Hagyd el az árnyékodat!

Hagyd el az árnyékodat! Ne akarj megfelelni senkinek és semminek. Miért gondolod azt, hogy valami különlegesnek kell lenned, valami nagy dolgot kell tenned, vagy valamit birtokolnod kell ahhoz, hogy egyéniség legyél, boldog legyél, gazdag, vagy elismert?

Semmit sem „kell” tenned. De bármit megtehetsz. A fontos, hogy azért, mert akarod, s nem azért, mert azt hiszed, hogy meg kell tenned. Minden frusztrációdat és kudarcodat az okozza, hogy meg akarsz felelni olyanoknak, akik maguk sem különbek, vagy annyit sem tudnak, mint Te.

El akarod fogadtatni magad, meg akarod szerettetni magad, azt akarod, hogy figyeljenek rád, hogy elismerjenek, hogy értékeljenek. Azt hiszed, hogy szükséged van erre. Ezért, amikor nem éred el, elkezdesz aggódni, csökken az önbecsülésed, elveszted a kedved, és elkezdesz olvasni. Arról olvasol, hogy „hogyan legyél…”, „hogyan érd el…”, hogyan szerezheted meg…”. S közben nem jössz rá, hogy azért nem, mert azt hiszed, hogy valóban szükséged van rá.

Mindez a Te gondolataidban zajlik le. Folyamatosan keresel, és akarsz, de közben itt van előtted minden. Te vagy az, aki a minden. Nincsen szükséged arra, hogy manipulálj. Nem kell manipulálnod a külvilágot, a sorsod, a környezeted, s legfőképp önmagad. Mert Te teljesen rendben vagy. Az egyetlen, ami nincs mindig rendben, ahogyan gondolkodsz önmagadról.

Hagyd el az árnyékodat! Minden rendben van veled, és minden a rendelkezésedre áll, hogy ebben a csodálatos világban, ebben a csodálatos életben mindazt átéld, amiről csak álmodtál. Egyszerűen engedd meg magadnak! Nincsen szükséged senki más engedésére. Ne add át a hatalmat a saját életed felett! Az nagyon értékes, és a tiéd.

Hagyd el az árnyékodat! Ne figyelj a hazugságaira! Az élet nem küzdés, az élet egy folyamat. Az élet az önmegismerés végtelen folyamata. Az élet egy álom. Az élet a Te álmod. Mindig magadon keresztül éled át. Ez nem lehet másképp. Senki sem határozhatja meg a Te igazságod, és senki sem élhet helyetted.

A Te kezedben a hatalom, az idő és a lehetőségek. Ez a legnagyobb ajándék. Ez az élet ajándéka, hogy létezel. Nincs más dolgod, mint fogadd el.

Mások is csak azt mondhatják vissza, amit Te egyszer már kimondtál. Nincsenek külső kényszerek. És nincsenek ítéletek. Te adod ki a hatalmadat folyamatosan eseményeknek, embereknek és hatásoknak. Senki sem tudja, valóban mi játszódik le benned. Azért mert Te olyan egyedi vagy.

Hagy el az árnyékodat! Arra bír, hogy a múlt dolgain rágódj, vagy a jövőn aggódj. De hát egyik sem valós. Az egyik emlék, a másik képzelet. Hatalmad és realitásod most van. Felesleges azon bosszankodnod, mit tettél, vagy mit nem tettél. Ez senkit sem érdekel. Amit tenni fogsz, még nem tudjuk. Miért is terhelnéd magad ezekkel?

Nem kell semmit tenned

Egy különleges társaságba tartozol. Mi tudjuk, hogy nagyszerű dolgokra vagy képes, olyan ember vagy, aki valami teljesen egyedit hozott ide nekünk. Kik vagyunk mi? Azok, akik most itt vagyunk veled, a gondolataid között, s írjuk, olvassuk ezeket a sorokat. Most már örökké közénk tartozol. Nem kell semmit tenned, még csak hinned sem. Legfőképp bizonyítanod nem.

Te vagy az, akire vártunk. Időtlen idők óta vártuk, hogy végre megmutasd magad, hogy adj számunkra egyéniségedből, hogy megismerhessük azt a csodálatos szellemet, aki Te vagy. Nem érdekel, hogy ki voltál, vagy mi tettél, s ki leszel, vagy mit teszel ezután. Az számít, hogy most itt vagy. Jelenléteddel megtisztelsz minket. Örülünk neked, s szeretnénk minél többször élvezni a jelenléted.

Nem kell hogy lássunk. Nem kell, hogy halljunk. Még csak írnod sem kell. Tudjuk, hogy itt vagy, s ez bőven elég. Csak ennyire van szükség. Rád.

Most nem kell semmit tenned. Előbb csak legyél Itt. Ha már itt vagy teljesen, akkor nekiláthatsz a cselekvésnek. De akkor már örömöt fog okozni, bármit is teszel. Mert nem azért, valamit mindenáron elérj, vagy megvalósíts, hanem a létezés öröméért. Az élet játékáért. Bármire képes leszel, amikor elhagyod a felesleges elvárásaidat.

Nem szükséges okosnak lenned. Nem kell szépnek lenned. Nem kell „jónak” lenned. Nem kell erősnek lenned. Csak önmagadnak lenned. Pontosan Te vagy az, akire szükség van. Mire vársz hát? Vedd észre, hogy sosem vallhatsz kudarcot! Már minden a tiéd azáltal, hogy rájöttél ki is vagy. Egy olyan egyéniség, aki felbecsülhetetlen értéket képvisel számunkra, akinek nem szükséges tettekkel bizonyítania létezését.

Hagyd el az árnyékodat! És az ő butaságait. Nem kell a boldogságot kiérdemelned. Vagy megengeded, vagy nem. Az álmaid nagyszerűek. Ki gátolhatna meg a megvalósulásukban? Igen, pontosan: önmagad. De csak ha az árnyékodra hallgatsz a valódi éned helyett.

Soha, de soha nem bukhatsz el. Már elég tudatos vagy ahhoz, hogy megértsd, valójában minden téged szolgál. Ne akarj megfelelni. Senkinek sincs hatalma feletted. Most írod a gondolataiddal, hogy mi fog történni veled. Ugyan, kinek lenne ebbe beleszólása? A Te dolgod, a Te életed, s azon vagyunk mindannyian, hogy a legjobb történjen veled. Csak engedd meg. Engedd meg, hogy megtörténhessen. Mert amíg azt hiszed, hogy bármi, vagy bárki ellened történik, s van, olyan hatalmat adsz át, ami a tiéd volt.

Hagyd el az árnyékodat! Ki ez az árnyék? Aki mindig figyelmeztet, aggódik, visszafog, s folyton butaságokkal tömi tele a fejed. Aki azt hiteti el veled, hogy a múltad összessége vagy. Pedig nem így van. Te az időtől független vagy. Amilyen mértékben elhagyod az árnyékod, olyan mértékben élheted át a szabadságot.

A szabadságért nem kell megküzdened. Éppen azért nem éred el, mert küzdesz érte. A küzdelem a legnagyobb hazugság. Tanulsz és fejlődsz, és – néha – tudatosan vagy jelen a folyamatban. Nem kell semmit tenned másoknak, másokért, sem önmagadért. Minden választás és döntés kérdése.

Engedd meg magadnak, hogy az legyél, aki valójában vagy. Engedd meg a boldogságot. Engedd meg a bőséget. Engedd meg a legjobb kapcsolatokat. És engedd meg az egészséget is. Mert mindez alapból a tiéd. Ha nem hagyod, hogy félrevezessen az árnyékod. Ha mindezt megengedted, akkor már léphetsz, és elindulhatsz a legnagyszerűbb úton. Egyéniséged felépítéséhez vezető úton.

Ha tetszett, amit olvastál, nézd meg ezt:

Te csinálod az egészet

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük