Életed értéke

Életed értéke senki és semmi által nem meghatározható. Éppen azért, mert egyedi és a tiéd. Senki más nem érzi pontosan ugyanazt, amit Te és senki sem éli át ugyanazt. Életed értéke semmivel nem meghatározható. Bárki bármit mond rólad, vagy neked, az az ő véleménye és csak annyira számít, amennyire magadba fogadod.

Minden csalódásod oda vezethető vissza, hogy a gyermekkorodtól fogva eltávolodtál attól az ideális „én-től”, aki eredetileg voltál. Ne félj, ez nem olyan nagy baj, mert míg akkor természetedből következett a boldogság, most már tudatosan megélheted. Te vagy az akitől függ életed minden vonatkozása, s nem mások, vagy a körülmények, bármennyire is szeretnék ezt elhitetni veled.

Nagyon nagy hatalom van a kezedben, de ez a hatalom nem mások, hanem önmagad feletti hatalom. Ez a hatalom pontosan elég ahhoz, hogy az élet minden áldását teljes mértékben élvezhesd. Minden eszközöd és tulajdonságod megvan ahhoz, hogy mindazt, „amiért élsz”, átéld.

Ha bölcsességre és útmutatásra vágysz, sose fordulj a nyilvánossághoz. Mindenki a maga igazát fogja mondani, ami az ő szempontjukból helyénvaló is, de mit sem számít számodra. A Te igazságod az, amit átélsz. Amikor azt követed, amit legbelül helyesnek, jónak érzel, egyszerűen nem tudsz rosszat tenni, nem tudsz valódi kárt okozni, mert akkor a benned mindig jelenlevő bölcsesség vezérel.

Te vagy az az ember, aki olyasmiket tud mutatni nekünk és olyan dolgokat átadni, amit senki más nem, mert az életed teljesen egyedi időben és térben. Életed értéke általad olyan nagy. Egy olyan fénysugár vagy, amely a létezés olyan területeit világítja be, ahova csak Te látsz. Mutass meg minél többet ebből, hogy láthassunk mi is ott, ahol eddig nem láttunk.

Fénysugár va

Az élet nem a vak véletlen műve, és a Te életednek is megvan a maga rendeltetése. Ezt pedig nem valami idegen, felsőbb, vagy más hatalom mérte rád, hanem Te magad döntöttél így. Tudom, hogy most, itt a három dimenziós világ korlátai között néha nehéz rájönnöd miért éppen úgy történtek a dolgok veled, ahogyan, de abban biztos lehetsz, hogy minden érted történt, s nem ellened.

A tömeg – foglalkozz a saját életeddel

Az egyetlen szomorú dolog az életben, hogy a „nagy tömeg” úgy átalussza az egészet, mint egy programozott gép. Azzal a tudattal – amit fokozatosan beléjük táplál a társadalom – hogy a körülményektől függ az „egy szem” életecskéje, aminek nincsen semmi külön célja, igyekezzen kihasználni, aztán annyi, s vége.

Ez a legnagyobb átverés az egészben. Tudd, hogy igenis van értelme és célja az életednek, de ezt Te határozod meg! Semmi sem hiábavaló, amit teszel. Az sem hiábavaló, vagy helytelen, amit önmagadért teszel. Ki adhat, akinek van, vagy akinek nincs? Így tehát minél boldogabb, gazdagabb, több tudással, tapasztalattal és élményekkel rendelkező ember vagy, annál többet adhatsz másoknak is. Foglalkozz a saját életeddel, és akkor kifele is többet adhatsz.

A tömeg az emberi lény esetében mindig ostobább, mint az egyén. Ezt jól jegyezd meg. A tömeg mindig ostobább. Az állatoknál sok esetben ez fordítva van, ők csordában, csapatban okosabbak lehetnek, mint egyedül. De az ember, mint önálló individuum, egyéni tudatosságában hordozza az intelligenciáját. Ha egy tömeg összeverődik – hacsak nincs egy okos vezető, aki összefogja őket – az ösztönei után megy, sutba dobva minden intelligenciáját.

A tömeg

Tudom én is, hogy veled ellentétben, sokan továbbra is a homokba dugják a fejüket. Nem azért, mert számukra nem érdekes az élet hétköznapokon túli értelme, hanem egyszerűen nem állnak készen rá, hogy ezzel foglalkozzanak. Őket elsodorja az ár, a mindennapi cselekvések és gondolatok, személyes kis világuk. De ez nem fontos, a lényeg, hogy Te már ébredezel és másokat is ébredésre késztetsz.

Életed értéke abban is megnyilvánul, ahogyan mások számára megmutatod életük értékét. De nem meggyőzéssel, vagy bizonyítással, hanem egész egyszerűen önmagaddal, a Te egyéniségeddel. Minden igazi jó hatás az elfogadással és a kisugárzással kezdődik. Nem attól vagy nagyszerű, hány embert állítasz magad mellé, hanem a pozitív energiától, ami árad belőled.

Életed értéke – A gyermek

A gyermek még olyan boldog, szabad és bölcs! Ez a bölcsesség még persze ösztönös, de mert olyan természetes, azért lehet olyan sokat tanulni a gyermekektől. Ők tudják, hogy az élet alapvetően jó, természet adta joguk, hogy minden jót megkapjanak az életben. Legbensőbb érzéseiket követik, azt teszik, amit éreznek, meg sem fordul a fejükben, hogy rosszat tehetnek.

Később jönnek a „nagyon okos és kiképzett” felnőttek és szép fokozatosan megtanítják őket arra, amire őket is valaha megtanították. Arra, hogy az élet korlátokkal teli, egy csomó mindent nem szabad és nem illik, különösen nem egyénieskedni, az a helyes, amit a tömeg annak hisz, az a jó, amit mindenki csinál. Megtanítanak arra, hogy az élet küszködés, a szenvedés természetes, az élet jó és rossz dolgok folyamatos váltakozása. Arra, hogy erős személyes és szubjektív véleményeket alakítsanak ki a dolgokról és másokról, és már gyermekként megtanuljanak ítélni.

A gyermek

Pedig a gyermeki lélek még annyira tiszta! Nem ítél, hanem elfogad, nem érdekli, hogy ki vagy, egyszerűen szeret azért, hogy vagy. Nála az alap érzelmek még tiszták. Teljes szívvel és joggal várják el, hogy minden jót megkapjanak, mert hiszen azért jöttek közénk, hogy adjanak… hogy önmagukat adják. Ők tényleg önmagukat adják teljes szívvel és lélekkel, nincsen bennük semmi rossz. És akkor jön a „tanult” felnőtt aki a maga „tapasztalatait” alapul véve megtanítja nekik, hogy ez nem megy. Nem lehetnek önmaguk. Ez nem helyes. Az élet nem ilyen. Az élet meg van határozva. A kezük meg van kötve.

Te

Te, akihez most szólok ugyanilyen csodálatos „gyermek” vagy, most is és mindörökké, sose hagyd, hogy bárki is megingasson ebbéli hitedben! Te jó vagy, kiváló képességekkel, nagyszerű lehetőségekkel és az élet minden „árama” készen áll, hogy érted, veled legyen. Ha kételyeid lennének, gondolj csak erre az írásra és tudd, hogy nem vagy egyedül, neked fontos dolgod van itt, és mindent megkapsz hozzá, de ne hagyd eltéríteni magad. Foglalkozz a saját életeddel!

Annyi sok butaságot tanítottak neked az évek folyamán… Nem csak jogod van ahhoz, hogy a lehető legboldogabban, egészségben és bőségben élj, hanem teljesen természetes, hogy ezért mindent megtegyél. Egyetlen pillanatra se kételkedj önmagadban. Az sem számít, ha semmi „nagy eredményed” nem volt még. Hidd el, már az is egy csoda és egy nagy dolog, hogy itt vagy ezen a páratlan Földön…

Te

És tudd, hogy

Nem volt hiábavaló a szenvedésed, a küszködésed!

Az életed fontos, életed értéke kifejezhetetlenül nagy.

Ha valamit helyesnek érzel és tudod, hogy ez a Te küldetésed, fő dolgod az életben, senki véleményével ne foglalkozz, tedd meg!

Nem kell másnak lenned, olyasmit tenned, amit nem akarsz és állandóan motiválnod magad. Már benned van minden készség, amire csak szükséged van. Csak azt tanuld meg, hogyan használd jól és eredményesen, amivel rendelkezel. Ehhez pedig ez a legjobb segítség.

Ha tetszett, amit olvastál, nézd meg ezt is:

Te csinálod az egészet

Szólj hozzá!

1 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük