Te melyiket valasztod?

Te melyiket választod?

Te melyiket választod? A jó, örömökkel teli, gazdag, egészséges, sikeres, boldog életet, vagy az örökös harccal, szomorúsággal, kudarcokkal, betegségekkel, szegénységgel teli életet?

Biztos vagyok benne, hogy mindenki erre a kérdésre az első változatot választaná. Ennek ellenére az életben mégis az emberek többsége nem veszi észre, hogy nem a választására figyel. Vagyis folyamatosan azt erősíti, amit nem akar. Jó és rossz forrás bőven van, de mi az igazság?

Te melyiket választod? Itt nem csupán a tudatos figyelemről van szó, még sokkal fontosabb a nem tudatos figyelem iránya. Ha olvastad a Tudatalatti passzív befolyásolása című bejegyzésemet, tudod, miről beszélek. Amit a háttérben hallasz, látsz, vagy érzel – miközben valamivel el vagy foglalva – hipnotikus szuggesztióként hat a tudatalattidra, ha többször ismétlődik, önkéntelenül annak szellemében fogsz cselekedni.

A rossz források

A rossz források közül az egyik legszemetebb, már-már emberiség elleni bűnt elkövető forrás, maga a Híradó. Amit ezekben művelnek, valóban felér az emberiség elleni bűntettel. Miért is? Egyrészt hamis, sötét színben tüntetik fel a valóságot, másrészt csak egy részét ragadják ki, ezzel megtévesztve a nézőket-hallgatókat.

Aki azt hiszi, hogy amit a Híradóban lát, az a valóság, jókora tévhitben él. A Híradóban először is összeszedik mindazt a mocskot, amit csak találnak a világban – ami lehetőleg legyen minél vérfagyasztóbb, ijesztőbb, rémesebb, szörnyűbb – aztán jól a nézők képébe vágják. Enélkül el sem tudják képzelni. Na nehogy már arról szóljanak, milyen szép és jó dolgok vannak a világban! Majd a vége felé, amikor már mindenki eléggé meg lett ijesztve ahhoz és eléggé elment az életkedve, hogy könnyen irányíthatóvá váljon és fogékonyabb legyen a hirdetésekre, a politikára, s minden más manipulációra, akkor jöhet egy kis lazítás.

Amit a Híradókban látsz, azok nem a tények. Hanem a világ sok ezermilliárd eseményei közül néhány – eléggé rossznak tartott – esemény kiválogatva, s rád zúdítva, mintha a világ egy pokoli hely lenne, s az élet rettenetes. Az, hogy mellette sok milliárdnyi pozitív, csodálatos esemény is történik, nem lényeges. Úgy gondolják, az unalmas.

A rossz források közé tartozik az olyan emberek közelsége, akik csak ezekre a negatív forrásokra figyelnek, illetve olyan beállítottságuk alakult ki, amely a problémákat és a nehézségeket látja. Ha sokat vagy a közelükben, átveszed a rezgéseiket, vagy elhagyod őket, esetleg olyan erős a kisugárzásod, hogy megnyílnak feléd. Utóbbi akkor lehetséges, ha Te tudatosan a pozitív forrásokból töltöd fel magad.

A rossz források száma igen magas, nem célom, hogy felsoroljam mind, csak néhányat említek a hétköznapokból. Mi az igazság? Minden olyan forrás, amely félelmet, kételyt, kedvetlenséget, csökkenő önértékelést vált ki, hamis, és elhagyandó. Ennek ellenére sokan mégsem teszik ezt meg. Tudod miért? A hamis energiafeltöltődés miatt.

Ha valami miatt felháborodhatunk, az nagyon felerősíti energiáinkat. Tulajdonképpen ez az ego csapdája, negatív dologból nyer energiát. Hirtelen feltölt, de később annál inkább „lenyom”. Számtalan ember töltögeti az idejét azzal, hogy olyasmivel foglalkozik, beszél és ír, amit nem szeret, vagy ami ellen van. Nézz csak körül például az internetes fórumokban, vagy közösségi oldalakon. Azzal, hogy jól megmondták a magukét politikai vagy más témákban, amivel nem értenek egyet, csak az ellenállást és a negatív érzéseket erősítették magukban. És természetesen ebből is kapnak egyre többet. Hirtelen fellelkesülnek, feltöltődnek, aztán hosszú távon kiégnek.

A jó források

A jó források száma is rengeteg. Kulcsfontosságú, hogy mivel kezded, s mivel fejezed be a napodat. Minden olyan olvasmány, hanganyag, esetleg video, amely feltölt, kedvet ad, erősít, hasznos és javasolt. Egyszer talán csak jólesik, de ha rendszeresen használod ezeket, tudatalatti programmá válnak benned és a valóságodat fogják alakítani.

A jó források „tisztítják” energiáidat, elmédet kreativitással töltik meg, szervezetedet erővel töltik fel, lelkedet pedig derűvel és lelkesedéssel. Mondjak példákat? Először is reggel például a célokkal és az álmaidat megvalósító gondolatokkal, tervekkel, cselekvésekkel érdemes foglalkozni. Este pedig ellazulni, elengedni a világ dolgait, előtte még egyszer felidézni a nap legjobb eseményeit, majd elképzelni a csodás dolgokat, melyek másnap várnak ránk.

A jó források mindig értünk vannak, adnak, s nem elvesznek. Híreket hallgatni őrültség. Úgyis mindenről tudomást szerzel, amiről érdemes tudnod. Ha internetet használsz, sose a Startlappal kezdjél, használd inkább a Google kezdőoldalt. Míg előbbinél mindenféle értelmetlen és értéktelen bulvárcímekkel próbálnak elcsábítani, utóbbinál Te választod meg, mire akarsz rákeresni. Engem például sosem érdekelt hírességek magánélete. Szánalmas, gyerekes és alacsony érzelmi intelligenciára vall ezzel foglalkozni. De az, hogyan érték el céljaikat, hogyan valósították meg elképzeléseiket, az már igen. Abból nagyon sokat lehet tanulni, erre vevő vagyok.

Jó forrás, rossz forrás

Melyiket választod? Te egy bábu vagy csupán, vagy egyéniség?

A többség sajnos olyan bábukhoz hasonlít, amelyet a mindenkori hatalom – s itt nem a politikusokra gondolok, ők is csak eszközök, hanem a háttérben álló pénzügyi szervezetekre – oda tologat, ahova akar. Az „anyagi világot irányító erők” kihasználják azt, hogy az átlagemberek figyelme hova irányul. Ezen csatornákon keresztül butítják, félemlítik, s irányítják a népet. Te egy bábu vagy csupán, vagy egyéniség?

A többség vakon belesétál ezekbe a csapdákba, és még el is hiszi, hogy igaza van. A rossz források tévutakra visznek. Az egyéniségek tovább látnak az orruknál, nem tántoríthatók el minden szíre-szóra, megfigyelnek és magasabb nézőpontból szemlélik az eseményeket.

A többség a negatív forrásokra figyel, s egymást is azzal gyengíti, mivel (szinte csak) az van a fejükben, hát mi másról beszélnének. A tudatos ember figyel arra, mit engedjen be az elméjébe. Csak egy kérdést kellene feltenni: Épít engem ez a dolog, vagy nem? Ha igen, akkor használom, ha nem, akkor nem.

Mi az igazság?

Mi az igazság? A Te igazságod itt kezdődik:


Ahol a figyelmed, ott a tudatod, ahol a tudatod, ott a gondolataid. Ahol a gondolataid, ott az érzelmeid. Ahol az érzelmeid, ott keletkeznek a tetteid. Amit teszel, az alakítja életed. Az ismétlődő tettek határozzák meg a szokásaidat, ezáltal az életmódod. Az életmódod határozza meg életed minőségét és alakítja sorsodat. Hova irányítod hát a figyelmed?

Az élet lehet jó is meg rossz is. Te melyiket választod? Ha azt mondod, nem tőled függ, akkor a negatív forrásokra figyeltél, s azok irányítanak. Mi az igazság? Az „igazságot” csak önmagadon át élheted meg, s számodra az lesz az igazság, amit Te tapasztalsz. De hát ki határozza meg?

Annyi, de annyi jó dolog van a világban, s az életben. Rengetegen terjesztik a „rosszat”. Te legyél az, aki a pozitívat erősíti. Ez neked is jó és másoknak is. Van e hát logikusabb lépés? Lásd: Ahol a tudatod, ott a valóságod

Az álmaidat elérheted, megvalósíthatod, és tényleg azt az életet élheted, amit mindig is szerettél volna. De ne várj másokra, tedd meg a lépéseket, magadért!

10 gyakorlati lépés, hogy minden álmod valóra váljon

Szóljál hozzá!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük