5 ok, amellyel Te eléred a célod, és az átlag nem

5 ok, amely miatt Te eléred a célod, és az átlag nem

5 ok, amellyel Te eléred a célod, és az átlag nem, de azt is mondhatnám, 5 ok, ami miatt a sikeres emberek megvalósítják az álmaikat, de a többség nem. Természetesen léteznek más okok is, de ez az 5 ok a fő oka annak, hogy a többség nem éri el a nagyobb céljait.

Nincsenek világi hatalmak, más emberek, sorserők, véletlenek, amelyek meggátolnának abban, hogy bármit elérj. Az elsődleges ok mindig Te vagy. Ha úgy gondolod, az előző mondatban említettek bármelyikének hatása van rád, úgy is lesz. Te adod át a hatalmat. De miért is tennéd?

Az emberek többsége nem azért nem tudja megvalósítani leghőbb álmait, mert nem lehetne, hanem mert nem hajlandó megtenni bizonyos lépéseket. Egészen pontosan nem képes átlendülni a mentális akadályokon. Nincsen ebben semmi csoda, mert az iskolában nem tanítják ezt, és másoktól (a többségtől) sem lát erre példát.

Nem a szerencsétől, a tehetségtől, a kapcsolatoktól, vagy más efféléktől függ életed céljainak megvalósítása. Hanem attól, hogy az alább felsorolt okokat hogyan kezeled. Az „átlagembereknek” ezek akadályok, nehézségek, indokok és kifogások arra, hogy miért nem. Számodra pontosan az ellenkezője, okok, hogy miért igen.

Ezért van az, hogy a többség nem tudja megvalósítani az álmait, és ezért olyan értékes a személyes sikered. Gondolj csak bele, a legtöbben úgysem fognak oda eljutni, ahova Te, mert visszafogja őket ez az 5 ok. Ilyen egyszerű „kiemelkedned” és elérni mindazt, amit akarsz.

Az első ok – szív és cél az elsődleges mozgatórugó

Mi az, amitől a legjobban érzed magad? Mi az, ami a legjobban motivál, még külső hatás nélkül is? Mi az, amit akkor is végeznél, ha semmit sem kapnál érte, mert ez a szenvedélyed, az életed, a küldetésed, a boldogságod?

A küldetésed, a szenvedélyed, a boldogságod

Ha nincsen egyetlen olyan dolog az életedben, amely ilyen hatással bír rád, nem lesz meg benned a személyes energia, amely minden akadályon átröpít. De ha megtalálod ezt a valamit önmagadban, akkor minden akadály és külső körülmény ellenére célt fogsz érni.

Ha nincs benned semmi, ami a szívügyed, leküzdhetetlen lelkesedést ébreszt benned, felemel, akkor semmi nagyot nem fogsz elérni, sem alkotni. Ha most azt gondolod, téged sok dolog mozgat, de nem igazán érzed/tudod, hogy mi a legjobban, gondold végig, mi az, ami mindegyik mögött áll. Van valami, ami mindegyikben közös.

A második ok – szolgálattudat

Ez az okot könnyű félreérteni. Itt arról van szó, hogy amit teszel, az túlmutat e a saját személyiségeden, javára e válik másoknak is? Hogyan meríthetnek mások erőt abból, ami Te csinálsz? Ez nem is olyan bonyolult, vagy nehéz, mint gondolod. Nézz csak ide:

Cselekvés

Tudás átadása (nem információ, gyakorlati tudás!)

Alkotás (bármilyen művészet)

Nagy eredmények (pl. sport, vállalkozás)

Szórakoztatás

Informatív (gyűjtés, összegzés, rendszerek)

Másokra gyakorolt hatása

Megváltozik az életszínvonaluk

Hatás a gondolkodás és érzésvilágra

Motiváló hatás másokra

Lazító, pozitív, vidám hatás

Hasznos másoknak

Természetesen ezernyi példát lehetne felhozni, itt arra akartam rávilágítani, hogyan tudod a tevékenységedet kapcsolatba hozni másokkal. Amint rájössz, hogy nem csupán neked okoz örömöt, hanem mások számára is érték, hatalmas energiák ébrednek benned. Semmi sem ösztönöz jobban, mint amikor mások életére pozitív hatással vagy. És ehhez még csak nem is kell különlegesnek lenned, vagy valami elképesztő dolgot művelned. Csak az utat megtalálnod mások figyelméhez, érdeklődéséhez és szívéhez.

A harmadik ok – minden lépés előrelépés

Az egyik legfőbb oka, hogy a többség feladja az álmait, az az események kezelése. Aki fekete-fehérben látja a világot, sosem lesz sikeres. A világ színes, és a megfelelő szemlélettel minden esemény a javadra szolgálhat. Valami nem sikerült? Nem tudsz megoldani valamit? Valaki nemet mondott?

Ha egyszer elindultál az álmaid megvalósításához vezető úton, ezek a dolgok mindennaposak lehetnek. Csak egy dolog számít, hogyan reagálsz rájuk. Előfordulhat, hogy a lehető legjobb szándékod ellenére, mások elvetik az ötleteidet, a módszereidet, az alkotásaidat, az elveidet. És akkor mi van? Ha Te tudod, hogy jó amit csinálsz, ez nem számít. Mindig azok az emberek és helyzetek számítanak, akik pozitívan reagálnak, és amik működnek.

Kudarc nem létezik

Olyan, hogy kudarc, nem létezik, egyszerűen tanulás, fejlődés van. Mindenképpen előrelépsz, a negatívnak tűnő dolgok is előrevisznek. Ez az a folyamat, ahol ki kell kapcsolnod az érzelmeidet. Ez matematika. Elég, ha csupán az emberek egy (kis) része igényli, szereti amit csinálsz. Neked kell kiszámolnod mennyi kell ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Ahol nem sikerül valami, vond le a tanulságot és már lépj is tovább. Ahol sikerül, örülj és raktározd el az érzést. Később érdemes gyakran felidézned.

A negyedik ok – eredmény alapú és késleltetett jutalmazás

Ez az, amit az „átlagos életet élők” és az alkalmazottak olyan nehezen és lassan fogadnak el. A társadalom, az iskola mind-mind arra nevel, hogy jó alkalmazott legyél, és a munkádért pénz jár. Na mármost, ha Te tovább akarsz lépni és nagyobb álmaid vannak, ezen túl kell lépned.

Nem a munkádért fogsz jutalmat kapni, hanem az eredményeidért. Azért, hogy mekkora (pozitív) hatást gyakoroltál másokra, attól függetlenül, milyen területen tevékenykedsz. Ezt az alkalmazotti élethez szokott emberek nem tudják megszokni. Az ő gondolati mechanizmusukban az szerepel, hogy elvégeznek egy munkát és pénzt kapnak érte.

Nem számít

Munka

Mennyiség

Idő

Tudás

Számít

Eredmény

Hatás

Hasznosság

Alkalmazás

Ha Te vagyont akarsz, nagy álmaid vannak, ezt felejtsd el! Arra kell törekedned, hogy olyan értéket teremts, ami sok embernek hasznos, vagy olyasmit alkoss, szolgáltass, amely sok ember életére pozitív hatással van. Amikor ez megtörténik, folyamatosan áramlik feléd a bőség. De addig semmit, vagy csak keveset kapsz. Tehát át kell váltanod a gondolkodásodat és működésedet, mechanikus cselekvés helyett, értékteremtő cselekvésre.

Az ötödik ok – addig kell csinálni, amíg el nem éred

Túl egyértelműnek tűnik ez? Ha megfigyeled az embereket, máris nem az. Egyetlen egy esetben nem működik ez, ha olyasmit erőltetsz, ami nem neked való, vagy éppen senkit sem érdekel. De ahhoz, hogy ezt tudd, ezt le kell mérned, tesztelned, kipróbálnod. Ha tudod, hogy jó, amit csinálsz és hasznos, nincs okod megállni.

Valószínűleg tízszer ennyi sikeres ember lenne, ha az emberek végig csinálnák, amit elkezdtek. Miért hagyják abba idő előtt? Azt hiszik, nem keltenek elég érdeklődést, nem elég jók, vagy csak azt, hogy nem tudják megcsinálni. Pedig csak arról van szó, hogy nem voltak elég állhatatosak és kitartóak.

Addig kell csinálnod, míg el nem éred

Ez nem jelenti azt, hogy minden siker és álommegvalósítás hosszú-hosszú időbe telik. Gyakran csak egy pillanat műve. De azt hosszas előkészület előzte meg, amely egy elhatározással kezdődött. Amikor sokáig nem érsz el eredményt és kezd elmenni a kedved, újra idézd eszedbe a célt, ami motivált és keress minden olyan dolgot, amely ezt elősegíti. Ami a legnagyobb mértékben segít ebben:

A siker folyamata egyszerű

A siker folyamata egyszerű: Elhatározás – cselekvés – tapasztalatok – egyre ügyesebb ténykedés – ismétlés.

Az Egyéniségépítés Turbo Programjában nagyon részletesen végigvezetlek ennek minden lépésén, fázisán, mellékes elemein. Nem véletlen, hogy ez az egyszerű olvasók számára nem, csak a feliratkozóknak elérhető. Ha azt végigcsinálod, tuti, hogy az életed hatalmas pozitív változásnak néz elébe. Ezért szoktam kezdésnek az Egyéniségépítés Gyorsítósávot ajánlani, mert ez az e-book egy olyan hatékony pályára állít, ahonnét már nehéz (ha nem lehetetlen) elrontani az életedet

Ha elégedetlen vagy az életeddel, sok vágyad van, amelyet nem tudtál megvalósítani, vedd végig az 5 okot, és figyeld meg magad, melyikben kell fejlődnöd. A legtöbben úgysem fognak ezeken végigmenni. Könnyebb elhárítani a felelősséget. De ha Te megteszed, máris fényévekkel a tömeg előtt haladsz. És akkor el is éred mindazt, amiről álmodtál. Látod, ennyire egyszerű.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük