Nyerő gondolkodásmód – 7 lépés az eredményes élethez

Nyerő gondolkodásmód – 7 lépés az eredményes élethez vezet. Igen, mindössze 7 lépés, amennyiben következetes vagy. A kezedben a kulcsa mindennek, Te vagy az aki dönt, szidja a körülményeket, vagy fogja magát és megvalósítja mindazt, amit elképzelt. Erről szól a nyerő gondolkodásmód – hogyan tedd mindezt.

7 lépés az eredményes élethez

1.Mit akarsz?

Mit akarsz? Egyszerű kérdés, mégis oly kevesen tudják a választ. Ha most kapásból azt mondtad, hogy pénzt (sokan mondják ezt), akkor javaslom, kezdd újra az alapokkal. Ez az egyik legnagyobb tévhit, hogy a pénz mindent megold. Ha pedig azt hiszed arra van szükséged, hiányzik valami, ami miatt most nincsen (számodra) elég.

Komolyra fordítva a szót, mit akarsz valójában? Az ilyen szövegeket, hogy siker, jólét, ház, kocsi, kiskabát, hagyjuk… Mit akarsz az élettől? Először is ki akarsz lenni? Milyenné akarsz válni? Itt kezdődik minden, aztán gondolkodhatsz azon mit akarsz tenni, a tárgyak pedig csak ráadás mindehhez. Használd a 100 legjobb kérdést segítségnek.

Nyerő gondolkodásmód 2.Miért?

Ez adja a súlyát annak amit akarsz. Ha erre jó válaszod van, meghatározza az egész életedet. Jó ha már most tudod, hogy előbb-utóbb minden külsődleges az enyészeté lesz, tehát a pillanatnyi sikerek megédesíthetik az életed, de van fontosabb. Az, hogy valamiben a legjobb, vagy első legyél, rendben van, de mi lesz belőled ezáltal?

Menj előre 100 évet az időben, és nézz vissza! Mi az, amire szívesen tekintesz vissza, amit tettél, építettél, átéltél, megvalósítottál? Mi az, ami maradandó? Mi benned a hajtóerő? Mi az, amit szinte mindig szívesen csinálsz? Miért választasz egy adott tevékenységet, foglalkozást?

Nyerő gondolkodásmód - mi benned a hajtóerő

A rossz válasz, ha azért, mert mások is, vagy valaki mondta, vagy elhitted, hogy az a jó, mivel mások szerint igen. A jó válasz, ha azért, mert mindig is arra vágytál, az az a tevékenység, ami szíved-lelked megmozgatja, azért, mert az életed küldetése, ami miatt mindig érdemes felkelned.

3.A külvilág lenyom, vagy erősít – Mások véleményének kezelése

Mielőtt különösebben belemélyednél ebbe, olvasd el, amit az energiajátszmákról írtam. Attól függően, kihez melyik típus áll közel, azt a szerepet veszi fel. Mindenki az szerint viszonyul hozzád, vagy reagál rád, milyen energia és tudatossági szinten van jelenleg. A legtöbb embert a külvilág irányítja, így a hozzáállásuk is közömbös, vagy negatív.

Ha Te egyszer úgy döntesz, hogy bárki bármit mond, eléred és megvalósítod az álmaidat, ilyeneket fognak mondani:

Álmodik a nyomor.

Mindjárt beleér a kezed a bilibe.

Majd ha piros hó esik.

Ébredj fel! Ne álmodozz! Ez itt a valóság.

Te sosem fogod elérni. Nem vagy elég okos, ügyes, szép, erős, dörzsölt, bátor…

Kinek/minek képzeled te magad?

Miért is mondják ezeket? Ők nem hajlandóak tenni azért, hogy (magasabb) célokat valósítsanak meg, nehogy Te már megtedd. Hogyan is nézne ki, megelőznéd őket, megmutatnád, hogy lehetséges, ez pedig azt bizonyíthatná, hogy az ő jelenlegi helyzetük nem teljesen szükségszerű.

A szegény én szerepét oly előszeretettel játszó típus például belehalna, ha el kellene ismernie, hogy igenis felelős a sorsáért. Ugyanis akkor nem játszhatná tovább az áldozat szerepét, amitől annyi sok együttérzést remél másoktól, hogy már a gondolatától feltöltődik.

Amit ezek az emberek mondanak, az a jelenlegi tudatállapotuk és gondolkodásmódjuk közleménye, de nem a valóság. Az ő valóságukban igaz lehet, de a tiedét, Te döntöd el. Amit mások mondnak, az vagy elveszi a kedved, vagy úgy használod őket, mint a motiváló szavakat. Tehát csak azért is megmutatod, mert annál nagyobb öröm, minél kevésbé hiszik.

Mi történik, amikor megvalósítod, amit elképzeltél? Akkor mit fognak mondani ezek az emberek?

Szerencsés vagy.

Jókor voltál jó helyen.

Neked könnyű, mert …

Biztos közel voltál a tűzhöz.

Néha a lúzereknek is bejön.

Szégyelld magad, ahelyett hogy másokon segítenél, önmagad építed!

Mit tehetsz velük? Velük semmit. Az számít Te mit kezdesz ezzel. Kövesd amit Arnold Schwarzenegger mondott:

Akkor érzem magam igazán elememben, ha valamire azt mondják, hogy lehetetlen. Ekkor leszek igazan motivált arra, hogy bebizonyítsam: igenis, lehetséges!

Nyerő gondolkodásmód 4.Értékes vagy? Tényleg?

Az egyik előző cikkemben foglalkoztam már az önértékelés fejlesztésével. Ugyanis az, hogy mennyire vagy sikeres, anyagilag hogyan állsz, sőt, mennyire vagy boldog, közvetlen kapcsolatban áll ezzel. Nem tudsz jó kapcsolatokat kiépíteni sem, akkor, ha az önértékelésed nem megfelelő.

Ki határozza meg a Te értékedet? Amikor kisgyermek voltál, ez szóba sem jöhetett, mint kérdés. Egyáltalán nem kellett ezen gondolkodnod, hiszen magától értetődő volt, hogy mindent megérdemelsz. Aztán fokozatosan megtanítottak arra hogyan emelj gátakat magad köré, és tudatosították benned, hogy csak annyit érsz, amennyit nyújtasz – mások elvárásainak.

Ha Te nem érzed magad elég értékesnek, a világ összes hogyan legyünk sikeresek, vagy gazdagodjunk meg módszere sem lesz elég. A tudatalattid azt veszi komolyan, amit Te belül hiszel. Ha azt gondolod „én ezt nem érdemlem meg”, vagy „én ehhez nem vagyok elég jó”, nem kapod meg és nem éred el amit akarsz. A nyerő gondolkodásmód az őszinteségre alapul.

Magadat becsaphatod, de a tudatalattidat nem. Az értékesség tudatodat nagymértékben megnövelhetik az elért eredményeid, illetve mások elismerései. Azonban a folyamatot Te indítod el azáltal, hogy vállalod magad, és megvalósítod, amit elképzeltél. Egyik régebbi cikkemben pontosan 100 módszert írtam le ahhoz, hogyan értékesítsd önmagad.

5.Pozitív önzőség

Enélkül nem viszed semmire. Sőt, tovább megyek, enélkül senki másnak sem vagy igazán hasznára. Még a szeretet is úgy működik, hogy először magadat kell megtanulni szeretni. Alapból jól kell érezned magad ahhoz, hogy hasznosan cselekedj. Mert ha Te nem érzed magad (elég) jól, kit tudsz hozzásegíteni?

Ha valaha nézted a Baywatch filmsorozatot, akkor láthattad mi az egyik fontos dolog, amit megtanítottak a vízimentőknek. Arról van szó, ha megmentenek valakit, aki tehetetlen, vagy eszméletlen, akkor amíg partot érnek, a saját testüket kell védelmezni elsősorban, nem a megmentettét. Ugyanis ha ők megsérülnek, lehet, hogy egyikük sem jut ki élve.

Az, hogy Te roppant sikeres, dúsgazdag, álmait élő ember leszel, vagy vagy már, egy nagyon-nagyon jó dolog. Ebben az állapotban milliónyi emberre lehetsz pozitív hatással. De amíg elítéled ezeket a dolgokat, vagy negatívumokat társítasz hozzájuk, magadra és másokra is rossz hatással vagy.

Nyerő gondolkodásmód 6.A tudás ára

Azt kell hogy mondjam, többségében az iskolákban szerzett tudás, inkább csak információ halmozás. Kétféle tudás az igazán hasznos. Az egyik az, ami ahhoz vezet el, hogy mélyebben megismerd önmagad és a világmindenség működését, és magasabb tudati szintre jussál el. A Kilépés a tömegtudatból – Magasabb tudatosság és energiaszint elérése könyvem éppen erről szól.

A másik a speciális tudás, ami lehet szaktudás, vagy más, egy adott területhez, tevékenységhez, életmódhoz szükséges tudás. Na mármost. Ez nem ingyen van! Emberek rengeteg munkája, tapasztalata, kudarcai, kitartása árán jöttek létre ezek. Viszont a legértékesebbek a világon.

Nem kívánhatod, hogy ingyen szórják szét. Már csak azért sem, mivel az ilyen tudás általában a sokszorosát visszahozza minden tekintetben. A szaktudás rengeteg időt, bosszúságot, fáradtságot, szenvedést spórol meg számodra. A legjobb befektetés egyik módja ez. Ha eredményes életet akarsz élni, ne ezen spórolj! Nyerő gondolkodásmód a célzott tudás értékelése és elsajátítása.

7.A nyerő fókusz

Attól a pillanattól fogva, hogy felébredsz, egész napon át abba az irányba haladsz, ahol a figyelmed fókusza van. Tulajdonképpen az egész napod arról szól, hogy valami felé fókuszálsz, s miközben milliónyi más dolog próbál eltéríteni, Te igyekszel a célon maradni. A legtöbb embernek ez nem megy, s az élete egy nagy katyvasz, melyben milliónyi dolog összezsúfolódik.

A nyerő fókusz az eredményességhez

A vonzás fókusszal foglalkozó cikkben már kibontottam mi az amire, és hogyan figyelj az életedben. Ez összekapcsol azzal, amivel kezdtük, hogy mit akarsz. Ez álljon a középpontban, ne a marhaságok. Marhaságok azok a dolgok, melyek senki életét nem teszik jobbá, de sokan szeretnek bennük dagonyázni.

Ha például elhatároztad, hogy az online világban leszel sikeres, akkor a külvilág elterelő hadműveleteitől nagyrészt megszabadultál. Ez esetben a saját figyelmedre kell ügyelned, hogy ne vessz el lényegtelen kóborlásban az interneten. Az emberek jó részének a hálózat csak szórakozás. Pedig a legjobb tudás, kapcsolat, és vállalkozás építő lehet.

Nyerő gondolkodásmód – hogyan csináljam?

Nem attól leszel felülmúlhatatlanul sikeres, vagy gazdag, hogy otthon ülsz és a varázspálcádat lóbálgatva mondogatod: „Sikeres leszek.” „Gazdag leszek.” De nem is attól, ha éjjel-nappal folyton dolgozol, és soha egy csepp szabadidőd sincs.

Kerüld el a két végletet. Az egyik az álmodozás valódi megvalósítás nélkül, a másik a cselekvés örökös hajszolása. Mindkettő zsákutca. Ha tényleg nagy céljaid vannak, amikor megvalósítod őket, az első időszak nagyon-nagyon sok munkával telhet. Amennyiben ez tervszerű, akkor bőven megéri.

Azonban – ha olvastad a siker 7 mítoszát – a cselekvés önmagában nem vezet sikerhez. Sőt, egy idő után akadályozhatja is azt, ha mindent magad akarsz csinálni. Van egy csomó ember, aki azt várja, hogy a siker majd az ölébe hull, és ezért neki meg sem kell mozdulnia. Ez szerencsére nem fog menni, mert akkor bárki az lehetne, anélkül hogy bármi hasznosat cselekedne.

Ugyanakkor akik állandóan látástól-vakulásig dolgoznak sok éven át, sosem lesznek igazán sikeresek. Mindig csak úton vannak, de sosem érnek oda. Tudd, hogy mit lehet cselekvéssel, és mit nem lehet cselekvéssel elérni. A szellemi-lelki fejlődés például nem ajándék, hanem belső munka eredménye.

A bőségben levő élet egy tudatállapot, a belsőd tükröződése a külvilágban. Ezalatt nem csak az anyagi színvonalat értem, bár az is része. Minden belülről indul ki, ezért valójában semmiféle ellentmondás nincsen a rezgésállapot és a cselekvés együttes használatában. Vonzás törvénye, vagy cselekvés nem jó kérdés, csupán figyelem elterelés, amikor egyik fél sem akarja a másikat megérteni, vagy pozicionálásra használják.

Ha a nyerő gondolkodásmód a fentiek alapján fejben már rendben van nálad, akkor mindössze 3 dologra van szükséged:

  1. tudás

  2. fókusz

  3. megvalósítás

Ezeket és a hogyan -t mind megadja az:

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük