Ha Te is elindultál a kiemelkedő egyéniség felé vezető úton, előbb-utóbb szembetalálkozol vele (velük). Ők a Te „jóakaróid”. Hallgasd csak őket:

Ezek az emberek mind téged olvasnak? Ennyi birkát egy csapásra…

Normális vagy? Jó, hogy egyéniség akarsz lenni, de ne erőlködj. Vannak nálad jobbak. Meg aztán úgyis mindenki az akar lenni. Miért is lennél te az? Hagyd már! Ebben az országban úgysem értékelik az egyénieskedőket. Csak akiknek szerencséjük van. Vagy bevágódtak.

Mit képzelsz te magadról? Azt hiszed, vagy valaki, mert azt gondolod? Ugyan már! Nyugodj bele, hogy sosem viszed sokra. Az csak egyeseknek megy. De te nem tartozol közéjük. Ne áltasd magad! Hiába hiszel magadban. A tények beszélnek. A tények szerint senki vagy. De ne aggódj, sokan járunk ebben a cipőben. Ez van, ezt kell elfogadnunk. Nekünk ezt írták az istenek.

Úgysem fog neked hinni senki, hiszen nincsen benned semmi különös. Csak menj el dolgozni, és elégedj meg azzal a lehetőséggel, amid van. Ne álmodozz! Csak csalódni fogsz. A pénz beszél. Hiába hiszel magadban, ha nincsenek magas kapcsolataid. Örülj, hogy van fedél a fejed felett. Hagyd abba ezt az egyénieskedést. Simulj bele az átlagba. Jó az neked!

Micsoda? Hát nem értetted amit mondtam? Te tényleg komolyan gondoltad azt az egyéniség marhaságot? Te teljesen meg vagy őrülve! Mit fognak gondolni rólad mások? De ha nem nyugszol, próbálkozzál csak. A saját bőröd viszed a vásárra. Én mosom kezeimet. Van akár csak egy ember, aki hisz neked?

Hogyan? Hát már mások is megőrültek? Állítom, hogy elment az eszetek! Egymásból csináltok hülyét. Még hogy minden lehetséges… Egyeseknek talán, de nem nekünk. Nekünk mást írt a sors. De ha nem bírod felfogni, rohanj a vesztedbe. A többieket is magaddal rántod, akik beveszik ezt az őrültséget.

Mit mondasz? Tényleg megtetted? És nem néztek hülyének? Lehet, hogy mégis tudsz valamit. Na jó, néha vak tyúk is talál szemet. Azért tudd, hol a helyed! Nehogy elbízd magad. Most bejött, de legközelebb nem lesz ilyen szerencséd. El ne feledd, én figyelmeztettelek. Még jó, hogy itt vagyok, különben ki tudja, milyen őrültségekre vetemednél.

Azt a mindenit

Azt a mindenit, ezt tényleg te csináltad? Nem is néztem volna ki belőled. De ha ehhez értesz, miért nem vered ki a fejedből ezt az egyéniség hülyeséget? Látod, tudsz te csinálni jó dolgokat is, nem kell kilógnod a tömegből. Maradj csak szépen nyugodtan, hátha lesz belőled valami. Talán még elkapsz valami jó állást is. Aztán egyszer kapsz majd nyugdíjat is. Bár ez nem biztos.

Hogy mit műveltél? Mindjárt szétesek a röhögéstől? Teljesen bolondot csinálsz magadból? Nem elég, ha én tudom, milyen eszement ötleteid vannak? Most már mások is látják, mit művelsz… Azt hittem, több eszed van. Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá.

Ezek az emberek mind téged olvasnak? Ennyi birkát egy csapásra… Még hogy bárki lehet belőled… A mesében, talán. Ezek szerint nem vagy egyedül, jó sokan vannak, akik még hisznek a dajkamesékben. Na de ezt nem gondoltam volna. Jó, elismerem, nem vagy egyedül, de mit nyersz vele, ha többen butítjátok egymást?

Na látod! Ha nem figyelmeztetlek állandóan, nem lettél volna képes rá. Kell, hogy valaki megmondja a határaidat, különben elszállsz. Jó, elismerem, egy-két dologban igazad volt. Lehet, hogy mégsem vagy egy senki. De vigyázz! Most szerencséd volt, de ne számíts erre mindig. Még jó, hogy itt vagyok neked, és vigyázok, nehogy valami hülyeséget csinálj.

Ejha! Sikerült meglepned. Na ugye, én mindig is hittem benned. Tudtam, egyszer még viszed valamire. De miért titkoltad eddig? Szólhattál volna, milyen rejtett tehetség vagy. Szívesen segítettem volna. Tudod, mindig is az érdekedet néztem. Okosabb, vagy, mint gondoltam. Úgy látszik, van még kívüled pár ember, aki vevő erre. De azért legyél óvatos! Sosem lehet tudni…

Azt hiszem, jobb lesz, ha többet nem találkozunk. Te már egy másik világban élsz. Nem törődsz az egyszerű gondolkodásúakkal. Tudod, mi csak jót akarunk, óvunk attól, nehogy nagyot essél. Most nagyon bejött neked, de el ne felejtsd honnan jöttél! Te sem vagy különb nálunk.

Most találkozunk utoljára. Megcsináltad a szerencsédet. Nem csodálom ha kerülöd a magunkfajta társaságát. Elvagy azzal a fene nagy egyéniségeddel. Azt a sok embert sem értem, akinek állítólag segített a te tudásod. Ennyi világtalan! Majd pont te mondod meg, mi a jó… Na jó tényleg nagyszerű amit csinálsz, de el ne felejtsd a többi embert. Mi vagyunk a többség, és mi tudjuk, hogy mindez csak átmeneti. Most egyéniségek vagytok, aztán majd senkik lesztek. Ezt el ne felejtsd. Mi megmondtuk!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük