Hogyan hívjam fel magamra a figyelmet? Kiemelkedés

Hogyan hívjam fel magamra a figyelmet? Hogyan emelkedjek ki az átlagból? Ma már nem csak ahhoz kell eladnod magad, hogy sikeres legyél, hanem sokkal egyszerűbb dolgokhoz is. Például hogy barátaid legyenek, olvassák az írásaidat, bevegyenek közösségekbe, tőled vegyenek, vagy felvegyenek egy munkahelyre.
Miért éppen téged válasszanak?

Van itt ezernyi ember, aki legalább olyan jó, mint Te. Vagy millió? Netán még több? Akkor most mit tegyél? Van valami ötleted?

  • Miért éppen téged válasszalak?
  • Miért Neked segítsek?
  • Miért Rád bízzam?
  • Miért Téged ajánljalak?

Feltették már neked ezeket a kérdéseket? Van valami ami ezeket is megelőzi.

Hogyan vetesd észre magad? Hogyan hívd fel magadra a figyelmet?

Mai korunkban ez minden eddiginél nehezebb és minden eddiginél könnyebb. Nehezebb, mert a szervezetek cégek és magánszemélyek is nagyon meggondolják kit válasszanak és könnyebb, mert ott az Internet.

Hogyan vetesd észre magad. Kit választunk?

Hogyan vetesd észre magad, ha milliónyi „hasonló” ember van? Ijesztőnek tűnik a kérdés, de nem olyan bonyolult. Mellesleg, ha megcsináltad a legjobb 100 kérdés feladatát, akkor már jókora előnyöd van másokkal szemben. Ugyanis amennyiben tisztában vagy önmagaddal, félig már megnyerted a játszmát.

Ki a legmegnyerőbb?

Az, hogy kit találunk a legmegnyerőbbnek, leginkább attól függ, mennyire szinkronizál önmagával

Minél nagyobb összhangban állsz legbensőbb éneddel, annál nagyobb hatást teszel rám.

Ha amit gondolsz, érzel, mondasz és teszel, teljes mértékben harmóniában van, Te vagy az én emberem.

Ezért az első tanács: Soha ne próbálj meg másnak látszani, mint aki vagy.

Tehát a hogyan hívjam fel magamra a figyelmet kérdésre az első válasz, hogy meg se próbálj másnak látszani. Ha sikerülne is a megtévesztés, ez rövid életű és később visszaüt. Nincs szükséged másnak, vagy többnek látszani.

A második tanács: Legbelsőbb gondolataid, érzéseid mindig igazak, ezért mindig, minden körülmények között vállald önmagad! Egyszerűen lehetetlen úgy célba érni, hogy nem fogadod el, ami vagy. Pont abban van az erő, ami Te vagy, hiszen ez különböztet meg másoktól.

A harmadik tanács: Ami iránt a legnagyobb lelkesedést érzel, tedd meg! Csináld még akkor is ha alig van rá időd, akkor is ha senki sem hisz benne rajtad kívül! Ha tudod, hogy hogyan cselekedjél, semmi sem állíthat meg.

Hogyan vetesd észre magad

Ha eszerint éled az életed, előbb-utóbb olyan „energiamező” keletkezik körülötted, hogy az emberek csodálni fognak. Nem lebeszélnek, hanem követik a példádat. Azért, mert egyéniségeddel kifejezed azt a személyt akik ők is lennének, ha vállalnák legbensőbb késztetéseiket és nem a külvilágra hagyatkoznának, hanem megvalósítanák önmagukat.

Hogyan tűnjek ki a tömegből?

Ha jó megfigyelő vagy, észreveheted, hogy az emberek egymást utánozzák. Legtöbben igyekeznek nem kilógni a sorból, és azt tenni amit azok, akiket ismernek, gondolván biztosan az a helyes és jó.

Ha Te ki akarsz tűnni, ki kell lógnod a sorból! Nem lehetsz olyan, mint az átlag.

Persze nem mindegy, hogyan. Nagyon sokan azt az utat választják, hogy valami extrém módon hívják fel magukra a figyelmet, ami energiahiányból ered, ezért egyenlő az önbecsapással. Ha már kilógsz a sorból, tedd azt intelligensen, cél és tervszerűen! Csakis ez a hosszú távú jó megoldás.

Aki csak azért akar kilógni a sorból, hogy felfigyeljenek rá, egyszerűen nem tanulta meg szeretni önmagát. És ezt a külvilágtól várja el. Te ne azért lógjál ki, hogy jobban szeressenek, hanem adj magadból olyan értéket, ami csak benned van! Már azzal kitűnsz, hogy teljesen elfogadod önmagad.

Nézzük a gyakorlatban.

  1. Mindig tudnod kell, hogy mit akarsz! Az emberek többsége nem él, hanem csak úgy beleél az életbe amerre az áramlatok sodorják.

  2. Ne kövesd a tömegtudatot! A közvélemény mindig változik, a dolgokat fekete-fehéren festi le, és ösztönös. Te a saját elveid szerint élj.

  3. Legyen önálló, egyedi, mindenki mástól megkülönböztethető karaktered, kifejezésmódod és munkamódod!

Hogyan emelkedjek ki az átlagból? Hogyan hívjam fel magamra a figyelmet?

A hogyan hívjam fel magamra a figyelmet kérdésre az egyik válasz, hogy emelkedj ki az átlagból. De hogyan?

Ha azt akarod, hogy figyeljenek rád, figyelj oda másokra!

Ha azt akarod, hogy támogassanak, előbb támogass másokat!

Ha a legjobb akarsz lenni, ereszd el a mások legyőzésére irányuló vágyat és alakíts ki tökéletes harmóniát azzal, amit képviselsz. Alkalmazd a pozitív és hasznos dolgokat, amelyek már beváltak, de legyél egyedi. Az elveket és módszereket alkalmazd, de a kivitelezésben legyél kreatív.

Ha érdekesen és vonzóan akarod bemutatni magad, ne azt mondd (írd) XY vagyok itt születtem, itt élek, itt dolgozok.… Kit érdekel most? Az majd ráér később, ha már tudom mit érsz.

Mi az amit te képviselsz?

Mi az életed és/vagy a hivatásod üzenete?

Mit érzel magadról most, ebben a pillanatban?

Hogyan hívjam fel magamra a figyelmet. Legjobb lenni

Ha weboldalad van, ne legyen olyan, hogy tizenkettő egy tucat. Tudod, olyan amiben minden átlagos. Az nem baj, ha nem profi, vagy nincs elegendő időd vele foglalkozni. De ha ránézek, érdeklődést váltson ki. Nézd meg például az egyik ősrégi oldalamat
(amelyik akkoriban (2009-2010) többször átalakult).

Ott alapból célszerűségre törekedtem, de nézd csak meg például a menüsort. Ott nincsen olyan semmitmondó név, hogy főoldal, aloldal, linkek, stb. A menücím fel kell hogy keltse a figyelmet, másképp ki nézi meg?

Milyen a jó szöveg?

Kiemelkedés az átlagból

Gyakorlati önbizalom

Tudod, hogyan jön létre az önbizalom?

Úgy, hogy elkezdesz valamit, folytatod, tanulsz belőle, fejlődsz, jobb leszel, tovább csinálod, megint tanulsz, újra fejlődsz és még jobb leszel.

Most mondhatod azt, hogy mielőtt nekiáll valaki valaminek, már mondhatja, én ezt meg tudom csinálni és ez az önbizalom.

Ez csak hit. Elhiszed, hogy képes vagy rá és ez remek alap. A valódi önbizalom, amely léted legkülső rétegeiig áthat, az a gyakorlatból ered. Onnan, hogy már megcsináltad, és tudod, hogy ismét meg tudod csinálni, és egyre jobban tudod csinálni.

Olvasd el: Hogyan legyen önbizalmam

Összegzés – Hogyan hívjam fel magamra a figyelmet?

Összegezve az eddigieket, elmondható, hogy annak sikere, hogy Te legyél a kiválasztott, két dolog eredménye:

Egyik oldalról önmegismerésed és önfejlesztésed, ami által harmóniát alakítasz ki, és azt teszed ami a legjobban motivál. A másik oldalról pedig a kommunikációs folyamat, ahogy érintkezel a külvilággal.

Ha e kettőben gyakorlatra teszel szert, a siker teljesen a saját kezedben lesz. Hogyan hívd fel magadra a figyelmet, ha átlagos vagy? A fentebbiek ismeretében, remélem ez már nem fog aggasztani, hiszen tudod, hogy mire összpontosíts.

Ha tovább akarsz lépni, a tagsági oldalon tekintsd meg a Pályafutás (Állás/karrier/hivatás) modulhoz tartozó összes anyagot!

Ha még nem vagy tag, itt csatlakozhatsz.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük