Egyéniség vagy - Lépj túl a személyeden!

Egyéniség vagy – Lépj túl a személyeden!

Egyéniség vagy. Ez a cikk kifejezetten azoknak szól, akik mélyebb értelmét keresik a létnek, és eszük ágában sincsen a hétköznapi életmodellt követni. Ha „köznapi életet” élsz, nem foglalkoztál eddig önfejlesztéssel, az élet magasabb mozgatórugóinak keresésével, ez az írás még korai számodra, nagy részét nem is fogod érteni.

Ezúttal három dolgot ragadok ki, amelyek az egyéniségfejlesztés útján lépnek fel. Az egyik a „vállalkozás” mint életforma, a másik az egyéniség pszichológiai energetikája, a harmadik pedig a saját személyünkön való túllépés. Az egyéniség személyiség különbsége szintén érdekes dolog, melyre pár szóval kitérünk.
Van egy dolog, ami miatt sok millió ember inkább éli szürke, hétköznapi életét, minden nagyobb álmáról lemondva. Ha egyéniségként élsz, akkor fennáll a veszélye, hogy egy csomó mindent elvesztesz, amely addig életed része volt. Nem élhetsz többé kifogásokkal, nem bújhatsz a szokásaid mögé, és az emberek is máshogy viszonyulnak hozzád.

Egyéniség és vállalkozás

A vállalkozás nem feltétlenül azt jelenti, hogy szó szerint, „hivatalosan” vállalkozó leszel, bár ez a gyakorlati eredményesség legjobb formája. Talán a legjobb út az egyéniséggé válás folyamán.


A köztudatban, sokszor negatív megítélés alá esnek a vállalkozók. A vállalkozó az alkalmazottként élő ember szemében egy olyan személy, aki áthágja a szabályokat. A vállalkozókra úgy tekintenek, mint egy olyan lényre, aki “pénzt csinál”.

Ez meglehetősen egydimenziós szemlélete a dolognak. Ha a saját példámat veszem, sokakkal egyetemben azért lettem vállalkozó, mert van egy küldetésem, egy elvem, egy életformám. Minél több embernek adom tovább azt az impulzust, hogy igenis lehet és el is kell érnie az álmait – s az utat is megmutatom hozzá – annál nagyobb mértékben teljesítem be azt, amire vállalkoztam.

Ezzel nem jár pénz automatikusan. Tulajdonképpen ez egy folyamatos befektetés, amely csak a jövőben térül meg. Ha Te (és még sokan mások) nem juttok előrébb azáltal, amit tőlem kaptok, akkor én sem tudok továbbjutni. Szóval vállalkozónak lenni sokkal inkább “szolgálat”, mint pénzcsinálás. A pénz nem cél, hanem (az egyik) jutalom, ha valamit jól csinálsz. De ha valamit csak pénzért teszel, abban nincsen igazán mély erő. Nincsen benne a szíved-lelked.

A vállalkozás, mint életforma, egy olyan út, amely folyamatosan fejlődésre ösztökél, mozgásban tart, ha jól választottál, a küldetést csinálod, ami harmonizál veled. A sok negatív információ hatására rengetegen berzenkednek ettől. Megértem őket, ugyanis régebben én is olyan voltam, hogy a vállalkozás az utolsó, ami szóba jött volna nálam.

A vállalkozás mint életforma

Ami döntő, az az, hogy függetlennek lenni, irányítani csak úgy lehet az életet teljes mértékben, ha nem függsz másoktól. Alkalmazottként ez képtelenség, de vállalkozóként is zsákutca lehet, ha állandó jelenlétet kíván, és az idődtől függ.

A vállalkozás is csak egy eszköz, egy lépcső, hogy majd később igazán függetlenné válj, és külön választhasd az idődet a pénzforrásodtól. Akkor igazán azt teheted, amit a legjobban szeretsz. Ha kíváncsi vagy, hogyan lehetsz vállalkozó, olvasd el az erről szóló cikket!

Egyéniség személyiség különbség

Az egyéniség szó több nyelvben az individuum, amely – ha visszamegyünk a szó eredeti jelentésére olyan látható és ketté nem választható alakot jelent, ami „egymagában van”. A személyiség szó eredete a latin persona, ami „nem kész” adott valami, mert az csak az individuum.

A személyiség folyton változik, illetve legtöbbször szerepet játszik, míg az egyéniség az Én egyértelmű kifejeződése. A személyiség lehet introvertált, vagy extrovertált, de az egyéniség csak magában foglalja ezek lehetőségét, de nem korlátozható egyikre sem. Következésképpen egyetlen egyéniség több személyiséget megnyilváníthat tudatosan.

Lépj túl a személyeden!

Na mármost, ha Te egyéniségként élsz, akkor a helyzeted nagyjából ilyen: nem követed a köznapi emberek programozott szokásait, hanem a belső érzéseidet, és új utakat keresel. Ez sokakban visszatetszést vált ki, mert (tudat alatt irigylik) nem tetszik nekik, hogy Te meg merted lépni azt, amit ők nem.

Készülj fel rá, hogy egy csomó kapu be fog zárulni előtted. Ha nem azt csinálod, mint az átlag, más szemmel néznek rád. Én egy csomó pofont kaptam, amit úgy éreztem, nem érdemeltem. De rájöttem, hogy ez nem személyes. Nem nekem szól, csupán egy folyamat része.

Ahogyan egyre érettebbé válsz, lehámlanak rólad a felesleges, megtanult szokások. Ilyenek például az önsajnálat, vagy az érzékenység. Nehogy azt hidd, egyéniségként mindenki tisztelni, csodálni, követni fog. Lesznek, akik átnéznek rajtad, még többen kritizálnak, és végig kell nézned, hogy olyanok, akik tizedannyit tudnak, mint Te, sokkal sikeresebbek, csak mert a “hagyományos” úton járnak.

Azonban ez egy eszméletlenül fontos folyamat. Ha rendületlenül kitartasz, egyszer csak azon kapod magad, hogy minden ilyen érzés egy félrevezetés volt, minden, ami személyes, nem az. Valójában az univerzum tanítása. Az univerzum, aki Te vagy. Mert Te nem egy körülhatárolható személy vagy, hanem egy korlátlan szellem, akit nem tarthatnak fogva saját negatív érzései, programozottsága.

Lesznek akik átnéznek rajtad

Minden egyes alkalom amikor túllépsz a személyesen, egy lépcső ahhoz a szavakkal kifejezhetetlen egyéniséghez, aki vagy. Tegyél dolgokat úgy, hogy nem érdekel az eredmény. Így az egót a maga helyén tartod, s nem hagyod, hogy aggályaival meggátolja amit Te akarsz. Ilyen gyakorlatokat találsz kidolgozva “A személyes energia mesterei” -ben.

Egyéniségfejlődés és energetika

Minden, de minden visszavezethető az energetikai folyamatokra. Mert az emberi lény elsősorban egy energetikai lény. Minden tettünknek energetikai oka van. A mozgás az energia egyensúlytalanságára vezethető vissza. A saját személyükön túllépett egyéniségeknél azonban az egyensúlyra!

Az átlagembereket majd mindig valaminek a hiánya készteti cselekvésre. Azt hiszik, a pénzért, elismerésért, vagy valami megfoghatatlanabbért, mint például a boldogság – tesznek dolgokat. De valójában azért, mert az számukra egy csomó „energiabevétellel” jár. Pontosabban megtanulták (megtanította számukra a környezetük), hogy bizonyos dolgok „jóvá” teszik az életet.

Ez a sok külsődleges dolog mind csak eszköz, amit a tömeg a célnak hisz. Mindig az elegendő energia megléte és az egyensúly a cél. Amikor pedig elegendő energiával rendelkezel már, és az egyensúlyod is hosszú távú, akkor szándékosan hozhatsz létre egyensúlytalanságot, a tapasztalás végett.

Ha nem sokat olvastál az energetikai pszichológiáról, lehet ez még neked egy kicsit kínai. (A belsős, tagsági magazinban sokat olvashatsz róla.) De nem baj, itt az ideje, hogy felfigyelj rá. A világ felismerései errefelé haladnak, persze csak a maguk csiga lassú módján. Az a helyzet, hogy majd minden helyzetre választ ad ez a tudomány.

Minél több személyes energiával rendelkezel, annál sikeresebb vagy az életben. Nem mellékesen annál stabilabb, erősebb az egyéniséged és harmonikusabbak a kapcsolataid, nem is szólva a tökéletes egészségről. A már említett könyvben részletesen ki van bontva ennek folyamata, a gyakorlatok, s életmód mind le van írva.

A személyen túli egyéniség lényege

A személyen túli egyéniség azt jelenti, hogy kilépsz a saját kereteid közül. Elhagyod a korlátaidat, minden kívülről programozott hiedelmet, amely akadályoz. A köztudat meglehetősen statikus. Van egy neved, személyes adataid, s azt hiszik, ez vagy Te. De mi van, ha Te továbbfejlődsz, megváltozol, s egészen másvalaki leszel?

A személyen túli egyéniség

Ezt a külvilág nem érti meg, számára továbbra is bizonyos adatok halmaza vagy. Egy ember nem egy személyiség. Ez az átlagember számára hihetetlen, mert számára egy adott egyén, egy jól körülírható jellemvonásokkal rendelkező személy. De a kiváló egyéniségeket jottányit sem érdekli az ilyesmi.

A kiváló egyéniség, aki túllép önmagán, személyiségtulajdonságok egész garmadáját tudja önmagában megjeleníteni. Ahhoz, hogy bármit elérj, egy csomó hasznos tulajdonságot és képességet építhetsz önmagadba eszközként. A magasabb fokon levő egyéniségeket nem olyan könnyű megismerni, mert újra és újra felfedezel bennük valamit, amit addig nem vettél észre.

Az egyéniség lényege nem csak az, hogy egyéni legyél, mást csinálj mint a többi ember, hanem az is, hogy felhagyj a szokásos, mindennapi játszmákkal. Az emberek 99% -a azon fog igyekezni, hogy bevonjon téged a játszmájába. Nem tudatosan teszik ezt, egyszerűen ők is megtanulták ezt a szüleiktől, a környezetüktől.

Ha valakit meggyőzöl, ha valakit sajnálsz, ha valakire erőhatást gyakorolsz, vagy ha éppen titokzatoskodsz a végtelenségig, hogy figyelmet szerezz, akkor közönséges játszmákkal szerzel pszichikus energiát. Mit tehetsz helyette?

Ha egyensúlyban vagy, senkit nem kell meggyőznöd, sajnálat helyett hihetsz az illetőben, erőhatás helyett elengeded az embereket, és titokzatoskodás helyett önmagad adhatod. Persze mindez végtelenül sok formájában megjelenik az életben, és egy ilyen cikkben lehetetlenség ezt részletesen kibontani. Az energetikai személyiségtípusokról részletesen írtam már régebbi cikkeimben – más oldalon – és az Egyéniségépítés Turbo Programjának is szerves része.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük