A 10 legjobb döntés, ami örökre megváltoztatja életed

A 10 legjobb döntés, ami örökre megváltoztatja életed

A 10 legjobb döntés, ami örökre megváltoztatja életed, olyan elhatározások együttese, amely megingathatatlan alapokra helyezi irányításodat az életed felett. Ezeket a döntéseket itt kijelentő módban írtam le, mert ezek a mondatok alkalmazva alapelvekké válhatnak életedben.

A legtöbb ember nem csak, hogy nem dönt, de nem is tudja, hogy ezen dolgok jó része a saját hatalmában áll, és ettől függ a boldogulása. Ha felkeltette érdeklődésed a döntések mechanikája, mindenképpen olvasd el Az önmegvalósítás iskolája 2. – t, ahol részletesebben foglalkozok a témával.

Jó döntések az életben – A 10 legjobb döntés

1.Elfogadom önmagam, megismerem önmagam, eldöntöm, milyen szeretnék lenni, és úgy élek.

Minden valódi munka belül kezdődik. Te vagy az alap, ami nélkül nincsen (semmilyen) életed. Már az Egyéniségépítés legelső cikkében elmondtam neked, hogy jó vagy itt és most. Az önmegismerés nem csupán annyiból áll, hogy tudod, milyen tulajdonságaid vannak.
Valódi mozgatórugóid sokkal mélyebbről erednek, mintsem gondolnád, és meghatározzák döntéseid. A bevezetőben említett könyv sokat segíthet önmagad feltérképezésében, és célszerű, megvalósítható ideálod felépítésében. Az ideálodnak harmonizálnia kell saját legbensőbb jellemzőiddel. Viselkedj már most úgy, mintha az lennél, akivé szeretnél a legjobban válni!

2.Arra fókuszálom a figyelmem, ami jó, hasznos, előnyös és elősegíti küldetésem/életcélom elérését, vagy jobbá teszi életem és másokét is.

Már számtalan alkalommal beszéltem figyelmed elképesztő hatalmáról. A sikertelen, csalódott, megkeseredett emberek legnagyobb részt azért azok, mert figyelmüket nem arra fordították, amit fentebb írtam. A hírmédia 90%-a egy halom szemét, ami arra jó, hogy a legrosszabbá tegye életed.

Mégis, ha megnézed, az átlagemberek nagy része arra figyel. Igazából életedben minden a javadra lehet, ha veszed a fáradtságot, és megkeresed benne, ami hasznodra lehet belőle. Ha rendszeres gyakorlattá teszed ezt, elámulsz, mennyi csodálatos dolog van, amit addig észre sem vettél, mert azt nem szokás híresztelni.

3.A lényegre összpontosítok – vagyis prioritásokat állítok fel és a legfontosabb(ak)ra fókuszálom az energiáimat.

Ha (jó) vállalkozó akarsz lenni, nincs más esélyed. Ha eredményes, sikeres, és örömteli életet akarsz, ugyanez a helyzet. A bevezetőben említett könyvben totális módszereket mutatok be arra, hogyan állítsad fel a megfelelő prioritásokat az életedben. Ha túl sok mindennel foglalkozol, semmiben sem jutsz igazán messzire.

Sokan ismerik a 80/20 -as szabályt, de csak kevesen tudják alkalmazni az életben. Egész egyszerűen könnyebb arra figyelni ami kényelmes, megszokott, kellemes. Sokan azt hiszik végtelen türelem kifejlesztése szükséges ehhez, pedig nem. Csupán annyi, hogy elegendő ideig foglalkozz azzal, ami a leginkább előrevisz, és eredményeket hoz számodra.

4.Állhatatos vagyok, mint a sziklát formáló folyóvíz, és kitartok, amíg a célt elérem.

Azon emberek közül, akik belekezdtek valamibe, és nem jutnak a végére, a legfőbb ok a nem megfelelő hozzáállás. Soha semmi nem vész kárba, ha kifáradsz, azért van, mert csak az eredményt tekinted fontosnak. Azonban az odavezető út gyakran többet ad, mint a vége, mert közben azzá válhatsz, aki mindig is szerettél volna lenni.

Ha szeretnéd elérni, hogy mások is igazán értékesnek találjanak, akkor nem állhatsz meg félúton. Addig menj, míg célba nem érsz! Az igazán nagy dolgok sokszor igen hosszú időbe telhetnek. De ha jó a cél, az állhatatosság többszörösen megtérül. Döntsd el, hogy abba a 20, 10, 5, vagy 1% -ba tartozol, akik célt érnek.

5.A 10 legjobb döntés – Nem egyes eseményekbe, hanem folyamatokba fektetek.

Ezt az elvet igazán jól MJ DeMarco fogalmazta meg. Az átlagemberek szinte mindig egyes eseményekre fókuszálnak. Sikerült a vizsgád, vagy nem? Győztél, vagy nem? Kaptál elismerést, vagy nem? Előléptettek, vagy nem? Sikerült eladni, vagy nem? Téged választottak, vagy nem? Te lettél az első, vagy nem?

Azonban azok, akik saját erőből emelkedtek fel, szinte kivétel nélkül ezt az elvet használták, tudatosan, vagy anélkül. Mindig az számít, mennyit fejlődtél, mit tanultál, mivé váltál. Az események elmúlnak. A folyamatok visznek magukkal, és olyan messzeségekbe érsz, mint sosem gondoltad volna. Mit számít, ha tízszer vesztettél, vagy kudarcot vallottál, amikor az egészből végül olyan dolgot értél el, amely egész életedre biztosítja a sikert és bőséget?

6.Döntések az életben – Az időm a legdrágább, ezért eszközöket, szabályokat és rendszereket használok.

Figyeld csak meg, az átlagemberek habozás nélkül odaadják az idejüket, ha ezért az átlagosnál több pénzt kapnak. Azt hiszik, az utóbbit nehezebb megszerezni. Hogy mekkorát tévedtek, sokszor csak az életük végén jönnek rá. Alkoss olyan szabályokat, melyek segítenek abban, hogy elegendő időd legyen, s azt jól kihasználd!

Használj olyan eszközöket, amelyek megtöbbszörözik az idődet! Az online értéknyújtás, munka, és tudás átadás manapság az egyik legkiválóbb eszköz. De mindez akkor működik igazán jól, ha kialakítasz egy – az idődön, képességeiden, céljaidon alapuló – gyakorlati rendszert.

7.Elveimben megingathatatlan vagyok, mint a szikla, de a tudás iránt nyitott, mint az űr.

Határozd meg a saját elveidet, melyek ne mások hiedelmein, idegen forrásokon, vagy rád aggatott programokon alapuljanak, hanem Te tudatosan (megfigyelés és tapasztalatszerzés után) döntsél mellettük. Ha valamit lényed legmélyéről igaznak érzel, akkor ne engedj mások semmilyen befolyásolási szándékának.

A fejlődésre azonban mindig nyitott maradj, s tudd; mindig új élményeken mész át, ezért folyamatosan változol. A szellemi merevség ugyanolyan káros, mint a vallási fanatizmus. A tudás akkor érkezik, ha nyitott maradsz a befogadására. Túl nagy a mindenség ahhoz, hogy bármit végérvényesnek fogadj el.

A jó döntések az életben nem mindig nehéz döntések. Sokszor csupán azért tűnnek annak, mert nincsenek felépített rendszereid. A jó rendszerek az alapelveiden alapulnak, s megkönnyítik a nehéz döntések meghozatalát. A halogatás elleni módszerek mellett is kiváló segítség.

Nyitottság a tudásra

8.Jó döntések az életben – Mindig igyekszem a legjobb állapotban tartani testem, lelkem és szellemem.

Ha emlékszel arra, mit írtam legutóbb a legfontosabb dolgokról az életben, tudod, honnan érdemes indulni. Nem hanyagolhatod el lényed egyik részét sem, különben valahol kárt szenved az életed. Megfelelő mennyiségű szellemi, lelki valamint testi táplálékra és fejlesztésre van szükséged az egyensúlyhoz.

Gyakran látok egyoldalú embereket. Az egyik csak a testét edzi és az érdekli, a másik mindig a lelkiséggel foglalkozik, a harmadik, csak a tudását bővíti. Ez azonban nem a helyes út. Lényed mindhárom tagja egyaránt figyelmet érdemel, így lehet teljes és boldog az életed.

9.A 10 legjobb döntés – Emberi kapcsolataimban játszmák helyett tiszta energiával élek.

Ez azt jelenti, hogy hagyd el a tanult játszmákat. A legtöbb ember gyermekkora óta (attól függően, mit játszanak el a szülei) egy tudattalanul begyakorolt viselkedésmintát vesz fel. A játszma azt jelenti, hogy valamilyen szerepet felvéve hatsz a másikra, és ez energetikailag feltölt. Még akik tudják, hogyan kell jó kapcsolatokat létrehozni, sem biztos, hogy mentesek ezektől.

Van, akit az tölt fel, ha irányíthat, és kézben tart mindent (és mindenkit). Van, akit az, ha folyton meghallgatják a problémáit, amelyek sosem fogynak el. Mást az dob fel, hogy állandóan kérdezhet, és mindent kritikusan figyel. Megint más szeret elzárkózni, és a titokzatossága által magára vonni a figyelmet.

Ha Te rendben vagy szellemileg-lelkileg-testileg, akkor magából a természetből veszed fel az energiát, és nincs szükséged mások energiájára. Így tisztán önmagad adhatod, és nem hagyod senkinek sem, hogy valamilyen játszmába vonjon be. Olyan emberekkel kerülhetsz kapcsolatba, akik szintén eljutottak erre a tudatossági szintre. Ezek a kapcsolatok az összes többinél magasabb szintűek.
10.Végső nyerő a 10 legjobb döntés közül – Olyan szokásokat alakítok ki, melyek életemet a legjobbá teszik.

A szokásoknak gigantikus erejük van életed minőségére. Olyan nagy kényszerítő hatással bírnak, hogy legtöbbször észre sem veszed őket, annyira a tudatalattidba épültek. Egyszer már leírtam mely szokások a legelőnyösebbek a jó élethez. A szokásokkal nem lehet viccelni. Túl nagy hatalmuk van. A jó döntések az életben jó szokásokon alapulnak.

Csak Te tudod meghatározni, mely szokások a legfontosabbak ahhoz, hogy segítsék az életcélodat. Egyben olyanoknak is kell lenniük, hogy ne okozzon túl nagy nehézséget „megszoknod” őket. A meghatározásukban sokat segíthet a legjobb kérdések feltétele önmagadnak.

10 jó döntés, ami egyenesbe hozza az életed és célba juttat

Ezek a döntések akkor hatékonyak, ha véglegesek. Amennyiben eldöntöd, majd egy hónap múlva mégis másként döntesz, annyi ereje van, mint szálló felhőcskének a Szahara egén. Rövid időn belül elpárolog. Most dönts jól, ugyanis annak nincs értelme, hogy változtass a döntéseiden, mert erejük az időben rejlik. Az erős jellemek döntéseiben hatalmas pozitív energia van.

A fontos döntések az életben meghatározzák a sorsodat. Választhatsz más 10 döntést, ami egyenesbe hozza az életed és célba juttat, azért soroltam ezeket fel, mert ezek biztosan jó irányba alakítják az életed. Örökké változó világunkban a stabil egyéniségekben van a világformáló erő. Te is légy ilyen, ha másért nem, azért, hogy a lehető legjobb legyen az életed.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük