10 tipp egyéniséged menedzseléséhez

10 tipp egyéniséged menedzseléséhez

10 tipp egyéniséged menedzseléséhez. Ez a cikk egy villámtanfolyam, amely hasznos lesz számodra, legyél akár állást kereső munkanélküli, akár ismert híresség. Közel 3 évtizede figyelem az embereket otthon, utcán, munkahelyeken, szórakozóhelyeken, sőt a természetben, s ezernyi más helyen. Amellett, hogy megszámolhatatlanul sok szakkönyvet és cikket is elolvastam a témában ezen idő alatt, számos tanulmányban, cikkben, táblázatban és rendszerben rögzítettem a megfigyelések eredményeit az elmúlt években.

Ha egyetlen mondatban kellene kifejeznem azt, mire jutottam, az ez lenne: Mindegy, hogy ki vagy, bármi lehet belőled, ha tudatosan és következetesen felépíted az egyéniséged, és ennek megfelelően cselekedsz. A 10 tipp egyéniséged menedzseléséhez csupán egy apró darabka az általam írt és folyamatban levő tanulmányok közül, de egy olyan anyag, amelyet itt és azonnal alkalmazhatsz a gyakorlatban.
Ne sokat töprengj, próbáld ki a gyakorlatban. Én tudom, hogy ezek működnek, de ez semmit sem számít, amíg magad is meg nem győződtél róla. Ha így teszel és a sikeredet megosztod velem, annak különösen örülök. Egyre többen vannak, akik lelkesen beszélnek arról, hogy csupán néhány szemléletbeli hozzáállás megváltoztatta az életüket, a gyakorlati alkalmazásukról nem is szólva.

A 10 tipp egyéniséged menedzseléséhez egyenesen a számodra íródott. Tudom, hogy drága az időd, fontosak a céljaid, még fontosabbak a szeretteid, és túl sok információ zúdul rád, nap mint nap. Mindezeket tiszteletben tartva, a lehető leginkább lényegre törően fogalmaztam meg ezt a 10 tippet, amely csak arra vár, hogy használd őket.

1.Ne játssz szerepet, önmagadként vagy a legjobb

A gondolataid ereje akkor a legnagyobb, ha önmagad vagy. Már nem először mondom ezt: figyeld meg a kisgyermekeket, hogyan viselkednek. Akármit is tesznek, nem lehet nem szeretni őket, mert alapból természetesek és meg sem fordul a fejükben, hogy bármi rosszat tehetnek. Tudják, hogy jók, szeretetreméltók és értékesek, meg sem próbálják másnak tettetni magukat.

Te is voltál kisgyermek és ez az én még most is benned él. Emlékezz! Milyen érzés, amikor szinte bármit megtehetsz, gondoskodnak rólad, és neked csak az a dolgod, hogy a létezést élvezd? Hogyan viselkedsz, kommunikálsz és cselekedsz akkor, amikor ilyen felszabadult, „jól hangolt” állapotban vagy? Bizonyára nem tartasz semmitől, hiszen nem kell elérned semmit csak önmagad adnod.

Ne játssz szerepet

A saját magával harmóniában levő ember mindig a legmegnyerőbb. Az eredetiség mindig vonzó. Miért is kellene bármilyen szerepet eljátszanod? Szükség van arra, hogy álcázd magad? Csak nézz egyenesen az emberek szemébe, és már nyertél. Te jó vagy. Nem azért, aki vagy, vagy amit tudsz, hanem azért, mert mersz önmagad lenni. Ha úgy érzed szükséged van még megerősítésre, olvasd rendszeresen ezen blog „Te” kategóriájához tartozó cikkeket.

2.Mutasd a legjobb arcod anélkül, hogy túloznál

Egy dolog, ha otthon vagy és senki sem figyel rád, és egy más dolog, ha „el kell adnod” magad. Ha Te valamit el akarsz érni, és ehhez „jelen” kell lenned, akkor nem mindegy, milyen kép alakul ki rólad. A mai világban nem csak a fizikai megjelenés számít, hanem a „hálózaton” való megjelenésed. Az csak a kisebbik rész, hogyan nézel ki, vagy mit mutatsz egyszer, a fontos a tartós benyomás, vagy hatás, amit a Te egyéniséged kelt.

Az első tippet is felhasználva, úgy igyekezz a legjobb benyomást kelteni, hogy ne akarj másnak látszani, mint ami vagy. Az sem megoldás, hogy kontrollálod magad, de amikor egyedül, vagy otthon vagy, akkor meg elengeded. Az életmódod és a gondolataid tükröződnek rajtad más helyzetekben is. Ne foglalkozz mással, minél tisztább összhangban vagy magaddal, annál könnyebben mutatsz „jó képet” kifelé.

A legtöbben csak saját magukra gondolnak, ha az „önmagukról mutatott képről” van szó, pedig ebben nem kis mértékben közrejátszik az is, ahogy másokkal érintkezel. Nem kell jobbnak, többnek, szebbnek látszanod. Elég ha azt tudod, amire szükséged van. Elég, ha odafigyelsz másokra. Nem másokat kell meggyőznöd, csak azt mutasd meg, hogy tudsz pozitívan hatni és használni.

3.10 tipp önmagad menedzseléséhez – Ne foglalkozz a negatívumokkal

Ezt a tippet eredetileg nem is akartam bevenni, mivel számomra magától értetődőnek tűnik, de figyelve a mindennapi világot – odakint és az online közösségekben is – kár lenne kihagyni. Ugyanis csupán ezzel az egy dologgal már kitűnsz a tömegből és egy vonzó szigetté válhatsz. Tömören: Ne foglalkozz mással és másokkal, amik és akik visszafognak.

A többség nem tud ellenállni a bosszankodás, düh, harag, szubjektív érzések, antipátiák vonzásának és belemerül ezek félrevezető energiáiba. Kerüld a politikát, ne nézz híreket, és ne foglalkozz másokkal, azokkal az emberekkel, akik folyton a elvesznek a negatívumokban. Már ezzel az egy dologgal óriási mértékben megnövelheted életed hosszát és minőségét.

A nyerő emberek a céljaikkal foglalkoznak, s nem panaszkodnak. Figyelmük fókuszában a jó dolgok vannak és nem pazarolják energiáikat a nekik nem tetsző dolgokra. Nehéz ezt megtenni? Csak szokás kérdése, hogy magaddal foglalkozz, ne mással. Túl nagy a jutalom ahhoz, hogy ne így tégy.

4.Vigyél szenvedélyt az életedbe

Az élet érzések nélkül halott. Ha nincsen olyasmi, amiért élsz-halsz, mire való az egész? Nem kell nagy dolog legyen, de bármi, amit szeretsz csinálni és pozitív érzéseket kelt benned, megfelel. Attól tudod, hogy élsz. A szenvedély az, az erő, amely átlendít minden holtponton, elvisz a csúcsok csúcsára, megismertet az élet legmélyebb elevenségével.

Vigyél szenvedélyt az életedbe

A szenvedély nem szokás. A szenvedély nem az, ami rabláncra fűz. A szenvedély az, ami az energiát, a belső hajtóerőt adja. Magaddal foglalkozz ne mással, csak te tudod mi a Te szenvedélyed. Tudd, hogy ez nagyon nagy erőt ad neked és amikor rá gondolsz, százszor erősebb vagy. Ez másokra is nagy hatással van.

5.10 tipp önmagad menedzseléséhez – Legyél igaz

Tudod mit jelent ez? Ha azt mondod piros, akkor legyen piros. Ha kéket mondasz, legyen kék. Ha azt mondod 18-án 18 óra 22-kor ott leszel, akkor pontosan akkor legyél ott. Ha eldöntesz valamit, akkor ne vond vissza. Legyél hű önmagadhoz. Legyél számon kérhető. Igazából senki sem kérheti számon tőled az életed. De ha úgy élsz, hogy ahhoz lehet igazodni, az nagyon vonzó mások számára.

A következetes emberrel jó együttműködni. Tudod, mit várhatsz el tőle, és azt is, mire számíthatsz a vele való munkában. Egy olyan pont az életben, amelyre számíthatsz. Ez nagyon nagy érték! Megbecsülendő, ezért ha Te ilyen vagy, legyél büszke magadra. Persze nem kell mutatni, de ott belül tudd, hogy jó vagy.

6.Hosszú távra építs

Már egyszer említettem, nem az a legfontosabb, mit mutatsz magadról egyszer, hanem a rólad kialakuló hosszú távú benyomás számít. Számos dolog, hely, személy lehet az életben, ahol Te nem vagy megfelelő. Ugyanígy számos dologban, helyen és személyeknél Te vagy az ideális. Melyik számít?

Ha csak egyszer akarsz jó benyomást kelteni, hogy elérj valamit, talán lesz belőle valami, de nem biztos, hogy megéri. Mert az számít, ami hosszú távon vagy. Számtalan helyzetben „kudarcot” vallhatsz. De mi az a kudarc? Egy tanulási folyamat. Utána már tudod, mit nem csináltál jól, vagy milyen irányba nem érdemes menned. Ne egyszeri sikerre törekedj, hanem tartós eredményekre.

Az emberek nagy része mindig mindent azonnal akar. Te ezen lépjél túl, ne foglalkozz mással. Legyél türelmes. Ezerszer jobban fogsz járni. Napról-napra jobb leszel. Ne feledd, a világon a leglágyabb lebírja a legkeményebbet, az időben. Gondolj a vízre és a kősziklákra. A kulcs mindig az idő. Nem baj, ha most nem sikerült valami, az a lényeg, hogy hosszú távon eredményes legyél.

7.10 tipp önmagad menedzseléséhez –

Bármit is tudsz, csináld!

Nem szükséges, hogy mindenért elismerést, pénzt, vagy bármilyen jutalmat kapjál. Még az sem feltétlen szükséges, hogy eredményes legyél. Az élet azért van, hogy éld, magaddal foglalkozz ne mással. Ha valamit Te tudsz és szeretsz csinálni, az ég világon senkivel ne foglalkozz, mit mond, vagy gondol róla. Senki sem tudhatja mi rejlik benned.

Az életben az egyik legszomorúbb dolog, hogy olyan sokan csak azért hagynak fel azzal, amit szeretnek, mert nem kapnak érte „semmit”. Elfeledkeznek azokról az élményekről, amelyeket az a cselekvés nyújtott számukra. Pedig az a hangulat és életérzés elkíséri őket életük más területein is, és kimeríthetetlen pozitív energiákat nyújt.

8.Ne foglalkozz mással, csak azok számítanak, akik veled vannak

Ha Te hiszel magadban, s amit teszel, akkor a lehető legjobb, ha folytatod. Magaddal foglalkozz, ne mással. Talán vannak, akik nem értenek egyet veled, nem értenek téged, nem hisznek benned, vagy éppen irigyek rád. De mit számít az ő gondolatuk, vagy véleményük? Nem ezerszer inkább azoké a fontos, akik melletted állnak? 

Gondolhatnád, hogy ez magától értetődő, de ha jól figyelsz, észreveheted, hogy egészen remek emberek is néha belegabalyodnak teljesen felesleges nézeteltérésekbe. Ez tévút, és semmi jóra nem vezet. Biztos, hogy nem vagy mindenkinek egyaránt szimpatikus és nem is szereti mindenki azt, amit csinálsz. De ez teljesen természetes. Vannak, akik számára viszont fontos vagy Te, vagy a tevékenységed. Figyelj rájuk, ők megérdemlik.

9.10 tipp önmagad menedzseléséhez – Érezd jól magad

Túl egyszerű? Vagy talán túl sokat hallottad? Szerintem még nem eleget. Az érezd jól magad nem azt jelenti, hogy folyamatosan vigyorogva, a legfeldobottabb állapotodban élvezd a világot. Csupán ennyit: a lehetőségekhez képest a legoptimálisabban érezd magad.

Érezd jól magad

Ha ez az érzés éppen csipetnyi szomorúság, hát éld át azt. De ne fogd vissza, amit valójában érzel. Csak akkor nem érzed jól magad, ha nem fogadod el a saját érzéseidet. Törekedj arra, hogy bármilyen helyzetben a lehető legoptimálisabb állapotban legyen tested, lelked, szellemed. Ugyanis csak így cselekedhetsz igazán jól és eredményesen. Nem mellékesen ekkor nyújtod a legpozitívabb képet magadról.

10.A tökéletesség egyenlő az alkalmazkodással

Mi az életművészet? Nagyon sokan tévhitben élnek ezzel a fogalommal. Már több e-bookomban rávilágítottam erre. Akkor használod jól az „életművészetet”, ha képes vagy minden helyzetből a legjobbat kihozni. Nem véletlenül ismétlem, magaddal foglalkozz ne mással. Egy kicsit kapcsold ki a bal agyféltekéd, és ne gondolkozz. Nem azt jelenti, hogy szuperemberré válj, aki mindig mindenben nyertes. Csupán annyit, hogy nincsen olyan helyzet, ami igazán rossz, vagy vesztes lenne, mindez csak beállítottság és hozzáállás kérdése.

Gyakorlat által képessé válhatsz életed legfontosabb helyzeteit úgy kezelni, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgok számodra. Ebben nincsen semmi csoda, sem túlzás, csak tiszta gyakorlati tudás. Minden nap, mindent újrakezdhetsz, lehetőséged van, napról napra egyre profibb lenni. Ha már olvastad Az önmegvalósítás iskolája című könyvemet, tudod miről van szó. Ha meg nem, mire vársz? Olvasd el, és alkalmazd!

Kapcsolódó cikk: A 10 legjobb szokás a sikeres, boldog élethez

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük