Egyéniségnek lenni

A világon a legkönnyebb egyéniségnek lenni. Miért? Mert a többség mindig egymást utánozza, és kiszámítható logika mentén cselekszik. Ez szó szerint így van. Gyermekkorom óta figyelem az embereket, és semmi változás. A „nagy tömeg” mindig ugyanaz. Ha Te kiemelkedő, kiváló, különleges, vagy csak egyszerűen igazi egyéniség akarsz lenni, nincs más dolgod, mint másként gondolkodni, cselekedni, élni.

Mit csinál az „átlag”?

Először is lemásolja a tömeg gondolkodásmódját. Ez már gyermekkortól fogva fokozatosan történik, s legtöbbször, mire felnőtt lesz valaki, egy programozott géppé válik. Túl erős a hasonlat? Biztosan tudom, hogy nem. Elég körülnézni, s megfigyelni az emberek viselkedését, reakcióit, életét. Nem a saját tervüket viszik véghez. Nem a saját céljaikat valósítják meg. Nem a saját életüket élik.

Mit csinál az „átlag”? Mint már említettem, tudat alatt átveszik az „általános” gondolkodás és viselkedésmódot és ez alapján élik életüket. Vagyis korlátok közé zárják magukat. Amikor még gyermekek voltak, nem ismerték a korlátokat, és nem is léteztek számukra, később „megtanították” nekik, és ők öntudatlanul a saját életükbe építették ezeket.

Mit csinal az atlag

A világon a legkönnyebb egyéniségnek lenni. Mit csinál az „átlag”? Azt, amit a többi. Az egyéniségek nem. Nekik önálló gondolataik, tetteik, életük van. Azt gondolod, a többi embernek is? Nem, ez csak a látszat. Ők bábuk, a tömegszuggesztió bábjai. Ostoba, értéktelen dolgokra figyelnek. Például hírekre, politikára, alacsony tudatossági szinten levő emberek véleményére, és egy csomó olyan dologra, amire úgysem lehetnek befolyással, de rosszkedvük lesz tőle.

Az „átlag” annyira kiszámítható, hogy az már szinte fáj. És ez nem megítélés akar lenni, hiszen a legtöbb reakció ösztönös, amíg az ember nem neveli magát a tudatosságra. Ugyanolyan dolgokra, a többség ugyanúgy reagál. Te ne tedd ezt! Már ha egyéniség akarsz lenni. Ha álmaid életét akarod élni. Akkor ez nem járható út.

Hogyan legyél egyéniség?

Kezdjük az alapoknál. Egészen a metafizika szintjéig „le” kell mennünk. Az, amit a tömeg valóságnak hisz, az nem az. Az csak a valóság egy térben és időben létező szelete, amelyet az általános tömeghit és az egyének személyisége is átszínez. Számodra mi a valóság? Az, amit azzá teszel.

A tömeg azt gondolja, hogy gazdagnak, sikeresnek, boldognak, és egészségesnek lenni egyszerre csak keveseknek adatik meg. Olyan szempontból igazuk van, hogy valóban kevesek élnek így. De nem azért, mert ez törvényszerűség. Hanem azért ott az a téves hit, hogy ez így van. Valahogy nem fér az elméjükbe, hogy is élhetne mindenki, de legalábbis a többség egyszerre bőségben, egészségben, vígan. Hiszen – az ő hiedelmeik szerint – a javakból korlátozott mennyiség áll rendelkezésre, az ember sikerét a körülmények akadályozzák, az egészség pedig van, vagy nincs.

Hogyan legyel egyeniseg

Az alapigazság – mint bizonyára már tudod – a lehetőségek adottak, sikered tőled függ, attól, hogy Te gazdagabb leszel, nem lesz más szegényebb, sőt… Azért könnyű elérni a dolgokat, mert majd mindenki hasonlóan cselekszik. Ha Te másként teszel, kiválsz az átlagból, és felfigyelnek rád. Érték leszel. De sokan úgy teszik ezt, hogy különccé válnak. Az egyéniség nem különc, csak a saját útját járja. Mutatok most 3 módot, ahogyan ezt megteheted.

3 mód az egyéniséghez

1. Ne úgy reagálj a dolgokra, ahogyan a többség!

Például ha valami rosszat hall, a többség elkezd szörnyülködni. Te inkább gondolkodj! Tegyél fel magadnak kérdéseket! Milyen tanulsággal szolgál számomra ami történt? Mi az előnyös oldala? (Mindennek van.) Aztán ahelyett, hogy beállnál a szörnyülködők sorába, kezdjél el pozitív dolgokról beszélni. Egypár emberben ezzel ellenszenvet váltasz ki. Ugyanis nem állsz be a sorba, márpedig az emberek annyira szeretnek a negatívumban dagonyázni! Ez megint nem ítélet akar lenni, csak egyszerű megfigyelés. Természetesen nem mindenkire vonatkozik.

Vagy egy másik nagyon kiszámítható reakció a nemek közötti. Ha egy vonzó külsejű leányzó felbukkan valahol, a hímneműek 99%-ában ugyanazt a reakciót váltja ki. Aztán persze – ha valamelyik szeretné elérni – meg akar felelni neki. A nők esetében pedig – ha megjelenik egy különleges férfi egyéniség – a külsejükkel akarják elcsábítani.
Ha egyéniség akarsz lenni és férfi vagy, akkor ne akarj senkinek megfelelni, legyél Te magad az ideál, és bárkit elérhetsz, már ha valóban szükséged van rá. Ha pedig nő vagy, akkor, az egyéniségedet vesd be, a személyes varázsodat és pozitív tulajdonságaidat, hogy a külső már csak ráadás lehet.

Ne ugy reagalj a dolgokra

A harmadik dolog a mások befolyásolása. Ha valaki valamit szeretne egy másik ember tudomására hozni, úgy, hogy az egyetértsen vele, mit csinál? Megpróbálja meggyőzni! De mi történik ilyenkor? A másik ellenáll, vagy úgy tesz, mintha egyetértene, csak azért, hogy békén hagyják.
Az egyéniség nem akar meggyőzni. Először is figyel rád. Aztán elismeri értékeidet. Saját maga a jó példa viselkedésével, személyiségével, és nem valami „meggyőző dumával”. Nem fontos számára, hogy Te is azt gondold, amit ő, de mindent megtesz azért, hogy a saját érdekedben cselekedjél.

2. Ne kitűnni akarj! Csak legyél, ami vagy.

Nézd csak meg hány és hány ember szeretne kiemelkedni azáltal, hogy mások felfigyeljenek rá, hogy elismerjék és híres legyen. Gondolj csak a tehetségkutató versenyekre. Az átlag azt hiszi, akkor éri el a célját, ha kitűnik.
Egyrészt erre nincs szükség, másrészt attól még nem lesz egyéniség valaki, hogy sztárolják. Tulajdonképpen Te már most egy különleges ember vagy, de nincsen szükséged arra, hogy ezt másoknak bizonygasd.

Egyszerűen csináld a „dolgod”, amiért élsz, amit szeretsz, amit tudsz, minden, amire szükséged van, meg fogod kapni. Azért mert ennek az alapja a gondolkodásmód. Te érték vagy, de nem attól, hogy mások körülrajonganak, hanem azoktól a gondolatoktól, alkotásoktól, tettektől, amelyek jellemeznek életedben.

Az az ember, aki teljes mértékben harmóniában van önmagával, egy igazi extraktum. Már attól vonzó és jó a kisugárzása, hogy van. Az emberek ösztönösen azokat keresik, akik magukban hordozzák az „egységet”. Pontosan elég, ha csak azok ismernek, akiknek szükségük van rád. Már ez elég ahhoz, hogy mindent megkaphass az élettől, amit szeretnél.

3. Egyéniségnek lenni: Adj, de ne úgy, ahogyan mindenki

Míg mások tárgyakat, cselekvéseket, vagy gondolatokat adnak, Te add önmagad. Mit jelent ez? Azt, hogy a személyiségeddel, az életeddel pontosan azt tedd, ami a lehető legjobb számodra. Ne próbálj megvásárolni másokat! És ne is akarj mindenáron adni. Akkor tudod a legtöbbet adni a világ számára, ha azt képviseled, aki legigazibb önmagad, mert abból csak egy van.

Az emberek mindig valamiért akarnak adni valamit. Ha másért nem, hát azért, hogy azt érezhessék, ők „jó emberek”, mert törődnek másokkal. Te lépj ki ebből a láncolatból. Nem kell senkinek semmit sem adnod. Csak legyél, aki valójában vagy, ez a legnagyobb ajándék. Közhelyesnek tűnik? Mégis a legritkább dolog a világon.

Adj, de ne ugy ahogyan mindenki

Az emberek mindig azt hiszik, erejük megfeszítésével érhetnek el dolgokat. De ezzel csak saját maguk számára teszik nehézzé az egészet. Nem szükséges mást tenned, mint azt adnod, aki Te vagy. Add a személyiséged, a saját gondolataidat, tedd amit jónak érzel, és minden eljut hozzád, amire szükséged van.

A többség nem így cselekszik, mert más a társadalmi beidegződöttség. De az univerzum így működik. Ez egy energiaalapú világegyetem, ahol nem az adja és kapja a legtöbbet, aki a külsőségeket követi, hanem aki harmonizál a természettel, legfőképp saját lényével.

A világon a legkönnyebb egyéniségnek lenni

A világon a legkönnyebb egyéniségnek lenni. Most már tudod. De miért is kellene egyéniségnek lenned? Nem kell. Egyszerűen akkor vagy a leginkább „önmagad”, ha nem másokat utánozol, hanem „vállalod” a saját utad. Másrészt életed álmait is akkor valósíthatod meg. Amíg az átlagot követed, csak átlagos eredményekre jutsz.

Tebenned sokkal több van, mint amit eddig felszínre hoztál. De miért ne élnél meg minden jót, amit az élet ad? Minél magasabb szinten éled az életed, annál, jobb ez másoknak is, annál többet, s jobbat tudsz adni. A „tömeg” úgysem így cselekszik. Te felejtsd el a tömeget. Egyéniség vagy. Ne állj meg félúton!

És ha még eddig nem tetted volna meg, töltsd le ezt a tanulmányt, hogy valósággá tedd, amit még csak terveztél: 10 lépés a sikeres egyéniség felépítéséhez

Szólj hozzá!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük