Az egyenisegepítés 7 törvénye: 7 lépés a biztos eredményekhez

Az egyéniségépítés 7 törvénye. Ott álldogáltam a magaslaton és néztem a mindenfelé mászkáló embereket. Vajon tudják, hova mennek? Tudják, mit, miért tesznek? Azt az életet élik, amit szeretnének? Hát persze, hogy nem! Ugyan néhányan azt mondják, de önmagukat is becsapják, mert csak azt hiszik, hogy “ez minden”.

De az élet – mármint az igazi – ott kezdődik, amikor kilépsz a megszokott keretek közül, és átélsz minden élményt, amelytől eddig a hiedelmeid tartottak vissza. Ehhez szembe kell nézned azzal a személlyel, aki Te vagy, és ahelyett, hogy neheztelnél rá, szabadítsd fel! Nincsen a világon erő, amely rád kényszerítené akaratát, hacsak Te valamilyen módon ehhez nem járultál hozzá.

Az emberek utálják, ha rámutatnak nekik a nyilvánvalóra, mert akkor azt kell érezniük, hogy övék a felelősség, és nem háríthatják semmire. Te igazi egyéniség vagy, ezért biztos vagyok benne, hogy örömmel veszed ezt a fajta felelősséget, mert a jutalom az, hogy bármit elérhetsz, amire az átlagos gondolkodásúak csak áhítoznak.

Az egyéniségépítés 7 törvénye és 7 lépése

1.A tudatosság törvénye: Te mit akarsz?

Ez az egyéniségépítés 7 törvénye közül az első. Ha most ezt elmondom neked, első “hallásra” nem fogod elhinni. Én sem hittem, amíg nem láttam rengeteg emberen, és magamon is észre nem vettem. Az emberek nem tudják világosan, hogy mit akarnak. Ez olyan fontos, hogy külön kiemelem:

Az emberek nem tudják világosan, hogy mit akarnak.

El is mondom, hogy miért. Rengeteg ember van, aki azon panaszkodik, hogy egy csomó mindent elkezdett, kiolvasott 50 önfejlesztő könyvet, kipróbált mindenféle módszereket, és mégsem igazán sikeres az élete. Ha megkérdezed őket, pontosan mit akarnak, általában két típusa jelenik meg a válaszoknak.

Az egyik, amelyik megmarad az általánosságoknál.

Sok pénzt akarok keresni.”

Csak sikeres akarok lenni.”

Meg akarom valósítani az álmaimat.”

Ezek a mondatok körülbelül annyit tesznek, mintha azt mondanánk: “Ma szép idő van. Kimegyek a napra.”

A másik típusú válaszok ilyenek:

Az a célom, hogy 2 év múlva én legyek a legelső/legjobb.”

Egy éven belül 2 millió forint rendszeres jövedelmet akarok.”

Azt akarom, hogy fél év múlva legalább napi tízezren olvassák, amit írok.”

A második típus valamivel jobb a tudatosság szempontjából. De az sem az igazi. Mindjárt meg is magyarázom, miért. Az első típusú válaszok semmitmondóak, mert akárki mondhatja őket, csak általánosságok. A második típusú válaszok már konkrét célok. De ez nem arra válasz, hogy mit akarsz, hanem, hogy mit szeretnél elérni. Érted a különbséget?

Ezt és azt el akarom érni.” Miért? A kulcs a miért. Ha erre tudod a választ, rá fogsz jönni, mit akarsz valójában. Az emberek nem sok pénzt akarnak keresni. Nem a legelsők akarnak lenni. Nem is a legsikeresebbnek lenni. Egy olyan állapotot keresnek, amely a lehető legideálisabb számukra. Minden dolog ehhez csupán eszköz.

100-ból 99-en becsapják önmagukat. Te egyéniség vagy. Legyél az az egy, és ne kövesd a tömeget! Mi az az állapot, ami számodra a legideálisabb? Le tudnád írni testileg, lelkileg, szellemileg?

2. A szenvedély törvénye: A szívenergia felhasználása

Ez az a törvény, amely minden egyes akadályon átvisz az életben, és a legmerészebb álmodat is valósággá teszi. Nem tévesztendő össze a vággyal, a hobbival, a lelkesedéssel, vagy az ambícióval. A vágyak változnak és nem mindig belső impulzusból indulnak ki. A szívenergia örök, és belülről fűt.

A hobbi lehet bármi, amit szeretsz csinálni. A belső szenvedély tartós érzelmekkel társul, olyan erősen megvan benned, hogy teljesen eggyé válsz vele, mindig erőt ad. A lelkesedés elsősorban (pozitív) érzelmeken alapul, a szívenergia akkor is jelen van, amikor a legszenvtelenebb állapotban vagy. Azért, mert az mozgatja minden tetted, gondolatod, és határozza meg a személyes energiádat.

A szenvedély törvénye

Az ambíció a közhiedelemmel ellentétben nem valami belső vágy, hanem mindig valamihez (valakihez) képesti megfelelés, kiemelkedés. A külvilág lehetőségeiből, a “majd én megmutatom” mentalitásból ered. Az ambíció önmagában egy előrevivő dolog – és pozitív mindaddig, amíg nem társul mások kárával – de a belső szenvedély külső impulzus nélkül is jelen van, és működik.

A szívenergia olyan fontos, hogy egy egész cikket szenteltem neki, egy előző írásomban.

3.Az egyéniségépítés 7 törvénye – Az irányítás törvénye: A sorsod alapja

Sokak számára az irányítás ezt jelenti: másokat, vagy az eseményeket irányítani. Ez azonban tévút. Az irányítás azt jelenti, hogy a kezedben van az életed irányítása. Ez pedig csak úgy lehetséges, hogy tudatosan fejleszted magad. Azokat a képességeidet és tulajdonságaidat, amelyek ehhez szükségesek.

Az átlagemberek átadják az irányítást más embereknek, a társadalmi erőknek, a szokásoknak, vagy a körülményeknek. Utána pedig panaszkodnak, hogy nem olyan az életük, mint lehetne. Sokkal könnyebb átadni az irányítást, hárítani a felelősséget, vagy a körülményekre fogni a helyzeteket.

Az egyéniség egyik legfőbb ismérve, hogy túllép ezen, és addig munkálkodik saját személyiségén, mígnem az irányítást a saját kezébe nem vonja. Amikor elindulsz ezen az úton, számíts rá, hogy majd mindenki szembe fog haladni veled. Tudat alatt még talán hátráltatnak is, mivel annak a bizonyságát hordozod, amit ők nem értek el.

Az irányítást senki sem taníthatja meg neked. Egy döntéssel kezdődik. Majd tervet készítesz, és következetes lépések végrehajtásával addig munkálkodsz, amíg fokozatosan a kezedbe nem kerül a “gyeplő”. Nem véletlenül fontos része az irányítás a kiemelkedés 7 zsákutcájának és 7 törvényének.

4. A mennyiség (többszörözés) törvénye: A számok semlegesek

Az egyéniségépítés 7 törvénye közül ez kevésbé ismert. Hány jó dolog, és hány rossz dolog van az életedben? Hány lépésből áll egy rossz és egy jó dolog elérése/megélése? Segítek: ugyanannyi. Akkor mégis miért olyan sok ember életében több a rossz dolog? Egyáltalán nem biztos, hogy több, de sokan úgy vannak kondicionálva, hogy könnyebben, gyorsabban észreveszik a rosszat.

Minél több olyan dolgot teszel, amelyek jó dolgokhoz vezetnek, annál több részed lesz benne. Ez egyetemes törvény, a mindennapokban teljes mértékben megállja a helyét. Ha sok a problémád, sokat fókuszálsz az akadályokra. Ha minden könnyen megy, a megvalósulást látod magad előtt és arra összpontosítasz.

Ha az egyéniségeddel akarsz sikeres, gazdag lenni, vagy valamit elérni, akkor hass több emberre pozitívan! Ha azt akarod, többen értékeljék, amit teszel, juttasd el hírét több emberhez! Sok pénzt akarsz keresni? Segíts sok embernek! Úgy, hogy megtanítod őket valamire, ami hasznos számukra.

Sokszorozd meg jó gondolataidat

Ha valamiben nagyon jó akarsz lenni, csináld mindennap! Ha valamit nem csinálsz elégszer, vagy idő előtt abbahagyod, nincsen benne elég szívenergia. Lehet, hogy csak egy múló vágy volt. Sokszorozd meg jó gondolataidat, jó érzéseidet és jó élményeidet! Ha nem megy könnyen, figyeld meg az állatokat és a gyermekeket. Ők majd megtanítanak.

5. Az egyéniséged törvénye: alapozz arra, amilyen vagy

A sikert tanító anyagok jókora része elterelés. Ezért van olyan sok csalódottság az önfejlesztés műfajában. Az az igazság, hogy soha nem lehetsz igazán sikeres, amíg el nem fogadod azt, aki vagy, és arra alapozol. Nem kell másokat utánozni. Nem kell másokat meggyőzni. Nem kell mindent tudni. Nem kell legyőzhetetlennek lenned.

Attól vagy egyéni, hogy van egy halom személyes jellemződ. Ha ebből egy olyan ideált akarsz faragni, amellyel valóra válthatod álmaidat, akkor a legjobb út, ha arra alapozol. Ha olyan cselekvéseket akarnál végrehajtani, amelyek gyökeresen szemben állnak a természeteddel – csak azért mert valahol olvastad, vagy hallottad, hogy akkor sikeres leszel – ha el is éred, nem leszel boldog.

Nem kell kilépned a komfortzónádból, csinálhatod, amit szeretsz, és könnyen vehetsz fel jó szokásokat. Mindezek módját részletesen leírtam az egyéniségépítés alapkönyvében.

6. Az idő törvénye: A szabadság törvénye

Az idő fontosságáról már számtalan cikkemben írtam, és nem véletlenül tesz ki egy teljes modult az Egyéniségépítés legnagyobb online programjában. Ez az egyik legfontosabb az életben, mert határa van. Lehet akármennyi pénzed, de a napod mindig 24 órából áll. (Kivéve persze ha repülővel utazol egyet az időzónákon át, majd visszatérsz, de ezt most hagyjuk.)

Az átlagemberek az idő foglyai. Egy alkalmazott esetében például napi 8 óra be van osztva – ha nem számítjuk az utazást – hétfőtől péntekig, ha nincs hétvégi műszak. Az egyéni vállalkozónál pedig lehet, hogy minden nap, szinte minden órája. De miért ne lehetne a tiéd szinte az összes időd?

A szabadság az, hogy semmit sem kell tenned, hanem azért teszed, mert akarod. Az idő és a szabadság szorosan összefügg. Ha az idődet nem Te osztod be, nem vagy szabad. Ugyanakkor ha Te osztod be, de gyakorlatilag kevesebb a szabadidőd, mintha másnak dolgoznál, ugyanott vagy, vagy még rosszabb.

Az idő és a szabadság

A megoldás nagyon egyszerű: alkalmazz emberi, szellemi, tárgyi, s egyéb eszközöket, és ezek segítségével többszörözd meg az idődet. Ha kíváncsi vagy ennek részleteire, olvasd el az élet irányításának művészetéről szóló e-könyvem ide vonatkozó fejezetét.

7. A kivételesség törvénye: csak egy van belőled

Légy kivételes, és ne csak egyedi! Az egyedi pótolható, a kivételes nem. Hogyan lehetsz kivételes? Úgy, hogy tudsz valamit, amit senki más. Nehéz ez? Ha olyasmivel foglalkozol, amivel rajtad kívül több százan, ezren, vagy millóan, akkor bizony nagyon. De használd ki a kreativitásod.

Az az ember a legértékesebb (pénzben is), aki olyasmit nyújt, ami nem, vagy csak nagyon nehezen elérhető/megszerezhető. Ezért van az, hogy egyes részterületek specialistái olyan keresettek. A választásban két szempontot vegyél figyelembe. Az egyik az, hogy közel álljon a karakter típusodhoz, a másik pedig, hogy valós igény legyen rá.

Keress egy területet, amiben specializálódsz, és addig gyakorlod, mígnem utolérhetetlen zsenialitásra teszel szert. Könyvet írsz? Írj valami teljesen egyedit, vagy megszokottat, de azt olyan jól, mint senki a Földön eddig. A cél mindig az általánosságok elkerülése, hiszen azzal csak beleszürkülsz a tömegbe.

Sok módja van annak, hogy kicserélhetetlen legyél. De a legvonzóbb a szívenergia, mert ha egy mindenre kisugárzó életenergia van benned, az lenyűgöző hatással van az emberekre. Az alábbi módszer pedig megmutatja az első lépéseket a kivételesség felé.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük