Kitartás idézetek, szimbóluma, jelentése, fejlesztése

Kitartás az egyik dolog, ami a nagy dolgokat elért és megvalósított embereket kiemeli az átlagból. Ebben a cikkben szóba kerül a kitartás szimbóluma, megbeszéljük, hogy mi a kitartás jelentése, milyen típusai vannak, és hogyan megvalósítható a fejlesztése. Maga a fogalom kapcsolatban áll az idővel, a tartamra utal.
Kitartás jelentése, típusai

A kitartás jelentése egy olyan képesség, erő, fókusz, mely által hosszú időn keresztül teszünk valamit. Ez az időtartam cél és cselekvés típustól függően változó, de a megszokottól, átlagostól eltérően hosszabb. A kitartás típusai többfélék lehetnek.

Fizikai jellegű kitartás: A test fizikai teljesítményének fenntartása hosszú időn keresztül. Bizonyos testmozgás, sport tevékenység egy adott időpontban való teljesítménye, vagy hosszú éveken való kitartó fejlesztése.

Mentális kitartás: A gondolatok, érzések, érzelmek, célok és motivációk fenntartása, a lelki erő kibontakoztatása. Képesség az összpontosítás fenntartására a cél eléréséig.

Emocionális: Az érzelmek, érzések, motivációk fenntartása a nehéz helyzetekben. Kitartani akkor is, ha nem tűnik elérhetőnek a cél.

Spirituális: A hit, a spiritualitás, a belső erő fenntartása a nehéz helyzetekben. A kísértéseknek való ellenállás, kitartás a kétellyel szemben.

Motivációs: A céljaid iránti motiváció fenntartása, a nehézségek, vagy kudarcok ellenére is. Állhatatosnak maradni és belső vágyat érezni egészen a végcél beteljesüléséig.

Relatív kitartás: Ez a másokhoz viszonyítva, vagy a helyzeteknek megfelelően alakuló kitartás.

A kitartás szimbóluma, jelképe

A kitartás szimbóluma több is lehet, mivel az évezredek során több jelképnek tulajdonították ezt a jelentést. Ilyen például a főnix, ami a halhatatlanság és kitartás jelképe közül az egyik. De ha rákeresel online a képekre, számos olyan ábrát találhatsz, amely a kitartás szimbóluma jeleként szerepel.

A fénykard a hitnek, a tudásnak, az erőnek, a bölcsességnek, illetve a remény, és a kitartás szimbóluma. A fénykard a Star Wars történetek, könyvek, filmek, képregények fontos eleme. Az emberek a fénykarddal kapcsolatban általában az igazság és a jóság védelmezésének jelképét látják, bár a gonosz képviselői is használták.

Hosszú távú gondolkodás, cselekvés és életmód

A hosszú távú gondolkodás, cselekvés és életmód az, ami bármiben a csúcsra repít. Semmi más a világon nem tudja felülmúlni ezt. Ha napról-napra, hónapról-hónapra, évről-évre teszel valamit valamiért, idővel szinte a lehetetlenre is képes leszel. Az Egyéniségépítés tagsági rendszere is ezen az elven épül fel. Ha nem csak felvillanásokra vagy motivált, hanem csatlakozol egy erőkörhöz, egészen csodás dolgokra leszel képes.

Hosszú távú gondolkodás, cselekvés és életmód

Az idézetek kitartás témában nagyon jók, de ettől még senki nem válik kitartóvá. Mint sok minden más, ez is a cselekvéstől függ, az pedig a fókuszodtól, ami pedig attól, mi mozgat téged. Bárki lehet kitartó, ha van egy olyan célja, amiért érdemesnek látja hosszú időn keresztül befektetni.

A kitartás fejlesztése

A kitartás fejlesztése számos módon lehetséges, bár a legtöbbjüket csupán ösztönösen használják az emberek. Sok esetben nem a tehetség, a hírnév, a képességek, vagy a tudás tesz valakit a legjobbá, hanem az, hogy mindenki másnál tovább kitart.

Célok

A célok fejlesztik a kitartást. Na nem úgy, hogy célokkal kapcsolatos idézeteket olvasol ☺. Egész egyszerűen határozd meg a céljaidat, és lépésről lépésre haladj azok megvalósítása felé. Azzal, hogy mindig a következő elérendő cél felé haladsz, biztosítod, hogy hosszú időn át a figyelmed és a cselekvésed valami irányába halad.

Hozzáállás, beállítottság

Emlékszel a legutóbbi, pozitív attitűdöt bemutató cikkre? A pozitív hozzáállás fenntartása kulcsfontosságú. Maradj pozitív, még akkor is, ha nehézségekbe ütközöl. Tekintsd ezeket erősítő tréningnek, minél több akadályon felül emelkedsz, annál jobbá, erősebbé válsz. A végén oda is eljuthatsz, ahova más nem.

A kitartás fejlesztése – motiváltság hosszú távon

Ahhoz, hogy állhatatos maradj míg egy távoli célt elérsz, nem elég egy könnyű vágy. Szükséged van a mély, belső inspiráció erejére, ami átlendít az összes nehézségen. Kell valami, ami átlagon felül ösztönöz, ami fenntartja az érzelmi energiát, akár éveken át.

Tervezés és lépések

Százszor olyan messzire érsz, ha jól megtervezed az utad és nem akarsz túl nagyot ugrani, hanem egyszerre csak egy lépést tenni. A győzelem művészete a tervezés, megfigyelés, alaposság, végtelen türelem és elkötelezettség egy nemes cél iránt.

Kitartás fejlesztő szokások

Mozogj, sportolj rendszeresen! Legyen egy napi ritmusod a pihenés, mozgás, munka és ellazulás egyensúlyával. Alakíts ki olyan szokásokat, melyek segítenek a távlati céljaid elérésében. Az önuralom fejlesztése is könnyebb, ha a mindennapi rutinjaid már tartalmazzák, és nem kell külön energiát fordítanod rá.

Támogató környezet

Kerüld a negatív, visszahúzó egyéneket, és minden ilyen médiát. Törekedj pozitív, támogató, inspiráló emberek körének kialakítására. Az olyan csoportok, melyek elhivatottan tartanak egy cél felé, nagy külső energiát jelentenek, mely magával ragad.

Jutalmazás

Kell, hogy legyen jutalma a kitartásodnak, másként elvesztenéd a kedved. Ez a jutalom folyamat közben is lehetséges, vagyis a legjobb, ha a mit csinálsz, egyben a hivatásod. A részcélok elérése valamilyen előnyt, hasznot biztosítson számodra, a „végcél” pedig mindenért megérje.

Elkötelezettség valami iránt

Ez nem lehet olyan, amit a társadalom rád erőltet. Csakis olyan valami, amit Te szívvel-lélekkel akarsz. Amit muszáj megtenni, abban is lehetsz kitartó, de elfáradsz és megkeseredsz. Amikor megtalálod az életcélodat, akkor van meg az a dolog, mely iránt egy életre elköteleződsz.

A kitartás jelentése

Vagyis a kitartás jelentése magában hordozza a belső odaadást, hűséget valami iránt, amit szeretsz. Ez a Te mozgatórugód, ami mindig előrevisz, és egyben jó érzésekkel tölt el a mindennapokban. Az elkötelezettség valami iránt lehet egy tevékenység, egy filozófia, egy működési rendszer, vagy elvek.

Kitartás idézetek

Az idézetek kitartás témában meglehetősen sokfélék, igyekeztem a legkülönbözőbb témákból összeválogatni a jobbakat. Ez ugyan csak egy töredéke, de nem cél, hogy minden kitartás idézet összegyűjtve legyen, sokkal inkább inspirációként érdemes olvasnod ezeket.

A siker titka: ismétlés, vizualizáció, ellazulás, a célok tisztázása. Újra és újra, egészen addig, amíg el nem fogadja a tudatalatti tényként. És el nem kezdenek megvalósulni, valóra válni. És ha kitartóak vagyunk, a siker nem marad el.

…Ha tehát kitűzünk egy célt, az pozitív energiát szabadít fel. Ösztönt és vágyat ébreszt, kitartást ad nekünk és gondolati tisztaságot, amellett erős elhatározást, hogy haladjunk előre a célunk felé.”

Brian Tracy

Tudom, hogy képes vagyok elérni az életem Határozott Fő Célját, ezért megkövetelem magamtól, hogy kitartó legyek, és folyamatosan tegyek érte.

…A kitartást semmi sem helyettesítheti. Akinek a kitartás a jelszava, rá fog jönni, hogy a „halogatás ördöge” egy idő után belefárad ügyködésébe, és odébb áll. A kudarc nem tud mit kezdeni a kitartással.”

Napoleon Hill

Közönyösség és nem-kötődés nélkül nem lehet az erényt felfényesíteni, kitartás és nyugalom nélkül nem lehet messzire jutni.”

Lao-Ce utolsó tanításai

A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt.”

Dan Millman

Az a teendőd, hogy gondolataidat tudatosan és kitartóan az általad meghatározott irányba tereld.”

Abraham – Hicks könyvek

A siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták.”

William Feather

Türelem, kitartás és szívósság a fejlődés alapfeltételei. A fáradság, melyet fejlődésünkre fordítunk, jobban ki fog fizetődni, mint várnánk.”

Franz Bardon

A siker az állhatatosság, a kitartás és az elszántság függvénye.”

Malcolm Gladwell
A tartós transzcendentális tudatot csak kitartó, fáradságos szellemi munkával lehet kialakítani, amellyel a Valóságot állandóan fókuszban lehet tartani. Így az ember lassan képes lesz nemcsak a valóság pillanatnyi észlelésére, hanem arra is – mivel ezt intelligens megértéssel teszi –, hogy ezeket a pillanatnyi észleléseket mindinkább kiterjessze a mindennapi életére.”

Paul Brunton

Úgy tűnik, a sors azokat segíti, akik teljes elszántsággal ki tudnak tartani valami mellett.”

Elmer Wheele

A tevékenység nélküli türelmesség passzív életet eredményez. A türelemmel párosuló kitartás azonban hozzásegít minket, hogy megvalósítsuk céljainkat. …A japánok kivételesen türelmesek. Nem úgy, hogy kivárnák, amíg a dolgok maguktól, csodaként bekövetkeznek, hanem kitartók és állhatatosak, egészen addig, míg el nem érik a kívánt eredményt.

Héctor García & Francesc Miralles

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük