A siker 10 módja. Hogyan legyek nyerő az életben?

A siker 10 módja. Hogyan legyek nyerő az életben? Ez (is) egy olyan kérdés, amit sokan rosszul értelmezve tesznek fel. Mert mi az, hogy nyerő? Mások szemében, vagy… Gondolkodj el ezen! Mindenesetre ha az életben jól akarsz boldogulni, akkor itt 10 módot mutatok, amely alapvető ahhoz, hogy a siker életmódoddá váljon.

A siker 10 módja

A siker 10 módja 10 különböző oldala ennek a folyamatnak, amely téged életed legminőségibb átéléséhez vezethet. Bárhonnan is nézed, mindig visszavezet önmagadhoz, mert lehetetlen úgy érvényesülnöd, hogy nem magadon dolgozol közben.
1.Ki vagy Te?

Mi az, amit a leginkább szeretnél kifejezni gondolkodás, cselekvés és életmódoddal? Mi áll hozzád a legközelebb? Számít az, mások mit gondolnak rólad? Hogyan határoznád most meg önmagad? Milyen szeretnél lenni a jövőben? Ha olvastad A kiváló egyéniség 50 jellemvonását, előfordulhat, hogy megijedsz, mondván, ilyen Te sosem leszel.

Ha esetleg így lenne, akkor azért, mert azt egy elérendő ideálnak fogod fel. Pedig nem az, hanem egy fejlődési folyamat, amelynek sok része úgy alakul ki, hogy követed a saját utadat. De nem kell különlegesnek lenned. Olvasd el a cikket, mely arról szól, hogyan teheted jobbá az életed!

2.A siker 10 módja – Csak tudd

A miért fontosabb, mint a cél. Tudod mit jelent ez? Az emberek többségének vannak céljai, vagy ha nem is, kisebb-nagyobb elérendő dolgai. De ha megkérdezed őket miért épp azt akarják, egészen általános válaszokat kapsz. Legtöbbször azért akarnak, mert látták, hogy másoknak is az van, vagy mert úgy gondolják, az jó.

Nem gondolkoznak el mélyebben a dolgokon, automatikusan követik azt, amit a külvilág sugalmaz feléjük. Akik például a tévé – s más médiák – rabjai, azok szinte teljes mértékben azok befolyása alatt állnak. Észre sem veszik, hogy céljaik nem sajátok, csak tudat alatt sugalmazták őket. Ha tisztában vagy az életed legfontosabb igazságaival, akkor ez nem történhet meg.

3.Önmagad alkotása

Ez az a szobrászmű, amelynek a tökéletesítése sosem ér véget, és éppen akkor haladsz vele a legjobban, amikor másokat építesz. Paradoxnak tűnik, mégis mások fejlesztése fejleszti legjobban a saját személyiségedet is. Tehát ha meg akarod változtatni a személyiséged, és nem csak külsőleg, akkor építs másokat!

Sose azért dolgozz önmagadon, hogy XY -nak megfelelj! De még azért sem, hogy valamilyen általános ideált elérjél. Az a legjobb forma melyben a leginkább ki tudod fejezni azt, aki vagy, és jól érzed magad a bőrödben.

Önmagad alkotása

4.Hogyan legyek mindig pozitív?

Számodra mi a pozitív? Előfordulhat, hogy nincs olyan jó hangulatod, vagy felbosszant valami, vagy éppen tanácstalan vagy. Ilyen kor mit csinálsz? Ha ez történik, már nem vagy pozitív? Nos, a pozitivitás nem jelenti azt, hogy mindenre mosolyogsz és csak legyintesz, és azt sem, hogy akarattal uralod a gondolataidat.

Hogyan legyek pozitív, ha nincs minden rendben? Az érzések természetesek – akkor is, ha először rossznak tűnnek – nem szabad elnyomni őket. A pozitivitás nem egy idilli, emelkedett állapot, hanem… az a vége. Éld meg az élményeket teljes mélységében! Ez nem azt jelenti, hogy dühöngj mint egy állat, vagy ess búskomorságba, mert az behódolás.

Arról van szó, hogy ne fojtsd vissza az érzelmeket, de ne is azonosulj velük, hanem csak figyeld meg. Egy idő után elszelídülnek és folytathatod a munkádat. Nem arra kell törekedned, hogy mentálisan állandóan a topon legyél, hanem a pozitív gondolkodásod gyakorlati fejlesztésén dolgoznod.

5.Éppen most értékesíted magad saját magadnak

Amíg csipetnyi ellenérzésed van önmagad értékességével, és ennek mások számára tudatosításával kapcsolatban, addig nehéz lesz magasra jutnod. Le kell építened azokat a buta programokat, melyeket mások építettek fel benned. Figyeld meg hogyan viselkednek a gyermekek egészen kis korban. Mesteri módon adják el magukat.

Egy kisgyermeknek meg sem fordul a fejében, hogy „én ne kellenék?”, inkább ezt gondolja „csodálatos vagyok, engem imádnak”. Nos, ilyen szellemben lépj mások elé, és így már nagyon könnyen használod ezeket az önértékesítési módszereket.

6.Meggyőzés – befolyásolás – manipuláció – vigyázz a szavakkal!

Az emberek nagyon szeretik az olyan módszereket és tudásanyagokat, melyek arról szólnak, hogyan befolyásoljunk másokat.(Ezért jó, ha ismered és azonosítod ezeket.) Nekem a „munkám” része, hogy hassak másokra, ám alapelv, hogy ennek a hatásnak pozitívnak kell lennie. Nem akarom és nem is élvezném, ha másokat a saját akaratom és érdekeim miatt befolyásolnék.

Épp ellenkezőleg, azt szeretném, ha mások egyéniségek lennének a szó legjobb értelmében és a lehető legjobb életet élhessék. Ehhez persze hatni kell, de nem mindegy, hogyan. A meggyőzés szót sem igazán szeretem, mert fűződhet hozzá egyfajta negatív értelmezés.

Valójában a meggyőzés nélküli hatás a legcsodálatosabb, amikor csak odáig vezeted az embereket, hogy ráébredjenek „hiszen én ezt meg tudom csinálni”, vagy „van megoldás”, „miért is nem gondoltam eddig erre”. Ki is dolgoztam erre egy gyakorlati módszert, amely a Befolyásolás helyett hatás nevű mini-képző oktatóanyagban szerepel.

7.Tanuld meg a másokkal való jó kommunikációt!

Akkor tudsz a leghatékonyabban együttműködni másokkal, vagy jó hatással lenni rájuk, ha azt az egyéniséget jeleníted meg, aki valójában vagy. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek bejönnél – az emberek sokszínűek – de ez az alapja a valódi kapcsolatoknak. A leggyakrabban ezeket kérdezik:

Hogyan vonzzam be?

Hogyan építsek jó kapcsolatokat?

Hogyan érjem el, hogy akarjon?

Hogyan motiváljak másokat?

Mint látod, ezeket már részletesen megbeszéltük, és a linkekre kattintva el is olvashatod. Nem árthat, ha tisztában vagy a jó kommunikáció alapjaival különféle helyzetekben, de még fontosabb, amit önmagadból kisugárzol. Ennél is többet tudhatsz meg erről az Egyéniséged vonzása című gyakorlati tudásanyagból.

8.Csak egyéniségként van értelme

Átlagember annyi van, mint fű a réten. Igazi egyéniség nagyon kevés. Nem az az egyéniség, aki más mint a többi. Az egyéniség a saját életét éli, és nem a tömegtudatot követi. Ő valóban tudatos, nem csak azt tudja, mit akar, hanem tisztában van vele, ha nem a saját útját követi, akkor a tömeggel együtt, mint a birkanyáj végigélne egy életet, úgy, hogy minden nap ugyanolyan volt.

9.A siker 10 módja. Te vállalkozó vagy?

Nagyon sokan félreértik ezt a szót. Vállalkozó hallatán egy ügyeskedő fickó jelenik meg a szemük előtt, aki egész nap futkározik, intézi a dolgait, miközben van valamije, ami neki pénzt termel. De a vállalkozó egy olyasvalaki, aki először is felvállalja önmagát, majd felépít egy olyan életet, melyben teljes mértékben megvalósítja az elképzeléseit. Ennek hozadékaként pedig akár milliók életére is jó hatással lehet.

A vállalkozás saját magunk megvalósítása

A vállalkozás nem egy bürokrácia által meghatározott munkaforma, hanem saját magunk megvalósítása. Ha Te azért indítasz vállalkozást, hogy sok pénzt keress, csupán egy nyerészkedő vagy, akikből van millió, de nem egyéniségek. A pénzzel semmi gond, keress csak minél többet, de ha erre építed fel és jön egy váratlan válság, bajban leszel. Így építsd fel a vállalkozásod, és akkor évtizedek múlva is az leszel, a külső körülményektől függetlenül.

10.A rendszeresség és a folyamat a nyerő

Naponta bukkannak fel emberek százával, hogy sikeresek legyenek. Talán mondanom sem kell, hogy nagy részük egy idő után eltűnik. Ugyanis ők csak szeretnének azok lenni, de nem hajlandók belefektetni az eredmények elérésébe. A másik ok meg az, hogy „egy nagy kiugrásra” várnak.

Semmi nagy dolgot nem vihetsz véghez, ha nem fektetsz bele folyamatosan és időről-időre energiát. Az nem megy, hogy most csinálok valamit, aztán várom, hogy magától menjen. Ha nem találsz örömöt az alkotás folyamatában, sosem leszel igazán sikeres. Ezért hoztam létre a tagsági rendszert, hogy rendszeresen megkapjad az impulzusokat és a tudást is a fejlődésedhez és előrejutásodhoz.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük