A legjobb befektetés

A legjobb befektetés. A valódi hatalom

A legjobb befektetés. Ha ezt beütöd a keresőbe, számos befektetési lehetőségről szóló oldalt találhatsz. De ez mind a pénzről szól. Arról, hogyan növeld a pénzed mennyiségét. Mintha csak ezt jelentené a befektetés. Pedig az már csak egy következmény. A befektetés pedig eszköz.

Szerinted mi a legjobb befektetés? Mi az, ami egész életedben veled marad, s ami nélkül semmi sem menne? Az emberek a legkevesebbet pont erre költik. Milliónyi vicik-vacakot vesznek – legtöbb olyan dolog, ami pillanatnyi, vagy időleges igényüket elégíti ki – de alig fordítanak olyasmire, ami tartós. Azért vágynak oly sokan tartós életmódváltásra, mert az időleges dolgok sosem hoznak valódi megelégedettséget.

Befektetés nem csak a pénz, de az energiád, s legfőképpen az időd. Az, hogy mibe fekteted ezeket, közvetlen kapcsolatban áll azzal, mitől remélsz hatalmat, vagy irányítást a dolgok felett. Sokan csak pillanatnyi vágyaikat szeretnék kielégíteni, őket nem érdekli a jövő. De vannak akik – és remélem Te is ilyen vagy – túllépnek ezen és magasabb szintű igényeik vannak, a magas színvonalú jövő felépítését is tekintve.

A legjobb befektetés

Az időm, az energiám, és olykor a pénzem jó részét egy bizonyos dologra fordítom. Ezt nevezhetjük egyéniségfejlesztésnek, de ami a lényeg, ez az, amit mindig is végeztem és soha nem hagyom abba. De ez nem azt jelenti, hogy valami csúcs szuper egyéniség akarnék lenni. Nem mások szemében akarok jó lenni, hanem a saját lelki-szellemi fejlődésem érdekében.

Ezt senki sem kényszeríti rám, én választottam és az egyik legnagyobb élmény az életemben. Igen, az önfejlesztés élmény. Ez már sok-sok évvel ezelőtt is így volt – amikor kinőttem a gyerekkorból – amikor mások édességekre, vagy netalán alkoholra költötték a pénzüket – én mindig könyveket vettem. Olyan könyveket, amelyekből válaszokat kaphatok és jobbá tehetem magam.

A legjobb befektetés önfejlesztés

Miért mondom mindezt el neked? Mivel a saját példám átélt, élő és ezt ismerem a legjobban, így tudom bemutatni mit tartok én a legjobb befektetésnek. Arra szoktattam magam, hogy ha olyan ismeretekre tehetek szert, amelyek jobbá teszik egyéniségem, akkor arra nem sajnálom a pénzt, az időt és az energiát. Mert ez a legjobb befektetés.

A nagy-nagy tömeg nem lát tovább az orránál. Azt hiszik, a pénz mozgatja a dolgokat. Pedig az egyéniségek. A pénz egy eszköz, semmi több. De vannak más eszközök is. Az egyéniség az, aki tudatos, és ismeri, de legalább megtanulja az eszközök használatát ami a jó befektetés része. A saját, gyakorlatban alkalmazható tudásodba fektetett pénz, idő és energia a legértékesebb a világon.

Mi a legjobb befektetés? Az önfejlesztés értelme

Hány és hány ember van, aki minden mást csinál, csak önmagával nem foglalkozik. Mi is az önfejlesztés? Egy hatékony gondolkodásmódból eredő cselekvéssorozat. Egy szokás. Egy örömteli cselekvés, amely – ha nem is azonnal, de idővel – mindig megtérül.

A legtöbb ember, aki fejleszti önmagát, valamely (külsődleges) cél érdekében teszi. Aztán ha megvan a cél, leáll. Azt javaslom, tedd az önfejlesztést örömmé. Ha igazán élvezed, és a mindennapjaid részévé teszed, akkor, egyrészt nem fogod abbahagyni, másrészt ennek előnyeiből is folyamatosan részesülsz

Az önfejlesztés az alapja a folyamatos sikereknek. Másrészt a teljes, gazdag, egészséges és boldog élethez is nagyban közrejátszik. Az iskolában muszáj, de „itt” Te választhatod és magadért teszed.

A valódi hatalom

Tehát akkor mi a legjobb befektetés ma és számodra ezen a világon? Hol rejlik a valódi hatalom? Ez sokakat szomorúvá tesz, de semmi felett nincsen tartós hatalmad. Kivéve a legfontosabbat: önmagadat. Csakhogy a Híradókat és egyéb értéktelen, vagy romboló hatású műsorokat bámuló tömegeknek nem kell ez a hatalom. Azt hiszik, az a hatalom, ha másokat, vagy más dolgokat irányítanak. Hiszen ezt az impulzust oltották beléjük.

Ez azonban egy hamis út, a valódi hatalom benned van, rajtad áll, és tőled függ. Nem tetszenek a körülményeid? Nézz önmagadba! Nem jók a kapcsolataid? Vajon mi van benned? Mások nem tudnak rád hatással lenni, vagy fejleszteni/lerombolni téged, csak rajtad keresztül. Tanuld meg mások szemében is értékessé tenni magad, akkor számtalan kapu nyílik meg számodra.

A valódi hatalom

A tömeg mindent szeretne irányítani, másokon és a körülményeken át a lehetőségekig. Éppen ezért semmit sem irányítanak igazán.

Csak önmagad felett van valódi hatalmad. Ez teljesen elég ahhoz, hogy bármit megvalósíts az életben.

Nem működik a képlet?

Itt a képlet: vágy – elhatározás – terv – cselekvés – cél elérése (vagy nem)

Mi az, ami ebből hiányzik, a részleteket leszámítva?

Pontosan az, amitől az egész függ. Ez pedig Te vagy. Birtokolhatod akár a világ legjobb tervét, használhatod a legjobb módszereket, mindent megtehetsz, ha Te nem vagy „olyan”, nem fog összejönni.

Itt a lényege annak, amiről kezdettől fogva beszélek. Te vagy a kulcspont. Hogy meddig jutsz az életben, és mit érsz el, attól függ milyen szinten vagy. Vagyis a tulajdonságaid, jellemvonásaid, képességeid és legfőképp szellemi-lelki fejlettséged szintje.

Ezt pedig nem szerzed meg azáltal, hogy elolvasol egy könyvet. Csakis úgy, ha munkálkodsz magadon. A Te egyéniséged fejlettsége egyenesen arányos az életed minőségével. Gondjaid vannak? Sok nehézséged? Ez nem baj! A baj az, ha körülményeket hibáztatod ahelyett, hogy magadon dolgoznál.

Az egyetlen „garancia” sikereidre Te magad vagy. De hogyan fejleszd magad úgy, hogy az örömteli, könnyű és mégis hatékony legyen? Erre az Egyéniségépítés anyagaiban adtam választ.

Arra, hogy mi a legjobb befektetés, mint a legtöbb ember számára elérhető eszköz, a most már meglévő tudásod/időd használata az egyik válasz. Hogyan használhatod ki a legjobban a képességeidet és az idődet? Úgy, hogy mások tudását és idejét használod! Ezért legyél Te is tag, hogy a zárt tudásanyagokhoz is hozzáférj és használhasd mások segítségét.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük