A tudatos egyéniség

A tudatos egyéniség

A tudatos egyéniség tudatában van annak, mit tesz. Az átlagos gondolkodású emberek többnyire nem egyéniségként viselkednek, még kevésbé tudatosak. Őket ugyanis a tömegszuggesztió és a közhiedelem vezérli, amely szerint a helyzetünk és a sorsunk javarészt a körülményeinktől függ. A tudatos egyéniségek csak mosolyognak ezen, és megteszik azt, amiről a közhiedelem áldozatai álmodni sem mernek.

Az egyéniség a forrás, az erő

Az egyéniség a forrás, az erő, amely az életet életté teszi és a szürke hétköznapokat színekkel teli ünnepekké varázsolja. Az egyéniség a forrás, mert életvágya, életereje, motiváltsága kiapadhatatlan és folyamatosan teremt. Az egyéniség az erő, mert az erő az, ami mozgatja a látható világot. Az erő belső és az egyéniségből ered. Akármit is tegyél, a benned levő erő egyenesen arányos egyéniséged erejével.

Mi az, ami a legeslegértékesebb minden között? Az az egyéniség. Foglalkozz bármivel, az egyéniséged az, amelytől függ a sikered, a boldogságod, az anyagi jóléted, vagy az egészséged. Az egyéniségnek hihetetlen hatalma van. Amikor felkelsz reggel és nekiindulsz a napnak, az egyéniséged az, ami a motivációt, az energiát, az erőt adja.

Az egyéniség az, ami az összes valamirevaló változást létrehozza a világban. A „tömeg” a tömeg útját követi és egymást butítják. Vagy a butítógépet bámulják (televízió), s közben elszáll mellettük az élet, vagy valami negatív szenvedélybe ölik bele az energiáikat. Megint mások az internetet használják arra, hogy azt folytassák, amit anélkül is: gondolataik irányát követve szórakoznak, vagy éppen értéktelen oldalakat bámulnak. De vannak, akik tudják, hogy az internet is egy eszköz, amely korlátlan lehetőségeket biztosíthat a fejlődésre. Te is egy ilyen egyéniség vagy, hiszen ezt olvasod, tehát nem hagyod, hogy mások irányítsák az életedet.

Miért olyan értékes az egyéniség? Mi vagy az egyéniséged nélkül? Pontosan az: semmi. Legfeljebb egy tucatbábu, amely programozás alapján cselekszik. De az ember tudatosságra született. Ha az egyéniségedben rendben van minden, akármilyen tevékenységet is végzel, előrébb jutsz, eléred, és megéled azt, amit akartál.

Az egyéniségek egyik legjellemzőbb vonása az, hogy azokat a gondolataikat és érzéseiket követik, amelyek pozitívak számukra. A figyelmüket arra irányítják, ami előreviszi őket a vágyott dolgok irányába. Nulla energiát fordítanak arra, ami nem jó, vagy nem segítene. Ezért nem néznek, hallanak, olvasnak híreket, sem semmiféle ostoba pletykarovatokat. Ellenben nagy energiákat fordítanak arra, ami felemeli, építi, segíti, erősíti őket.

Az egyéniség energetikája

Az egyéniség energetikája egy olyan téma, amelyről nagyon keveset lehet hallani. A materiális beállítottságú személyiségfejlesztők nemigen tudnak mit kezdeni vele. Minden esetben az energiaállapotod az, amely meghatározza a sorsod. Mindenki tudat alatt arra törekszik, hogy feltöltődjön energiával.

De az „átlagemberek” hajlamosak arra, hogy hamis energiával töltsék fel magukat. Hamis energia például az, amikor úgy töltődsz fel, hogy feldühödsz. Igazából ezért néznek, olvasnak, hallgatnak az emberek „szívesen” olyan dolgokat, amik bosszantják őket. Ettől azt érzik, hogy nekik van igazuk, és mivel valami ellen vannak, valamire haragudhatnak, ez rengeteg energiát szabadíthat fel. De ez hamis energia. Azért nevezem hamis energiának, mert először feltölt, aztán gyengébb leszel mint előtte.

az-egyeniseg-energetikaja

Akik megszokták, hogy hamis energiával töltsék fel magukat, újra és újra ehhez folyamodnak, miáltal folyamatosan egy fel-le liftező hangulatállapotban vannak. Külső, negatív eszközöket használnak önmaguk energetizálására. Persze ennek nincsenek tudatában.

A tudatos egyéniség attól töltődik fel, hogy a küldetését végzi, a céljaiért dolgozik, és követi amit a szíve diktál. Figyelmen kívül hagyja az értéktelen dolgokat és azon dolgozik, ami az ő feladata. Ezt pedig nem valami külső hatalom mérte rá, hanem ő maga választotta.

A tudatos egyéniség

A tudatos egyéniség irányítja az életét és nem másoktól várja, hogy egyetértsenek vele. Tudja, hogy mit akar, tudja, miért és azt is tudja, hogyan érheti el. Ezért olyan személyiségek példáit követi, akik így élnek. Nem csak híres emberek lehetnek ilyenek. Vannak sokan, akik hétköznapi életet élnek, mégis tudatosságban jóval felette állnak a hétköznapi embernek.

Rajtad áll, hogy milyen életet választasz magadnak, de attól függetlenül, híres, vagy visszavonult életet akarsz élni, elérheted mindazt amire vágysz. Úgy, hogy tudatos egyéniségként működsz. Vagyis azzal foglalkozol, ami a Te választott „területed” a világban.

az-egyeniseg-a-forras

Amíg sokan mások a szabadidejüket mindenféle értelmetlenségekre pazarolják, Te használd ki az időt, és fejleszd magad célirányosan! Az a kis idő, amit most erre fordítasz, később megnöveli a szabadidődet.

Általában véve semmi bajom az iskolákkal, ha akarsz, szerezhetsz 10 diplomát is, de lehet, semmire sem mész vele. Ugyanis a sikered, a boldogulásod, gazdagságod, s minden egyéb Tőled függ! Attól, amit tudsz, és amit tudsz, hogyan tudod alkalmazni a saját életedben. Ezt nem tanítják az iskolában, legalábbis személyre szabottan semmiképpen. Te egy egyedi személyiség vagy, egyedi képességekkel és személyiségjellemzőkkel. Ebből kell kiindulnod, mert ez az alap. Lehet, hogy általános szempontból nem sokra vinnéd, de ha azt használod, ami benned az egyedi, akkor igen. Erről szól ez a weboldal.

Amit önmagad fejlesztésébe fektetsz, tízezerszeresen megtérül! Ha valami „fogyó” dolgot akarsz megvenni, ami elkopik, elfogy, elromlik, lejár az ideje, erősen gondold meg. De ha olyasvalamibe akarsz belefektetni, ami a Te képességeid, tudásod és eredményeidet növeli, csak egy dolgot érdemes megfontolnod: most, vagy majd… Ugye tudod mi lesz azokkal, akik várnak…

Ha még mindig nem tetted meg, az alábbi linken letöltheted az útmutatót:

10 gyakorlati lépés

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük