Müller Péter, az anyagi függetlenség tanítója

Müller Péter, az anyagi függetlenség tanítója

Müller Péter az 1 Év, a Marketingpro, és számos más weboldal tulajdonosa az anyagi függetlenség tanítója egyben. Ez a cikk egy rövid interjú vele, az ő bemutatása.

Müller Péter – aki nem azonos azzal a bizonyos íróval – a 2000-es évek vége óta ismert az interneten, online termékeivel és tanításaival. 2010 elején ismertem meg az 1ev.hu oldalon a tanításait az anyagi függetlenségről, amelyet a mai napig sem bántam meg. Azóta több tanfolyamát, anyagát megvettem – pl. online vállalkozásról is – eddig, amit kaptam, felülmúlta várakozásaimat.

Péter az az ember, aki nem csak tanítja, hanem éli is, amit mond. Keresztül-kasul beutazgatja a világot, mert a vállalkozás, amit felépített, nélküle is működik. Amit tőle tanultam azok mind nagyon gyakorlatias anyagok, egy biztos, az iskolákban ezeket (sajnos) nem oktatják.

Péter hihetetlenül lényegre törő, ezt az alábbi válaszai is alátámasztják. Nincs benne semmi köntörfalazás, amit mond, azt teszi és tanítja. Egyszerűen látja a siker útját és nem sokat aggályoskodik, mindig a megoldásokat keresi. Mindenképpen szerepeltetni akartam az Egyéniségek blogban, mert szerintem nagyon sokat tett azért, hogy az „átlagos emberek” is meg tudják valósítani céljaikat, legyen az akár pénzügyi, akár mondjuk online vállalkozás.

1.Arra kérlek, mutasd be mi az amivel sikert értél el!

Igazából nincs semmilyen nagy trükköm a sikerre. Két dolgot csinálok folyamatosan.

Az első az, hogy merek álmodni. Nincsenek kétségeim az álmaimmal kapcsolatban. Minden külső körülmény és jel ellenére hajlandó vagyok elhinni, hogy működik amit kigondoltam.
A második lépésem pedig ebből következik. Egyszerűen csak keresem a megoldást, és ha megtaláltam addig csinálom és próbálkozom ameddig nem sikerül.

2.Meséld el, hogyan jutottál el idáig!

Rájöttem arra, hogy az emberek azért buknak el, mert félbehagyják a dolgokat. Úgy tűnik minden egyes kudarc mögött az van, hogy az illető félbehagyta. Volt egy pont ahol azt mondta, hogy ezt nem csinálom tovább.
Én csak annyit teszek, hogy nem mondok ilyet. Ha nem megy valami, csak tovább keresem, hogyan tudnám jobban csinálni, és/vagy máshogy, ahogy hatékonyabb.

3.Mikor és hogyan jöttél rá, hogy olyan egyéniség vagy, aki különbözik az átlagtól, tud valamit, amit mások nem?

Nem hiszem túl sokban különbözök az „átlagtól”. Nem igazán hiszek abban, hogy léteznek átlagos egyének.
Szerintem mindenki különleges és megismételhetetlenül egyedi.
Amiben mások szemében különbözöm, azt végül is akárki csinálhatja. Ez pedig az a hozzáállás az élethez, hogy követem az álmaimat és úgy érzem, hogy minden körülmény esetén én vagyok a felelős, hogy elérjem.


Logikusan nézve, nincs okunk a helyzetre panaszkodni, hiszen mások sokszor rosszabb helyzetből is többre vitték. Miért ne tehetné ezt meg bárki más?
Ezért az én trükköm mindössze annyi, hogy felelősséget vállalok a saját életemért, követem az álmaimat és végig kitartok.

.

4.Voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt nem sikerül “kitörni” a hétköznapokból, és nem tudod azt az életet élni, amire vágytál? Hogyan kezelted és hogyan léptél túl ezen?

Naná! De kinek nincsenek?
Az első trükk, hogy nekiálltam keményen dolgozni. Ez általában segített.

Ha éjszaka felébredtem, mert nyomasztott valamilyen probléma, a megoldásom az volt, hogy fogtam egy füzetet, és leírtam ami nyomasztott. Utána egy rövid tervet írtam arra, hogyan fogom megoldani.
Ezután jobban éreztem magam, pihentem és másnap nekiláttam.

5.Müller Péter, mit tartasz a legfontosabbnak az életben?

A segítséget. Azt hiszem, hogyha másoknak tudsz segíteni akkor egyben magadon is segítesz.

6.Mi életed legnagyobb tanulsága?

Nehéz megmondani, de talán az, hogy minden siker a tudásba van csomagolva. Ha megvan megfelelő tudásod, bármilyen siker elérhető.

7.Mi az üzeneted, a küldetésed, vagy amit képviselsz a világban?

Szerintem az, hogy megtanítsam az embereket, hogyan éljenek jobb életet. Mondhatni mindegy, hogy mit oktatok, ha az segít jobbá tenni valakinek az életét.

8.Milyen tanácsot adnál azoknak, akik szeretnének kiemelkedő egyéniségek lenni?

Tanuljanak, kövessék az álmaikat és tartsanak ki végig.

9.Müller Péter, mi az, amit szívesen elmondanál még?

Nincsen semmi, köszönöm.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük