Motivációs gondolatok ereje a gyakorlatban, a 10 legjobb

Motivációs gondolatok ereje nem csupán valami eléréséhez hasznos, hanem a mindennapi életet is jobbá teszi. Ebben a cikkben megnézzük milyenek az általános motiváló gondolatok, mi a hit ereje, és hogyan lehet mindezt felhasználni a gyakorlatban. Végül a 10 legjobb motiváló gondolatot azonosítjuk, és felhasználjuk.
Általános motiváló gondolatok, idézetek

Nézzünk néhány olyan gondolatot, melyek nagy részét biztos, hogy hallottad, olvastad, és ilyen-olyan formában az interneten is fellelhetők:

“Az életed csak olyan jó lehet, mint amilyen gondolataid vannak.”

“Nem az a fontos, hányszor esel el, hanem az, hogy mindig újra felállsz.”

“A lehetőségeid mindig nagyobbak, mint a félelmeid.”

“Az élet nem arról szól, hogy várjuk, hogy elmúljon, hanem arról, hogy éljük.”

“A legnagyobb akadályaid általában a saját gondolataid és hitrendszereid.”

“Az élet egy utazás, ne hagyd, hogy a félelmed elrabolja a boldogságodat.”

“Ha nem próbálsz meg változtatni, sosem fogod megtudni, mi mindenre vagy képes.”

“Az önbizalmad és a kitartásod határozza meg, hogy milyen messzire jutsz az életben.”

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy azt a dolgot csináljuk, amit mások elvárnak tőlünk. Csak az a fontos, hogy azt tegyük, amit valóban szeretünk.”

Ezek közszájon forognak, és általában igazak is. Mi az oka akkor mégis, hogy oly sok ember nem így él? De mégis így akar, mert nagyon szeretik és keresik ezeket az idézeteket. Az egyik legvalószínűbb, hogy felfogják és értik, de olyan mértékben nem azonosulnak vele mentálisan, hogy életük részévé is tegyék.

A gondolatok ereje

Hol és miben nyilvánul meg a gondolatok ereje? Számos példa van erre az életben, lássunk néhányat:

Sportolók, akik pozitív attitűddel állnak a versenyhez, és arra gondolnak, hogy győzni fognak, sokkal jobban teljesítenek, mint a többiek.

Azok az emberek, akik hisznek abban, hogy képesek változtatni életükön és javítani az egészségükön, sikeresebbek az egészségesebb életmód megvalósításában.

Azok az emberek, akik rendszeresen használják a pozitív megerősítéseket, és az ehhez kapcsolódó vizualizációt, hajlamosak jobban érezni magukat és javul a mentális egészségük.

Azok az emberek, akik pozitív gondolatokkal állnak a konfliktusokhoz, gyakran jobban tudják kezelni a helyzeteket, és elősegíthetik a békés megoldást, ahelyett, hogy feszültségeket okoznának.

Motiváló hozzáállás

És így tovább, és így tovább. Tehát a motiváló gondolatok ereje a gyakorlatban felhasználható és működő dolog. Mi a helyzet a hittel?

A hit ereje

A hit ereje egészen bámulatos lehet, mert ebben az esetben a tudatalatti irányítása nem akaraterővel történik, hanem belső elvárással. Amikor valaki meg van győződve valamiről, annak megfelelő, azt igazoló eseményekben lesz része. Rengeteg ilyen hasznos gondolat van, például a Bibliában is.

A Krisztus lénynek számos olyan kijelentése volt, amely magnetikus hatású, sokszorosára növeli a hitet valamiben. De többségüket teljesen félreértették, és félreértelmezték, mert nem szabad úgy tekinteni ezekre, mint általános kijelentésekre. Szükséges a pontos jelentés ismeretéhez a háttérről való tudás. Például itt van ez (több fordításban megjelent, de a lényege ugyanaz):

Ha csak akkora hitetek van, mint a mustármag, bármit megtehettek. Csak azt kell mondjátok ennek a hegynek: menj innen, és elmegy innen.”

A legtöbb ember arra gondol, hogy valami nagy dolgot elérhet, vagy valami lehetetlennek tűnő is megtörténhet, ha hisz. Mások szerint a hegy az akadályokat, vagy a saját negatív gondolatainkat jelenti. Nos, a helyzet az, hogy az itt említett hegy az érzékek világának a hegye.

Ha ez a hegy eltűnik, az ember belelát a dolgok lényegébe. A pontos lényegét Emil Bock – A három év című könyvének Nagyhétfő részében olvashatod el. De ettől függetlenül a hit ereje általános értelemben is működik. Joseph Murphy írásaiban ezek gyakran fellelhetők és jól felhasználhatók motivációs gondolatok formájában.

Motivációs gondolatok

A motivációs gondolatok olyan tudattartalmak, melyek egy bizonyos cél irányába ösztönzik az emberi lényt. Sok-sok általános motiváló gondolatok léteznek, ám az egyéni típusuktól függően a személyek másként reagálhatnak. A legjobb, ha mindenki saját magának kiválasztja azt, ami őrá hatással van.
Az ilyen gondolattartalmak és idézetek számos motiváló szavat tartalmaznak. Ezek mintegy érzelmi indítókként energetikai töltést adnak, s hozzásegítik az egyént a sikerek elérésére. Vannak persze emberek, akik – legalábbis látszólag – sosem használnak ilyent, és mégis eredményesek.

Ők eleve azt hiszik, gondolják, hogy sikeresek lesznek, illetve már régebben úgy kifejlődött az önbizalmuk, hogy a gondolatok ereje őket szolgálja. A többség – legalábbis azok közül, akik valamire törekszenek – szívesen veszi a mentális erősítést, jöjjön az bármilyen formában. A gondolat ereje a figyelem fókuszban tartása által is folyamatosan növekszik, így lehetnek hatásosak a megerősítések.

Motivációs gondolatok történetekben

Ez az, ami mindenkire hat valamilyen formában, még akkor is, ha nem szereti a motiváló idézeteket, erősítéseket. Ezek ugye megjelenhetnek írásos, audio, vagy vizuális formában is. A motivációs filmekről már írtam egy külön cikket, amiben több érdekességet is kiválasztottam, mert egyébként a hasonló jellegű írásokban túl sok az azonos választás.

Motivációs gondolatok történetekben

A történetekben a gondolat ereje sokszorozottan hat, mert bizonyos fokig kikapcsolják az intellektuális, folyton gondolkodó elmét, és átadjuk magunkat az élménynek. A legtöbb esetben ösztönösen azonosulunk a főhőssel, és általa a magunkénak érezzük a győzelmét, úgy gondoljuk, képesek lehetünk mi is.

Ha a tagsági rendszerünk tagja vagy, akkor rendszeresen kapsz motiváló gondolatok átadására alkalmas történeteket, vagy más ösztönző gondolatokat. Érdemes ilyen jellegű olvasmányokat, hanganyagokat, filmeket gyűjtened, s ezekre figyelned. A motivációs gondolatok számtalan árnyalatban jelennek meg a történetekben.

A motivációs gondolatok ereje gyakorlatban való felhasználása

Elég csupán néhány olyan alap gondolat, amely a szellemedbe épül. Ezek később meghatározzák az életedet, amely mindig ezekhez igazodik. Az önmegvalósítás iskolája 2. -ben ilyeneket osztottam meg, amelyeket magadba építve, a nehézségek, változások, előnyökké, lehetőségekké alakulnak.

A gondolatok ereje gyakorlatban való felhasználása azért is fontos, mert számos ember van, aki gyűjtögeti a motivációs gondolatok idézeteit, viszont nem lép ezen a ponton túl. Márpedig mi értelme van ennek ( a gyűjteményen kívül), ha nem használod fel az életedben?

A hiedelemrendszered az, ami meghatározza életed minőségét, s ha ez nem eléggé általad irányított, mindig futhatsz az események (és mások) után. Ezt viszont eléggé meghatározzák azok a gondolatok, melyeket naponta ismételgetsz (sokszor észrevétlenül).

Az átlagemberek számtalan negatív közlést, hiedelmet átvesznek a tömegtudatból, ami csak megnehezíti az életüket. A pozitívan ambiciózus emberek többnyire túllépnek ezeken, és a céljaikra koncentrálnak. Egyesek pedig fizikai megtestesítői annak, amiben hisznek, ami az életelvük.

A gondolat ereje a gyakorlatban

A 10 legjobb motivációs gondolat ereje

A 10 legjobb motivációs gondolat kiválasztása természetesen szubjektív, hiszen mindenki számára más a top 10. Arra törekedtem, hogy többféle, és különféle jellegű gondolatok legyenek közöttük.

1.Képes vagyok rá / meg tudom csinálni. Ez egy alap gondolat, melyek a sportolók előszeretettel használnak, s bármiben jól működhet, amennyiben arra összpontosítasz, hogy elérj valamit.

2.Nem kell tenned semmit ahhoz, hogy bizonyítsd becsességed. Sajnos az életünk javarészt nem erről szól, aminek oka a befolyásolási késztetés máshonnan, másoktól. Ha belemész ebbe a játszmába, és folyton igazolni akarod érdemességed, értékességed, soha nem leszel elégedett és boldog sem.

3.Megérdemlem a legjobbat. Vajon miért? Mi kell ahhoz, hogy ezt át is éld? Gondolkodj el ezen! A gondolat ereje ennek tudatosításakor hatványozottan működik.

4.Tedd azt, amit a legjobban szeretsz és értesz! Igen, ezzel a kijelentéssel hazabeszélek, mert írtam egy ilyen tárgyú kis könyvet. Meggyőződésem szerint sehogyan máshogy nem tudod elérni lehetőségeid maximumát.

5.Megismételhetetlen vagy, és egyedi. Mi következik ebből? Az, hogy páratlanul értékes! Tehát így állj neki az életnek, s meglásd, sokkal könnyebb lesz.

6.Minden nehézség, akadály, megoldott feladat erősebbé tesz. Ez ugye nyilvánvaló, egyben csak ilyen hozzáállással élheted az életedet proaktívan.

7.Az élet, a boldogság, a szenvedély, az öröm a folyamatban van. Mit jelent ez? Annyit, hogy ha mindig valami elérésében, vagy egy bizonyos eredményben látnád ezeket, akkor csak rövid ideig tartana, illetve mindig útban lennél felé, de ritkán élnéd át. Kissé filozofikus, de így van, maga a folyamat a lényeg, mert a létezés egy kör, s nem egy vonal.

8.Erősebb vagy, mint gondolnád, jobb vagy, mint gondolnád, és többet tudsz, mint gondolnád. Vagyis ne habozz, cselekedj bátran!

9.Ha valóban el akarsz érni valamit, minden bizonnyal el is fogod érni… Ezt William James mondta, és az 50 legjobb cél idézet cikkben is szerepel. Arra utal, hogy az ember maga az, aki gátja saját magának, amennyiben nem is igazán akar valamit.

10.Érezd jól magad! Hmm… ez hogy jön ide? – kérdezheted, hiszen ez nem motivál cselekvésre. De éppen ez a lényege az egésznek. Ha nem érzed jól magad, semmiben sem tudsz jó lenni. Még másoknak sem tudsz segíteni. Ha jól érzed, akkor viszont magnetikusan vonzol mindenféle jót.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük