Miért működik a vonzás törvénye? A figyelemenergia működik!

Miért működik a vonzás törvénye? A figyelemenergia működik!

A vonzás törvénye egy létező dolog, de mint általában egy köztudatba új forrásokból bekerülő információval, ezzel is mindenféle dolgot kezdtek a médián keresztül. Számomra kész vicc, ami az elmúlt időszakban folyt körülötte, mind negatív, mind pozitív szempontból. Számos elismert személyiség használja és javasolja, ugyanakkor más, sikeres emberek csak mosolyognak rajta, és azt mondják, jó kis marketing fogás az egész.
Számomra teljesen mindegy, ki mit gondol, vagy mond róla, mert mindig a gyakorlat számít. Ha Te fel tudod használni tudatosan az életedben, akkor nagyszerű, ha nem, akkor számodra zsákutca. A vonzásfókusz létező dolog, de mindig attól függ, milyen beállítottságú vagy. Nem szeretem, ha hit -tel kell elérni valamit. Ebben ugyanis már van egy kis szellemi erőfeszítés, ami könnyen a visszájára fordulhat.

Könyveimben – különösen Az önmegvalósítás iskolája 2. -ben – azt mutatom be, hogyan érheted el úgy a céljaidat és álmaidat, hogy ne kelljen hinni. Ez nagyon fontos, mert ha valami nem könnyed és természetes számodra, nehezen fogod elérni, ha egyáltalán eléred. De visszatérve a vonzás törvényére, elmondom mit tudok róla, és hogyan használhatod fel az egészet a saját céljaidra.

Honnan ered a vonzás törvénye?

Először is ez évezredes ismeret, gyakorlati tudás, pontosabban elv volt, de a materializmus korának beköszöntével ezt is misztikus máz vonta körbe. A vonzás törvénye a gyakorlatban akkor került erősebben reflektorfénybe, amikor az Abraham nevezetű szellemi entitások megnyilvánultak Esther Hicks által, a 80-as évek közepén. Később ebből több, nagyon népszerű könyv keletkezett, főleg a 2000-es években (lásd: Abraham-Hicks könyvek).

A 2000-es évek második felében a Titok című film hozta ismét minden eddiginél erősebben a köztudatba a témát. A filmben eredetileg szerepelt volna a Hicks házaspár, de végül kimaradtak belőle. A Titok arra jó volt, hogy sok ember figyelmét ráirányítsa a témára, de pont a lényeg maradt ki belőle.

Aki megnézi – és előtte teljesen járatlan volt a témában – az vagy csóválja a fejét, vagy lelkes hívő lesz. Ezekkel a felszínes információkkal az a baj, hogy teljesen kettéosztják a társadalmat. Egyesek fanatikusan hisznek benne, mások bűvésztrükknek, önbecsapásnak tartják az egészet.

Mi áll az elv mögött?

Nem az a vonzás törvénye a gyakorlatban, hogy ücsörögsz a szobádban, elképzeled a vágyott állapotot, és már meg is van. Igazából – hogy teljesen őszinte legyek – energetikailag, egy szellemi szinten ez valóban így is van, de a 3 dimenziós világban mindig időbe telik a dolgok létrejötte.

Jelenlegi tudatszinted, a beállítottságod, amit Te legbelül gondolsz a dolgokról, és a tudatalattid tartalma – azaz minden tudatos és nem tudatos információ, ami rögzült benned – határozza meg, ami történik és történni fog életedben. Ennyi a vonzás törvénye.

Az egészből a legfontosabb az, hogy ha folyton a külvilágon akarnál változtatni, a saját farkát kergető állatokhoz hasonlítanál. Soha semmi változás nem történik életedben pusztán külső cselekvés által. Még akkor is, ha „gyakorlati típus” vagy, amikor változtatsz, először benned indul meg az egész folyamat.

De mennyivel egyszerűbb, ha ahelyett, hogy nekiugranál a külvilágnak, először önmagadon kezded. Mégpedig úgy, hogy nem próbálsz meg hinni, vagy önszuggesztiókkal bombázni magad, hanem csak egyszerűen megváltoztatod a figyelmed irányát. Azt sem drasztikusan, hanem lépésről-lépésre.

Nem véletlenül beszélek rendszeresen a pozitív figyelemenergiáról, mert ez minden kulcsa. Ha ahhoz szoktatod elmédet, hogy folyamatosan abba az irányba figyeljen, amerre haladni akarsz, akkor minden más dolog az életedben ahhoz igazodik. Ebben pedig nincsen semmi erőltetés, erőfeszítés, csupán annyi, hogy finoman áthangolod a nézőpontod fókuszát.

Ahhoz szoktatod elmédet

Miért működik a vonzás törvénye? A figyelemenergia működik!

Mint már említettem, a vonzás törvényéből hatalmas marketinget csinálnak pozitív és negatív értelemben is. De számodra ez most teljesen lényegtelen. Az számít, mit tudsz kezdeni vele.

Egyszerűen nem élhetsz át mást az életben, mint ami már benned van. Ezért olyan fontos a jelen-lét, és az, hogy jól érezd magad. Tulajdonképpen én sosem foglalkoztam konkrétan a vonzás törvényével, inkább két fő területről beszélek immár jó néhány éve. Valamilyen szinten ezek kapcsolódnak a vonzás törvényéhez, de kézzelfoghatóbbak.

Az egyik az, hogy tedd azt, amit a legjobban szeretsz, a másik, hogy fordítsd figyelmed arra, amit akarsz, ami jó neked, ami összhangban van veled és a céljaiddal. Ha ennek szenteled életedet, az boldog, elégedett és teljes lesz. Ez pedig semmilyen külső körülmény függvénye, mert azok mindig követik a belsőt.

Amivel mindig érdemes tisztában lenned, hogy mindenre idő szükségeltetik, ezért ha valami megváltozott benned, nem feltétlen jelenik meg azonnal a körülményeidben, az életedben. Ez az oka, hogy sokan csalódnak az egészben, mert türelmetlenek. De ha valamit a „jövőbe helyezel”, vagyis úgy gondolsz rá, hogy majd egyszer megtörténik, az majd egyszer megtörténik…

A jelenben van a jövő, tehát ha már most azzal foglalkozol, amit szeretsz és arra fordítod a figyelmed, ami jó neked, akkor folyamatosan olyan állapotban tartod magad, hogy ezek a dolgok természetessé lesznek az életedben. Ebben az esetben nincsen szellemi erőfeszítés, és gördülékenyen halad minden a maga útján.

Azzal foglalkozol, amit szeretsz és arra fordítod a figyelmed

Hogyan alkalmazd a vonzás törvénye helyett a figyelemenergiád irányítását

Közvetett módon így is a vonzás törvényét alkalmazod, de ez sokkal egyértelműbb, és abszolút mentes az elvárásoktól. Az elvárásokkal nincsen baj, abban az esetben, ha valamiben száz százalékig biztos vagy. De ha nem, akkor hagyd a fenébe őket, s csak arra összpontosíts, amiben már jó vagy. Ha például összegyűjtöd a legjobb célokkal kapcsolatos idézeteket, az jó lehet, ha harmonizálsz velük.

Mutatok egy érdekes gyakorlatot. Mit tennél, ha visszamehetnél az időben és adott napokat újra végigélhetnél? Mivel már ismered ami történt, nyilván nem idegeskednél. Talán teljesen hidegen hagyna, lehet, hogy újra felélednének benned az akkori érzések. Egyvalami azonban biztos: most sokkal jobban kontrollálnád a dolgot.

Megnézhetnéd az eseményeket ezernyi különféle nézőpontból és a saját reakcióidat is variálhatnád. Kiválasztanád a lehető legjobb érzéseket és személyes állapotot nyújtó figyelem irányt, reakciókat, gondolatokat, és… teljesen megváltozna minden.

Ugyanis ez nem a múlt, ezt most csinálod. Igen, most ebben a pillanatban megteheted, hogy úgy tekintesz életedre, mint ami teljes és tökéletes, és bármi történik, nincs mit vesztened. Minden egyes pillanatban választhatod a legjobb gondolatokat. És tedd is azt! Miért ne? Csak jobban járhatsz.

Csináld ezt állandóan, mígnem a véreddé válik, és egy napon arra ébredsz, hogy a világ varázslatos, az élet csodálatos, és minden, amit valaha is szerettél volna átélni, folyamatosan megtörténik veled!

Az élet valóban fantasztikus

Az egyetlen igazán szomorú a világban, hogy sokan végig élik az életüket anélkül, hogy akár csak egyszer is rádöbbennének: ők csinálják az egészet. Gondolj csak vissza, hány olyan pillanat volt életedben, amikor feleslegesen aggódtál, mérgelődtél, vagy bosszankodtál.

Kezdd el már most azt, hogy minden pillanatban a legjobb gondolatokat választod! Abból indulj ki, hogy minden jó, ami most történik, és lehet még jobb, ha azt akarod. Soha ne állj ellen a jelen pillanatnak, ami már megvan. Azt csak elfogadni érdemes. Hozd ki belőle a legjobbat!

Az élet valóban fantasztikus

A helyes reakció, ezen áll, vagy bukik életed minősége. Nem számít, hogy mások mit csinálnak, neked elsősorban magad felett van hatalmad, és ez bőven elég is arra, hogy az általad vágyott életet éld. Ez egy mentális dologgal kezdődik, ami szokássá válik, végül élettapasztalattá lesz.

Az élet valóban fantasztikus, és Te vagy, aki a figyelmeddel mozgásban tartja az egészet. Ne erőlködj és ne küzdj, állandóan! Szerinted azok lesznek a leggazdagabbak és legboldogabbak, akik folyton küzdenek? Dehogy, minél könnyebb számodra az élet (kezelése), annál harmonikusabban éled meg.

Nem a véred verejtékével kell elérned a dolgokat, egyszerűen csak állítsad át a mentális fókuszodat. A cselekvés mindig örömből, jó érzéssel történjen. Nincsen annyi küzdelem, amellyel mindent legyőzhetnél. De nem kell semmit legyőznöd, csak lépj túl a rossz beidegződéseken!

A nagybetűs élet nem „odakint” kezdődik, hanem a Te tudatodban, amelynek Te vagy az irányítója. Neked igazából ez az első és legfontosabb dolgod, hogy megszabd az irányt. Minden más utána igazodni fog ehhez. Bármi történik, reagálj úgy, mintha a legelőnyösebb lenne. Önbecsapás ez? Nem, hanem a pozitív figyelemenergia megtartása. Így valóban a legcsodásabb változások követnek minden változást.

A vonzás törvénye működik a gyakorlatban is, a tudatossági és energiaszint itt még inkább érvényes. És nem a tízmilliószoros napokon – mert ez egy badarság – hanem mindig ugyanúgy. Ráadásul “a vonzas torvenye” vélemények irrelevánsak abban az esetben, ha olyanoktól erednek, akik nem a valódi értelmében ismerik és használják. Neked az számít, amit Te gondolsz.

A vonzás törvénye vélemények mit sem számítanak, hiszen általában a törvények függetlenek attól, hogy valaki ismeri-e őket, vagy hisz-e bennük. a magasabb érzelmi intelligenciájú emberek általában használják, bár sok esetben ösztönösen, tudattalanul.

Ezzel a témával kapcsolatban 2 speciális tudásanyagot is találsz a belsős oktatóanyagoknál:

Teremtés gyorsítóA legegyszerűbb mód problémáid megoldására, álmaid megvalósítására

Egyéniséged vonzásaA vonzás energiák tudatos gyakorlati alkalmazása

Mindkettőt eléred, ha csatlakoztál az Egyéniségépítés tagsági rendszeréhez, amelyben rengeteg hasonló és más gyakorlati anyaghoz kapsz hozzáférést.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük