Hogyan lehetek a legjobb bármiben? 10 lépés

Hogyan lehetek a legjobb bármiben? 10 lépés

Hogyan lehetek a legjobb bármiben? De miért is legyél a legjobb bármiben? Sokaknak csak valami egoista indok jut eszébe, hogy akkor őket csodálják, őket követik és irányítók lehetnek. Engem egy sokkal jobb dolog inspirál: élvezem a folyamatot. Abból indulok ki, hogy minden a segítségemre van, és ahhoz, hogy jobbá legyek, nem az akaraterőmet használom, hanem egészen más erőket.
Hogyan legyek jobb ember? Erőből sosem lehetsz a legjobb, de ha felsorakoztatod egymás mellé az eszedet, a tudásod, a lelkierőd, a motivációidat és az életörömöt, senki sem állíthat meg. Igazából ez nem egy másokkal való versengés, sokkal inkább egy önmagaddal folytatott játszma.

Hogyan lehetek a legjobb bármiben

1.Felejtsd el a középszerűséget!

Hogyan legyek híres, ha olyan vagyok, mint a többi ember? A középszerűségnek – az egyéniség szempontjából – semmi értelme. Emberek milliói élnek középszerű életet. Reggel felkelnek, napközben dolgoznak, néha pihennek, egy keveset szórakoznak, este lefekszenek, várják a hétvégét. Majd unos-untalan ezt csinálják életük végéig. Élet ez szerinted? Olyan, mintha egyetlen vasúti vágányon kellene haladnod életed végéig.

Ha a legjobb akarsz lenni bármiben, ki kell lépned a megszokott keretek közül, s életmódodat, tevékenységeidet az köré építened, ami az álmod, a terved, a vágyad, a küldetésed. Így mindjárt más színezetet kap az egész élet, és a jelentéktelennek tűnő tevékenységek is örömöt okoznak.

Ha a legjobb akarsz lenni bármiben

Amíg azt csinálod, mint mindenki más, ugyanolyan maradsz, mint mindenki más. De nem azért vagyunk, hogy különbözőek legyünk? Vagy jobb sorozat gyártott alkatrészeknek lenni, amelyek egy berendezés (társadalom) automatán működő, lélektelen részei? Ha eleged van ebből és a saját utadat akarod járni, töltsd le a 10 gyakorlati lépés saját álmaid megvalósításához című útmutatót. Ezzel máris egyéni útra lépsz, amely a Te céljaidhoz vezet.

2.A többlet felemel az átlagból

A többlet az a dolog, ami benned megvan, de másban nem. Lehet egyéni motiváció, egy különleges tulajdonság, vagy képesség, de minden esetben olyan belső hajtóerő, amely szinte állandóan jelen van benned. Ha azt gondolod, benned ilyen nincsen, még nem ismered eléggé önmagad. Az alábbi videóban elmondom, miről van szó.

Az önmegvalósítás iskolája 2. -ben a többlet egy másik aspektusát is kifejtem, és egy egész fejezet foglalkozik azzal, hogyan lehetsz a legjobb a legjobbak között is

3.Csak arra fordítsd a figyelmed, ami előrevisz, felemel

Ha megfigyeled, az emberek jókora része pont az ellenkezőjét teszi, és nézd meg, mi lesz belőlük, milyen életük van. Odavetik magukat mindenféle ragadozók, hiénák, sakálok áldozatául. Mik ezek a ragadozók? Elsőként a média, a híradók, hírjelentések, negatív gondolkozású egyének és mindenféle olyan dolog, ami csábító, de felesleges és csak elvonja a figyelmedet.

Próbáld ki, hogy egy hétig átadod magad ezeknek a ragadozóknak, majd utána egy hétig válassz olyan dolgokat, amelyek mentálisan, lelkileg felemelnek. Az egyik hét maga a pokol lesz, ahol elrabolják a figyelmeden keresztül az idődet, az energiádat, az életkedved, a hitedet. A másik hét kész csoda, mert azt érzed, hogy a saját kezedben vagy és Te formálod a jövődet.

A figyelmed az egyik legbecsesebb kincsed, oda ne add félrevezető dolgokra! Csakis az utadat segítő, tanító, motiváló, értelmet adó, életedet jobbá, szebbé tevő, egyéniségedet fejlesztő dolgokra összpontosíts. Hasznos gyakorlati útmutatásokat találsz ehhez a A pozitív figyelemenergia ereje című cikkben.

4.Hogyan lehetek a legjobb? Felejtsd el a hamis fontosságtudatot

Nézz körül, és találsz egy csomó embert, akinek soha nincsen ideje semmire. Folyton cselekvésben vannak, de sosem érnek a végére. Szerinted ők gazdagok, függetlenek és szabadok lesznek? Biztosan nem, de végig abban a hamis hiedelemben ringathatják magukat, hogy „mindent megtettek”, nem pazarolták a drága időt, s amibe lehetett, belefogtak.

Ez az egész egy nagyon buta gyermekkori programozásból ered, miszerint, valaki minél több mindent csinál, annál fontosabb és értékesebb ember. Ez egyáltalán nem igaz, de valami miatt a társadalom így fogadta be. Tulajdonképpen egyáltalán nem számít, mennyi mindent csinálsz. Az számít, amit teszel, mennyire vagy benne hatékony. Ne azon gondolkodj “hogyan legyek híres”, mert ez zsákutca, hanem hogyan lehetsz eredményesebb.

Nem számít mennyi mindent csinálsz

Abszolút nem függ értéked attól, mennyit futkározol naponta, vagy mennyi cselekvést viszel véghez. Akkor is jó és kiváló ember lehetsz, ha egyáltalán nem csinálsz semmit. Mert mennyivel teszed nagyobbá a végtelent az örökös fáradozásoddal? Hogyan lehetek a legjobb, ha sosem pihenek? A lustaság nem az, ha nem csinálsz semmit, hanem az, ha amikor jobb a cselekvés is a semmittevést választod.

5.Kevesebbet cselekedj, többet tervezz!

Azok jutnak a legmesszebb, akik távlatokban gondolkodnak és lépésről-lépésre haladnak. Használd az eszedet, és számolj! Mérd le önmagad, a rendelkezésre álló időt, a lehetőségeket és állíts fel egy véghez vihető cselekvési tervet. Ha megvan, a gyakorlatban megtapasztalod, hol lehet rajta igazítani és hogy teheted a leghatékonyabbá.

Mindig törekedj arra, hogy a felesleges köröket, mozzanatokat mellőzd, és arra összpontosíts, ami a legjobban segíti a haladásod. Amit mások már kitaláltak, megtapasztaltak, megterveztek, Te ne akard újra kitalálni. Használd fel a kitaposott ösvényeket és módszereket, kreativitásodat pedig hagyd az új helyzetek megoldására.

Szoktasd rá magad, hogy megtervezed a dolgokat, mert ezzel egy csomó időt és fáradtságot spórolsz meg magadnak. Ha nem csak cselekedsz – mint ahogy az emberek jókora része, akik utálnak tervezni, írni, vagy akár előre gondolkodni – de használod gondolkodási képességeidet, tízszer olyan messzire jutsz, mint akik nem.

6.Inkább fizess pénzt, mint minden mást!

Örökös visszatérő téma itt az Egyéniségépítés oldalon, de nem győzöm ismételni. A pénz pótolható, de az időd, az energiád, az érzelmi befektetésed korlátozott. Ha ehelyett a pénztől nem sajnálsz megválni – természetesen logikus mértékben – időt, energiát és sok-sok bosszúságot spórolhatsz meg magadnak.

Az a helyzet, hogy sok mindent meg lehet tudni, tanulni, csinálni ingyen. De ha az igazán nagy céljaidra is sajnálod a pénzt, sosem éred el őket. Nincs annyi idő a Földön, hogy mindent személyesen tegyél, és minden információt egyenként megszerezz, amire szükséged van.

Nincs annyi idő a Földön

Az, hogy mindent ingyen szerezzünk meg, a szegény ember gondolkodásmódja. Ő sokkal drágábban fizet. Elveszti az életidejét, többszörös munkájába kerül ugyanaz, és általában nincs is kihez fordulnia. Miért fárasztanám magam hetekig azzal, hogy megtudjak valamit, amit egy pillanat alatt megszerezhetek, ha megveszem? Azalatt az idő alatt, amíg megpróbálnám megszerezni, már használhatom is és a többszörösét hozhatja annak, amibe került.

7.Egyszer fizess sokat, mint többször még többet

A legértékesebb portéka mindig a tudásanyag. Mégpedig az a tudásanyag, amelyre neked szükséged van. Azok közül is az első helyen áll, amely a Te egyéniségedet fejleszti. Azért, mert minden más utána jön. Ha tisztában vagy önmagaddal, növeled önértékelésed, önbizalmad, építed, fejleszted magad, biztosan boldogulni fogsz, bármibe is kezdesz.

Megteheted azt, hogy mindent külön csinálsz/tanulsz, így mindenre külön fizetsz be. De – hacsak nem akarsz valamiben mélyen elmerülni – jobban jársz, ha egy helyen szerzed meg a tudást. Másrészt jobb, ha egyszer fizetsz – még ha nem is kis összegről van szó – mint részenként, mert részletekben általában több.

Koncentráld a figyelmed önmagad képzésére, erre az egyre ne sajnáld a pénzt, természetesen saját lehetőségeiden belül. De mindig hosszú távon gondolkodj, s ne most akarj mindenáron spórolni, hanem hosszabb idő alatt többet.

8.A szenvedély ereje – hogyan legyek híres

Ha van valami, amiért élsz-halsz, akkor azt szinte bármikor, bármilyen körülmények között szívesen végzed. Ez az, ami kiemel az átlagból, és lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat elérj, amit senki más nem tud. Ez belülről, lelked legmélyéről jön, s mivel örömet okoz, nem tudsz „veszteni” benne.

Ha olvastad a szívenergiáról szóló cikket, pontosan tudod, miről beszélek. Ha nincsen benned pozitív értelemben vett szenvedély, nem lehetsz a legjobb. Akkor hiába olvasol motiváló idézeteket, vagy mantrázod magadnak az „én vagyok a legjobb” szavakat.

Az igazi szenvedély belülről ered és nem külső forrás indukálja. Ha folyamatosan külső eszközökből és helyekről várnád az ösztönzést, mesterségessé válna az egész folyamat és előbb-utóbb elfáradnál.

9.Hogyan legyek jobb ember – Tanulás helyett képezd magad!

Mi a különbség? Az általában vett tanulás – ami az iskolákban folyik – főleg arra jó, hogy milliónyi hasznos, vagy soha nem használandó (előre nem lehet tudni) információt gyömöszölj magadba. Ezzel nem lehetsz a legjobb semmiben. Ne arra törekedj, hogy minél több mindenről tudjál (ennek sosem lenne vége) hanem a készségeidet fejleszd.
Először is képezd az elmédet arra, hogy könnyen, gyorsan és céltudatosan tanuljon. A magolás elfáraszt és kedvetlenné tesz. Számos módszer van, amellyel könnyűvé teszed az alkalmazható információk rögzítését. Mind közül a leghatékonyabb, ha szereted, élvezed, amit akarsz csinálni, s életed központi része. Ilyenkor már nem is beszélhetünk tanulásról, hanem egy örömteli folyamatról, amelynek minden pillanatát élvezed.

Ne akarj a legműveltebb, vagy legokosabb lenni, inkább olyan, aki az általa választott területeken a legtöbbet tudja. Úgy tanulsz a leggyorsabban, ha csinálod a gyakorlatban. Mindent, vagy mindenről úgysem tudhatsz, de a Te szenvedélyedben igazi lángész lehetsz. Használd a leghatékonyabb tanulás módszereket!

10.Hogyan lehetek a legjobb? Lépd át az összes korlátot!

A korlátok mindig a fejben kezdődnek. Kívülről szerzett információk akadályokat képeznek az elmédben, amelyek határok közé szorítják a lehetőségeidet. Ha a legjobb akarsz lenni, felejtsd el a tömegmédiát, a köztudatot és az átlagos emberek gondolatait. Ezek mind olyan kicsinyes, korlátozó hiedelmeket és programokat tartalmaznak, amelyek visszafognak.

A korlátok mindig a fejben kezdődnek

A korlátaidat Te szabod meg. Mire vagy képes? Csakis Te tudhatod. Arnold Schwarzeneggernek vannak ilyen történetei, amikor valamire azt mondták, hogy lehetetlen megcsinálni, ő erre fogta magát és csak azért is megcsinálta. Aki először kételkednek benned, később már hisznek, s energiájuk támogat, ahelyett, hogy visszahúzna.

Hogyan legyek híres? Senki sem tudja előre, mit érhetsz el, hova juthatsz el. A jövő nincs előre elrendelve, ott rejtőzik a fejedben. Te milyen jövőt képzelsz magadnak? Képzeld el a lehető legjobbat, tervezd el a legjobbat, csináld meg, és éld át!

Minél jobb vagy, annál többet tudsz adni

Hogyan legyek jobb ember? Sokan azt gondolják, hogy egyéniségnek lenni, vagy valamiben a legjobbnak, egy önző dolog. De ezt csak az egydimenziós gondolkodás mondatja. Én azt tapasztalom, hogy minél jobbá válsz, annál jobb a kisugárzásod, az erőd, a tudásod, a vonzásod, és annál több emberre gyakorolsz pozitív hatást.

Minél jobb vagy, annál szabadabb, és egyben nagyobb a felelősséged is. Akár példaképpé, vagy ideállá lehetsz mások számára. De ez igazából nem cél – nehogy ezt célozd – hanem annak a mellékterméke, hogy a lehető legjobbá formálod magad. Ha a legjobb vagy, nem kell magad eladnod, mások számára válsz forrássá.

Jó tudni, hogyan lehetek a legjobb. Azt azonban tudnod kell, hogy a legjobbnak lenni nem egy örökös állapot. Ez egy eszköz arra, hogy mindazt amiről álmodtál és át szeretnéd élni, átélhesd. Ha egyszer már elérted, választhatsz, hogy továbbra is az első akarsz e maradni, vagy más irányban haladsz tovább.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük