Bármit elérhetsz és bármi lehetsz

Összegzés – Bármit elérhetsz és bármi lehetsz

4 dologról lesz szó. A blogbejegyzések, az anyagok, a pénz témája, és egy kérdés számodra. Ha sietsz, gördíts le addig a részig, ami a legjobban érdekel, így legfeljebb lemaradsz néhány érdekességről.
Az elmúlt hónapok alatt nagyon sokan olvastátok az Egyéniségépítés oldalt, különösen a blogot. Emellett számos véleményt, üzenetet és információt kaptam tőletek e-mail, hozzászólás, kérdőív által.

Máris kialakult egy csomó „eredmény”, amelyet most érdemes lesz elolvasnod, egy rövid összegzés keretében.

A blogbejegyzések

Kezdjük mindjárt a bloggal. A blogbejegyzéseket többféle típusú blogcikkek formájában tettem közzé. Ezek főként 3 kategóriába sorolhatók, az egyéniségépítő, a „motiváló-neked szóló”, és az egyéb.

Ezek közül a legtöbben a „motiváló-neked szóló” bejegyzéseket olvastátok a legtöbben és a legkedvezőbb visszajelzéseket is ezekre adtátok. Erre a típusú bejegyzésekre még nem találtam meg a megfelelő elnevezést, ezért a „Te” kategórianév jelöli a blogban.

Konkrétan ezekről a bejegyzésekről van szó:

Jó vagy itt és most!

Hagyd el az árnyékodat!

Te vagy az, akire várunk

Az életed könyve

Életed értéke

Ezek a bejegyzések nagy hatást váltottak ki sokatokban, és bármilyen meglepő, bennem még inkább. Ez az a pont ahol túllépünk a „hagyományos elme” korlátain, s engedjük, hogy egy „magasabb dimenzió” megszólaljon. Valójában a megírásuk is csodálatos élmény volt számomra, mert olyan lelkiállapotba emel, hogy minden egyes pillanat egyedi élmény. Ezt nem lehet csak úgy megírni, „hétköznapi állapotban” nincsen meg a „kapcsolat”. Ha van igény rá, később könyv is születhet ebben a stílusban és mondanivalóval.

Valamelyest hasonlít hozzá a párbeszédszerű cikk, ilyen az

Álomvilágban

és az Eynoldal blogja, amely még kezdeti stádiumban van.

Mindebből világossá vált számomra, hogy legtöbbeteket megérint az, ha a belsőtökről van szó, mert mélyen belül ti is tudjátok, milyen nagyszerűek vagytok és milyen sokat érdemeltek.

Az anyagok

Visszatérve a hozzászólásokhoz, véleményekhez és kérdőívekhez, az anyagokat úgy alakítottam ki, hogy az általatok legnagyobb érdeklődésre számot tartó témák legyenek bennük. Vannak azonban olyan témakörök, amelyeknek olyan hatalmas az általam kidolgozott gyakorlati anyaguk, hogy nem szerepelnek e-bookban, hanem az Egyéniségépítés Turbo Program moduljaiban lesz elérhető.

Az anyagok – különösen az e-bookokat és a zárt tudásanyagokat értve – nem lesznek továbbra sem a nyilvánosság számára elérhetőek. Ha nem akarsz semmiről sem lemaradni, vagy csak szeretnél tudni róluk, a legbiztosabb megoldás, ha fel vagy iratkozva, mert a blogon, vagy a Facebook oldalon sincsen minden jelezve.

Ha már letöltötted valamelyik útmutatót (tanulmányt), vagy rendeltél egy e-bookot, akkor fent vagy a listámon. Ha egyik sem történt meg, a – 10 lépés – útmutató letöltésével automatikusan feliratkozol. (Ha azonban valamelyiket már letöltötted, kérlek ne iratkozz fel újra, mert duplán leszel fent, s nem szeretném, ha kétszer kapnál írást ugyanarról.)

Ha az eddigi válaszaitokat rendszerezni és elemezni kellene nagyon hosszúra nyúlna ez a cikk, ezért csak néhány dolgot emelek ki. Először is nagyon sok pozitív visszajelzést, gondolatokat, egyetértést kaptam tőletek, amit ezúton is köszönök.

A pénz témája

A Google Drive -os kérdőívben kíváncsiságból kérdeztem meg, számotokra mennyit érne meg pénzben, hogy megvalósíthassátok a céljaitokat álmaitokat azt a területet tekintve, amelyet bejelöltetek. Minden ötödik ember, azaz 20% azt jelölte be, hogy bármennyit, ez még engem is meglepett.

A pénz témája amúgy is lényeges az egyéniség szemlélete és hozzáállása szempontjából. Most a pozitívak után néhány kevésbé kedvező hozzászólást kiemelek tanulságképpen ebből a kérdőívből.

Nincs, nem adhatok” – erre az a válaszom, hogy nem másnak adod, hanem magadnak fekteted be.

X Ft a nyugdíjam, ebből nem tudok egy forintot sem adni” – csak egy kérdés van: tényleg akarod, amit bejelöltél, vagy nem? Ha igen, a kevés nyugdíj (sem) akadály, ha nem, akkor úgyis tárgytalan.

Amikor ilyen jellegű “segítségért” pénzt kérnek, az nem valós, csupán önös érdek.”

Ez egy roppant érdekes vélemény. Ha bemész a boltba, elvárod, hogy ingyen vihessél mindent? Nyilván nem, hiszen valaki megdolgozott az áruért, mások munkájának értéke van belefektetve.

Ezeket a célokat nem pénzzel lehet elérni!”ezzel teljesen egyetértek. A pénz (csak) eszköz. Csak akkor vagyok szomorú, amikor valaki kifogásként használja a pénzt, hogy miért nem éri el a céljait.

Itt egy kis dolgot rendbe kell tenni. Nem véletlenül hangsúlyozom az e-bookjaimban, a legtöbb ember azért (is) tart ott, ahol éppen van, mert nem arra költi a pénzét, amire érdemes. Mire a legérdemesebb? Arra, ami tartós értéket ad. Az, ami gyorsan elfogy, és nem leszel “több” általa, sőt talán ártalmas is, nem az.

Megfigyeltem számtalan alkalommal, hogy ugyanazok az emberek, akik rendszeresen költik a pénzüket mindenféle kacatokra, amelyek a gyors kielégülést szolgálják, erősen húzódoznak, ha valami olyasmit vehetnének, ami fejlődésüket szolgálja. Pedig az a legértékesebb a világon! Még másoknak is akkor tudsz a leginkább segíteni, ha neked több van, ha Te többet tudsz, ha fejlett vagy…

Én már számtalan alkalommal vettem tudásanyagot, és soha nem sajnáltam rá a pénzt, még akkor sem, amikor kevés állt rendelkezésre, mert tudom, hogy ez a legjobb befektetés. Igazából nem értem azokat, akik fejlődni, kiemelkedni, sikereket elérni akarnak, és még pár ezer Ft-ot is sajnálnak erre, amikor egy átlagos regény is már többe kerül lassan.

Minél inkább sajnálod a pénzt annál könnyebben elveszted, ez gyakorlati tapasztalat. De ez fordítva is igaz.

Döntsed el, hogy olvasni akarsz, vagy fejlődni. Az olvasás eszköz, de csak akkor, ha utána cselekszel. Ha minden marad a régiben, akkor miért is?

Bármit elérhetsz, és bármi lehetsz

A fentebbi sorok inkább azoknak szólnak, akik még haboznak. A többségetek nem ilyen. Nagyon kiváló egyének vannak az olvasók között, ezt már az elején megfigyeltem.

Akár ezredszerre is leírom, ha szükséges:

Bármit elérhetsz és bármi lehetsz, rajtad áll. De döntsél, tarts ki az elhatározásod mellett és vidd végig!

A gyakorlati útmutatást tudom megadni, de mindig kezedben a választás szabadsága. Viszont az én időm is egyre kevesebb, az anyagok már készen állnak és szeretnék minél többet adni azoknak, akik már döntöttek.

Te mit gondolsz, mi az a dolog, amely a leginkább megkülönbözteti a sikeres-gazdag-elégedett életmódot élő embereket a többitől?

A. A hitük

B. A céljaik

C. A küldetéstudatuk

D. A szokásaik és a személyes tulajdonságaik

E. A tudatosságuk

F. Pozitívan gondolkodnak

G. Nem gondolkoznak, hanem cselekszenek

Kérlek, gondolkodj el ezen, mielőtt tovább lépsz!
Ha megvagy, haladjunk tovább, s alul megtudhatod a választ is.

Azok számára, akik komolyan gondolják önfejlesztésüket, és valóban meg akarják valósítani álmaikat, nem csak olvasni róla, készítettem egy egyedi anyagot a szokásokról.

Itt nézheted meg, miről van szó

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük