Hogyan legyek jó, szép, gazdag és sikeres

Hogyan legyek jó, szép, gazdag és sikeres

Hogyan legyek jó, szép, gazdag és sikeres? Ezt kérdezi milliónyi ember nap, mint nap. Ez sokaknak annyira fontos, hogy bármilyen áldozatra készen állnak ennek érdekében. Mielőtt még „sajnálnád” őket, gondolj csak vissza eddigi életedre. Hányszor fordult elő, hogy nagyon-nagyon szerettél volna egyik, vagy másik, vagy mindegyik lenni?

Miért olyan fontos ez? Az ok nagyon egyszerű. A társadalmi elfogadottság szerint a jó, a szép, a sikeres, vagy a gazdag emberek különleges előnyt élveznek. De hogyan lesz valaki jó? Vagy hogyan lesz valaki „szép”, aki nem túl jó fizikai adottságokkal született?
Ha jól belegondolsz, ezek sokkal szubjektívebb fogalmak, mint első hallásra tűnik. Még a sikeresség és gazdagság sem egyértelmű. Van, akinek néhány millió már gazdagságot jelent, másnak a milliárdoknál kezdődik ez a fogalom. A siker megítélése még ennél is ezerszer szubjektívebb. Van akinek az önmegvalósítás, másnak főleg a külső eredményesség.

Hogyan legyél jó, szép, gazdag és sikeres

Akkor most elmondom neked ezek titkát. Azt fogod hinni, viccelek, de nem baj, mert így nem avatkozik közbe a kételkedő, tudatos elméd, és az információ tudat alatt hatni fog. Minden dolog ezen a ponton kezdődik: Alapvetően semmilyennek sem kell lenned. De, hogy szép legyen az élet (legyen benne valami élet), választhatsz, milyenné teszed magad.

Ha azt gondolod, bizonyos cél érdekében „ilyennek és olyannak” kell lenned, saját magad állítasz akadályokat az utadba. Figyelj, mert most kapcsolódik be a tudatos elme és elkezdi sorolni a kifogásait: „Különböző tulajdonságokkal és képességekkel kell rendelkezned, hogy valamit elérj.”

Ilyennek kell lenned

Figyelj csak! Elárulok egy borzasztóan nagy titkot. Ha valamit el akarsz érni, meg akarsz valósítani, vagy át szeretnél élni, tarts be egy bizonyos sorrendet. Megmondom, hogyan csináld a gyakorlatban.

Hogyan érhetem el a céljaimat? Hogyan legyek jó valamiben?

1.Írd le pontosan, hogy mit akarsz!

Amit nem írsz le, olyan, mint a levegőben szálló fuvallat. Elszáll és semmi sem lesz belőle. Közbeveheted, hogy számos dolgot elértél, amit nem is írtál le. De gondolj csak bele, ezek olyan dolgok voltak, amiken amúgy is sokat időztél, tehát benne voltak a „valóságképedben”, vagy olyanok, amelyek nem voltak olyan fontosak, hogy különösebben aggódtál volna miattuk.

Az írás – történjen akár hagyományos módon, vagy billentyűzet által – energetikai lenyomatot hoz létre a térben. Bármilyen misztikusnak is hangozzék, amit leírsz, annak teremtő hatása van a jövődre nézve. Tehát ha hogyan legyek gazdag a kérdés, akkor pontosan írd le, számodra mit jelent a gazdag.

2.Ne gondolkozz, csak írd!

Ez az a pont, ahol az emberek 90-%-a elvérzik, mert hülyeséget csinál. Amikor leírod, amit akarsz, egyből írd le amit érzel, amire vágysz, ami belülről jön! Itt nincs helye gondolkodásnak. Csakis azt írd le, amire szívedből vágysz. Egyáltalán nem számít, abban a pillanatban elérhetőnek tűnik, vagy sem, megvalósítható, vagy sem. Hogy legyek szép, ha csúnya vagyok? Viccesnek tűnik, viszont igenis komoly kérdés lehet számodra.

Ha bekapcsolva hagyod a gondolkodást, vagy hagyod beindulni, kész, vége. Ezen a ponton ez teljesen szükségtelen. Ott tartunk, hogy leírod a vágyaidat. Abszolút nem számít, mennyire különlegesek, vagy őrültek, csak, az, hogy igazak legyenek. Amit valóban akarsz. Ne törődj vele, hogyan valósul meg! Ez most nem a Te dolgod.

Vagy ezerszer tapasztaltam, amikor emberek nekiállnak tervezni, aztán elkezdenek gondolkodni, és végül nem lesz semmi az egészből. Ugyanakkor azt is láttam, amikor nem foglalkoztak a részletekkel – hanem a jövőre hagyták – és szép lassanként megvalósították, amit akartak.

3.Figyelemenergia hogyan legyek jó benne

Amikor leírtad mindazt, amit szeretnél, gondolj bele, ha meglenne, az milyen érzéseket okozna benned. Milyen hatása lenne életedre? Milyen lenne az állapotod, a gondolataid, a cselekvésed, a körülményeid? Időzz el ezen!

Figyelemenergia

Most pedig ugorj egyet előre az időben, és kezdj el úgy viselkedni, mintha már meglenne! De ne másoknak, hanem magadnak. Itt a második pont, ahol sokan ismét elvéreznek. Mert nem másoknak kell mutatnod, hogy Te milyen vagy, vagy milyen leszel, mert talán nem értik, vagy megrökönyödnek.

Abszolút mellékes, mások mit gondolnak, neked csak önmagadnak kell megfelelni. Szóval mit is éreznél, hogyan viselkednél, ha már meglenne, amit akartál? Bele tudod élni magad? Ha most ezt eszközként használod, egyfajta kontrollként, hogy megváltoztasd a jövődet, lehet, csúnyán pofára esel. A jó önértékelést is elrontja, ha “teremtés” helyett manipulálni akarsz.

A figyelemenergia nem arról szól, hogy akarattal megváltoztassunk bármit, hanem észrevegyük azt, ami már megvan (bennünk van) és tudatosítsuk. Itt jelentkezik leginkább a paradoxon: ha szép, sikeres, gazdag stb. akarsz lenni, azt folyamatosan a jövőbe tolod azáltal, hogy úgy gondolsz magadra, mint aki még nem az. Vagyis ne arra koncentrálj hogy legyek szép, vagy hogyan legyek gazdag, hanem képzeld magad a helyzetbe.

De hogyan gondolhatok magamra úgy, amikor (még) nem vagyok az? Honnan tudod? Valószínűleg a külvilág értékítéleteit használod fel. Ezt hagyd, most nem érdekes! Már most megvan benned minden ami szükséges ahhoz, hogy bármit átélhess. (Ha ezt művészi fokon akarod felhasználni és külső eszközök nélkül megvalósítani álmaidat, akkor feltétlen olvasd el Az önmegvalósítás iskolája 2. című e-könyvet.)

Szóval most szép vagyok, jó vagyok, sikeres, netán gazdag is? – kérdezheted. A válasz: igen. „Ezt nem értem” – szólalhat meg a tudatos elméd. Nem baj, nem is kell értened, csak érezned.

4.Az érzések birodalma hogy legyek szép belülről (indulva)

Nincs olyan ember a Földön, aki kizárólag racionálisan, észérvekkel gondolkodik, és mindig az alapján hozza meg döntéseit. Még akkor sem, ha a világ leghűvösebb, tiszta logikára képzett elméjéről van is szó. Azért, mert a gondolati világ az érzésvilág nélkül élettelen gépekké tenne bennünket.

Hogy jön ez az egész most ide? Úgy, hogy a gondolkodás a megértésre való, valamint eszközként használható a megoldásokban, az átélésben azonban csak akadály. Vagyis megvan a maga helye. Saját tapasztalatomból mondom neked: Minél többet gondolkodsz valamin, annál nehezebb lesz.

Erre mondhatnád, hogy a legnagyobb elmék ezerszer végiggondolták legnagyszerűbb találmányaikat. Nem! Akkor voltak a legötletesebbek, a legjobbak, amikor leálltak a gondolkodással. Amikor hagyták felszínre bukkanni a minden emberben jelen levő belső tudást, amit leegyszerűsítve sokan csak intuíciónak neveznek.

Ha valamit nagyon szeretnél elérni, felejtsd el az akaraterőt! Egy pontig el lehet jutni „hideg cselekvéssel”, de aztán elfáradsz és eleged lesz az egészből. Az számít, amit át akarsz élni. De amit át akarsz élni, az már most benned van. Csupán megtanítottad (vagy megtanították) az elmédet arra, hogy külső eszközök segítségével szerezheted csak meg.

Amit át akarsz élni

Hogyan érzed magad önmagadban? Ha nem vagy elégedett, arról csak egyvalaki tehet most. Lehet, régebben számos negatív programozáson estél át és most nem vagy elég jó véleménnyel magadról, de ez nem az igazság, hanem amit mások rád „ragasztottak”. De másoknak nincsen köze a Te „jóságodhoz”, vagy a Te „értékedhez”.

Most hogyan érzed magad a bőrödben, ez számít. Nem elég jól? Kezdd el építeni magadban az elégedettség érzését, amely külsődleges változásokhoz (is) vezet. Erre visszatérünk később. Az érzéseid, ösztöneid és reakcióid jól felhasználhatók arra, hogy megfordítva a folyamatot, a realitásba emeld az álmaidat. (Erről az Egyéniségépítés Sikerrendszer oktatóanyagában van részletes gyakorlati leírás, de ez csak az Egyéniségépítés feliratkozói/vásárlói számára elérhető, bizonyos időközönként.)

5.Egyéniséged építése – hogyan legyek gazdag belülről kiindulva

Keresd meg önmagadban az összes testi-lelki-szellemi tulajdonságot és képességet, amit jónak vélsz, majd írd le őket! Száz alatt meg se állj. Úgy gondolod sok? Barátom, Te még nem ismered önmagad! Naponta ezernyi jó tulajdonságod használod, amelyeket észre sem veszel.

Bármilyen jelentéktelennek tűnik is, írd le! Igazából semmi sem jelentéktelen benned, csak a sokszor negatív társadalmi közeg könnyen hozzászoktat a kicsinyességhez. Az egyéniség építése mindig önmagadban kezdődik. Először Te adod meg önmagadnak – amivel már amúgy is rendelkezel – aztán kívülről is viszont hallod.

Nem a külvilág dönti el, ki vagy Te! Te kitalálod, megalkotod és kifejezed! Az egyéniséged a kulcs bármiféle sikerhez.

6.Kapcsolódás időben és térben

Ugyanazt, amit önmagadon is végrehajtasz, tedd meg az időben és a térben is. A pozitív figyelemenergiát használd fel mindenben, amivel érintkezel. Gyakorold és tedd szokásoddá, hogy amerre fordítod a figyelmed, keress jó dolgokat. Ami az időt illeti, mindennap összegezd a jó dolgokat, amiben részed volt. (Lásd: A 10 legjobb szokás a sikeres, boldog élethez.)

Keress jó dolgokat

Ennek a varázslatos erejéről akár könyveket tudnék írni. Volt, hogy egyetlen ilyen apró gondolat (figyelem) teljesen megváltoztatta a jövőmet. Szinte hihetetlen, mennyire kis dolgokon múlik az egész életünk. Attól, hogy mire fordítod a figyelmed. Amikor ezt rendszeressé teszed, olyan emberek, helyzetek és lehetőségek bukkannak fel életedben, amire mindig is vágytál.

A siker, a gazdagság, a boldogság ugyanaz

Elérkeztünk a végső lépéshez, amelyhez még mindig nem kell menned sehova. Tök mindegy, mi akarsz lenni, vagy mit akarsz elérni, ugyanaz az alapja. Semmit nem élhetsz át „odakint”, amíg nincsen meg benned. Ugyanaz az út a jó kapcsolatokhoz, mint a gazdagsághoz, és a sikerhez, mint a boldogsághoz.

Ugyanis ezek mind állapotok. Nem külső dolgok, mint a tömeg hiszi, hanem állapotok, amelyek külső dolgokban is megnyilvánulhatnak. Keresd meg azt a tevékenységet, ami a legjobban harmonizál veled, és megvan a kapcsolat.

Mit gondolsz magadról? Ki dönti ezt el? A siker, s egyben az egyéniséggé válás első lépése, hogy magad döntesz. Nem vagy elég szép? Nem vagy elég gazdag? Ez elterelés! Csak arra jó, hogy megmagyarázzon egy állapotot, ami nem tetszik.

Megélheted a lehető legteljesebb életet, álmaid álmát is, attól függetlenül, hogy nézel ki, milyennek születtél, vagy milyen körülmények közé. Te csinálod az egészet!

Vállalva, hogy ismétlem magam: Az egyéniséged a kulcsa mindannak, ahova eljutsz, amit elérsz, vagy amit átélsz az életben.

2 hozzászólás
  1. Kovács János
    Kovács János says:

    Nekem régen voltak igazán olyan időszakok, amikor csakúgy jöttek a jó dolgok, melyek egy része el is ment. A kérdésem igazából az, hogy amikor a jó tvlajdonságaimat írom, akkor a múltból is nézhetem? Elvileg ami régen bennem volt, az most is bennem van.

    Válasz

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük