Az élet 7 legnagyobb igazsága

Az élet 7 legnagyobb igazsága – a 7 tudatossági lépcső

Az élet 7 legnagyobb igazsága 7 olyan felismerés, amelynek a birtokába jutsz, amennyiben túllépsz a korlátolt nézőpontokon. Ennek semmi köze szokványos közhelyekhez az élettel kapcsolatban, melyeket azok írtak, akik csak egyetlen nézőpontból vontak le általános érvényű következtetéseket.

Rólad és az élet kapcsolatáról szól, 7 olyan energetikai-tudatossági elv bemutatása, amelyek ismeretével magasabb szinten élheted meg a tapasztalataidat. Ez egyben hét lépés is, melyekkel fokozatosan jutsz előre önmegvalósításodban, és úgy érvényesíted egyéniséged, mint a művész, aki ábrázol valamit, ami hatással van mások szellemére.

Azért nevezem 7 tudatossági lépcsőnek, mert kiemel a szokványos gondolkodásból az emberi lényt megillető szellemi szintre, ahonnét bármiféle tudatos teremtés elkezdődhet. Ez egy belső folyamat, mely felismerésekkel kezdődik, és az átéléseken át a leggyakorlatiasabb cselekvésben fejeződik ki.
Az élet 7 legnagyobb igazsága

1.Az élet több, mint amit látsz

Mihelyst ideérkezel eme földi birodalomba, azon lények melyek körülvesznek, elkezdenek bevonni a személyes körükbe. Igyekeznek figyelmedet megkapni és rögzíteni mindazon sémákhoz, mely az ő számukra a világ. Mindez ösztönösen, tudattalanul, gyakran a legjobb szándékkal történik a részükről, mégis látóköröd fokozatosan szűkítik.

Ez a folyamat addig tart, míg pontosan azt nem érzékeled, hiszed és gondolod, amit ők. Ennek következményeként egy olyan életbe lépsz bele, melyben megtanulsz a teljesség egy aprócska részére fókuszálni, és azt nevezed a világnak. Azonban történhet életedben valami, aminek hatására ez a korlátod megrendül, s egyszeriben ráébredsz ennek szűkös voltára.

Megtanulod, hogy érzékszerveid csak bizonyos korlátok között, és a csak a 3 dimenziós valóság egy részét képesek közvetíteni számodra. Átesel különböző élményeken és egyre nagyobb bizonyossággal érzed, mindezek mögött egy sokkal mélyebb, nagyszerűbb tudatosság és rend rejlik, mint amit valaha is gondoltál.

2.Az élet nagy igazságai – Te több, vagy, amit hiszel

Amióta megszülettél a tanítóid (mindenki, akivel kapcsolatod volt), tudatosan vagy tudattalanul a következőket ültették el benned:

  • Egy test vagy, amely gondolkodni tud, s vannak érzései, érzelmei is.

  • Van egy adott személyiséged, ami nem, vagy csak nehezen változtatható.

  • Csak meghatározott korlátokon belül érhetsz el dolgokat.

Azonban Te a tudatosságodnál fogva ezt mind a mai napig nem vetted teljesen be. Ezért vagy most itt, mert belül érzed, hogy sokkal több van benned. És ez így is van, nem véletlenül létezik benned ez a vágy. Ha nagyobb mértékben meg akarod tapasztalni ezt, úgy éred el, ha kilépsz a mások által felállított határokon kívülre, és felveszel egy másik nézőpontot. Akkor erre a következtetésre jutsz:

  • Van bennem valami, ami nem test, nem érzés, és nem (csak) gondolat, ez a valami pedig az Én-tudat.

  • Több vagyok, mint ez a személy, aki most megnyilvánul, van bennem egy sokkal nagyobb, erősebb, bölcsebb egyéniség.

  • Senki sem tudja mekkora és milyen lehetőségek állnak előttem, mert én teszem alkalmassá magam ezek elérésére.

Az élet 7 legnagyobb igazsága 3.Te vagy az ok

Születésedtől fogva számolatlan mennyiségű szellemi-lelki korlátot építettek beléd. Ezek olyan állítások, amelyek nem állják meg a helyüket, de könnyebb velük igazolni a nem tudást. Nézzünk párat.

  • Sok dolog történik véletlenül.

  • A szerencse egy reális dolog.

  • Elsősorban a körülményektől függ, milyen lesz az életed.

  • Csak annyira viheted, amennyire tehetséges, vagy szorgalmas vagy.

Ha nem csak úgy éldegélsz, hanem folyamatosan törekedtél a tudatosságra, bizonyára rájöttél, hogy bármi is történt az életedben, valami módon összefüggésben volt veled. A gondolataiddal, a hiedelemrendszereddel, az érzéseiddel, a személyiségeddel és a cselekedeteiddel.

Azt mondani, hogy a dolgok csak úgy történnek, egyenlő az irányítás átadásával. Vagyis amennyiben nem vállalod, hogy oka vagy mindannak, ami az életedben zajlik, a hatalmad is átadod ezek irányítása felett. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki viselkedésének és minden általad tapasztalt eseménynek csak Te lennél az oka. Mindenki a sajátját okozza.

Te vagy az ok

Arról van szó, hogy semmi sem jelenhet meg a külvilágodban, ami nem rezonál azzal, ami benned van. Azaz nem az számít, amit teszel, vagy gondolsz, hanem amit legbelül érzel ezzel kapcsolatban. A létezést nem lehet becsapni. Azonban időben nagyobb táv is eltelhet, míg megjelenik a változás kívül. Ezért nem értik sokan, miért nem változik meg az életük.

Ha olvastad a Te csinálod az egészet írásom, akkor finoman, intuitíven hangolódsz rá erre a folyamatra.

4.Az élet igazságai – Csak most cselekedhetsz

Biztosan a legtöbb emberhez hasonlóan Te is úgy gondolod, az emberek általában reálisan cselekszenek. Csakhogy a legritkább esetben van így! Szinte mindig a múlt befolyása alatt, és/vagy a jövő érdekében. Nem értik a jelent. Akik azt hiszik, igen, azok pedig igyekeznek minden pillanatot kiélvezni, mert azt gondolják, csak ez számít.

Igazából a most -on kívül nincsen valóság. A múlt csak emlék, a jövő pedig elképzelés. De az idő – legalábbis ahogyan mi érzékeljük és mérjük – nem természetes, hanem egy nézőpont és mesterségesen kialakított, majd megállapított megegyezés. A bolygó forgásához, égitestek mozgásához van kötve. De mint tudod, nagyon nagy sebességnél az idő másként folyik. Lásd: Az idő titka

Vagyis az idő alternatív. A jelenen nem ezt a pillanatot értem – hiszen máris elmúlik – hanem az időn kívüli (vagy ha úgy tetszik felüli) örökkévalóságot, ami mindig most van. Neked ebben van a hatalmad. Beszélhetsz róla mit tettél, az már elmúlt, leírhatod, mi lesz, azonban az csak egy lehetőség. Ami felett tényleges hatalmad van, az a most.

5.A jövő nem sors, hanem lehetőségek

Nincsen olyan lény, vagy bármilyen hatalmasság, erő, amely eldöntené a Te sorsodat. Ez egyesek hitével ellentétben állhat, azonban magának a tudatos létezésednek nem lenne értelme, ha előre eldöntött lenne. A sors nem más, mint a múlt, s a jelen következményei. Annak, amit gondolsz, mondasz, vagy teszel, sokszor csak jóval későbbi időben lesz hatása, ezért van annyi félreértés ezzel kapcsolatban.

Ha olvastad a Pillantás az Abszolútumba című ingyenes e-könyvemet, ott pontosan leírtam, ami a karma, sors, szabad akarat fogalmakkal kapcsolatban reális. Ha elindulsz egy utcán, vagy folyosón, akkor továbbmész, vagy visszafordulsz, és egy másikon indulsz el újra. Semmi sem kötelez egyik döntésre sem, de mindig csak az adott helyzetből kiindulva dönthetsz.

Ez nagyon fontos, ezért külön kiemelem:

Mindig Te választasz, de csak az adott helyzetből kiindulva dönthetsz.

A Te jövőd nem más, mint a döntéseid sorozata, melyek által egy adott helyzetbe hoztad magad. Azért van így, mert a tapasztalatod által éled meg a létezés különbözőségeit, és a választásaid következményeit.

6.Az élet nagy igazságai: Ki akarsz lenni?

Ha az embereket a céljaikról kérdezzük, legtöbbször arról beszélnek, milyen eredményeket akarnak elérni, vagy milyen dolgokat birtokolni, illetve mit átélni. Ezzel tulajdonképpen nincsen semmi baj, de amíg főként ezeken jár az agyad, az átlaghoz hasonlítasz, akik elsősorban külsődleges dolgok által akarják jobbá tenni az életüket.

Mindez azonban másodlagos. Amíg nem határoztad meg, ki is akarsz lenni, céljaidban – de még vágyaidban is – főként másokat másolsz. Azt gondolod az, vagy az a dolog nagyon jó lesz, majd, ha megvan, nem elégít ki, vagy ha nem éred el, frusztrált leszel. Ezért olyan fontos az egyéniségépítés. Ha tudod ki akarsz lenni, s ezen dolgozol, a többi dolgok eltörpülnek mellette.

Ki akarsz lenni?

Az az ember, aki végigdolgozza magát az egyéniségfejlődés szintjein, elér egy olyan tudatossági fokra, ahol már nem jelent gondot számára a többi dolog. A „ki akarsz lenni” nem arra utal, hogy pilóta, tudós, vagy filmsztár. Inkább arra, hogy milyen egyéniség.

7.A szabadság igazsága

Az élet igazságai közül az egyik, hogy a szabadságnak törvények, elvek, szabályok és határok nélkül nincs értelme. Érted, mire utalok ezzel? Ha utóbbiak nem lennének, a szabadság, mint fogalom és realitás elvesztené a jelentőségét. Mindenki számára minden pillanatban minden nem lehetséges, mivel szükségképpen korlátoznák egymást. Ebből következően már két egyén számára sem lehetséges korlátlan szabadság.

A szabadság nem arról szól, hogy minden feltétel alól megszabadulj. Éppen ezek adják az élet ízét. Képzelj el egy olyan játékot, amiben nincsenek semmilyen szabályok. Akkor miről szól? Hogyan lehet benne valamit megoldani? Hogyan lehet fejlődni? Egyáltalán működne -e? Lásd: karma és szabad akarat

A szabadság ott kezdődik, amint felfedezed, hogy a végtelenhez nem tudsz hozzárakni semmit. Amikor rájössz, hogy semmit sem kell, hanem minden megállapodás kérdése, és a szabadságod a döntésekben van. Ekkor lassan önmagadra találsz.

A témát itt folytatom:

Az élet 7 legnagyobb igazságának alkalmazása a gyakorlatban

(Csak a tagsági rendszer tagjai láthatják, bejelentkezés után.

Itt lehetsz tag

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük