A nagy egyéniségek motiváló ereje

A nagy egyéniségek motiváló ereje

A nagy egyéniségek motiváló ereje az, ami mozgásban tartja a Föld fejlődését. Olyanok ők, mint egy örökké lobogó fáklya, amely messzire előre bevilágítja az utat. Mindenhol találnak utat, vagy ha nincs, csinálnak. Nem szerepel gondolataik között az a lehetőség, hogy „nem lehet előre jutni”. Egyszerűen csak megcsinálják, a tömeg meg csak bámul, hogyan lehetséges ez, holott mindenki előtt nyitva állnak a lehetőségek.

A legfontosabb az, hogy ők nem annak születtek, amivé lettek, hanem azzá tették magukat. Döntöttek, terveztek, elindultak és szívós munkával minden álmukat valóra váltották. Teljes mértékben a bensőjükben élő érzést követték és megtették, amit jónak gondoltak. Mertek egyéniségek lenni. Az iskola és a társadalom nem tanít meg egyéniségnek lenni. Engedelmes, programozott alkalmazottnak és könnyen irányítható egyénnek nevel.

Egyszerűen így alakult ki a rendszer mechanikája, mert ez biztosítja a mindenkori fennmaradását. Ha Te többet, vagy mást akarsz, lépj ki eme keretek közül, és rázd le magadról az összes közhiedelmet. Figyelj azokra, akik már előtted járnak az úton. Az ő egyéniségük mágnesként vonz magával.

Egyéniségek, akik hatással voltak rám

A nagy egyéniségek motiváló ereje az, ami álmaink realitását megalapozza. Azok az egyéniségek, akik hatással voltak rám, olyan sokan vannak, hogy nem tudnám őket egyetlen blogbejegyzésben bemutatni. Ezért csupán azokat említem most, akik az egyéniségfejlődésemre voltak hatással.

Az első személy, aki hatással bírt a jellemfejlődésemre, az James Fenimore Cooper hőse volt, aki műveiben Vadölőként, Sólyomszemként, Nyomkeresőként stb. ismert. Tőle az egyenességet, becsületességet, minden körülmények között az igazságért való kiállást tanultam meg.

Később, 1988-ban, Arnold Schwarzenegger volt az első, akinek könyvében a pozitív hozzáállás fontosságáról olvastam. Az ő egyénisége pontosan ezt fejezte ki: Nincs lehetetlen, amit elgondolsz, azt meg is valósíthatod. A személyisége is annyira egyéni és jellegzetes, hogy a könyve (Utam a csúcsra) magával ragadt.

Számos pozitív gondolkodásról szóló művet olvastam a 90-es évek elején, közülük talán Joseph Murphy volt a legjobb. A nagy egyéniségek motiváló ereje abban is megnyilvánul, hogy talán fizikailag nem alkottak semmi különöset, mégis a személyiségük, a jelenlétük hatást gyakorolt a Föld egyes embercsoportjaira. Így a spirituális tanítók és vezetők között is vannak olyan egyéniségek, akik hatással voltak rám.

egyenisegek-akik-hatassal-voltak-ram

Spirituális egyéniségek motiváló ereje

Nem fogom itt felsorolni mindet, hiszen Lao-Ce -től , Paul Brunton -on át, Elisabeth Haich -ig mind nagyban hozzájárultak fejlődésemhez. A legtöbbet azonban Rudolf Steinertől olvastam, az ő könyveiből, illetve előadásaiból 34 könyv sorakozik a polcomon, s csaknem ugyanennyi számítógépes formátumban is.

Rudolf Steinernek az egyénisége rendkívüli. A sokrétű tudása szinte elképesztő volt, annyi területen volt járatos, hogy az bámulatos. Az egyik legfontosabb a „mi” szempontunkból azok az alapelvek, amelyeket az egyéni szellem fejlődésének helyes útjáról írt. Ő bemutatta a régi vallási és filozófiai iskolák tanításait és azokat hogyan ültethetjük át a ma emberének életébe. Az ember egyes tulajdonságainak kiképzéséről is részletes útmutatásokat adott.

Ha a mai tanítókat akarom említeni, jó néhányan vannak, de az egyik legérdekesebb Eckhart Tolle. Az egyszerűsége és a tanítása a most -ról rengeteg embert szíven ütött.

Egyéb egyéniségek, akik hatással voltak rám

Bár talán részben az előző bekezdésekhez is sorolhattam volna, de Carlos Castaneda munkássága annyira egyedi, hogy nem lehet bekategorizálni. A Castaneda könyvek nem kis részét képezték életemnek és a bennük rejlő bölcsességek, energetikai útmutatások egyedülállóak a világon.

Ha az anyagiakat nézzük, akkor mindenképpen meg kell említenem Robert T. Kiyosaki -t. Tulajdonképpen ő tudatosította bennem a könyveivel, hogy alkalmazotti gondolkodásmódú vagyok. És így van vele számtalan ember, de nem is tud róla. Talán évek kellenek, hogy ez megváltozzon, de megéri.

De nem akarom tovább szaporítani a szót, nem célom, hogy mind az ötven egyéniséget bemutassam, akik hatással voltak rám, inkább rád vagyok kíváncsi. Olvasd el ezt is: Az önfejlesztő irodalom története

Írd ide hozzászólásban, hogy ki az az egyéniség, aki a legnagyobb hatással volt/van rád. Néhány mondatban fejtsd ki, hogy miért.

Kapcsolódó cikk: Hogyan legyek jó, szép, gazdag és sikeres

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük