy állapot fokozatos érzésbeli átélését is jelentik. Ha megismerted ezeket, érdemes elolvasnod “A 10 legjobb szokás a sikeres, boldog élethez” cikket kiegészítésként.

Cselekvéssel kapcsolatos pozitív érzések listája

1.Energikusság

Az energikusság alapja nem a testben van, hanem a szellemben. A pozitív cselekvésvágy olyan gondolatokat és érzelmeket ébreszt, amely aktivizálja az energiánkat. Az igazi alapja nem az, hogy cselekedni kell, hanem az, hogy a cselekvés örömet okoz. Az ember jól érzi magát, és a cselekvést belülről indíttatva megtartja, vagy fokozza ezt az állapotot. A természetben való mozgás például visszacsatolásként működik, erősíti a belső energiákat is.

2.Lelkesedés

Lelkesedést akkor érzünk, ha valami folyamatosan pozitív energiával tölt fel. Amikor ilyesmit találunk, megtaláltuk a sikerekhez vezető utat. A lelkesedés az a pozitív energia, amely kiemeli a cselekvést az átlagos cselekvések közül, és ragyogó eredményeket érhetünk el általa. A másokkal, vagy velünk történt felemelő dolgok a legjobb lelkesítők.

3.Emberi érzések listája – Szenvedély

A szenvedély, ha szívvel-lélekkel csinálunk valamit. Ha annyi pozitív energiával és jó érzéssel tölt el, hogy akkor is csinálnánk, ha semmi egyéb hasznunk nem lenne belőle. A pozitív szenvedély az, amely a legjobbá tesz, kiemelkedő eredményeket érhetünk el általa, és egyéniségünket kisugárzóvá varázsolja.

Pozitív szenvedély

Átéléssel kapcsolatos pozitív érzések

4.Vidámság

A vidámság létünk természetes alapállapota. Még akkor is, ha „komolyabb” típusú emberről van szó. A vidámság együtt jár azzal, hogy örülünk az életnek, és megéljük annak minden pillanatát. Milliónyi vidám dolog van, csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük.

5.Érzések listája – Öröm

Az öröm szellemi, lelki, és testi élményekhez egyaránt kapcsolódhat. Nem mindig maga az esemény, vagy állapot váltja ki, hanem az átélő ember kedélyállapota, energiái, rezgése. Számtalan állapot okozhat örömöt, közülük vannak rövidebb, euforikus, és hosszan tartók, mint például belefeledkezés az alkotásba. Van akit hazánk legszebb tájainak látványa is örömmel tölt el, mást pedig az, ha ott csinálhat valami jót.

6.Élvezet

Míg az öröm egy bizonyos állapot, esemény, élmény tudomásulvétele, az élvezet annak átélése. Nagyon-nagyon sok mindenben lehet találni élvezetet. Aki azt csinálja, amit szeret, élvezi. Az örömhöz hasonlóan testi, lelki, és szellemi élvezet is van, de lehet egyszerre mind jelen. Ha az általunk végzett tevékenység élvezet számunkra, az nagymértékben növeli a pozitív attitűdöt, ami kiváló teljesítményhez is vezethet.

7.Boldogság

A mély érzések közül való. A boldogság elsősorban abban különbözik az előzőektől, hogy egy tartós, stabil állapot. Akkor van jelen, ha az ember energiaszintje megfelelő, harmonikusan áramlik, és összhangban van önmagával, környezetével, másokkal.

Sokan a boldogságot külső tényezőkhöz kapcsolják, mint valami megléte, más emberek, tevékenységek, tárgyak, de ez félrevezető. Mindezek a dolgok csak hozzáadnak a boldogsághoz. Az igazi boldogság belülről fakad, nem függ semmilyen külső állapottól.

Másokkal kapcsolatos érzések és pozitív érzelmek listája

8.Elismerés

Első olvasásra talán furcsa, hogy az elismerés mit keres az érzések között, de gondolj csak bele, milyen érzés valakit elismerni, vagy elismerve lenni. Szinte repülni lehet tőle! Minél több elismerést kapunk, annál jobban szárnyalunk. Ez egyben a bizalom jele mindkét oldalról. És minél több elismerni valót találunk másokban, annál jobban érzik maguk és mi is magunkat tőle. 

9.Emberi érzések listája – Hála

Ez a pozitív érzelmek listája előkelő helyén szerepel, viszont a hálával kapcsolatban rengeteg pozitív, de negatív véleményt is hallani, ami a meg nem értéséből fakad. A hála érzése nem egyenlő a lekötelezettség érzésével. Az valami teljesen más. „Hálát érzek a természetnek a szépségekért”, „hálát érzek az élettel szemben, hogy ennyi élményt ad” – érzel ezekben lekötelezettséget? Ugye, hogy nem.

A hála érzése

A hála abból fakad, hogy valami jót fogtunk fel, ez pedig pozitív érzéseket ébreszt fel bennünk a forrása iránt, ami lehet személy és valami más is. Tehát a hála egy örömteli állapot, amely egyfajta visszasugárzás azok után, hogy feltöltődtünk pozitív energiával.

10.Szeretet

A szeretetnek természetesen csak az egyik megnyilvánulása az érzés. De nem is csupán pozitív érzelem. Abban különbözik az előzőektől, hogy tartós, és mintegy „kiléptet” az egóból. A szeretet érzéséhez nem kell feltétlenül kedvelnünk más embereket, elég ha elfogadjuk őket. Minél inkább képessé válunk gondolatoktól mentesen odafigyelni a másikra, annál inkább megértjük, és engedjük, hogy járja a saját útját.

A szeretet tudatos energia.

11.Odaadás

Az odaadás a szeretet egy magasabb foka, amely nem csak élőlény, hanem valamely tevékenység, vagy küldetés irányában is megnyilvánulhat. Az az állapot, amikor teljes lényünket adjuk. Ebben nincsen semmi önérdek, az adott dolog iránti teljes szeretetből fakad.

Eleresztéssel kapcsolatos pozitív érzések listája

12.Ellazultság

Ez az, amikor tested minden részéből eltűnik a felesleges feszültség, és szellemünk is megnyugszik. Az ellazultság állapotában minden tisztábban látszik és a szervezetünk is regenerálódik, feltöltődik. Nem csak az alvás közben, hanem napközben többször is érdemes teljesen ellazulni. Ez egyben a stressz kezelésének alap gyakorlata.

13.Elengedettség

Az elengedettséget az különbözteti meg az ellazulástól, hogy egy fokkal tovább megy, a tudatunkban levő dolgokat is elengedjük. Nem csupán az ellazulás pillanataiban, hanem egyébként is. Ha elengedjük a ragaszkodást és a dolgok mindenáron való irányítására, manipulálására való késztetésünket, helyette sokkal többet kapunk: a dolgok összhangba kerülnek velünk.

14.Emberi érzések listája – Felszabadultság

A felszabadultság az az állapot, amikor már semmihez sem ragaszkodunk, tudatunkban eljutottunk annak megértéséhez, hogy „világunkban minden rendben van”. Amikor ráébredünk, hogy senkinek és semminek sem kell megfelelnünk, még saját magunknak sem, akkor valóban felszabadulunk, és tiszta szellemmel engedjük magunkba áramolni az életet.

A harmónia

15.Könnyedség

A könnyedség a gyakorlottság művészete. Bármiben megnyilvánulhat, amely összhangban van velünk és nincsen benne semmilyen erőltetés. A könnyedség a felszabadultság állapotából ered, amikor eredménytől függetlenül képesek vagyunk élvezni, amit teszünk.

Kiteljesedettséggel kapcsolatos pozitív érzések listája

16.Elégedettség

Az elégedettség érzése nyugtázza mindazt, ami megvan és jó. Nem azonos a belenyugvással, vagy lemondással, csupán annak tudatosítása, ami jelen van. Az elégedettség érzéséből mindig több hasonló és jó események következnek, mert az érzés megadja az alaphangot a jövőbeni eseményeknek.

Sokan azt hiszik az elégedettség egyfajta közömbösség, vagy lustaság, de ez korántsem így van. Egy tevékeny, proaktív ember is lehet nagyon elégedett, attól függetlenül, mennyit cselekszik.

17.Kényelem

A kényelem egy teljesen természetes és jogos igény. Gondolj csak bele, milyen lenne, ha kényelmetlen körülmények között (például állva) kellene járművet vezetni. Igazán jól működni akkor lehet, ha kényelmes helyzetben vagyunk. Ennek ellentmondani látszik amikor fejlesztjük magunkat (például edzés), ilyenkor szándékosan kényelmetlen helyzetet teremtünk. Ez azonban csak átmeneti állapot valamely célért.

18.Az érzéslista vágyott tagja – Gondtalanság

A gondtalanság először is egy szellemi állapot. Amikor elérjük azt a testi-lelki-szellemi összhangot, hogy érezzük, életünkben minden rendben van, akkor véglegesen elengedjük az aggódás minden fajtáját. A csecsemő és a kisgyermek gondtalan, csak később tanulják meg, hogyan ne legyenek azok.

Azt kell megtanulnunk, hogyan válhatunk ismét ilyenné. Ezt később követik az életünkben bekövetkező külső változások, amelyek szellemi, lelki, és anyagi gondtalansághoz is vezetnek.

Összhanggal kapcsolatos pozitív érzések listája

19.Higgadtság

A higgadtság alapja az „élet profizmus”. Nem azért higgadt valaki, mert olyan természetű, hanem olyanná alakította magát. A higgadtság bárki életének természetes részévé válhat. Az egyetlen mód, hogy könnyen kézben tartsuk az eseményeket. A higgadt ember jól dönt, és uralja a helyzeteket.

20.A belső érzéslista eleme – Belső béke

A mély érzések közül az egyik legtisztább. A belső béke az az állapot, amely az igazi tudatossággal jár. A belső béke teljesen természetes részünk, de később, az életünk eseményeinek hatására, sokszor újra kell tanulnunk. Az előzőleg ismertetett pozitív érzések mind elősegítik ennek kialakulását. Ez az a belső nyugalom, amelyből bármilyen nagy dolog megszülethet, de maradhat csendben is.

21.Rendezettség

A rendezettségről általában egy állapotra gondolunk és ez így is van. De a rendezettség tiszta és egyértelmű érzéseket okoz. A rendezett érzések világosak. A rendezettség annyi, hogy tudjuk kik vagyunk, mit akarunk, és elfogadtuk önmagunkat. Rendben vagyunk önmagunkkal és nem hozunk létre bonyodalmakat. A rendszeres „öntisztítás”, vagyis rendrakás mind kívül, mind belül, a rendezettség érzését adja.

22.Érzések listája – Harmónia

A harmónia az egység állapota. Amikor minden részünk összhangban van egymással, bármi lehetséges. A harmónia alapja bennünk van, s nem külső jelenségekben. A harmóniát nem cselekvéssel vagy akaraterővel érjük el, hanem a létezés elveihez való igazodással. Amikor elfogadjuk a jelent, hatalmat nyerünk a jövő megváltoztatására.

Hatalom a jövő megváltoztatására

Szellemünkkel kapcsolatos pozitív érzések listája

23.Elmélyültség

Az elmélyültség ugyanúgy bekövetkezhet valamilyen tevékenység végzése közben, mint meditációban. Okozhatja a természetben levés, valamilyen zene hatása, vagy megismerés. Szó szerint inkább állapot, mint érzés, de más megvilágításban lehet egy érzés mély átélése is. Az elmélyültség az, ami igazán mély tartalmat hordoz, mintegy a dolgok felszíne helyett a mélyükre hatol.

24.Inspiráltság

Egy különleges példája a mély érzések megjelenésének. Az inspiráltság egyfajta belső késztetés, ösztönzés, mély belső vágy, amely elképesztő tettek végrehajtására sarkallhat. Sokkal mélyebbről eredhet, mint az egyszerű, hétköznapi motiváltság. Az inspiráltság a vággyal együtt járó, mély érzést foglal magába.

25.Tudatosság mint pozitív érzés

A tudatosság állapota az, amely egyesít magában minden érzést. A tudatosság az átélés csúcsa. Az a pont, amikor az élmények által a lét-tel való mély azonosságunkra ébredünk. Abban a pillanatban ami lezajlik, szinte leírhatatlan, mert csak megélni lehet. Valóban, ez már túl van az érzéseken, ezért hagytam utoljára.

25 pozitív érzés lista, amelyet ki ne hagyj az életedből

Ez az a 25 pozitív érzés amelyet ajánlok. Biztos vagyok benne, hogy bizonyos fokig jelen vannak az életedben, de sokukat még nem tudatosítottad magadban. Mindez szintén kapcsolatban áll a figyelemenergiával, mint ahogy ebben a cikkben is ismertettem: A dolgok működnek – Ahol a tudatod, ott a valóságod

Az emberek többsége nem figyel oda az érzéseire, inkább egyfajta folytonos „reakció állapotban” vannak. Nem ők választják az érzéseiket, hanem az eseményekre ösztönösen reagálnak, így hullámzóan hol kellemes, hol kellemetlen érzéseket élnek át. Egyéniségként lépj át teremtő üzemmódba, és figyelj oda érzéseidre! Reagálóból válts át felkészülővé és (sors)alakítóvá!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük