Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem? 7 lépés

Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem?

Mit tegyek, hogy jobb legyen az életem? 7 lépés van, ami ezzel kapcsolatos. Ezek egyben azt is tudatosítják, hogy mi a valódi helyzet. Ugyanis a „mit csináljak, hogy jobb legyen az életem” egy túl általános kérdés. Az amatőr önfejlesztők erre tanácsokat osztogatnak, de ennek nincs értelme, míg ki nem derítettük a valódi okot.
Ha tényleg azt akarod, hogy jobb legyen az életed, akkor előbb tanulj meg jobban élni, most, a jelenben! Nincs pozitív jövő negatív jelenből, csupán felismerésekből származó, tudatos változtatások. Jobb lépésenként haladni, mint becsapni önmagad, vagy túl nagyot ugrani egyszerre, amekkorára nem állsz készen.

Mit csináljak, hogy jobb legyen az életem?

1.Állj! Mi a probléma?

Mi az, hogy jobb legyen az életed? Mivel nem vagy elégedett most? Biztos, hogy van valami problémád, vagy valami, ami elégedetlenséget, frusztrációt okoz, hogy ezt kérdezed. Ugyanis, akinek nem csak jó élete van, hanem úgy is érzi, ezt kérdezi: mit tegyek, hogy még jobb legyen az életem? Hogyan legyen jobb kedvem, ugye ehhez nincs teljes életmódváltásra szükség?

Nagyon sokan számos külvilágbeli problémát sorolnak fel, de minden esetben a végén kiderül, hogy mégiscsak magukkal van bajuk. És ez jó. Ez nagyon jó! Mert ha így van, akkor a hatalmukban áll, hogy megoldják. Sokszor az a baj, hogy valamiben, vagy valamilyen szempontból nem érzed elég jónak, esetleg méltónak magad. Bizonyos esetekben pedig a kapcsolataiddal (vagy azok hiányával) lehet problémád.

Fontos, hogy ezt pontosan tisztázd, mert ez az alap, hogy elindulhass a megoldás felé vezető úton. Mielőtt kijelented, hogy “megrekedt az életem”, gondolkodj!

2.Hogyan változtassam meg az életem? Neked mi a lényeges?

Sokan hasonló helyzetben vannak, mint a mesterséges intelligenciáról szóló filmekben láthatjuk. Egy telefonnal, számítógéppel, vagy gépi intelligenciával tartanak fenn függő kapcsolatot. Egy embernek ugyanaz az életforma ideális lehet, míg egy másiknak csapás. Aki imádja a természetet, városban, négy fal között dolgozni büntetés. Aki szeret emberek között, mozgalmas környezetben lenni, és mondjuk egy mindentől távol eső helyen kell őriznie valamit, annak meg az a büntetés.

Ha magaddal van bajod

Mi az, amit szeretsz, és mi az ami a legfontosabb az életedben? A tartózkodási helyeken, munkádon, életvitelen lehet változtatni, de csak azután, miután saját magadban előkészítetted a terepet. Tisztáznod kell pontosan miért vagy ott, ahol vagy, és miért olyan a helyzeted, amilyen. Olvasd el ezt az írást, amely azt mutatja be, melyek a leglényegesebb dolgok az életben.

3.Engedd el a múltat, és lépj!

Számtalan alkalommal látom, amikor az emberek bele vannak ragadva egy megszokott szerepbe. Nem tetszik nekik a helyzet, de nem hajlandóak megtenni azt a lépést, ami kivezetné őket, mert ehhez valamin változtatni kellene, ami kellemetlen számukra. Így inkább magyarázkodnak, vagy panaszkodnak, hogy igazolják jelenlegi helyzetüket.

Csakhogy amíg ezen a hozzáálláson nem változtatsz, a világ legjobb trénerei sem tudnak mit kezdeni veled. Teljesen mindegy mi történt a múltban, vagy mik a lehetőségeid, a kérdés: mit akarsz? Ha eldöntötted, tegyél meg mindent érte! Nem tudod hogyan vedd rá magad? Itt a megoldás.

4.Hogyan állsz másokkal?

Akik elégedetlenek az életükkel, majdnem mindig gondjaik vannak a létező, vagy nem létező kapcsolataikkal. Vagyis más emberekkel szemben vannak elvárásaik, amik nem teljesülnek. A legtöbben nem ismerik a szereptípusokat. Talán az a baj, hogy nehezen alakítasz ki elégedett emberi kapcsolatokat, illetve nem találsz olyan embereket, vagy a meglévő kapcsolataidban ezzel-azzal bajod van.

Nekiállhatsz megváltoztatni őket. De van egy jobb ötletem: kezdd magadon! Na nem azt, hogy megváltozz a kedvükért – erről szó sincs – csupán gondolkodj el azon, mi van benned, ami miatt ilyen kapcsolati helyzetekbe kerülsz. Általában a hasonló vonzza a hasonlót, vagy a másikban van valami, ami benned nincs, s ezzel kell szembenézned.

Olvasd el ezt: Hogyan alakítsak ki jó kapcsolatokat

5.A magad életét éled?

A saját életed éled? Biztos? Hogyan változtassam meg az életem, ha azt sem tudom biztosan, a saját akaratomból cselekszem-e? Körülötted van vagy ezernyi dolog, ami mindenféle módon arra hat, hogy így, vagy úgy tegyél. Kezdve a médiákon, az eseményeken át a családodig. De ki az, aki tudja, mi a jó neked? Tanuld meg felismerni, ha mások be akarnak folyásolni a saját érdekükben, s ne menj bele a játszmába!

6.Nem tetszik az életed? Változz meg!

Hoppá… Ezt sokan nagyon nem szeretik. „Csak arra vagyok kíváncsi, hogyan legyen jobb kedvem. Én megváltozzam? Ne már… Azt már nem. Akkor inkább maradjon minden a régiben.” És marad is. Az ember így is úgy is változik (fejlődik) az élete során, legyen ez inkább tudatos. Sokszor azok változnak meg a leginkább, akik nem akarnak, de kényszerből. Ugyanis, ha magadtól nem haladsz az élettel, egy csomó mindennel szembe kerülsz, amit aztán sorsnak nevezel.

Változz meg

Éppen a legutóbbi cikkben írtam le, hogyan változtasd meg a személyiséged. Nem azért, hogy másoknak megfelelj, vagy valami távoli ideált elérj, hanem, hogy tényleg jobb legyen az életed. Az életed folyása visszatükrözi azt, ami benned zajlik. Tekintsd a problémákat megoldandó feladatoknak, amiktől fejlődsz és egyre jobbá lehetsz.

7.Hogyan változtassam meg az életem? Elérheted

Sokan úgy gondolják – vagy legtöbbször maguknak sem vallják be – de a következő áll a háttérben. Valamit el akarnak érni. Azt gondolják, attól megváltozik az életük. Ha az a dolog valóban olyan lényeges az életedben, lehet, hogy így van. De az is lehet, úgy gondolod, megad valamit, ami egyébként benned is megvan, csak nem ismered fel.

Néha amikor valaki azt mondja “nincs értelme az életemnek”, az áll a háttérben, hogy valamit nagyon szeretett volna, de nem érte el. Ha akarsz valamit, érd el, és majd kiderül, hogy mi a helyzet. Ha másokra akarsz vonzó hatást gyakorolni, azt tanuld meg. Ha egy bizonyos személyt akarsz elérni, akkor arra is van mód. De ezek igazából csak állomások, eszközök, hogy eljuss a fejlődés és a tudatosság egy magasabb fokára.

Mit tegyek, hogy jobb kedvem legyen?

Ehhez még arra sincs szükség, hogy személyiségfejlesztő módszereket alkalmazz. Hogyan legyen jobb kedvem? Erre egyetlen ideális megoldás a figyelemenergia átfókuszálása. De nem úgy, hogy ha rossz kedved van, egyből a legjobbra koncentrálsz. Szép lassan, lépésről-lépésre keress egyre jobb gondolatokat, érzéseket. Csinálj valamit, amibe jól bele tudsz merülni. Az is jó, ha rendet teszel fejben, majd körülötted.

A kedv nem annyira a körülmények függvénye, mint az arra adott reakciók, illetve a személyes kondicionáltság. Akaraterővel nem lesz jobb kedved, csak ha fokozatosan elfordítod a figyelmed fókuszát jobb irányba. Minden pillanat tökéletes. Folyamatosan az örökkévalóságban létezel és képes vagy ezt tudatosan megélni. A boldogság alapja annak felismerése, hogy elérni nem lehet, mert csak itt és most létezik.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük