Gondolkodásmód mesterfokon - Hogyan érjem el?

Gondolkodásmód mesterfokon – Hogyan érjem el?

A gondolkodásmód mesterfokon nem valami földről elrugaszkodott, zseni elme szüleménye. Hanem a lehető leggyakorlatiasabb gondolkodásmód, amelyet Te is bármikor a magadévá tehetsz. Annyi, de annyi pozitív gondolkodásról, s egyebekről szóló anyag van a piacon… De tudod mi ezekkel a baj?

Pozitív gondolkodás, vonzás törvénye, önszuggesztió… Ezeket most felejtsd el. Arról szólnak, hogy valami másnak kellene lenni, mint ami van, és ezt “megteremtsük”. De mi most valami mást fogunk tenni. Sokkal gyakorlatiasabbat. Nem megváltoztatjuk, ami van, hanem abból indulunk ki, ami van.

Mint azt már több könyvemben is leírtam, nem kell hinned. Ha hiszel, az nagyon jó és használd ki. De ha nem, ne erőltesd! Egész egyszerűen mindig azt tedd, amiről tudod, hogy megtehető és nem kell hinned, vagy “programoznod” magad. Itt most megmutatom, hogyan működik ez az egész. Ha megvan benned a szándék és elsajátítod ezt, olyan hiper-szuper életed lesz, amilyent csak akarsz.

Minél több a probléma, annál több a lehetőség

Nem azért születtél a Földre, hogy mindig, minden pillanatban mindened meg legyen, és ne kelljen soha semmit sem csinálnod. Valld be, ez dögunalmas lenne, és mellesleg semmit sem tanulnál, fejlődnél. Itt hozzáteszem; tanulnod, fejlődnöd sem “kell”. Ezek egyszerűen olyan dolgok, amelyek jönnek maguktól, s megadják az élet értelmét, színét.

Most figyelj: Minél több a probléma, annál több a lehetőség. Nem attól függ meddig viszed az életben, milyen lehetőségeid vannak, hanem mit kezdesz azokkal a helyzetekkel, amelyek rendelkezésedre állnak.

Minél több a probléma, annál több a lehetőség

Ha most problémáid vannak (nem szeretem ezt a szót, itt csak az egyszerűség kedvéért használom, ha ismered ezt a cikkem, tudod miért), érezd magad gazdagnak! Most meg fogsz lepődni, de élnek olyan emberek a Földön, akik bármit megadnának egy “problémáért”. Mindenük megvan, mindent megoldanak helyettük, de nem érzik úgy, hogy élnének.

Ha problémáid, vagyis feladataid vannak, az egy tökéletes lehetőség a fejlődésre, a tanulásra, és arra, hogy a megoldásuk által egyre jobbá és jobbá tegyed az életedet. Sokan azt hiszik – és úgy is tanítják – akkor lesz egyre jobb az életed, ha mások problémáit megoldod, vagy segítséget nyújtasz nekik ebben. Valójában pont fordítva működik ez. Azáltal oldod meg mások problémáit, hogy megoldod a magadét.

Tudod, miért van ez? Ha meg akarod oldani mások feladatait, csak egyre több lesz belőlük. Sosem érnél a végére. Az emberek nagyon kreatívak. Ha megoldasz – vagy segítesz nekik megoldani – valamit, találnak valami újat. És ezt addig folytatják, amíg mind a ketten ki nem merültök. ☺

Gyakorlati gondolkodásmód – Az akadályok az egyéniséged építőkövei

Az akadályok olyan események, amelyek megoldásával építőkockákként rakod össze új egyéniséged, amely százszor, ezerszer stabilabb és erősebb lesz, mint a régi. Az akadályok jók. Ez persze nem jelenti azt, hogy akadályokat kellene szerezned☺, ez természetesen butaság lenne, de amikor szembe találod magad velük, tudd; most itt a lehetőség, hogy megoldd, s ezáltal előrébb léphess.

Minden egyes akadály, amellyel találkozol, egy újabb lehetőség arra, hogy

 • erősebb

 • jobb

 • ügyesebb

 • okosabb

 • tapasztaltabb

 • gazdagabb

 • boldogabb

legyél.

Az akadály örömhöz juttathat. Kiváló lehetőség arra, hogy felmérd, megmutasd a képességeidet, ügyességed, és egyre jobban érzed magad, ahogy előrébb jutsz. Az átlagemberek nem így gondolkodnak. Nekik az akadály, az egy korlát, ami megakadályozza, hogy célt érjenek. Neked ugródeszka, ami segít a célba érni.

Csak egy dologra van szükséged: döntésre

Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy elérd az összes célod, megvalósítsad minden álmod? Különleges képességekre? Különleges kapcsolatokra? Egy zsák pénzre? Ugyan már! Akkor is ezer okot tudnék felsorolni, ami meggátolhat benne. Azonban mindig csak egy a kérdés: tényleg akarod -e?

Felejtsd el az átlagembereket. Ha most igennel válaszoltál, már nem viselkedhetsz úgy, ahogy ők. Nem panaszkodhatsz. Nem kereshetsz kifogásokat. Nem terhelheted másra a felelősséget. Csak egy dolgot tehetsz: végig viszed, amit elkezdtél. Légy férfi! (vagy nő ☺) Ha egyszer döntöttél, vállald, és tarts ki mellette!

Egy igazi egyéniség következetes. Ha egyszer úgy döntöttél, megvalósítod mindazt, amit elképzeltél magadnak, és kitartasz mellette, akkor a világ összes kételye és negativitása kevés ahhoz, hogy megakadályozzon benne. A körülmények úgy igazodnak hozzád, ahogyan Te az elveidhez. Sose tagadd meg önmagad!

Hogyan csináld?

Hogyan tanultál meg járni? Gondolom, nem tudtál egyből szaladgálni, hanem először csak tipegtél, sőt, többször borultál… Na de ki tanított meg rá? Úgy csináltad, hogy láttál másokat, ahogy járnak. A csecsemő, kisgyermek főként utánzással tanul. Bármit is teszel, figyeld meg azokat, akik jól csinálják!

Ha valamit nem érsz el, nem tudsz megvalósítani – ami nem is képtelenség és nem is áll ellentétben személyiségeddel – annak 7 oka lehet. Ha olvastad azt a cikkem, ahol ezt kifejtettem, látod, hogy ez is mind tőled függ. Az igazi akadályok mindig belül vannak, mert a külső akadályokon való átjutáshoz számtalan eszköz áll rendelkezésre. A belső akadály általában érzelmi, ezért nehezebb rajta a túllendülés.

1.A gondolkodásmódok határozottsága – Ne várj másokra!

Hogyan csináld? Hogyan fejlődj? Hogyan legyél jó valamiben? Bármit is szeretnél, az első, hogy utánajársz, mi módon teheted meg. Ott egy varázslatos, mindentudó eszköz, az internetes kereső. Beírod amit akarsz, és kidob számtalan találatot. Ennek ellenére naponta látok embereket, akik még erre is lusták, inkább megkérdezik másoktól, és megvárják, míg számtalan jó vagy rossz, használható, vagy haszontalan válasz érkezik, holott ezen idő alatt már régen cselekedhetnének.

2.Ne kövesd a tömeget, de használd, ami már bevált!

A tömeg, az átlagemberek végtelenül kiszámíthatók. Nem tudatosan, hanem ösztönösen cselekednek. Úgy mennek, ahogy az ár sodorja őket. Hónap elején tele vannak a boltok, áruházak vásárlókkal, hónap végén panganak. Mert hónap elején kapják meg a fizetésüket. De miért jobb előbb, vagy egyszerre elkölteni, mint beosztani?

Mielőtt a hivatásod megtalálod, keresd azt, amiben már jó vagy. Azok az emberek, akik már elérték, amire vágysz, valamit jól csináltak. Járj utána hogyan tették. Ne őket utánozd, hanem a módszert, a gondolkodás és cselekvésmódot.

3.Helyes gondolkodásmód – A leggyorsabb út az önfejlesztés

Bármit is csinálsz, bárhova akarsz eljutni, nem ismerek ennél gyorsabb módot. Az önfejlesztés nem csupán azt jelenti, hogy éveken át edzed valamilyen képességed. Hanem ha valami újat teszel, tudatosan odafigyelsz, és minden újabb alkalommal egyre jobban és jobban teszed. Az előző cikk – Az önfejlesztés magasiskolája – iránymutatást ad számodra, hogyan tedd.

Kényszerhelyzetben vagy? Becsüld meg!

Ugye nem erre számítottál? Ha kényszerhelyzetben vagy, a legjobb állapot, hogy valami nagyszerűt véghezvigyél. 10 emberből 9 azért nem tud kilépni a kényszerből, mert erős negatív érzelmekkel viseltetik iránta. Így persze még tízszer olyan erősen köti magát ehhez a helyzethez, és nincs is ennek tudatában.

A megoldás: fordítsd a negatív érzelmeidet az előnyödre! A kényszer a legerősebb motiváló eszköz lehet arra, hogy fejleszd magad és ezáltal jobbá tedd körülményeidet. Nem tetszik a helyzet, amiben vagy? Bármit megtennél, hogy szabadulj? Akkor ahelyett, hogy átkozódnál, mint a többség teszi, mosolyogj, és hozd ki a helyzetből a legtöbbet!

Nincs olyan vacak helyzet, vagy körülmény, amely alkalmas ne lenne arra, hogy valamely készséged fejleszd, amelynek idővel hasznát veszed. Dolgozd ki a lépéseket, amelyek egy jobb helyzethez vezetnek. Amikor eleged van az életből, az a legjobb alap egy újrakezdéshez. De az első, hogy ne szembemenj azzal, ami van, inkább használd fel.

Hozzáállásod a pénzhez – A 4 pénzügyi gondolkodásmód típus

Vegyünk egy gazdag emberkét és egy meglehetősen korlátozott lehetőségek között tengődő egyént. Tudod mi a legfőbb különbség? A gondolkodásmódjuk. Ezt Te most meg fogod érteni, de a szegényes gondolkodásmódban élőknek hiába is mondanám. Lehetne itt millió érvet felhozni, hogy ilyen meg olyan körülmény és mások… hadd ne folytassam.

Nem az számít milyen helyzetben vagy most, csak az, hogyan gondolkozol róla. A gondolkodásmódok számítanak. A pénz semminek sem oka. A pénz mindig valaminek az okozata, vagy eszköze. Rajtad áll, miként kezeled. Ha számodra ok, nem szívesen lennék a helyedben, mert mindig ott fog állni, mint kifogás, miért nem éred el amit akarsz.

Ha tudod, hogy eszköz, azt is tudod, aki pénz nélkül nem tud pénzt “teremteni”, pénzzel sem tud. A pénz mindig következménye az eszközöknek. A legnagyobb pénztermelő eszköz a Te egyéniséged. Te vagy a legfőbb eszköz, ezért létezőként már rendelkezel a legnagyobb pénzforrással.

4 gyakori pénzügyi gondolkodásmód típus

Megteheted azt, hogy eljátszod a nincstelen szerepét és koldulsz. Vagy áruba bocsátod valamely képességedet, tudásod, és pénzt kérsz érte. Melyik növeli jobban az önbecsülésed? Ha értékes tudásod, képességeid “árulod” nyugodtan kérd meg az árát. Értéket adsz, tehát megérdemled.

Ugyanígy, ha értékes dologra lelsz, örömmel fizesd meg az árát. Ez egy kétirányú folyamat. Lehet, hogy egy tudásanyag adott pillanatban drágának tűnik számodra, ugyanakkor később sokszorosát kapnád vissza az alkalmazásával. Előfordulhat, hogy lemondasz róla, történik valami váratlan az életedben és ezt az összeget – vagy sokkal többet – kénytelen leszel arra fordítani, hogy kijöjj a kátyúból. Nem jobb lett volna megelőzni?

A tudatos gondolkodásmód alapja

Az iskolában nem tanítják meg, hogyan élj úgy, hogy a lehető legteljesebb mértékben átéld mindazt a jót, ami benned és a világban rejlik. Egész egyszerűen azért, mert maguk a tanítók sem tudják, hogyan működik ez. A helyes gondolkodásmód az alapja annak, hogy megvalósítsd magadban mindazt, amit szeretnél és ennek minden gyümölcsét, örömét élvezhesd.

Az élet és minden jó alapvetően egyszerű (bár végtelenül változatos), az ember az, aki folyton bonyolulttá teszi. Az alábbiakban bemutatott elv az egyik könyvemben bemutatott, gyakorlati életfilozófia alapja.

Ezt az élet háromszögének nevezem. Ez tulajdonképpen csak az egyik elv, és a kezdete mindannak a gyakorlati útmutatónak, amely a könyvben szerepel, de alapvető. A legtöbb ember úgy tekint az életre, mint valami rendkívül bonyolult struktúrára, vagy sehogyan. A három alapvető dolog, amire érdemes lebontanod az életed, az Te magad, a külvilág, és maga a folyamat, amely e kettő interakciójából áll.

Ezt a folyamatot küldetésnek neveztem el. Azért, mert a folyamat szó csupán valahonnan valahova átmenetet jelöl, míg a küldetésnek súlya és jelentése van. Kell, hogy valami értelmet adjon az életnek. Ez nem mindig valami különleges küldetés, és nincs is “előírva”, hanem magunk döntjük el, azért, hogy magasabb szintre emeljük létünk minőségét. Lásd: Ki vagyok én, az élet értelme

Ha a háromszöget – azaz énedet, kapcsolataidat és küldetésedet – egyensúlyban kezeled, mind a boldogság, mind a jólét, de a személyes siker és az egészség is természetes része lesz az életednek. Te így is, úgy is fejlődsz, a kérdés csak az, tudatosan -e, vagy a körülmények kényszerítő hatására. Ezért jó, ha az “én” fejlesztése tudatosan történik, amit egyéniségépítésnek nevezek.

Azonban ez csak akkor működhet jól, ha ismered a saját mozgatórugóidat, és valamilyen elképzelés, életterv köré építed az önfejlesztésed, amely a leginkább motivál. Ez a Te küldetésed. A harmadik rész a másokkal való összes interakciód, legyen az baráti, üzleti, vagy bármi egyéb. Mindegyikre ugyanazon kapcsolatépítési szintek vonatkoznak.

Ha érdekel az élet háromszögének gyakorlati alkalmazása, és az elvnek gyümölcsöző használata minden tevékenységedben, olvasd el Az önmegvalósítás iskolája 2. című könyvet.

Gondolkodásmód mesterfokon – A helyes gondolkodásmód 5 pontja

1.Pozitív figyelemenergia

Ez ennek az oldalnak a legtöbbször ismételt témája, ugyanis alapvető a jó élethez. A lehető leggyakorlatiasabb életmód. Teljesen mindegy mi van most, az számít, mit hozol ki belőle. Számtalan módon fordíthatsz előnyödre bármilyen helyzetet. De ami ennél is lényegesebb, alapból arra koncentrálj, ami jó, hasznos, előnyös.

Fókuszálj a legjobbra

Hagyd meg a tudatlanoknak a hírek, híradók, s egyéb hasonló agyi kábítószerek használatát. Ha nem tudod eldönteni, érdemes -e figyelned valamire, alkalmazd Szókratész hármas szűrőjét. Tedd fel magadnak ezt a három kérdést:

 • Igaz -e?

 • Jó -e?

 • Hasznos, vagy előnyös számomra?

A pozitív figyelemenergia használata a legértelmesebb dolog a világon (már ha jót akarsz magadnak), ha inspirálódni akarsz, vagy inspirációt adni, csatlakozz az azonos nevű Facebook csoportunkhoz.

2.Szabadítsd fel magad!

Hány utasítást, programot, szabályt hallottál életedben, amit neked címeztek? Mennyi kötelességed van? Ki határozza meg ezeket? Te észrevetted, hogy egyes emberek élete csupa kötelességből, szabályból és korlátokból áll, míg vannak, akik teljesen “szabadok”? Hogyan lehetséges ez?

Gondolkodásmód kérdése. Meg akarsz felelni valakinek? Azt akarod, hogy mindenki elfogadjon? Kinek kell neked lenned? Mivel tartozol a világnak? Most komolyan, azt hiszed, valaha is megtudsz felelni minden követelménynek? Mi lenne ha arra a belső hangra hallgatnál, amelyet oly sikeresen igyekeztek elnyomni felnőtté válásod során?

Szerinted az univerzum elvár bármit is tőled? Mennyivel teheted nagyobbá, vagy kisebbé? Kinek lehetnek elvárásaid veled szemben? Mindaddig, míg elvárásoknak igyekszel megfelelni, s nem azt adod, aki valójában vagy, becsapod önmagad, s másokat, és lemondasz arról, hogy szebbé tedd a világot, s életed, vállalt egyéniségeddel. A részletekért olvasd el Az élet királysága című cikket!

3.Abból indulj ki, amilyen vagy!

A siker egyik alapja, hogy nem próbálsz teljesen más lenni, mint ami vagy. Tudom, hogy egy csomó önfejlesztő, motiváló könyv arra igyekszik rávenni, törj ki a komfortzónádból, tegyél meg nagy dolgokat. Nos, ez egy lehetséges út, de bizonyára Te is észrevetted, hogy csak az emberek egészen kis százaléka éri ezt el.

Ismered a személyiségtípusod? Ha nem, érdemes megnézned a Személyiségtípus teszttel foglalkozó írást, hogy képben legyél. Ha Te mondjuk inkább alkotó típus vagy, szereted a művészeteket, viszont nem bírod a tömeget, a középpontban levést, akkor ma, a világháló korában nincs is szükséged erre. A gondolkodásmódok különböznek, de a lehetőség a sikerekre mindegyiknél adott.

Gondolod, csak úgy leszel sikeres, gazdag, ha mutogatod magad, előadásokat tartasz, folyamatosan másokkal beszélsz? Ez egy téveszme. Sokan ezért nem merik vállalni magukat, pedig nem kell. De ugyanígy, ha Te imádsz szerepelni, akkor arra építsd fel a tevékenységed, az életed, és nem kell elvonulnod a világ elől, hogy önfejlesztést végezzél.

4.A szavak erejének felhasználása

A szavak a gondolataidban jelennek meg először, ezért nagyban meghatározzák gondolkodásmódodat. Tudtad, hogy egyetlen szó megváltoztathatja az egész életedet? Gyakorold azt, hogy pozitív érzelmi töltésű szavakra cseréled fel az általad használt korlátozó szavakat. Ennek olyan bámulatos hatása van az életre, hogy három teljes cikkben mutattam be a módszert:

7 szó, amelyet cserélj ki

Szavak csodálatos hatása

10 szóváltoztatás, amely megváltoztatja az életed

5.Legyél mester!

A mester szó alatt sokan rendkívül képzett valakire, vagy valamilyen hatalmas spirituális mesterre gondolnak. De lehetsz mester egészen rövid idő alatt. Abban, ahogyan kezeled a gondolataidat, a reakcióidat és az életed. Ahogyan tudatosan irányítod a figyelmed, megválasztod a szavaidat, személyiségeddel harmóniában cselekszel, fokozatosan egy mesteri szintre emeled a gondolkodás és életviteled.

A jó gondolkodásmódnak az a lényege, hogy sosem mész önmagaddal, vagy érzelmeiddel szemben. Önmagad és a most elfogadása alapvető. Ne a hitre, vagy az önszuggesztióra alapozz, hanem a jelenlegi önmagad és helyzeted felhasználásával építsd fel a jövődet. Így nem fosz csalódni és könnyen haladsz. A mesteri gondolkodásmóddal kapcsolatban további instrukciókat találsz a már említett önmegvalósítás könyvem 2. részének fejezeteiben.

A helyes gondolkodásmód 5 pontja

Hogyan érjem el? Összefoglaló lista

 • Minél több a probléma, annál több a lehetőség.

 • Minden egyes akadály, amellyel találkozol, egy újabb lehetőség arra, hogy jobb legyél.

 • A kényszer a legerősebb motiváló eszköz lehet arra, hogy fejleszd magad és ezáltal jobbá tedd körülményeidet.

 • Amikor eleged van az életből, az a legjobb alap egy újrakezdéshez.

 • Azok az emberek, akik már elérték, amire vágysz, valamit jól csináltak. Használd a már bevált módszert, a gondolkodás és cselekvésmódot.

 • A helyes gondolkodásmód az alapja annak, hogy megvalósítsd magadban mindazt, amit szeretnél és ennek minden gyümölcsét, örömét élvezhesd.

 • A pénz semminek sem oka, hanem következménye az eszközöknek. A legnagyobb pénztermelő eszköz a Te egyéniséged.

 • Ha nem tudod eldönteni, érdemes -e figyelned valamire, alkalmazd Szókratész hármas szűrőjét.

 • Légy a gondolkodásmódod mestere! Ez úgy működik, hogy elfogadod önmagad és a jelent, majd ebből kiindulva építed fel a jövőt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük