A dolgok működnek

A dolgok működnek – Ahol a tudatod, ott a valóságod

Eredetileg nem állt szándékomban ezen cikk megírása, de a személyes élményeim arra késztettek, hogy mégiscsak írjak erről. Ugyanis – mint sok más embernél – nálam is többször felmerült életemben az a gondolat, mi van, ha mégsem úgy működnek a dolgok, ahogy gondolom? Hogy egészen pontos legyek, arra gondolok, hogy a dolgok természetes működése ez: Előbb mi vagyunk a gondolatainkkal, érzéseinkkel, tetteinkkel, s utána a körülmények. Vagyis ehhez igazodik az életünk, a világunk, a körülményeink, kapcsolataink, sikereink.

Te vagy az, aki „belehúzza” a világba a saját valóságát, és aztán annak minden formáját átéli. A többség – akit a külsőséges média és tömeghiedelmek irányít – azt hiszi, fordítva van, vagyis adottak a körülmények, s neki ehhez kell igazodnia. Az a helyzet, hogy ez annyiban igaz, ami most van, azt már el kell fogadnod, hiszen már létrejött (létrehoztad), de innen kiindulva bármilyen más irányt választhatsz. Rajtad áll a további sorsod.
Az emberek hajlamosak mindenféle misztikumot keríteni a dolgok köré, vagy éppen a kétkedők állítják be elvontnak. Itt egy teljesen gyakorlati dologról van szó. A világ olyan tökéletesen van megalkotva, hogy mindazt megkaphatjuk, amire szükségünk van, vagy amit akarunk. Hogy mitől függ ez? Hát tőlünk!

Mindig is ezt szoktam javasolni: Teljesen mindegy ki mit mond, vagy gondol, az életedben csakis az számít, amit Te gondolsz adott dologról. Mindig azt fogod megtapasztalni. Ha Te most X dolgot el akarod érni, de valaki azt mondja, hogy nem vagy képes rá, kinek van igaza? A kezedben a döntés.

Örökös témám, a figyelemenergia

Ha ezen az oldalon a figyelemenergia címkére kattintasz, jó néhány ezzel foglalkozó cikket találsz. Sőt mi több, e-könyveimben és képzési anyagimban is részletesen foglalkozom ezzel. Azért, mert ez (az egyik) alap, ahhoz, hogy életed jó irányba mozduljon el.

Minden egyes pillanatban ezernyi lehetőség közül választhatsz, amire figyelsz. A többség a „zajnak”, mások figyelmének, a saját kíváncsiságának, vagy a kényelmének enged. Én mindig azt szoktam választani, ami hasznos, előrevisz, erősít, épít, vagy éppen felold. Hogy híradót nézzek, vagy pletykaoldalakat olvasgassak, vagy mások valamiket-valakiket lejárató szövegeit hallgassam? Ez felérne nálam egy önkínzással. Pontosan ezek ellenkezőjét keresem.

Ahol a tudatod, ott a valóságod

Ami számít, ahol a gondolataid járnak, amilyen érzéseid vannak, és milyen tevékenységeket végzel rendszeresen. Mindig abból lesz több, amire több figyelmet fordítasz. Ez olyan egyszerű, hogy egyszerűbb nem is lehetne. Hol van ebben bármi misztikum? Ez a logikus és gyakorlatias életmód.

A dolgok működnek – A rendszeresség az, ami számít

A múlt századtól rengeteg olyan önfejlesztő könyvet olvashattál, ahol a gondolatok, vagy a képzelet teremtő hatalmáról volt szó. Ezek mind működőek lehetnek abban az esetben, ha nem rohangálsz egyiktől a másikig, hanem kiválasztod azt az egyet, amelyik a legközelebb áll hozzád, és azt használod.

Az elmúlt évtizedekben számos módszert kipróbáltam, de végül csak azok váltak be igazán, amelyeket a saját egyéniségemre, szabtam, amelyeket hozzám tudtam hangolni. Ha figyelemmel kíséred az Egyéniségépítés cikkeit, akkor már jó néhány gyakorlatot és módszert megismerhettél, amelyek segítenek abban, hogy azt az életet éld, amire mindig is vágytál. Az is számít, hogy milyen személyiségtípushoz tartozol.

Különböző élethelyzetekre, időpontokra, fejlődési fázisokra és a mindennapokra is más-más módszereket javasoltam, amelyek párhuzamosan is (sőt úgy még jobban) működnek. De a legnagyobb hatásfokuk akkor van, ha egy rendszerben alkalmazod őket, amelyet a saját egyéniségedre alakítasz ki. Ennek a részleteit az e-könyvekben fejtettem ki, mert egy cikk kevés lenne ehhez.

Bármelyiket is választod az általam ajánlott gyakorlatokból, egy dolog számít, hogy azt rendszerességgel csináld. Az, hogy megpróbálod, nem igazán működő. Itt nincs próba. Én már kipróbáltam, vagyis teszteltem, s csak azokat írtam le, amelyek működőképesek. Akkor váltak be, amikor szokásommá tettem őket, s ezzel egy olyan automatizmust indítottam be, amely a lehető legjobb irányba terelte életem folyását.

Ahol a tudatod, ott a valóságod

Hadd említsek néhány gyakorlatot, vagy inkább szokást, a saját élményeimből, amelyek csodássá tehetik az életedet. Mi az, amit szeretsz nézegetni, látni? Szoktál e ilyesmit gyűjteni? Az évek alatt rengeteg képet összegyűjtöttem, amelyeket szívesen nézek. Mindegyik más és más érzéseket, gondolatokat ébreszt. Este – mondjuk vasárnap – ellazulok és belemerülök ezek nézésébe. Lehet, hogy egy oda illő zenét is hallgatok a háttérben, ami tovább segíti az ellazulást. Ilyenkor nem foglalkoztat semmi, csak hagyom, hogy az érzések és a képzelet szárnyra keljen, s mintegy „kilépek” az elmémből.

Egy másik dolog a természetben való levés. Sajnos az emberek legnagyobb része, mindig valamilyen célért megy a természetbe. Még ha az egészségük érdekében, akkor is valami okból, amiből hasznot remélnek. Amikor kint vagyok, sokszor nekem is nagyon nehezemre esik kikapcsolni, amikor valami feladatot végeztem előtte, ezért szeretek fényképezni.

Saját képem a téli erdőből

Saját fotóm a téli erdőből

Minden évszakban és helyszínen találni különleges pillanatokat és helyzeteket. Például ahogy a nap sugarai beáramlanak a fák közé, vagy megcsillannak a harmatcseppeken. Szeretem ezeket elkapni, s például mobillal gyorsan lefotózni. Ilyeneket gyakran szoktam megosztani az Eyn oldalán, a Facebookon.

Egész egyszerűen annyira sok szép és jó dolog van a világon, hogy ezer élet is kevés lenne, akár csak a töredéke megismeréséhez. Mégis, miért pazarolják oly sokan az idejüket arra, hogy nekik nem tetsző dolgokra figyeljenek?

További gyakorlatokat találsz itt: A pozitív figyelemenergia ereje

A dolgok működnek

A dolgok működnek. Ez azt jelenti, hogy bármire is fordítod a tudatod, a figyelmed, az időd, abból kapsz a legtöbbet. Ez valami rendkívül jó dolog! Nem kell ehhez semmi különlegeset tudnod, csak csináld! Tedd rendszeressé és szokásoddá az előnyödre váló dolgokra való, figyelem ráfordítást.

A 10 legjobb szokás című cikkemben az egyik szokás az esti emlékezés gyakorlata. Ezt csak úgy kísérletképpen próbáltam ki, majd rendszeressé tettem. Azt gondoltam, ez egy jó mód arra, hogy a tudatomat még a lefekvés előtt is pozitívumokra fókuszáljam. De még magam is meglepődtem, hogy milyen hatása lett. Egyszer csak elkezdtek megtörténni dolgok, amikről már lemondtam, vagy elfeledkeztem. Például kisebb ügyek, feladatok váratlanul megoldódtak, válaszokat kaptam, és olyan emberek tűntek fel, akikre éppen szükségem volt.

A leghatásosabb ilyen gyakorlatok Az önmegvalósítás iskolája című, frissített e-bookomban vannak. Ezeket sehol máshol nem találod meg. Az a helyzet, hogy valódi profivá válhatsz életed alakításában, amikor a helyzeteket a megfelelő szemlélettel ragadod meg. Nem azt kérdezed, ez miért van, vagy miért történik, hanem azt, hogy hogyan szolgálhat a legjobban téged. Amikor következetesen jól használod a figyelemenergiádat, előbb-utóbb olyan érzésed lesz, mintha a világ és az élet folyamatosan a legjobbat akarná nyújtani neked. És ez esetben igazad is lesz.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük