Ez a Te műsorod. Miért csak nézed?

Ez a Te műsorod. Miért csak nézed?

Ez a Te műsorod. Miért csak nézed? Nem tudtad, hogy ezerszer jobb alkotni, részt venni átélni és teremteni, mint csak korlátolt résztvevőnek lenni? Vagy azt gondolod, neked csak ez jutott? Azt hiszed, mások írják a Te műsorod? Lehet, olyan mélyen belemerültél már, hogy el is felejtetted, ez a tiéd?

Annyi sok butaságot és téveszmét tapasztaltál meg az évek során. De ne csüggedj, semmi sem volt felesleges, és haszontalan. Segítettek a megkülönböztetésben. Elhitették veled, hogy ezt és azt kell tenned, hogy sikeres legyél, vagy, hogy jó legyél. De valójában csak általánosságokról beszéltek. Ami benned a siker, azt Te hozhatod felszínre a legjobban, akkor, amikor magaddal foglalkozol. Nem bizonyos feltételeknek kell megfelelned, hanem magadból kihozva a legjobbat, élheted meg a legnagyobbat.

Lehet, sőt egészen biztos, hogy már most nagyon sikeres vagy, de nem is vetted észre. Mert azt vetted viszonyítási alapul, amit másoktól hallottál. De amit Te éltél át, azt rajtad kívül senki sem. Egy igazi hős vagy, akinek nincsen szüksége mások energiájára (elismerésére, biztatására), hiszen már megélt egyet, s mást.

Ez a Te műsorod. Miért csak nézed? Amikor kitalálsz egy történetet, lehet, jó sok nehézséget teszel bele, hogy a főhős mindenen átjutva, sokszorosan megerősödve, végül elnyerje jutalmát. Tudod, hogy jó a vége, és megérte. Pontosan ilyen a Te életed. Amíg el nem feledkezel róla, hogy Te kezdted el kitalálni…

te-talalod-ki

De el ne kezdd másoknak elmesélni, hogy Te vagy a „kitaláló”. Ők még saját meséjük bűvkörében élnek, és réges-régen elfelejtették, hogy maguk kezdték el. Legyél türelmes hozzájuk és írd tovább a Te „mesédet”. Hiszen őket is beleszőtted. Amint ők is téged az övékbe.

Te vagy az, aki az értelmét adja az életednek. Nem más. Mások csak azt tudják visszatükrözni, ami már benned van. De Te vagy az értelme az egésznek. Hát nem vicces? Annyian keresik másokban az életük értelmét. De csupán azt találhatják meg, ami már amúgy is bennük van.

Tudod, hogy miért vagy fáradt? Mert annyi butaságra és haszontalan dologra figyelsz. De ezek lényegtelenek. Csak az számít, ami benned jó érzéseket kelt. Ez nem azt jelenti, hogy mindig minden kellemes, sem azt, hogy nem tapasztalhatsz meg mindent, amit akarsz. Azt jelenti, hogy tanuld meg felismerni a lényeget. A lényeg az, ami mindig benned él. Ami nem múlik el holnap, sem később.

Azt gondolod, hogy figyelünk és kíváncsiak vagyunk rá, hol hibázol? Vagy azt, hogy olyan okosak vagyunk (mi mind, akikkel valaha is találkoztál és találkozol), hogy meg akarjuk mondani, mit hogyan tégy? Te vagy az egyetlen aki tudja az igazat. Azt ami neked jó. Amit érdemes tenned. Ez így van, bárki, bármit mond. Mindenki a saját személyisége „árnyékán” át lát téged, de az nem Te vagy.

Te az vagy, aki vagy. Még ha semmit sem tennél, akkor is csodálatos lennél. Amikor gyermek voltál még pontosan érezted ezt. Csak egyszerűen tudtad ezt, és eszedbe sem jutott gondolkodni róla. Hiszen olyan természetes… Most sincs másként. Csak Te gondolkozol. Hagyod, hogy a gondolkodás uraljon, ahelyett, hogy eszközként használd. De miért is?

Ez a Te műsorod. Miért csak nézed? Nem vetted észre, hogy teérted készül az egész? Már elfelejtetted, mit is akartál? A lehető legjobb állapotban, a lehető legmélyebb élményeket akartad átélni. Azért, hogy tudd, hogy vagy, hogy élsz, hogy létezel, hogy Te vagy az élet! Amíg nem éled át, csak szemlélő maradsz, aki képzeleg a létről…

a-te-mesed

Tudom, hogy félelmek, aggodalmak és kételyek vannak benned. De ne tarts ezektől, ezek nem mások, mint kialakult gondolatok, amelyek egód eszközei, hogy mindent a hatalmában tartson. Te azonban több vagy a saját egódnál, Te vagy az, aki létrehozta „őt”, ezért hatalmadban is áll túllépni rajta.

Most még természetes, hogy időnként felbukkan benned a kétely, vagy a félelem. A fontos az, hogy ne engedd át az irányítást, hiszen ezzel önmagad csapnád be. Te sokkal inkább a bátorság és tudás vagy. Vállaltad ezt az életet, és azt, hogy megtapasztalod minden mélységét.

Ez a Te műsorod. Miért csak nézed? Nem tudtad, hogy Te vagy a főszereplő, az író, a rendező, sőt … a producer is. Most már tudod. Nem titkolhatom tovább. Ez az, amitől sokan annyira félnek. Ha ők rendeznek mindent, akkor az ő felelősségük a dolgok alakulása. És ez a hatalom, nagy teher. Mert nem hibáztathatnak másokat. Mert nem hivatkozhatnak a körülményekre többé…

Mindig azt érdemes tudnod: hogyan. Hogyan irányíts, hogyan játssz, hogyan találj ki, hogyan építs, hogyan tervezd az egészet. Ebben csak egy dolog segíthet igazán. Egy olyan életvezérlő és működtető rendszer, amelyet Te alkottál meg, saját magadnak. A rendszer, amelyet a Te egyedi személyiségedre szabtál. Hogy pontosan hogyan tedd ezt, ezt mutatja meg ez az eszköz:

Az élet irányítása

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük