Siker titka, folyamata, működése, érzése, állapota

Siker titka, folyamata, működése, érzése, állapota mind mind olyan dolog, amelyről számtalan különféle leírást olvashatsz. Itt és most elolvashatod, milyen a nem hagyományos meghatározása, mi a siker titka, mikor van az ideje, milyen az érzése. Felejtsd el az eddigi korlátozott meghatározásokat!

Lépj ki a szokványos gondolkodásból, s legfőképp mások elvárásaiból. Ez az egész egy belső folyamat, melynek minden külsődleges eredménye annak leképeződése, ami benned lejátszódik. Tanuld meg mi az, ami fontos, s ha nem terheled többé magad értelmetlen feltételekkel, belőled kiindulva válik a siker mindennapjaid részévé.
Mi a siker? A siker nem hagyományos meghatározása

Mi a siker? A nem hagyományos meghatározásához az alapoknál kell kezdenünk. Mi az, hogy siker? Mi a siker jelentése? Ha körbenézel az interneten, s másutt, rengeteg meghatározást találhatsz. De mi most itt nem a fogalmát akarjuk meghatározni. Ehelyett egy teljesen más megvilágításba helyezem a fogalmát, ami remélhetőleg leveszi a válladról a „sikeresség terhét”.

Van egy dolog, amelyben minden meghatározása a sikernek egybevág, nevezetesen az, hogy az egy elérendő dolog, ha sikeres akarsz lenni, el kell érned valamit, vagyis a jövőben van. A világ azt mondja, ha x dolgot eléred, megcsinálod, megvalósítod, akkor sikeres vagy. Ugye emlékszel erre a cikkre: A siker nem küzdés eredménye ?

Itt és most állj meg. Felejtsd el, amit eddig hittél, vagy mondtak neked a sikerről!

Ha a sikert egy jövőben elérendő dologhoz kötöd, azzal egyúttal azt is mondod: most nem vagyok sikeres, majd az leszek. Ez két dolgot eredményezhet: megvalósítod amit akartál és azt mondod, „most már sikeres vagyok”, vagy nem sikerül elérned és ez frusztrációt okoz.

Elárulok neked egy titkot, ami lényegesebb mint a siker fogalma: Ha most nem vagy sikeres, soha nem leszel az. Ugyanis a siker, nem egy adott dolog, hanem egy állapot. Az, amikor amit éppen csinálsz, azt a lehető legjobban teszed. Ez minden tevékenységre érvényes. Egy belső érzés, amely elégedettséggel tölt el, mert tudod, hogy valamit jól csinálsz és egyre jobb és jobb leszel benne.

Siker állapota

Az ideje

Az első dolog amit tudnod kell a sikerről:

A siker most van és nem a jövőben. A siker egy állapot, amelyet önmagadban érzel.

Mit gondolsz, lehetsz sikeres egy szigeten, ahol rajtad kívül senki sem él?
Ha a válaszod nem, akkor a sikert még másokhoz, mások elvárásaihoz kötöd. Ha Te a szigeten boldog lennél és jól éreznéd magad, sikeres lennél?

A sikerről a következő dolgot jegyezd meg: Mások elismerése segít a sikerességben, azonban önmagában nem mások elvárásainak függvénye, hanem csakis a tiéd. Hiába ismered a 10 legjobb módját, ha külső dolgokhoz kötöd.

A siker érzése

A siker érzése a kulcsa annak, hogy egy külső dolgot belsővé tégy.

Tehát:

A siker nem függ mások elismerésétől, mert magadnak adod meg a siker érzését.

Ha eddig jól figyeltél, akkor észrevehetted, mi az a jellemző, amivel a sikert leginkább megragadtam:

A siker nem egy eredmény, vagy bármilyen megvalósított dolog, hanem egy érzés. A siker egy belső érzés.

Ezt jól jegyezd meg, mert minél többször és mélyebben fel tudod magadban idézni, annál jobban átéled ezt az állapotot és a vele járó előnyöket. Mi kell a sikerhez? Biztosan van életednek olyan területe, ahol nagyon jó vagy, mert már sokszor csináltad. Az ismétlődéstől és a tapasztalatoktól könnyedén, profi módon műveled. Nem kell különösebb figyelemenergiát fordítanod rá, mert szinte magától megy.

A siker szokás

A rutinod szokássá vált, és ha akarod sem tudod már elrontani. Ez egy nagyon jó állapot és mindenkinek volt már része benne, valamilyen tevékenység területén.

Ebből származik a következő meghatározása a sikernek:

A siker egy szokás.

Valamiben gyakorlott vagy és nagyon jól megy. Ha ezt ez érzést sikerül átvinned életed más területeire is, és ott is alkalmazni a folyamatot, ahogyan rutint szereztél, az eredményesség könnyedén jön. Mert ez valójában szokás kérdése, és ezzel teljesen más megvilágításba kerül a siker jelentése.

.
Az állapota

Ugye ez kicsit más megközelítése a sikernek, mint amiket eddig olvashattál? Még csak nem is mondtam azt, hogy pozitívan gondolkozzál. Természetesen nem árt és úgy érdemes a dolgoknak nekilátni, hogy a sikerre összpontosítasz, de éppen az imént beszéltük meg, hogy a siker most van.

Ha az emberek azt olvassák, hallják, hogy pozitívan kell gondolkodni, azonnal bekapcsol valami az elméjükben, ami azt mondja: „Meg kell változnom. Nem jó a hozzáállásom. Pozitívabbnak kell lennem.

Ha ezt az utat követed, vagy sikeres leszel, vagy nem. Ugyanis a sok „pozitív”, vagy „vonzás” témákra alapuló könyveket olvasó emberek nagy része nem jut sehova. Sajnos ez tény. Ennek egy roppant egyszerű oka van. Kívül keresik azt, ami belül már megvan. Bizonyítani akarnak. A gondolkodásmód fejlesztése elkerülhetetlen, ahogy magasabb szintre jutsz, de mi van addig?

Mi a siker titka

Ezzel elérkeztük az utolsó meghatározáshoz, amely minden bizonnyal meg fog döbbenteni. Teljesen természetes, ha így van, hiszen nem ezt tanították neked. Most figyelj jól:

Nem kell sikeresnek lenned. Azt tedd, amit helyesnek érzel, ami legbelül megmozgat, ami örömöt okoz, ami boldoggá tesz, amiért élsz.

Ha ezt teszed, akkor már sikeres vagy. Senki más nem tehet sikeressé, és nem attól leszel sikeres, ha bizonyos dolgokat megvalósítasz, amelyeket mások nagyra tartanak. Ez egyébként az önmegvalósításra is érvényes.

Összegezzük az eddigieket:

A siker most van. Egy állapot.
A siker nem függ másoktól, hanem csak Te magad adhatod meg magadnak.
A siker egy érzés.
A siker egy szokás.
Nem kell sikeresnek lenned. Azt tedd, ami neked jó, és magad válsz a sikerré.

Nos, mit szólsz? Ugye így máris könnyebb a dolog? A siker nem valami kemény munkával megszerzett eredmény, hanem az öröm állapota. Nem teher, hanem felszabadultság. Hogy érzed magad most?

A siker érzése

A siker folyamata, működése

A siker egy gondolat, amely benned van. Ha egyáltalán nem kell foglalkoznod vele, sikeres vagy. Nem győzöm ismételten hangsúlyozni: Nem egy külső állapot, hanem benned van. Nem függ senkitől rajtad kívül. Ha ezt megéled, révbe jutottál.

A pozitív idézetek olvasgatása önmagában nem tesz sikeressé. Viszont jó lehet ahhoz, hogy elültessen benned egy gondolatot, egy érzést, mely kikelve a sikeresség érzését erősíti benned. Különösen ha ezek olyanoktól származnak, akik megélték önmagukban az áramlást, a folyamatot, a diadal működését.

A siker lelki és tudatállapota

A siker egy olyan lelki és tudatállapot, melyben úgy érzed, szinte mindenre képes vagy. Kisebb-nagyobb mértékben minden ember átéli ezt élete egyes szakaszaiban. Bizonyos hősök így mondanák ezt: amikor eggyé válsz az Erővel, nincs lehetetlen. A siker jelentése érzését sokan valamilyen sport közben élik át, mások játékban, s vannak, akik a munkában.

Amikor mélyen belemerülsz valamibe, akkor – abban a pillanatban – megszűnik számodra minden más, és bármi megtörténhet. Sosem azok viszik a legtöbbre, akik a legjobban küzdenek, hanem akik képesek mentális, lelki és testi szinten is eggyé válni azzal, amit csinálnak.

A folyamata

A siker folyamata mindig a tudatban kezdődik el. Eldöntesz valamit és cselekszel. Megteheted azt, hogy bizakodsz, próbálkozol, edzel, és egyre magasabbra törekedsz. De jobban teszed, ha megtalálod az örömöt a folyamatban. A siker folyamat. Nem az, hogy A pontból B pontba jutottál el.

Azok az emberek, akik feladják, egészen mást csinálnak. Ragaszkodnak egy bizonyos elvhez, módszerhez, szabályokhoz, értékelő listához. Így örökösen ugrálnak egyik pontról a másikra, s sosem boldogok. Pedig a siker a boldogság folyamata. Minél magasabb szinten van az örömöd, annál sikeresebb vagy.

A siker működése

A működése egy belső folyamat függvénye. Attól, hogy bizonyos dolgokat valaki elér, megvalósít, még nem biztos, hogy elégedett és boldog. Valójában pont a belső állapot vetül kívülre, de ha valaki fordítva csinálja, arra készteti magát, hogy folytonosan külső tényezőktől tegye függővé saját lelkiállapotát.

Ha felteszed magadnak a jó kérdéseket életeddel kapcsolatban, tudni fogod, merre indulj el, mi való neked. A siker működése közvetlen kapcsolatban van azzal, mi a jó neked. Ha valami egészen mást teszel, gyötrődés lesz az egész. Az egész élet arról szól, keresed a legjobb állapotot önmagad számára, s minél többször vagy emelkedett tudati állapotban, annál sikeresebb vagy kívül-belül.

Most, hogy már tudod mi a siker titka, remélem valamennyire felszabadít lelkileg. Sokan keverik az egészet egyfajta folytonos erőfeszítéssel. Az azonban sokkal inkább nehézzé teszi a folyamatot. Gondolj csak bele, például akik tisztában vannak a ChatGPT használatával, jókora előnyben vannak a többiekhez képest, és ez nem erőfeszítés, hanem tudás és eszközhasználat kérdése.

Mi a siker titka, lényege

Amikor azon gondolkodsz, hogy mi a siker titka, vagy mi a siker fogalma, olvasd el újra, amiről beszéltünk.

Összegezzük a lényegét!

A siker egy állapot, amikor amit éppen csinálsz, azt a lehető legjobban teszed.

Nem függ mások elismerésétől, magadnak adod meg a siker érzését.

Nem egy eredmény, vagy megvalósított dolog, hanem egy belső érzés, amely elégedettséggel tölt el.

A siker egy szokás.

Egy olyan lelki és tudatállapot, melyben úgy érzed, szinte mindenre képes vagy.

A boldogság folyamata. Minél magasabb szinten van az örömöd, annál sikeresebb vagy.

Az összes állapot, érzés és szokás egyvalamiben összpontosul, ez pedig Te vagy. Te vagy a siker.

Hogyan tarthatod folyamatosan fenn ezt az állapotot?

Hogyan élheted meg az „áramlást”, hogy elérd az optimális lelkiállapotot?

Hogyan emelheted olyan mértékben személyes rezgéseidet, hogy pozitív adó-vevő légy?

Hogyan lehetsz a legeredményesebb erőlködés nélkül?

Hogyan sokszorozd meg átlagos képességeidet?

Mindezt megtudhatod az Egyéniségépítés belső felületén, bejelentkezés után (ha már tag vagy).

Ha még nem vagy tag, itt csatlakozhatsz:

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük