A siker alapja, az egyéniséged érvényesítése a világban

A siker alapja, az egyéniséged érvényesítése a világban

A siker alapja, az egyéniséged érvényesítése a világban. Nem másokkal szemben, hanem a feléd áradó tömeghipnózis ellenére. A mai világot pénzügyileg uraló erők érdeke, hogy ne gondolkodj önállóan, tartsd be az ő szabályaikat, ne kezdj önálló küldetésbe, legyél passzív fogyasztó.

Amit most mondok, azt megfigyelheted a világban. Az emberek többsége egy programozott báb. Mégpedig a média, a hagyományos iskolák és mások által. Nem azt teszik, amit szívük szerint tennének, sem aminek igazán értelme lenne, hanem ami megfelel a trendeknek, az elvárásoknak, amit a tömegtudat megfelelőnek tart. Miért teszik ezt?
Mert így nem kell vállalni a felelősségét annak, hogy saját kézbe veszik a sorsukat. Lehet magyarázkodni, erre-arra fogni a problémákat, akadályokat, s benne maradni a megszokott mindennapi kényelemben. Még akkor is, ha ez erős korlátokkal jár, a valódi szabadság elvesztésével, és azzal, hogy eltékozolják az életüket, a tudásukat, az egyéniségüket.

Leírok neked néhány dolgot, amit a tömegeknek nem tanítanak. A fókuszról, az értékrendszeredről, a pénzügyi gondolkodásodról és az egyéniségedről lesz szó. Ezek határozzák meg a sorsodat, s nem külső körülmények, melyek csak okozatok okozatai. Hadakozhatsz a körülményekkel – amivel sehova sem jutsz – vagy magadra fókuszálsz, és Te hozod létre a számodra megfelelő körülményeket.

Te hova figyelsz?

Valószínűleg ez az a téma, melyet időtlen időkig ismételnem kell, mert az emberek csiga lassan változnak. Ha tudnád, hányszor fordult már elő, hogy mondtam valakinek, ne menjen a háttérben rádió, tévé (a hírekkel), mert az fogja irányítani az életed. – Á, dehogy – nem figyelek oda.

Erre fél óra múlva valakivel szenvedélyesen pont arról kezd beszélni, amit hallott (úgy, hogy tudatosan nem is figyelt oda), és ez a dolog az esetek 90 százalékában negatív. Minden emberre érvényes, és még sosem láttam kivételt – amire fordítja a figyelmét – az lesz jelen az életében.

Így pedig a tömegtudat és mások gondolatai irányítják az életét.

Nyugodtan kimondhatjuk, ma ez az emberek többségére érvényes. A mindenkori anyagi hatalmak – s itt most azokra a pénzügyi háttér irányítókra gondolok, akik birtokolják és irányítják láthatatlanul az embereket befolyásoló szerveket – a figyelmük elrablása által úgy rángatják a tömegeket, ahogy akarják.

Hadakozhatsz, vagy magadra fókuszálsz

Az átlagos emberek (akik nem részesültek tudatosságukat fejlesztő képzésben) teljesen beveszik azt, amit a fő médiában mondanak nekik. De miről szól az? „Tedd ezt és azt, félj ettől és attól, vedd meg ezt és azt.” Majd ők megmondják mit tegyél, Te csak figyeld őket. És a tudatilag kényelmes emberek ezt hagyják, mert akkor nem kell viselniük a felelősséget életük alakulásáért. A siker alapja egyike, hogy nem figyelsz az elterelésre. Lásd: A média hatása

De ennek az ára az, hogy sosem lehetsz szabad! Nem teheted azt, amit valójában akarsz, nem élheted a saját életed, nem lehetnek igazi önálló gondolataid… csak továbbadod azt a programot, amelyet beléd sulykoltak. Ma így él az emberek többsége. Márpedig amíg nem döntöd el, melyek a legfontosabb dolgok az életedben, őket másolod.

Az értékrendszered és a működésed alapjai

Ez az, ami az egész életed minőségét meghatározza. És a legtöbb ember nem is tud róla, még csak nem is hallott róla. Odáig csak-csak eljutnak, hogy az életüknek kell valami célt adni. Kevesebben, bár vannak, akik megértik mi a különbség az egyszerű életcél és a küldetés között.

De hogyan alakítsd ki mindezeket? Előbb saját magadat kell ismerned. Van benned egy értékrendszer, amelyet még nem tudatosítottál. Ez azokon az elveken alapul, amelyek a véreddé váltak. A legtöbb emberben ez ösztönös, tudat alatt alakul ki, vagy mások gondolatainak, hiedelmeinek másolata.

Ha ezt megismered, tudatosítod, és le is írod (!), akkor egy sziklaszilárd alapot raksz le. Erre építheted azt a piramist, amely életed meghatározza, és a legstabilabb a világon. A küldetés (amit Te határozol meg, nem mások) lesz az a kötőerő, mely az egészet stabilan összetartja.

Amikor mindezt összekapcsolod az életed különböző területeivel, akkor kezd tudatossá lenni az életvezetésed. Ez az az alap, amely meghatározza a döntéseidet, s minden mást ehhez viszonyítva, jól fogsz választani. De mindez csak akkor működik, ha az értékrendszered meghatároztad, s minden más harmonizál vele.

Mindennek hogyan -ját leírtam Az önmegvalósítás iskolája 2. könyvben.

A siker alapja – Te milyen értékes vagy?

Legyél már végre férfi (nő)! Kit érdekel, hogy mit csinálnak mások? Mitől leszel Te értékes? Mind a mai napig ismerek olyan embereket, akik arra költik minden pénzüket (sőt, hitelt is vesznek fel), hogy drága dolgokat vegyenek, azért, hogy mások ne nézzék le őket… Ha a szomszéd vesz egy új autót, vagy kifesti a lakást, ők is, nehogy lemaradjanak. Tévesen azt hiszik, ez a siker alapja.

Vagyis más(ok)hoz mérik a saját értéküket. Közben pedig teljesen elveszik az uralmuk az életük és a pénzük felett is. Először a saját értékedet kell megalapoznod. De nem tárgyakkal, külsődleges eszközökkel. Értéked az egyéniséged. Minden más ebből következik majd, ha nem vállalod az egyéniséged, akkor másokat majmolsz.

Mit mond számodra az érték szó? Milyen érzéseket kelt benned?

És az értékesítés szó?

Jegyezd meg: ameddig egy csepp ellenállás van benned, azaz negatív érzésekkel viseltetsz az iránt, hogy értékesíts, nem leszel igazán, vagy tartósan sikeres.

Miért nem? Mert az értékesítés alapja önmagad: Te magad elég értékessé válsz saját szemedben, majd mások ezt felismerve reagálnak rád. Másképpen nem működik, ugyanis elsődlegesen ez egy belső folyamat. Ezt nem csak az értékesítő szereptípusnak érdemes ismerni, hanem mindenkinek.

Akik az értékesítést – főleg önmaguk értékesítését – az ördögtől valónak tartják, olyan hiedelmeket hordoznak magukban, melyek másoktól származnak. Ebben az ég világon semmi rossz nincs. A csecsemő az első pillanattól kezdve értékesíti magát. Neki nincs kételye arról, hogy őt szeretni kell, hogy mindent megérdemel.

Olvasd el az önmagad értékesítési módszereiről szóló cikket! Sehol máshol nem találsz ennyi gyakorlati módot egyben. Ha komolyan gondolod azt, hogy a saját életed éled, önállóvá, függetlenné válsz anyagilag és realizálod az álmaid, akkor lépned kell.

Te költesz, vagy befektetsz?

Szintén olyan téma, mely többször felbukkant már nálam. Ugyanis (hagyományos) iskolákban ezt sem igazán tanítják. Jelenlegi anyagi erők érdeke, hogy: fogyassz, fogyassz, fogyassz! Legyen az elektronikus cikk, gyógyszer, vagy autó, mindegy. A baj az, hogy az emberek akkor is vesznek, ha nem feltétlen szükséges, vagy ha nincs is miből (hitel). Ez pedig pénzügyi gondolkodásmód kérdése.

Ha úgy cselekedsz, mint az átlagos fogyasztó, nem jutsz messzire. Mi a különbség a költés és a befektetés között? Az egyik veszteség, a másik idővel nyereséggé alakul. Akkor miért nem fektetnek inkább be az emberek, mint költenének? A válasz, az idő! Amire költesz, azt (legtöbbször) azonnal megkapod. A befektetés eredményére várni kell! No ez a pénzügyileg, vagy gondolkodásbelileg képzetlen embernek nem megy.

Régebben már írtam, mely befektetésben rejlik valódi hatalom. Igazából minden napod befektetés lehet. Minden nap önmagadnak dolgozhatsz. A szokványos iskolák arra jók, hogy a társadalmi alapokkal tisztában légy. A tanfolyamok többsége abban segít, hogy valaki másnak dolgozz. Az önfejlesztés önmagában még nem feltétlen vezet eredményre. Mindez akkor működik, ha alkalmazod a saját egyéniségedre épített rendszert, amelyről a fentebb említett könyvben írtam, és az Egyéniségépítés tudásanyagai is szólnak.

Megfigyeltem, hogy akik sokat költenek, azok többsége fontosabbnak tartja azt, mások mit gondolnak róluk, mint a valódi fejlettségüket. De attól, hogy van egy szuper jó kocsid (aminek ára, vagy fenntartása a tetőt is elviszi a fejed felől), mennyiben leszel jobb, több, sikeresebb, boldogabb ember?

Igazából megteheted azt, hogy bármit megveszel. Abban az esetben, ha tartasz egy prioritási sorrendet. Előbb olyan pénzügyi alapokat teremtesz, hogy a költéseid már ne tehert jelentsenek, mert olyan eszközöket használsz, amelyek pénzt hoznak számodra. Ez pedig tanulás (és gyakorlás) nélkül nem megy. Mit érdemes megtanulnod?

  • A jelenlegi képességeid és személyiséged hogyan használhatod fel az életben.

  • Hogyan építs fel magadban olyan tulajdonságokat, amelyek sikerre visznek.

  • Hogyan kezeld a pénzt úgy, hogy megtöbbszörözd és ne elveszítsd.

  • Hogyan tedd jobbá mások életét (is) önmagad fejlesztése által.

És így tovább folytathatnám a sort.

A legjobb, ha saját kézbe veszed életed irányítását. Persze nem kell hirtelen otthagynod az állásod, és valami bizonytalanba fogni. Ma már nem kell hatalmas tőke ahhoz, hogy vállalkozásba kezdj. Tanuld meg, hogyan keress pénzt online úgy, hogy közben komoly értéket adsz.

A siker alapja – Miért a legfontosabb az egyéniség?

A világ afelé halad, hogy a legtöbb munkát gépek, szoftverek váltják fel. Nem kell annyi (szokványos) munkaerő. A technikai fejlődés szinte mindent megváltoztat.

Az egyéniség az egyetlen

És itt lép képbe az egyéniség. Ez az egyetlen, amit nem lehet kiváltani. Ez vagy Te. Ha ezt megfelelően felépíted önmagadban, nyertél. Egy gép, program lehet borzasztóan okos. Sok trillió műveletet elvégezhet. Mégis hiányzik belőle valami, ez pedig az ember szelleme és lelke.

Már számtalanszor elmondtam, hogy nem az az egyéniség, akinek nagy híre van. Attól még lehet teljesen átlagos. Ez egy belső dolog. A kiváló egyéniségről szóló könyvemben leírtam mindent, ami őt jellemzi. Ez azonban az ideál. Neked csupán arra kell törekedned, hogy ezen jellemvonások többségét felépítsed magadban. Akkor értéked valóban kifejezhetetlen, nemcsak magad, hanem mások szemében is.

A mai világban végtelenül sok információ zúdul rád, ezek többsége valamilyen érdekcsoport befolyásolása, akik irányítani, s hasznot húzni akarnak belőled. Számtalan utat hirdetnek, amely valahova vezet, de számodra csak egyetlen útnak van igazán értelme, ami téged szolgál.

Ez pedig az egyéniségépítés útja.

Miért éljek egyéniségként?

Inkább csak beleveszek a tömegbe. Jó nekem így, senki sem kritizál, nem kell nehézségekkel szembenéznem, kényelmes. Igaz, hogy korlátozottak a lehetőségeim, de lehetne rosszabb is. Igaz, hogy visszafogom magam, de nem érnek csalódások. Elvagyok így is, csak legyen elég étel, s fedél a fejem felett. Ha érdekelnek más helyek, majd nézem a tévét, ha sikerre vágyom, játszok a számítógépen, vagy az interneten.”

Így gondolkodik az átlagember. Nem akarom elítélni, ennek is megvan a létjogosultsága. A legtöbb ember ilyenné vált, s elfelejtette, milyen volt gyermekként. Akkor még szilárdan hitte, hogy megvalósulhat összes álma, s teljes élete lesz. Később hagyta, hogy mások meggyőzzék arról, ez csak egyeseknek „jár”.

A tömegnek ez jó, de az olyanoknak, mint Te is nem elég. Nem azért, mert nagyravágyó vagy, hanem mert tudod, hogy az élet több ennél, valami dolgod van egyéniségként a világban, és meg is akarod azt élni. Még most is maradhatsz, vagy visszaválthatsz átlagember üzemmódba. De valami nem fog soha nyugton hagyni, ott belül. Egy érzés, egy bizonyosság, hogy neked az utad más. Ez a siker alapja egyik legfontosabb összetevője.

Ez az egyetlen módja annak, ahogyan érdemes élni.

Érted ezt?

Bármi mást teszel, meghazudtolod önmagad, és sosem leszel valójában boldog. Nincs értelme mások életét élni. Sem utánozni másokat, sem megfelelni másoknak. Legfőképp félelemben nincs értelme élni. A Földet irányító hatalmak többsége azt akarja, hogy fogadd el, amit ők tanítanak, légy engedelmes alattvaló, ne kérdőjelezd meg, amit mondanak, legyél fogyasztó!

Ez azonban rosszabb, mint a halál. Te ismerd meg önmagad. Ha nem vagy boldog, az sosem más miatt van, hanem mert nem azt teszed, amit igazán akarsz. Elnyomod a legbensőbb, legtisztább vágyaidat, mert külső erők befolyásának engedsz. Pedig ez csak egy próbatétel. Fókuszáld figyelmed arra, amit legbelül igaznak, helyesnek, jónak érzel!

Ha nem vagy boldog

A tagsági rendszer plusz oktatóanyagai pontosan ezt segítik, hogy az egyéniséged érvényesítsd a világban.

2 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük