Itt az ideál, a többi rajtad áll

Itt az ideál, a többi rajtad áll

VIGYÁZZ: FENNÁLL A VESZÉLYE, HOGY A CIKK ELOLVASÁSA UTÁN HATALMAS LÉPÉSEKRE SZÁNOD EL MAGAD!

Itt az ideál az egyéniség az egyetlen dolog, amiért van értelme élni a Földön. Persze valahol mindenki az, de hányan mondhatják el magukról, hogy pontosan olyanok, amilyenek mindig is szerettek volna lenni?

Igen, igen, azok, akik már elérték álmaikat, illetve, akik lusták megtenni a szükséges lépéseket, és inkább megelégszenek azzal, akik most. Ilyenkor szoktak jönni azok, akik felháborodnak és azt mondják: sok jó ember lehet, akik megelégszenek azzal akik, és nem akarnak kiemelkedni.

Erről van szó: az egyéniség nem feltétlen közismert, rekordokat döntögető, vagy különleges egyén lehet. Talán olyasvalaki, akit első pillantásra észre sem veszel. Azért, mert az egyéniség mélyebben gyökerezik és messzebbre ér, mint az a három dimenziós alak, akit magad előtt látsz.

AMI A LEGFONTOSABB: Ő KÉZBE VESZI AZ IRÁNYÍTÁST A SORSA FELETT ÉS ÚGY ÉL, AHOGY Ő AKAR.

Hogyan csinálja ezt? Roppant egyszerűen: követi a bensejében rejtező, mély indítékokat és elhivatottságot, és végigviszi a folyamatot, amely a teljes önmegvalósításához vezet. Itt az ideál. Mit gondolsz, Te képes vagy rá? Én tudom a választ, de neked kell kimondanod.

Melyek azok a tulajdonságok, amelyekkel a kiváló egyéniségek rendelkeznek? Amikor 2012 elején megírtam azt a bizonyos cikket az egyéniségről, nem gondoltam, hogy ilyen nagy érdeklődést kelt. Akkor jöttem rá, hogy igazából mindenki vágyik arra, hogy egyéniség legyen, de a legtöbben lemondanak róla.

Négy és fél év telt el, mire odáig jutottam, hogy az egyéniségépítés vállalkozás mellett, az egyéniség legfőbb jellemzőit egy anyagban összegyűjtsem. Három hónapon át készült az anyag, és bevallom, nem volt könnyű. Végül egy 70 fejezetes e-book lett belőle. De készen van. Most már elérhető. Íme néhány részlet:

. A negyedik jellemvonás – azt teszi, amit helyesnek érez

Ha az embernek nincs vesztenivalója, bátorrá válik. Csak akkor vagyunk gyávák, ha van mihez ragaszkodnunk… A harcos élete a cselekvés, nem pedig a cselekvésen való gondolkozás, és nem is az azon való gondolkozás, vajon mit fog gondolni, miután véghezvitte a cselekvést.”

Don Juan szavai Carlos Castaneda műveiből

A kiváló egyéniség mindig követi belső hangját. Nagyon fejlett, belső vezérlőrendszere van, s pontosan tudja, mi mozgatja. Egyéni belső késztetés és motiváció hajtja, ösztönösen tudja, mi az, amit tennie érdemes. Egyáltalán nincsen szüksége arra, hogy mások bátorítsák, biztassák, vagy helyeseljék, amit tesz. Egyfajta lelki-szellemi világosságban él, tudja, mi az ami jó neki és másoknak is.

Ha olyan döntéshelyzetbe kerül, amikor elkerülhetetlen a cselekvés és nem áll rendelkezésére elég információ, az érzéseire hallgat. Ezek az érzések sosem csalják meg, mert ahhoz túlzottan bízik bennük. Nem hagyja, hogy megmérgezzék az átlagemberek kételyei, előre tekint, így tudatában és tudatalattijában tárolt gondolatai, s érzései nem hagyják cserben.

Ha valamit helyesnek érez, megteszi. Tudja, hogy senki más nem tudhatja azt nála jobban. Ezért rendkívül erős karaktere lehet a nagyszerű egyéniségeknek, amely által mások szívesen követik őt. Jobban bízik saját, belső tudásában, mint a tömeghiedelmekben. Nem fárasztja magát azzal, hogy megvizsgálgassa, vajon helyes gondolatokat követ e. Tudja, hogy a problémakereső gondolkodás csak hátráltatná abban, amit úgyis meg kell tenni. …..

Itt az ideál …….A huszonnyolcadik jellemvonás – megoldásközpontú

“Kiszabott idődet soha ne add el a jövő valamely káprázatígéretéért vagy egy olyan elmúlt percért, amely visszatekintve fájdalmasan szépnek tűnik egyszerre. Minden problémád megoldásának kulcsa a középpontban rejlik. Tehát tegnap és holnap között a mában. Mert egyedül ott vagy valóban jelen!”

Szepes Mária

A kiváló egyéniség számára nincsenek problémák; ő feladatokat lát, amelyeket meg lehet oldani. Mindig azokat a módokat keresi, ahogyan meg tud oldani valamit, és nem áll le azon agyalni, hogy „most miért nem tudom ezt megoldani”. Ha nem tud egyedül valamit megoldani, akkor igénybe veszi mások tudását. Számos forrás áll rendelkezésre, hogy megoldást találjon, az egyetlen, ami megállítja az, az idő. Mert ha a feladat megoldása annyi időt vesz igénybe, hogy már nem éri meg, vagy azalatt hasznosabbat is tehet, akkor továbblép.

A kiváló egyéniség sem úgy született, hogy minden felmerülő probléma esetén azonnal a megoldás útjait kereste volna. De mentálisan arra kondicionálta magát, hogy a megoldásokat keresse. A legtöbb ember egy-egy nagyobb cél esetében rengeteg akadályt lát. De ez csak azért van, mert ahhoz szoktak, hogy a dolgokat nehéz elérni. Az egyéniségek tudják, hogy a célokat nem feltétlen nehéz elérni, de ehhez a megoldásra kell fókuszálni elméjüket.

A legnagyobb akadály a célok elérésében, ha a nehézségek elriasztanak. Az egyéniségek tudják, hogy a nehézségek által tovább tudnak fejlődni és egyre jobbak lesznek, ezért örömmel üdvözlik azokat. Nem keresik a nehézségeket, de hasznos fejlesztő eszközökként tekintenek rájuk, mintsem problémaként. ….

Azt teszi, amit helyesnek érez

…. Hogyan legyél ilyen, a hatodik – az 5 szabály, itt az ideál

Az első így szól: teljesen mindegy, mi történik, az számít, hogyan reagálok rá. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan helyzet ami végleges lenne, és nincsen olyan esemény, aminek csak negatív oldala van. A világon semmi sem történik véletlenül, és az, hogyan reagálunk rá, kondicionálásunk eredménye.

Egyéniségként neked kell kondicionálnod magad. A legtöbben a “negatív” eseményekre negatívan reagálnak. Ezért azokat vedd példaként, akik ellenkezőleg tesznek és gyakorold a pozitív reakció művészetét. Fontos tudni: ez nem azt jelenti, ha valami rossz dolog történik, elfordítod a fejed és valami jóra gondolsz.

Mindig fogadd el, ami történt, s onnan kiindulva igyekezz a legjobbat kihozni a továbbiakból. Minden tapasztalásnak van valami tanulsága, valami haszna, amit sokszor csak később veszel észre. Nem egy esetben valamely nagy egyéniségnek éppen egy ilyen esemény akár tragédia) változtatta meg gyökeresen az életét.

A második a hasznos szokások felvétele. Olyan szokásokat értek ezalatt, amelyek elősegítik feladataid, vállalkozásod, céljaid, küldetésed megvalósulását. Te tudod meghatározni, mely szokások szükségesek ehhez. Nincs más dolgod, mint elsajátítani ezeket. Itt a rendszeresség a lényeg és az időtáv. Talán hosszabb ideig tart egy-egy szokás felvétele, de az legyen tartós. ….

Ezek csak szemelvények voltak az egyes részekből. Ha felmerült benned ezek után, hogy a kiváló egyéniség valami hiper-szuper egyén, elárulom neked, nem így van. Ezek közül a jellemvonások közül akár egynek a teljes „önmagaddá tétele” gyökeresen megváltoztathatja az életedet.

De – s ezt tapasztalatból mondom – még ha semmit sem teszel, már ezen jellemzők olvasása is óriási motivációt ad.

 

És ez egyben az üzenete is ennek az egésznek: Tőled – az egyéniségedtől – függ az egész életed minősége és alakulása. Ezért mondom, hogy itt az ideál, a többi rajtad áll.

Itt nézheted meg, s juthatsz hozzá a könyvhöz: A kiváló egyéniség 50 jellemvonása

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük