Ki a legjobb egyéniségfejlesztő?

Egyéniségfejlesztő. Most egy speciális blogcikkeket olvashatsz. Lesznek akik nagyon utálni fogják ezt, sőt, el sem olvassák, mert gondolkodásra fogom késztetni az olvasót. Úgy bizony, most sem informatív, sem motiváló, sem szórakoztató nem leszek. Kíváncsi vagyok a Te gondolataidra. Ezért most és a következő alkalommal is felteszek egy kérdést a cikk végén.

Egyéniségfejlesztés régen és ma

Mit gondolsz, mikor kezdődött az egyéniségfejlesztés? A múlt században? Több ezer éve? Netán az őskorban? Nem tudhatjuk pontosan, de annyi bizonyos, hogy az ókori misztériumiskolákban – mint pl. Egyiptom, vagy később Tibet – nagyon célzott képzés folyt.

Ezeken a helyeken a későbbi beavatandó papok komoly fizikai, lelki és szellemi előkészítésen estek át, amely hosszú évekig tarthatott. A mai embernek – s ezalatt különösen a nyugati kultúrát értem – már nem lenne türelme, s különösen lelkiereje ennek végig viteléhez. Persze vannak kivételek, de ma már más kort élünk, másfajta képzésre van szükség.

Nem tudom, Te mit gondolsz a világról – cudar, gyönyörű, borzalmas, csodálatos, sokrétű, vagy változatos számodra – de azt biztosan tudom, hogy ez meghatározza a boldogulásodat benne. Ma a gondolkodásmód talán fontosabb, mint valaha, hiszen az ember – technikai, s egyéb eszközei által – rengeteg mindent megvalósíthat, amit régebben nem lett volna képes.

Van valami, ami ugyanaz, mint régen. Vannak akik már „előrébb” járnak, s ezért utat mutathatnak azoknak, akik még csak most érkeznek el oda, ahol ők már voltak. Természetesen az egyéniségfejlődésről van szó. Mert bármilyen életet is élsz, az egyéniséged valamilyen módon fejlődik. De vannak, akik tudatosan veszik kézbe ezt, tudván, hogy ettől függ a boldogulásuk, s minden más jó az életükben.

Egyéniségfejlesztő – Ami a leginkább motivál

Figyeld csak meg, ha Te a saját fejlődéseden dolgozol, mi az, ami a leginkább motivál, erőt ad, vagy ami hatására elkezdted egyáltalán? Valahol hallottál, olvastál róla, vagy láttál valamit, amitől elindult benned a vágy, hogy Te elindulsz egy úton és megcsinálod a „szerencsédet”.

Ami miatt elkezded az általában egy nem mindennapi személy, akinek az egyénisége, vagy a cselekedetei, tudása hatására, valami felébred benned. Valaki ráébreszt, hogy Te is képes vagy arra, amire ő. Valaki hatására elkezdesz hinni önmagadban és szép lassan a mindennapi realitásodba kerül az a gondolat, hogy a legmerészebb álmaid is valósággá válhatnak. Emlékszel erre a személyre?

Milyen gondolatokat, érzéseket ébresztett benned? Amikor elbizonytalanodtál, biztosan újra felé fordítottad a figyelmed. Mert erőt ad, hogy látod a példát magad előtt. Nem hülyeség amit gondolsz, nem álmodozás, hanem valóban elérheted. Ki a legjobb ebben? Aki minden kételyedet semmivé foszlatja, vagy legalábbis „átránt” a bizonytalanságból a hitbe.

Miért egy személy az, ami a legnagyobb hatással bírhat? Azért, mert élő példa számodra. Ha ő megcsinálta és meg is mutatja, miért ne tehetnéd meg Te is? Lehet, hogy az illető egy hírneves előadó. Talán művész, vezető, vagy közéleti személyiség. De az is lehet, hogy feltaláló, vagy író. Lehet filozófus, tudós, vagy vallási vezető is. Olyan, aki nagy hatással van vagy a tömegekre, vagy az egyes egyénre a személyisége és/vagy a tudása által.

Az egyéniségfejlesztés képző

Mi az, hogy egyéniségfejlesztő? Ha még nem olvastad eme weboldal másik oldalát (egyéniségfejlesztés), röviden összegzem. Olyan ember, aki tudatosan fejlesztette önmaga személyiségét tulajdonságait/képességeit/szokásait annak érdekében, hogy olyan egyénisége legyen, amely nemcsak egyedülálló, hanem alkalmas mindazon célok megvalósítására, amelyeket el akar érni az életben.

Mi az, hogy egyéniségfejlesztés képző? Olyan ember, aki másokat megtanít arra, hogy kihozzák saját egyéniségükből a lehető legjobbat. Az egyéniségépítő képző egyszerre tanító, motivátor, vezető, inspiráló, példakép – sokszor úttörő – és az egyénisége magával ragad. A tudása és a kisugárzása olyan erőteret képez, hogy vágyat érzel arra, neked is ilyen kiváló egyéniséged legyen.

Vannak ilyen emberek a világon, nem is kevesen, de szándékosan nem nevezek meg most egyet sem. Azért, mert a Te véleményedre vagyok kíváncsi.

Szerinted ki ma a legjobb egyéniségfejlesztés képző a világon? Írd ide hozzászólásban!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük