7 ok, amiért mások feladják, de Te sikeres lehetsz

7 ok, amiért mások feladják, de Te sikeres lehetsz

Mások feladják, de Te sikeres lehetsz! Sikered kulcsa legtöbbször abban áll, hogy azokat követed -e, akik nem azt az életet élik, amit Te szeretnél, vagy azokat, akik igen. A legtöbb hiba a tudás hiányából ered, de nem az iskolai tudás, hanem gondolkodásmódbeli tudás hiányából.

Ha a körülötted álló bizonyítékok azt támasztják alá, hogy másoknak nem sikerül, amire Te vágysz, ez annak a jele, hogy neked sem sikerülhet, vagy annak, hogy terád vár az esély?

Egy előző cikkemben „5 ok amely miatt Te eléred a célodat” már foglalkoztam ezzel a témával, és most más oldalról megvilágítva folytatom a sort. Ha követed ezt a gondolatmenetet, számodra is valósággá válik, hogy a 7 ok, amiért mások feladják, számodra éppen azt szolgálja, hogy Te sikeres lehetsz.

1.ok: Szerintük pénz kell hozzá

Millió és millió ember számára reális oknak tűnhet az, hogy azért nem érnek el nagy eredményeket, sikereket az életben, vagy azért nem valósítják meg álmaikat, mert nem áll rendelkezésükre elegendő pénz.

Az ok valójában sokkal mélyebben van: nem tudják, hogy mi a pénz. Nem tudják miként kezeljék, hogyan viszonyuljanak hozzá. Mert mi is a pénz? A pénz egy közvetítő eszköz. S mint ilyen, soha nem ok, hanem egy folyamat közbenső eleme. Ha valamit nem érsz el, sosem a pénzzel van baj, hanem a folyamattal, vagy annak véghezvitelével van probléma.

Sosem a pénzzel van baj, hanem a folyamattal

El kell mondjam – s ezzel csak kevesen tudnak egyetérteni, az “átlagemberek” főleg nem, – hogy a túl sok pénz legtöbb esetben gátja is lehet a valós sikereknek. Régebben írtam arról, hogy nekem nem kell a lottó 5-ös, és ebben a lényeg a gondolkodásmód.

A pénz megszerezhető, többszörözhető, pótolható. Te nem. Te vagy az elsődleges indító, a szellem, amely mozgásba hozza a gépezetet. A folyamatnak a pénz csupán egyik eleme, amelyet közvetítőként használsz bizonyos dolgok elérésére. (Magával a folyamattal az Egyéniségépítés Turbo Programja foglalkozik bővebben.) Amíg a pénzre koncentrálsz, sosem viszel véghez semmi nagy dolgot, de mihelyst magadra összpontosítasz, irányításod alá kezded vonni a dolgokat.
Számos ma világszerte ismert és sikeres ember úgy kezdte, hogy egyetlen fillér nem volt a zsebében. Mégis, ma milliókban (milliárdokban) dúskálnak. Pénz kellett ahhoz, hogy gazdagok és sikeresek legyenek? Dehogy, az egyéniségükre volt szükség, és miután megismerték és felhasználták ennek erejét, bármennyi eszközt képesek voltak létrehozni, amely anyagi, szellemi, lelki gyarapodásukat egyaránt szolgálta.

2.ok: A kudarcok száma, ami miatt mások feladják

Számtalan természetfilmet néztem és gyűjtöttem életem során, ugyanis sokakkal ellentétben nem a hírekből tanulok, hanem a természettől. Amikor a laikus megnéz egy természetfilmet, és látja, hogy a ragadozó elkapja a zsákmányát, egyből az a gondolat jelenik meg benne, milyen ügyesek a ragadozók.

Csakhogy ez ebből a szempontból hasonlít a hírekhez. Sok ezer történésből kiválasztanak egyet, ami elég szörnyű, ijesztő, vagyis figyelemfelkeltő és a naiv emberke felkiált: “Milyen borzalmas a világ!” Ugyanígy a természetfilmek esetében számtalan felvétel közül kerül ki az, amelyik végül belekerül a végső változatba.

Valójában a ragadozóknak a legtöbb esetben nem sikerül megszerezniük a zsákmányukat. Ez állatoktól és helyszínektől függően változó, de például az oroszlánokkal kapcsolatban – amelyek többnyire társasan vadásznak – többször említették, hogy 10-ből 9 esetben nem sikerül a zsákmányszerzés. Számos ragadozónál ez az arány sokkal rosszabb.

Ezt már említettem más írásomban is, de olyan lényeges, hogy itt is szóba kell hoznom. Képzeld el, mi történne, ha az oroszlán a 9-edik sikertelen akció után kijelentené: “ebből elegem van, nekem nem megy ez, feladom”. Valószínűleg hamar éhen pusztulna. Egy állat nem panaszkodik, nem sajnálgatja magát. Tudomásul veszi a tényeket, majd újabb zsákmány után néz.

Az ember az más. A legtöbben – kondicionáltságukból eredően – a sikertelen próbálkozásokat személyes kudarcnak fogják fel, és elmegy a kedvük, vagy önbizalmuk. Az egyéniség – a valódi – az nem ilyen. Igazából nem is javaslom, hogy használd a kudarc szót. Olvasd el a “Teremtés a szavakkal” cikkemet!

Ez az egész gondolkodásmód kérdése, mint ahogyan a siker is. Minden egyes tapasztalat egy lépés előre, és gyakran a sikertelen mozzanatokban sokszorta több tanulság rejlik, amit később felhasználhatunk. Tekints az ilyen eseményeidre olyanként, mint ami egyre acélosabbá, tudatosabbá, tapasztaltabbá, okosabbá, ügyesebbé, és jobbá tesz!

3.ok: “Én zárkózott, introvertált, félénk, visszahúzódó vagyok”

Az emberek jókora része ilyen. Sőt, a világ legsikeresebb emberei közül is jó néhányan. Ez nem hátrány, kivéve, ha kifogásként használod arra, miért nem éred el a dolgokat. Azért nem hátrány, mert az egyéniség tudja, hogy valójában a hátránynak tűnő dolgokban rejlik a legnagyobb belső erő.

Általában a visszahúzódó emberek legtöbbje rengeteg hasznos belső tulajdonsággal rendelkezik, amelyek alapvetőek a sikerhez. Az, hogy valaki nehezen szerepel, nem szeret a középpontban lenni, nem akadálya a sikernek, sőt remekül elősegíti, hogy passzív jövedelemforrásokat építsen fel, amelyekben közvetlenül nem kell részt vennie.

Visszahúzódó emberek hasznos belső tulajdonságai

A másik az, hogy ez nem egy statikus, örök állapot. Ha valaki ilyen, az nem jelenti azt, hogy ilyennek is kellene maradnia. Valószínűleg sosem lesz az ellenkezője – bár ilyenre is akadnak példák – de egész sokat változhat élete során. A jó megoldás sosem az, hogy most hirtelen belelökjük a mély vízbe, vagy kirántjuk a komfortzónájából. Lehet, ezzel egy életre elmegy a kedve.

Apróbb dolgokban mindig lehet fejlődni, és ma, az online világ előtérbe kerülésével, az introvertáltabb embereknek ugyanakkora esélyük van. Az online terep kiváló a fejlődéshez, anélkül, hogy komolyabb “veszélyeknek” tenné ki magát, mivel nem jár akkora izgalommal, stresszel, mint élőben. Számos ember, aki egyébként zárkózott típus, az interneten egészen kommunikatív, nyitott.

4 ok: Amit mások mondanak

Bármennyire szomorú, az emberek legnagyobb részét ez gátolja meg abban, hogy azt az életet éljék, amit mindig is szerettek volna. Minél több embertől hallasz valamit, annál inkább úgy érzed, hogy igaz.

Hidd el, nem fog sikerülni!”

Ezek a tények.”

Számtalan ember szeretné, miért pont téged választanának?”

Ez csak a kivételeseknek sikerül, ez a tapasztalat.”

Mit képzelsz te magadról?”

Álmodozz csak, majd egyszer felébredsz.”

Ezeket a mondatokat nap mint nap hallani átlagos környezetben. De kik mondják ezeket? Azok, akik maguk sem hiszik, hogy többre vihetnék a szokásosnál, ugyanilyen emberekkel tartják a kapcsolatot, ezért meggyőződésükké vált amit mondanak. Igazuk van? Számukra bizonyosan igaz. Ugyanis az “igazság”, vagy “valóság” mindig az, amit Te megélsz. Tehát rajtad áll, hogy elfogadod ezeket, vagy létrehozod a magad “igazságát”, amely nem kevésbé érvényes.

5. ok: Másoknak akarnak megfelelni

Miért akarsz sikeres lenni? Vagy miért akarod elérni az álmaidat, céljaidat? Azért, hogy másoknak tetsszen? Ha nem így van, akkor mit számít, hogy mások mit mondanak, vagy mi a véleményük?

Rajtad kívül senki sem ismerheti mi a célod, a küldetésed, a vágyad, miért teszed, amit teszel. Miért kellene bárkinek is megfelelned? A sikered attól függ, megfelelsz -e másoknak?

Rajtad kívül senki sem ismeri a célod

Tanulmányoztál már néhányat a világ legsikeresebb emberei közül? Tudtad, hogy legtöbbjük homlokegyenest ellenkező irányban haladt, vagy gondolkozott, mint a tömeg? Nem törődtek azzal, hogy mások – akik nem láttak tovább az orruknál – milyen véleménnyel vannak róluk, vagy a cselekedeteikről, hanem megcsinálták.

Sokukat rettenetesen utálták bizonyos tulajdonságaik miatt, az idő mégis őket igazolta. Igazából nem kell – sőt nincs is értelme – olyan tulajdonságokat felvenned, amelyek mások visszatetszését váltják ki, de a bensődben helyesnek érzett céljaidtól senki sem tántoríthat el.

6. ok: Csak magukra gondolnak

Ha már olvastad A kiváló egyéniség 50 jellemvonását, akkor tisztában vagy vele, hogy a legjobbak egyénisége jócskán túlmutat saját személyiségükön. Sokan csak azért akarnak sikeresek, vagy gazdagok lenni, hogy mások csodálják és imádják őket. Ez viszont az ego zsákutcája.

Némelyekben a szereplésvágy már szinte beteges méreteket ölt. Gondolj csak egyes celebekre, politikusokra, egyéb hírességekre. De az átlagos emberek között is vannak ilyenek. Azonban az embereket elsősorban saját maguk érdeklik. Bármit is teszel, azért gyakorolsz hatást rájuk, mert ugyanazt a valamit fedezik fel önmagukban, s ez azonos hullámhosszra kapcsolja őket irányodban.

Az embereket elsősorban saját maguk érdeklik

Másoknak nem azért segítünk, hogy “jó emberek” legyünk. Sőt, igazából nem is segítünk, hanem utat mutatunk saját példánkkal, hogy ők is felszínre hozzák önmagukból a bennük rejlő korlátlan lehetőségeket.

7. ok: Az idő, ami miatt mások feladják

Ez talán az egyik leggyakrabban felbukkanó téma az egyéniségépítésnél. Az idő mindenki számára egyenlő, de a felhasználása miatt óriási különbségek alakulnak ki az emberek között.

Az idő vagy elfáraszt és megöregít, vagy egyre erősebbé tesz és megfiatalít. Mindez attól függ, hogyan élsz benne. Mitől függ az utolsó 5 éved kudarc, vagy siker? Az eredményeidtől, elért céljaidtól? Nem. Attól, mit gondolsz róla. Ez az egyik ok, ami miatt mások feladják.

Az életkorral ugyanaz a helyzet. Az átlagemberek hátránynak és kifogásnak használják, akárhány évesek legyenek. Szerintem mindig az az életkor a legjobb, amelyben éppen vagy. Ez a lehető legideálisabb, és ha rájössz ennek igazára, korlátlanul élvezheted az életet.

Te sikeres lehetsz

Pénzre van szükséged a céljaidhoz? Ugye most már tudod mi az, és hol a helye a folyamatban. Minek a jele ha sokszor kudarcot vallottál? Az, hogy valamin változtatnod, vagy magadon fejlesztened kellett még. Mi van, ha Te nem vagy “olyan” ember, passzívabb típushoz tartozol? Változtasd ezt az előnyöddé!

Mi van, ha mások azt mondják, ezt nem lehet, vagy Te nem tudod megvalósítani? Szolgáljon ez motivációul számodra, hogy igenis lehet, vagy csak egyszerűen tekintsd az ő jelenlegi tapasztalatszintjüknek megfelelő állításnak.

Hogyan lehetsz egy ideál? Sehogy, ne akarj eszménykép lenni, csak tedd, amire elhivatott vagy! Hogyan hassál másokra pozitívan? Találd meg a saját személyiségen túlmutató tudást, életérzést magadban, és ezt bontakoztasd ki. Mit csináljál az idővel? Többszörözd meg, találd meg a módszereket, hogy mindig elég legyen és tudd, hogy mindig a most a legmegfelelőbb idő.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük