A 10 legfontosabb dolog az életben

A 10 legfontosabb dolog az életben – Tapasztald meg!

A 10 legfontosabb dolog az életben végtelenül egyszerű, ám mégis oly kevesen jönnek rá. Az egész egy folyamat, melynek darabkái tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Amennyiben ezt megtapasztalod, itteni léted teljes és ideális.

Ez ismét egy olyan cikk – régebben is írtam már hasonlót – amely közvetlen hozzád szól, nem annyira az értelmednek, mint a tudatodnak. Ezt a leírást sehol máshol nem találod meg, mert vagy mások (filozófusok, vallási vezetők, híres pszichológusok) elméleteit írják le, vagy közhelyeket szajkóznak.

A 7 legfontosabb dolog az életben

1.Mi a legfontosabb az életben – Azt csináld, amiért idejöttél

Ez minden boldogság fő oka, és ennek hiánya minden szenvedés gyökere. A világon senki sem születik csak úgy bele a semmibe. Az emberi lény mögött ott van a tudat, amely saját akaratából érkezik ide, hogy megtegyen valamit. Senki sem kényszerített erre az útra és senki sem távolíthat el belőle.
Bár sok minden teljesen értelmetlennek, és véletlenek sorozatának tűnik, mindez csak addig van, amíg el nem kezded követni a szálakat. Amennyiben képes lennél végig menni az összes szálon, amelyek az egyes eseményekhez vezettek, elámulnál mekkora ok-okozati kapcsolat áll fenn.

Mivel oly sok szándék van az életedben, ezek egyvelege mindig új szálat hoz létre, mely kapcsolódva a már meglévőkkel, s a közben átélt tapasztalattal, egy szövevényes hálót alkot. Ez az oka, hogy olykor Te sem tudsz kiigazodni az életeden. Így lehetséges, hogy egészen máshova jutsz, mint ahova indultál.

Amikor azt teszed, amiért megszülettél, akkor boldog vagy. Olyan belső örömöt és elégedettséget élsz át, mely összekapcsol a létezés mély tudatosságával, melyhez már kevesek a szavak. Innen tudod, hogy az utadon jársz. Ha nem ezt érzed, s éled át, akkor nem azt csinálod. Ez abban is segít, hogy rájöjj, mi a fontos az életben, és azt kövesd.

Lehetséges, hogy nagyon nehéznek tűnik azt tenned, mégis, nem választottad volna, ha kivihetetlen lenne. Tehát van mód. Van mód arra, hogy azt tehesd, amit valójában szeretnél. Egyesek a hit, mások a cselekvés által, megint mások úgy jutnak oda, hogy észre sem veszik. Számos út van, rajtad áll, hogy felismered-e őket.

2.Megtudd, amit meg akartál tudni

Tudni akartad, mi lesz, ha megteszed mindazt, amit elterveztél. Tudni akartad, mi történik itt, veled és másokkal, akik fontosak neked. Tudni akartad, amit csak ily módon tudhatsz meg, kíváncsi voltál, mi újat tanulhatsz. Ezért, mielőtt elkezdted, gondoskodtál róla, hogy ne emlékezz, és így tisztán, újólag ismerj meg mindent.

Minden kíváncsiságod, érdeklődésed és tudásvágyad mögött valójában ez áll. Mélyen belül halványan emlékezel, hogy van valami több, valami más az mögött, amit látsz. De amíg ez nem tudatosul benned, máshol keresed a tudást. Az elméd kíváncsi arra, hogyan működnek a dolgok, mit és miért csinálnak mások.

3.Fontos dolgok az életben – Átéld, amit át akartál élni

Hatalmas élményvággyal érkeztél ide. Tudtad, hogy itt olyan élményekben lehet részed, mint sehol másutt. És azt is, hogy ezek emlékét viszed magaddal tovább. Tapasztalni akartál valamit, a fizikai testeddel látni, hallani, szagolni, ízlelni, érinteni. Tudtad, hogy az élmények hatással lesznek rád, és általuk megváltozol.

Egy erős belső vágy él benned, hogy mindezen átmenj. Ebből a szempontból a szenvedés, a fájdalom, a csalódás és a szomorúság is élmény. Tudni akartad, milyen elszakítva lenni, elveszteni, elkeseredni, elbukni, hogy újra átélhesd a diadalmas felismeréseket és a visszatérést.

Tudni akartál

4.Találkozz azokkal, akikkel akartál

Újra és újra találkozol azokkal, akik a lélekcsaládod tagjai. Folyton-folyvást eljátszatok valamilyen szerepet, tudván, hogy mindezzel egymást tanítjátok és segítitek új élményekhez. De mindig csatlakoznak mások, újak a színdarabhoz, melyeket közösen írtok.

Nem tudjátok, mi állt az eredeti színdarabban, tudattalanul követitek a cselekményt, de ugyanígy, a bekövetkező események hatására, át is írjátok a forgatókönyvet. Azt gyakoroljátok, együtt hogyan írjatok új történetet. Ez a történet pedig a ti életetek. Nem biztos, hogy aki a legjobban szeret, a társad. Az is lehet, hogy a legnagyobb ellenfeled, vagy leigázód. Így tud megtanítani valamire, ami másképp nem menne.

5.Megszerezd a tudatosságot – a legfontosabb dolog az életben

Úgy tudod megkülönböztetni a dolgokat, hogy nem egyformák. A fény teszi lehetővé az árnyék létét. Sosem mondanád valamire, hogy jó, ha mindig minden egyforma lenne. Nem látod azt, amiben éppen benne vagy. Ha önmagad vagy, nem látod önmagad. Végül keresel egy tükröt, hogy lásd ki vagy, és ez a földi élet.

Soha nem lennél önálló egyéniség, még kevésbé tudatos szellem, ha nem tapasztalnád meg az ellentéteket. Ha tudod, ki nem vagy, kezded kapiskálni, ki lehetsz, és mi a legfontosabb az életben. Az ego a tükör. Az ego, akivel a legtöbben összetévesztik magukat, de az valójában csak segít a tudatosságban. Általa tudod, ki nem vagy, s végül felismered valódi éned.

A (fizikai) testben való létezés egyik célja és értelme, hogy különálló lényként éld át magad, mert ha mindig az egységben léteznél, azt sem tudnád, hogy vagy. És amíg ezt nem tudod, szabad akaratod sem lehet.

6.Mi a legfontosabb dolog az életben? Átadd, ami benned van

Mindaz, amit Te tapasztaltál, ami benned van, teljesen egyedi, ezért amit nyújtani tudsz, az is egészen sajátos és páratlan. Amit önmagadból adsz, különleges ajándék másoknak. Téged is boldoggá tesz, de csak ritkán veszed észre, amikor ez történik. Ez is az egyik ok, amiért idejöttél.

Van, aki az alkotásait adja, van, aki szolgál, van, aki az erejét osztja meg másokkal, s van, aki a puszta létével jótékony hatást gyakorol. Hozzád mi áll közel? Figyeld csak meg, milyen örömöt okoz, ha átadod magadból. Másokat tanítasz azzal, amit teszel, ahogyan teszed, vagy amit nem teszel.

7.Mi a fontos az életben? Élvezd a teremtést

Ez minden létezés csúcspontja; az alkotás és teremtés végtelen változatossága. Amikor a lény ráébred önnön valóságára, és minden eseményeken felülemelkedve létrehoz, megalkot valamit, ami addig nem volt. Amikor az emberi lény kilép az adok-kapok, teszek-elvárok, ok-okozat cselekvésmódjából, és szabaddá válva visz bele egy felemelő erőt az életbe.

Ilyen az egyéniség

Ilyen az olyan egyéniség, aki belső inspirációit követve tudatosan él, nem az eredményért cselekszik, a folyamat minden pillanatát élvezi. Akkor történik ez, amikor ráébredsz, hogy soha semmi valódit nem veszthetsz el, de minden, amit létrehozol, ott van számodra, és minden tudatosan kinyilvánított felismerésed fénysugárként világít másoknak felfelé.

Ekkor már nem tudnak megingatni, a saját szemeddel látod, lelkeddel éled, szellemeddel tudod, Te csinálod az egészet. Ekkor kezdődik az igazi élet, mert addig csupán egy történet szereplője voltál, aminek csak egyes részleteit írtad Te. Innentől szabadságodban áll teljesen új, saját élettörténetet írni, és/vagy kapcsolódni másokéhoz. Már nem tudsz rosszul dönteni, mert nem a személyes ego irányít, ezáltal nem a félelem, hanem a teremtés belső öröme.

Az eredmény – A 3 legfontosabb dolog az életben

1.Az egyéniség

Ez az, ami a színt adja a fény és az árnyékok között. A kérdésre, hogy mi a fontos az életben, ez ritkán bukkan fel, pedig ha nem lenne, az ember egy „sorozat gyártott” lény lenne. A női princípium az ismétlődésen alapul és a férfi princípium az, amely beleviszi az egyediséget az evolúcióba. De az egyéniség nem csupán annyi, hogy különbözöl más emberektől.

Akkor leszel valóban egyéniség, ha önmagad teljes elfogadásával azt az utat járod végig, ami maradéktalan harmóniában van azzal, aki Te vagy. A különcködés, a lázadás, mások meghökkentése messze nem az, sokkal inkább az ego feltűnési vágya. A valódi egyéniség inspirációja sokkal mélyebbről ered.

Nem véletlenül írtam az előző cikkben, hogy az egyéniség az egyik, aminek nem lehet ellenállni. Ha teljes mértékben önmagadat adod, annak olyan varázsa van, hogy magnetikus hatást fejt ki másokra. Kérdezhetnéd, mi van, ha Te ilyen és olyan (itt gondolj egy csomó negatív tulajdonságra) jellemzőkkel bíró egyén vagy. Erre az a válaszom, hogy az nem Te vagy!

Minden emberben ott rejtőzik a kiváló egyéniség, csak a legtöbben behódolnak olyan tulajdonságoknak és szokásoknak, melyeket mások húztak rájuk. Programként átvették, lemásolták, vagy elhitték. Ahogyan a könyvemben is olvashattad, a kiváló egyéniségnek az egyénisége erős, nem a személyisége. Azaz kilép a keretek közül, szabadon alakítja a személyiség jegyeit. Azt hiszed, már ismered, mégis mindig tud újat mutatni.

2.A szabadság

A tudatosság szabadsága nem azonos azzal, amit az átlagember szabadságnak hisz. A fontos dolgok az életben egyszerűek. Pontosan az vezet a szabadságodhoz, amit az első pontban írtam, ha azt csinálod, amiért végül is idejöttél. Sokan a szabadság alatt pénzügyi hatalmat értenek, azaz, olyan sok pénzük legyen, hogy bármit megtehetnek.

Azonban a valódi szabadság tudati szabadság, mert ha nekem korlátozott gondolataim vannak, sosem leszek szabad. A szabadság a szabad, nem programozott gondolkodással veszi kezdetét. Ez vezet a személyes tudatosság növekedéséhez. Ha gondolatban eljutok annak megértéséig, hogy valódi szabadságom belőlem ered, akkor képes is vagyok valóban szabaddá válni, minden téren.

Az, hogy Te határozod meg a jövődet, még csak a szabadság kezdete. Onnantól kezd növekedni, hogy eldöntheted, milyen hatást gyakorolsz az emberiség létére. Ugyanis amikor ráébredsz szabad voltodra, azon fogsz munkálkodni, hogy másokat is elvezess oda. Ez pedig csak egy módon megy, ha léteddel bevilágítod az utat. A motiváló szavak, tanítások, cselekvések csupán eszközök.

3.Mi a legfontosabb az életben? A küldetés

Mit gondolsz, a küldetés és a szabadság összeegyeztethető? Lehetsz egyszerre szabad, és végezheted a küldetésed? Ha figyeltél az eddigiekben, akkor egyértelmű a válasz. A szabadságodból eredően végezheted a küldetésed, és voltaképpen a küldetésed tesz szabaddá.

Az igazi küldetés sosem olyasmi, amit valamely más hatalom mér rád, legyen az akár egy magasabb szellemi, vagy bármilyen hatalmasság. Amit „kell” és nem Te akarod, az eleve nem eredhet szabadságból, így sosem lesz belőle eredeti küldetés. Az életed a Te színműved… alcímű könyvemben pontosan levezetem, hogy Te vagy a küldetés.

A 10 legfontosabb dolog az életben

A 7 legfontosabb dolog az életben így következik egymásból:

cselekedni – tudni – élni – kapcsolódni – tudatosodni – adni – teremteni

Ezek eredménye a 3 legfontosabb dolog:

egyéniség – szabadság – küldetés

Ezeket elképzelheted egy nagy háromszögként, benne (felül) a kis háromszöggel, valamint körként is, mert ezek a folyamatok egymást követik.

Az élet legfontosabb dolgainak folyamata

Amikor azt csinálod, amiért idejöttél, megtudod, amit meg akartál tudni, átéled, amit át akartál élni, és találkozol azokkal, akikkel akartál. Megszerzed a tudatosságot, átadod, ami benned van, és élvezed a teremtést. Kialakul az egyéniséged, felismered és átéled a szabadságot, és örömmel választasz küldetést.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük