Az életed tőled függ. Járj az álmok útján!

Az életed tőled függ. Járj az álmok útján!

Az életed tőled függ. Nincs olyan hatalom, amely elvehetné tőled az álmaid megvalósulásának lehetőségét. Nincs olyan ország, nincs olyan kormány, nincs olyan szervezet, sem ember, akinek valódi hatalma lenne erre. Azért, mert ami a tiéd, afelett neked van hatalmad.

Az életed tőled függ. Járj az álmok útján! Ez idealizmus? Csakis, ha annak gondolod. Van akinek ez mindennapos és természetes. Élj úgy, ahogyan a lehető legjobb neked! Biztos lehetsz benne, hogy minél magasabb minőségű az életed, annál többet és jobbat tudsz belőle adni másoknak is.

Az életed tőled függ

Gondolkodással nem juthatsz a valóság lényegéhez. Azért mert a gondolkodás csak eszköz, amely elvezet egy pontig. A valóság lényegéhez az átélés vezet el. És éppen ez az, ami miatt olyan sokszor nem valósultak meg a vágyaid. Mert amit nem éltél át, nem érezted igaznak.

Azt tanították neked, hogy ezt és ezt kell tenned, ilyennek és olyannak kell lenned, és akkor majd megkapod, amit akarsz. Igazából csak az működik, amikor elengeded a külvilágot. A Híradót egyszerűen hajítsd bele a szemétbe, mert ott a helye. A valóság számodra mindig az, amit Te tapasztalsz. Azt tapasztalod, ahova irányítod a figyelmed.

Bármit akarsz elérni, felejtsd el a külvilágot, és magadon munkálkodj. Ez az egyetlen értelmes „munka”, minden más önbecsapás. Te, aki idetaláltál, már tudod:

 

Az életed tőled függ.

Ez az első számú szabály. Az életed tőled függ. Ha a figyelmedet a körülményekre fordítod, fokozatosan elveszted ezt a hatalmat. Egyre több olyasmire lelsz, ami azt támasztja alá, hogy a körülményektől függsz. Ha belenézel önmagadba, megtalálhatod az okokat.

jarj-az-almok-utjan

Amióta csak írok, ezt mondom. Továbbra is csak azt látom, hogy egyéniségnek lenni a legkönnyebb, mert a többség mindig a „köztudat hipnózisában” leledzik. Úgy tesznek, mintha nem ők lennének az irányítók. Ugyanis a tudatosság szörnyű nagy felelősséggel jár. Képzeld csak el, ha tőled függ, hogy mire jutsz, hova jutsz, akkor, ha nem az történik, az is a Te „hibád”.

A hiba

Tudod mi a legnagyszerűbb az egészben? Akkor, amikor végre elfogadod, hogy az életed tőled függ, a hiba nem lesz baj. A hiba az egy nagyszerű dolog, amely mindig egy lépéssel előre visz. Ugyanúgy, ha egyszer rossz ösvényre lépsz, később már tudni fogod, hogy másikat érdemes választani. Senki sem tud előre mindent, így a fejlődés természetes része a hibázás.

A hiba nem baj, a hiba jó. Képzeld csak el, ez az állítás mekkora ellenérzést vált ki a „köztudat szellemében” felnőtt emberekben. „Nem szabad hibázni”, „nem vallhatunk kudarcot”, „nem cselekedhetünk helytelenül”. Kérdezem én: ki az, aki tökéletes? Mert aki nem az, mindenképpen követ el hibákat, és nem csinál mindig mindent jól.

Akár tízezerszer is „hibázhatsz”, ha egyszer valamit nagyon jól csinálsz, már az is elég lehet életed „nagy sikeréhez”. Amikor tudatosan létezel, akkor mindent felhasználhatsz érted. Mert magasabb nézőpontból minden a javadra válik. Van e értelme tehát keseregni?

Miért nem valósítod meg az álmaidat?

Miért nem valósítod meg az álmaidat? Azt mondod, hogy Te igenis azon vagy, és már sok mindent megvalósítottál? Ennek örülök, de ha nem vagy teljesen elégedett, vagy maradtak benned vágyak, akkor jó helyen jársz. Az a helyzet – és ezt most nagyon nehéz elmondanom neked – hogy az álmaidat nem érdemes kívül keresned.

Miért nem valósítod meg az álmaidat? Azért, mert odakint keresed őket. „De hát hol is keresném őket?” – kérdezheted. Az a helyzet, hogy az álmaid – amelyeket szeretnél átélni, egy külső manifesztációja (lenne) annak, amely benned már megérett. Igazából már készen vannak. De jól tudom, hogy ez számodra nem elég, „odakint”, a külvilágban akarod megélni őket. Erre hamarosan visszatérünk.

A vágyak jók. Az álmok jók. A beteljesülés jó. De az „el nem érés” is jó. Ez a létezés. Tudod, hogy miről beszélek? Minden állapot csak egy másik állapot ellenében reális, ezért a létezés ciklikus. Amikor igazán megéled, hogy bármilyen állapot jó lehet (és persze megváltoztatható), akkor mesterévé válhatsz az álmok és események megalkotásának.

Miért nem valósítod meg az álmaidat? Mert az gondolod, hogy azok (csak) álmok. De hát minden gondolatod parancs. A létezés nem különbözteti meg azt, amit Te személy szerint jónak, üdvösnek tartasz, attól, amit rossznak, kellemetlennek vélsz, csak a gondolataidra reagál.

Nincsenek értelmetlen álmok, és nincsenek túlzott vágyak. Gondolkodásmódbeli korlátok vannak. Ha messze akarsz jutni, figyelj azokra, akik az „álmok útján” járnak.

 

Járj az álmok útján!

Mit gondolsz, „mennyi időd” van? Hány lehetőséged? Járj az álmok útján! Tudom, hogy sokan az álmokat annak vélik, ami fizikailag nem valósul meg. De hát kitől függ ez? Mintha az imént beszéltük volna meg: az életed tőled függ.

Járj az álmok útján! Belőled milyen érzéseket vált ki ez a mondat? Nagyon lényeges ez. Pozitív érzéseket, vagy ellenállást? Soha ne tegyél akadályokat álmaid és önmagad közé. Igen, tudom, hogy a legtöbben ezt csinálják. Lebeszélik saját magukat az álmaikról. Nem mintha nem érhetnék el, csak azt gondolják, hogy nem elég jók, nem érdemlik meg, vagy nem lehet…

miert-nem-valositod-meg-az-almaidat

De ha az életed tőled függ, akkor miért is ne? Én tudom, hogy elég jó vagy, hogy megérdemled, és el is érheted, de ez semmit sem jelent. Az számít, hogy Te mit gondolsz. Nos, mit gondolsz?

Amikor meg akarsz valósítani valamit, felejtsd el a külvilágot. A külvilág semmit sem tud rólad. A saját lehetőségeidet Te ismered. Sőt, Te hozod helyzetbe magad. Teljesen mindegy, ki mit gondol, mert az életed tőled függ, tehát ha én a helyedben lennék, igyekeznék átélni a legmerészebb álmaimat is.

Járj az álmok útján! Ez nem idealizmus, hanem tudatos önmegvalósítás. Semmi sem keletkezik véletlenül benned. Teérted és azért, hogy átéld. Értékes és fontos vagy, és nagyon nem mindegy az univerzumnak, hogy mit élsz át. Azért, mert Te magad vagy az Univerzum.

Jól tudom, hogy a gyakorlatra vársz. Arra vagy kíváncsi, mit tegyél a gyakorlatban, hogy minden álmod megvalósuljon. Igen, ez egy folyamat, amelynek megvannak a lépései. Talán a legjobb dolog a világon, végigmenni ezen. Miért is haboznál? Tedd meg magadért!

Ha tetszett, amit olvastál, nézd meg ezt:

Te csinálod az egészet

Ha tetszett, oszd meg!

Szólj hozzá!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük