Lelkesítő, inspiráló, megható, felemelő történetek

Lelkesítő, inspiráló, megható, felemelő történetek, vagy akár tanulságos történetek életünk részei, mert így vagy úgy, de átéljük őket. Vannak, akik olvasnak, mások hallgatnak, megint mások filmen szeretik az ilyesmit, de sokaknak az életben van ilyesmiben részük. Ezek ébresztenek fel bennünket, amitől igazán tudjuk, hogy élünk és létezésünknek több az értelme a puszta cselekvésnél.

Számtalan módon lehetsz önmagadra és másokra hatással. De a mentális módszerek között azok a legeredményesebbek, amelyek felébresztik a benned szunnyadó erőket és képességeket. Már amikor gyermekként e világra jöttél, imádtad a meséket, amiket hallottál, láttál, hiszen ezek hozzátartoznak az egészséges felnövekedéshez.

Van ami sokkal hatékonyabb, mint bármilyen más szöveg, ez pedig a célirányos történetek. Ezeknek az a legcsodálatosabb hatásuk, hogy azonnal tudat alatti szinten fejtik ki működésüket. A tudatos elme nem fejti ki ellenállást, csak figyel és reagál. A tagsági rendszerben rendszeresen osztok meg a tagokkal ilyen történeteket.

Lelkesítő történetek

Ez az, amitől nem csak kedved támad megtenni valamit, de örömmel vágsz bele. Az 5 legmotiválóbb könyv című cikkemben több ilyent mutatok be. A lelkesedés az alapja a nagy sikereknek. A száraz célokba pozitív érzelmeket visz, ezáltal energetikailag feltölti a cselekvést.

Erről egy saját élményem jut eszembe. Még az iskolában gyermekként nem túl sok örömem tellett az órákban, mert csak átadták a tananyagot, de arról senki sem gondoskodott, hogy kedvünk legyen tanulni. Aztán az egyik új tantárgyat egy fiatal hölgy kezdte el tanítani, és – már nem tudom hogyan csinálta – de olyan jól adta elő, hogy imádtuk az óráit.
Amúgy is szerettem azt a tantárgyat, de hihetetlenül fellelkesedtem, nagyszerű érzés volt tanulni. Sőt, mi több, én, aki addigra visszahúzódóvá váltam, s nem szerettem előtérben lenni, rengeteget jelentkeztem, s alig vártam, hogy végre felelhessek. Nem szívesen szólaltam meg számonkérésen, mivel régebben volt néhány negatív tapasztalatom, de akkor szinte eufóriát okozott, hogy beszélhettem.

Inspiráló történetek

Ezek a felemelő történetek valami megtételére ösztönöznek. A belsődben hoznak létre egy késztetést, hogy valamit alkoss, létrehozz, megcsinálj. A kreativitás egyik legnagyszerűbb forrásai. Inspiráció hatására keletkezhetnek a legnagyszerűbb műalkotások is. A legfontosabb műalkotás pedig a saját életed. Inspirációd forrása lehet egy ideál, vagy egy olyan kiemelkedő egyéniség, aki felemelő hatással van rád.

Ha szeretsz magad is történeteket írni, akkor a szórakoztató irodalom is nagyszerű inspirációs forrás lehet. De az írás – amennyiben magadtól, kedvvel csinálod – önmagában is hihetetlenül inspiráló. Azt javaslom, hogy rendszeres jelleggel írd le azon élményeidet, amelyek nagy hatással voltak rád. Lehet, hogy csak ismerőseidnek küldöd el, vagy magadnak írod, esetleg közzéteszed, de ez pozitívan visszahat a fejlődésedre.

Pozitív fókuszra irányuló, motivációs történetek

Ez az, amit mindenkinek minden nap kellene olvasnia, hallgatnia, néznie. Milliószor jobb lenne a világ. Ez helyett – anyagi érdekekből – pontosan az ellenkezőjét zúdítják ránk a médiából. Tehát ebből sosem elég, hiszen az egyetlen módja, hogy normális, igaz, eredményes, boldog életet éljünk, ha arra fókuszálunk, amit akarunk, s nem amit ránk erőltetnek.

A gondolkodásmód fejlesztése az élet szerves része, és ezzel lehet lelkileg, szellemileg magasabbra jutni. A történetek ez esetben is remekül jönnek, mert amit száraz szövegben csak lassan emésztünk meg, az egy jól megírt történetben pillanatok alatt „megvilágosodáshoz” vezethet. A Pozitív Figyelemenergia Facebook csoportunkban sokszor teszek közzé ilyeneket.

Tanulságos történetek

A tanulságos történetek általában olyan valós, vagy kitalált sztorik, amelyekben valamilyen tanulság rejlik. A történet elolvasásával világossá válhat benned valami, amit lehet, hogy egy sima magyarázattal nehezen értenél. Olyan dolgokról van szó, melyeket megfogadva, sokkal jobbá, boldogabbá teheted életed.

Egy ilyen gyűjteményem nekem is van a saját történeteimből. Két módon juthatsz hozzá. Töltsd ki ezt a kérdőívet, és azonnal megkapod a hozzáférést, vagy ha már csatlakoztál a tagsági rendszerhez, megtalálod a letöltések között.

Felemelő történetek – Megható történetek

Ezek a megható felemelő történetek mindig a szívhez szólnak, de maga a történet lehet egy gyermekeknek szóló kedves mese, vagy egy üzleti vezetőknek szóló, nagyon komoly igaz történet is. Mindig pozitív érzelmeket vált ki. Segít abban, hogy mentális szinten kapcsolódjunk embertársainkhoz és tudatosan törekedjünk segíteni, hogy megemelhessék saját rezgésszintjüket.

Több típusuk van. A halálról szóló történeteket például a legtöbb ember ösztönösen kellemetlennek vélné (megismerése előtt), pedig sok esetben a legszebb sugallatokat és üzeneteket hordozzák magukban. Ezek egy életet megváltoztathatnak, különösen ha magad is részese van. Hogy negatív, vagy pozitív irányban, az a Te tudatossági szintedtől, egyéniséged fejlettségétől függ.

Felemelő történetek

Mi az a felemelő történet? Minden olyan történet, melynek hatására megemelkedik az energia és rezgésszinted, jobban, jobbnak, értékesebbnek, boldogabbnak érzed magad. Ez a történet alfája-omegája. Ez lehet akár egy szórakoztató történet, de egy valós, szívhez szóló esemény is.

A felemelő történetek az összes előzőleg említett történettípus közül kikerülhetnek. Kellemesebbé varázsolhatod életedet, ha reggel és este egy-ilyent elolvasol. Nem véletlenül osztok meg rendszeresen a tagsági rendszerem tagjaival ilyen motivációs történetek darabjait, mert így folyamatosan pozitív és emelkedett fókuszban tudnak lenni.

Összegyűjtöttem 30 (+1) felemelő (igaz) történetet, és ezeket egy pdf könyvbe rendeztem el. Az Egyéniségépítés Tagság Rendszer tagjai megtekinthetik és letölthetik bejelentkezés után, a Letöltések modulnál. 2022 -ben elkészült a második rész is.

Felemelő történetek 1

1 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük