Az életed könyve

Az életed könyve az, amit normál esetben Te magad írsz. Elmondhatjuk sajnos hogy – az emberek nagy része esetében – nem maguk írják életük könyvét. Hogy miért, az most lényegtelen, ami a fontos, s ami a kérdés, hogy Te írod e a sajátodat?

Ha nem, miért nem, s ha igen, akarod e még jobbá „írni”?

Tisztáznunk szükséges néhány alapvető elvet, amelyet ha most megértesz, soha életedben nem felejted el.

Annyi, de annyi badarságot összehordtak már neked életed folyamán… Tudd meg, hogy senkinek és semminek nem kell bizonyítanod. Itt és most érdemes vagy mindarra, amiről álmodtál. Pontosan úgy vagy jó, ahogy vagy, és nem kell senki másnak lenned. A fejlődés annyit jelent, hogy még magasabb szinten megismered önmagad, s ezáltal az egész világegyetemet.

Nincs a világon erő, amely meggátolhatna abban, hogy megvalósítsad a céljaidat. Csakis a félreértéseid azok, amelyek eltéríthetnek az úttól, s olyan sokáig tart, amíg eljutsz, ahova mindig is vágytál…

Te vagy a kulcs minden dologra, amely életedben rád vár. Mindenképpen Te írod az életed könyvét, de amíg nem ismered jól a mindenség működési elvét, lehet, nem a saját szándékaidat írod le.

iras

Jönnek emberek, akik azt mondják, higgyél, vonzzál, vizualizálj és mindent megkaphatsz. Jönnek mások, akik azt mondják, tűzz ki célokat, tervezz és cselekedj. Megint mások azt mondják, csak a Te kis „életkörödön” belül van hatalmad.

Mások felett valóban nincs hatalmad, csak a saját életed felett, s az éppen lefedi mindazt, amire valaha is vágytál. Ez azt jelenti, hogy mindazt, amit érdemes és lehet megélni, megélheted. Nincsen szükséged ehhez más emberek egyetértésére, elismerésére, megértésére, vagy meggyőzésére.

Az életed könyve a tiéd. Mások éppen annyira szólhatnak bele az írásába, amennyire megengeded. Néha egyenesen vágysz arra, hogy beleszóljanak. Amikor nem tudod biztosan, mi következik és egy tapasztaltabb, jobb „író” útmutatására vársz. Ilyesmi van, de tudnod kell, hogy ennek a könyvnek az írásában nincsen jobb író, mert Te vagy az, aki átéli.

Az életed könyve a legnagyobb alkotás. Minden művészetformát felölel. Egy gigantikus „álom” részese vagy ezáltal, hogy a létezés eme lenyűgöző alkotását készíted. Felejtsd el azt a szót, hogy sikertelenség. És felejtsd el azt is, hogy bukás. Csupán rossz reakció és tudatlanság létezik. Az élet egy folyamat és a folyamatnak különböző részei vannak.

Semmi sem lényegesebb, mint hogy ezt a folyamatot megismerd, és semmi sincsen nagyobb hatással, mint ha megtanulod kezelni. Ehhez nem a cselekvésen, nem az életmódon, de még csak nem is a gondolkodásmódon van a hangsúly. Mert ezek csupán részelemek.

Mit tegyek még

Az életed könyve a legkönnyebben írható alkotás. Ha most felszisszensz, azt jelenti, még nem jutottál el odáig, hogy ezt megéld. Ahhoz, hogy ezt az „írást” élvezetté tedd, nem módszerekre, és technikákra van szükséged, hanem csupán a Te sajátos egyéniségedhez szabott rendszerre.

A legeslegjobb amit javasolhatok számodra, s amit a hozzám legközelebb állóknak is javaslok, hogy alkosd meg ezt a rendszert! Akkor minden más – beleértve a gondolkodásmódot, sikereket és a személyes boldogságot (de még az egészséget is) – működni fog. Egész egyszerűen azon áll vagy bukik az egész, hogy mit követsz. Nem kell senkit és semmit követned, a saját rendszered az, ami minden esetben működő!

saját rendszer

Mind a sikeres, mind a gazdag, mind az életükkel teljes mértékben elégedett emberek tudatosan, vagy tudattalanul, de egy meghatározott rendszert, vagy rendszereket használnak. Ezalatt nem pénzügyi, vagy sikerelmélet, vagy hálózati rendszert értek, hanem olyan működés és cselekvésrendszert, amely a személyiségre épül fel.

Biztosan észrevetted, hogy egyes dolgok beválnak nálad, mások nem. Megint másoknál más dolgok válnak be. Ez nem véletlen, azok a módszerek válnak be, amelyek a személyiségeddel szinkronizálnak. Ezért az önismeret az első lépés. Az önismeret azonban nem egyenlő tesztek kitöltésével. A belső motiválók, az életcél és a küldetés az, amely a legközelebb visz hozzá.

Biztosan tudom, hogy Te képes vagy megvalósítani mindazt az életedben amiről álmodtál. És azt is tudom, hogy nincsen szükséged extra tulajdonságokra és eszközökre ehhez. Csak egyetlen dologra: Készíts el és alkalmazz egy rendszert, amellyel az életedet kezeled.

Már csak egy kérdés maradt: Te hogyan készítsed el az életedet kezelő rendszert?

Ehhez itt a megoldás

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük