Hogyan legyek egyéniség? Egyénisegépítes a gyakorlatban

Hogyan legyek egyéniség? Egyéniségépítés a gyakorlatban

Hogyan legyek egyéniség? Örök kérdés. Tele van az internet és a könyvesboltok is önfejlesztő anyagokkal. Akkor mégis miért olyan kevesen érik el a céljaikat, vagy valósítják meg álmaikat? A válasz mindig ugyanaz, mégis mindig egyéni. Attól, hogy most Te éppen hol tartasz, Te vagy a válasz.

Egyik előző cikkben írtam arról, mi az a 7 ok, ami miatt az emberek feladják. Ezen kívül egy tipikus eset a következő. Számtalanszor kapok olyan leveleket, hogy “én már több száz önfejlesztő könyvet olvastam, rengeteg előadáson voltam, mégsem sikerült még elérnem, amit akarok”.

És mi van, ha Te már olvastál ezer ilyen könyvet, meghallgattál ötszáz előadást? Mennyit valósítottál meg belőle? Ha nem, miért nem? Figyelj csak: nálad nem áll fenn a “labda pattogás effektus”? Elmondjam, hogy mi ez?

A labda pattogás effektus

A mániákus önmegvalósító jelentkezik, hogy ő már mennyi mindent megtanult, de még nem ért révbe. Ilyenkor jönnek a kemény kérdések, amelyek önmagára vonatkoznak. Ugyanis sosem a tanultakkal van baj, hanem mindig a személyiségben van egy korlát. Ilyenkor két eset lehetséges, az illető felismeri, hogy valóban nem lépett túl valamin önmagában, és/vagy elkezd elterelő hadmozdulatokba.

Mindig mást vet fel – mintha az lenne az oka sikertelenségének – de nem akar igazán magába nézni. Elkezdi “pattogtatni a labdát”, hogy valamit csináljon, de elkerülje a tényeket. Ahelyett, hogy igazi önvizsgálatot tartana, mindig más kérdést/álproblémát vet fel. De miért teszi ezt?

Azért, mert egy energetikai csapdába esett. Nem tetszik neki az, ami van, de nem akarja megtenni azokat a változtatásokat, ami ahhoz szükséges, hogy az legyen, amit igazán szeretne. Nem feltétlen azért, mert lusta, vagy fél, hanem mert észrevétlenül beletanult egy játszmába, amit mindig ugyanúgy lejátszik magában.

Nem sikerült amit akartam? Olvasok még egy könyvet. Ez sem jött be? Elmegyek egy másik előadásra! Most sem működött? Na majd ez a tanfolyam…”

Ha felismered, Te személy szerint milyen játszmát játszol le magadban, akkor már képes leszel kilépni belőle, és kinyílik az út számodra a teljes szabadsághoz.

Hogyan legyek egyéniség? A figyelemenergia gyakorlati használata

Ha csak ezt az egy dolgot alkalmazod életedben, minden jobb lesz. Ez olyan alapvető, hogy már az óvodában tanítani kellene, de nem fogják. Az a helyzet, hogy gyermekként egészen addig ezt alkalmazod, amíg mások meg nem tanítanak az ellenkezőjére. Egy gyermeknek nem kell ok ahhoz, hogy boldog legyen. Mire felnő, megtanítják arra, hogy minden mögött okot keressen és a lehető legbonyolultabb legyen az élete.

Egy gyermeknek nem kell ok, hogy boldog legyen

A figyelemenergiával foglalkozó cikkekben részletesen tárgyalom ezt a témakört, és a Pozitív Figyelemenergia Facebook csoportot is azért hoztam létre, hogy elég energiát kapj és adhass. Ez egyszerre mentális és gyakorlati dolog. Az a legjobb, hogy csak rajtad áll.

Nem összetévesztendő azzal, amikor valaki mindent rózsaszínben lát. Inkább azt jelenti, hogy bármilyen helyzetben a lehető legjobb megoldásra fókuszálunk. A mindennapi életben pedig mindig azzal van értelme foglalkozni ami előrevisz, épít, boldoggá tesz. Minden más betanult, begyakorolt szerepjáték és rossz szokás, program, amelyeket másoktól vettünk át életünk korábbi szakaszaiban.

Megfelelő szavak használata

Önfejlesztéssel és személyes sikerrel foglalkozó könyvekben, anyagokban, előadásokban gyakran említik, hogy pozitív szavakat használjunk, de ritkán adnak ehhez gyakorlati útmutatást. Talán nem véletlen, hogy mindmáig az Egyéniségépítés egyik legolvasottabb cikke a 10 szóváltoztatás, amely megváltoztatja az életed.

Ez egy sorozat első része volt, később a szavak hatásával foglalkozó folytatásban több, szuggesztióban is használt, jónak hitt szó, valódi pozitív megfelelőjét mutattam be. Ugyanitt a marketingben használatos szavakra is kitértem és bemutattam a “különböző színű” szavak hatásait. Ugyanis a piros, sárga, kék és zöld szavak egészen más hatást váltanak ki az emberben.

Azonban a szavaknak energetikai hatásuk is van, és sokszor nem maga a szó a fontos, hanem a hozzá járuló (sokszor ösztönös) jelentéstartalom. A harmadik szavakkal foglalkozó cikk azt mutatja be, hogyan változtathatod meg a szavak cseréje által nem csak a gondolkodásmódodat, de azt is eléri, hogy a tudatalatti automatikusan elfogadja az új “programot”.

Hogyan legyek egyéniség? Te vagy a lényeg

Mire felnő egy ember, hihetetlenül sok elvárás nehezedik rá, és számos olyan “program”, amiről úgy gondolja, szükséges. Ilyenkor végigéli az életét ezekkel a terhekkel – mint a többség – vagy rátalál valamire, ami rávezeti, illetve felismeri, hogy az elvárások nagy része nem más, mint civilizációs kacat.

Ha igazán ki akarsz teljesedni, felejtsd el mindazt amit valaha is mások elvártak tőled, és még inkább Te magad! A Te egyéniséged, aki vagy, rendben van. Válaszd el a fejlődést az egyéntől. Nem azt kell megváltoztatni, aki vagy, hanem ami megnyilvánul benned, a világban tükrözze belső élményed, átéléseid szintjét.

Olyan vagy, mint egy szobor, vagy mint egy festmény, vagy akár zenemű. Ezt a szobrot folyamatosan formálod, csiszolod, egyre szebb és egyre jobban élvezed a benne élést. Folyamatosan szebb és szebb dolgokat festesz a 3 dimenzió világába. A benned átélt élmények utánozhatatlan zeneműként nyilvánulnak meg, és találnak utat mások szívéhez.

Olyan vagy, mint egy szobor

Ha bármilyen belső teher nyomja a lelkedet, olvasd a terólad szóló cikkeket. Amikor felhagysz azzal, hogy másoknak megfelelj, és azt kezded el követni, ami benned él, akkor megkönnyebbülsz és egyre nagyobb mértékben nyilvánítod ki, amiben a legjobb vagy. Ez egy belső dolog és nem lehet megtanítani, csak belső felismerésekkel rávezetni. Így született a “Te csinálod az egészet” című könyv, amely pontosan ezt teszi veled.

Az életművészet bárki által megtanulható

Ha kivennénk az emberi elméből azt a sok-sok felesleges korlátozó hiedelmet – amelyet egy élet során töltenek belé kívülről – hatalmas pozitív változás állna be a világon. Sokan másokat akarnak mozgatni, hogy jobb legyen a világ, de a a valódi változás mindig az egyénből indítható el. Azaz dolgozz magadon és ezáltal változást generálsz, anélkül, hogy bárkit manipulálnod kellene.

Hogyan legyek egyéniség? Az élet minden pillanata tökéletes. Minden egyes dolog amire szükséged van, a rendelkezésedre áll. Ha jelen pillanatban nem ezt tapasztalod, akkor még nem jöttél rá, hogyan is működik az egész. Márpedig elolvashatsz bármennyi könyvet, meghallgathatsz akármilyen bölcs egyéneket, nem visz közelebb a megoldáshoz. Az ugyanis Te vagy.

Nem attól leszel életművész (nem igazán szeretem ezt a szót, mert félrevezető), hogy mindenféle külsődleges dolgot megtehetsz. Az egész azzal kezdődik, hogy apró dolgokban – melyek akár lehetnek kellemetlenségek – is megtalálod az örömöt, és ahelyett, hogy elmenne a kedved, megfordítod a “teremtés” irányát.

Minden – beleértve a személyes eredményesség, boldogság és anyagi bőség fogalmait – egy mentális kezelésmód következménye. Az élet teljes mértékben a rendelkezésedre bocsátja mindazon eszközöket, amelyek a lehető legjobban kielégíthetnek szellemi, lelki, testi szinten. Nem megszerezned és birtokolnod kell, hanem megtanulnod kezelni ezeket.

Az élet minden pillanata

Minden, ami történik életedben, ezen gyakorlatias életmód függvénye. Ez az az életmód amely a teljes szabadsághoz vezet és bármit átélhetsz, amire vágytál. Nem kell hozzá sem különleges képesség, sem vagyon, sem kapcsolatok. Csak Te kellesz. Minden, amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes, szerepel Az önmegvalósítás iskolája 2. című könyvben. Ha ezt a gyakorlatban alkalmazod, kérdéseid nagy része “elszáll”, mert nem győzöd megélni a pozitív élményeket, amelyek a gyakorlati megvalósításból erednek.

Hogyan kezdjem el a gyakorlatban?

Tudnod kell, hogy mit akarsz. Az, hogy sikeres, gazdag, vagy boldog, elégedett akarsz lenni, csak általánosság, nem mond semmit. A célmeghatározással és eléréssel kapcsolatban annyiféle infó megjelent már, hogy nem véletlenül foglalkozom egy teljes fejezetben ennek hibáival és a működő megoldásokkal a cikk végén elérhető e-könyvben.

Egy csomó emberről tudok, aki külsődlegesen motivált. Ezért, vagy azért akarnak ilyenek és olyanok lenni, de egyik sem egy belső vágy. Legtöbben másoknak alkarnak megfelelni, vagy tetszeni, elismerést kiváltani. Ezért külső “motiválószerekhez” fordulnak. Vagy pozitív idézeteket olvasnak. De semmi sem olyan erős motiváló, mint amikor belső, szívből jövő késztetés hajt.

Évtizedekig etették a fejlődésre vágyókat azzal, hogy az igazi sikerekhez ki kell lépniük a komfortzónájukból és úgy érvényesülni. Az igazság az, hogy a legnagyobb sikereket éppen a komfortzónából indulva lehet elérni. Ne az akaraterődet használd, hanem az eszedet!

A gyakorlati lépések esszenciája ez az e-könyv, amelyet évről-évre frissítek, és tartozik hozzá egy bónusz tanulmány is önmagad eladásáról.

Ha még nem olvastad volna, itt juthatsz hozzá:

Az egyéniségépítés a gyakorlatban egy olyan művészet, amelyet tudattalan szinten mindenki művel, de a cél az, hogy Te tudatosan tedd. Ez különböztet meg ugyanis azoktól, akik csak próbálkoznak, de nem tudják a kérdésekre a válaszokat. Olvasd el a hogyanokat, szabd a saját egyéniségedre, és valósítsd meg! Ennyi az egész.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük