A 10 legnagyobb érték ami pénzért nem vásárolható

A 10 legnagyobb érték ami pénzért nem vásárolható, olyan értékek, amihez valami több/más kell. Amiért érdemes ezzel a témával foglalkozni az az, hogy még mindig sokan elfogadják ezt a tévhitet. „pénzért minden megvásárolható”. Ez egyáltalán nem igaz, s mire elolvasod a cikket, tudni is fogod miért.

Ez a cikk nem arról szól, hogy a pénz nem fontos. Csupán arról, hogy valóban vannak dolgok, amik pénzért nem vehetők meg. Azt sem állítom, hogy feltétlenül ez a 10 legnagyobb érték ami pénzért nem vásárolható. Lehet, hogy számodra más dolgok a legfontosabbak. A türelem egy jó példa arra, ami a személyes fejlődéstől, irányítástól függ, nem a pénztől.

Nem ez fontossági a sorrend, csupán úgy megyünk végig rajtuk, hogy a külső irányából a belső felé haladunk. Ha ezekre az összetevőkre odafigyelsz, tudatosan rendelkezni fogsz egy olyan vagyonnal, melyet a világ összes pénze sem tudna helyettesíteni. Hiszen ezeket nem lehet elvenni, és nem is adhatja más neked. Tőled függ.
A 10 legnagyobb érték, ami pénzért nem vásárolható

1.Saját tapasztalat

Hát nem logikus? Amit Te nem tettél meg, sosem lesz a tapasztalatod, bármennyi pénzed is van. Hazudhatod, és eljátszhatod, vagy megteheti más, de az sosem saját tapasztalat. Miért fontos ez? Gondoljál csak bele, ha valamiben nagyon jó, vagy akár a legjobb akarsz lenni. Hogyan érheted el?

Ehhez meg kell tanulnod, fejlesztened magad, minél többet gyakorolnod, és így tovább. Próbáld ezt kiváltani pénzzel… Természetesen meggyorsíthatod, ha segédeszközöket vásárolsz, valakit, aki képez, és egyebek, de ezek sem tudják helyettesíteni azt a munkát, amit Te beleteszel.

2.Emberi értékek – Bizalom

Adok X összeget, hogy bízz bennem. Menni fog? Ugye ez nem igazán működő? Mert a bizalmat ki kell érdemelni. Attól, hogy valaki sok pénzt tud adni, még nem biztos, hogy megbízható. Ehhez olyan jellemvonások kellenek, mint a becsület, a korrektség, a felelősségtudat, és az általános jóindulat.

Általában a nagyobb szellemi-lelki fejlődésen átesett emberek sokkal megbízhatóbbak. Ezért a bizalom az egyik a 10 legnagyobb érték közül, mivel nem megy egyik pillanatról a másikra. Általában szükséges valamennyi idő, míg valakit a bizalmadba fogadsz. Ha pénzért akarná megvenni, az inkább bizalmatlanná tenne vele szemben.

3.A 10 legnagyobb érték – A tudás

Most közbeszólhatsz, hogy hiszen a tudást meg lehet venni pénzért. De ha belegondolsz, rájössz, hogy mégsem így van. Valójában nem a tudást veszed meg. Eszközöket, információkat és tudásanyagokat vásárolhatsz. Sőt, kiváló tanítókat is. De ettől nem lesz egy csapásra tiéd a tudás.

Léteznek persze különböző módszerek, és az agyat is lehet befolyásolni. Sőt, még a hipnózis is meggyorsíthatja a folyamatot. Azonban a ténylegesen tudatos tudást neked kell elsajátítanod, megszerezned. Pénzzel csak gyorsíthatod a folyamatot. Ha csupán az önismeretre gondolsz, ahhoz nem elég, ha másvalaki megmondja, neked kell végig menned rajta.

A tudás elsajátítása pénzért nem megvásárolható

4.Emberi értékek – A személyes képességek

Vannak adottságok, és kifejlesztett képességek. Bármelyikről is legyen szó, pénzért nem vásárolhatók. Igaz ugyan, hogy manapság már akár testrészeket is helyettesíthetnek mechanikusan, de azért az mégsem ugyanaz. Sokan komoly összegeket költenek arra, hogy úgymond bevonzzanak másokat, csakhogy ami benned igazán vonzó, nem lehet megvenni. Vagy van magától, vagy kifejleszted.

Sem fizikai sem szellemi képességeket nem lehet egy az egyben megvenni, hanem a tudáshoz hasonlóan segítséget vásárolni ahhoz, hogy könnyebben és gyorsabban kifejleszthesd. Azonban a belefektetett munkát ez sem váltja ki. És ez a szép ebben, ha valakinek kevesebb pénze van, annak is van esélye.

Például a testalkat típusod lehet hátrány, vagy előny. De igazából, ha jól fókuszálsz, akkor az előnyeire építesz, a míg mások a külsejük miatt hátrányban érzik magukat, Te egyéniséget kovácsolhatsz belőle.

5.A 10 legnagyobb érték – Az idő

Erről már számtalanszor írtam, mégis a „hétköznapi emberek” jó része nincsen tisztában vele. Nem tudod megvenni azt az időt, ami már elmúlt. Nem tudod a nap 24 óráját meghosszabbítani. A fizikai léted sem végtelen. Bár magasabb értelemben az idő egy alternatív fogalom, itt a téridő világában mindig korlátozott.

Akárhonnan is nézed, mindig korlátozott mennyiség áll számodra rendelkezésre belőle. Akármennyi pénzed lehet, de időd nem. Ezért olyan értékes. Az elmúlt időt nem hozhatod vissza. Ha jobbá akarod tenni az életed, az időd kérdése kulcsfontosságú. Pénzzel nem válthatod ki, de közvetve elérheted, hogy jobban kihasználhasd.

Az időt nem lehet megvenni, megtöbbszörözni viszont igen. Hiszen ha például gépeket használsz, azok rengeteg időt megspórolnak számodra. Ugyanígy, ha átgondoltan megszervezed az életed, a napjaidat, sokkal több hasznos, vagy szabadidőd lehet. Alkalmazottként roppant sok időd elmehet arra, hogy másoknak dolgozz. Vállalkozóként pedig akkor, ha mindent magad csinálsz.

A 10 legnagyobb érték – belső értékek

6.Önmagadért szeressenek

Sokszor olvasni, hallani olyasmit, hogy valakik pénzért vesznek szeretetet, szerelmet. Mekkora marhaság! Ez teljes képtelenség. Mert mi is történik? Valaki eljátssza azt! De az nem ugyanaz. Mert aki tényleg, igazán szeret, az akár az életét is feláldozza érted. De aki csak pénzért… Szerinted megteszi? Hiszen akkor elvesztené azt, és mit sem érne a pénze.

Amikor igazán megtanulod szeretni önmagad, rájössz, hogy mások szeretetét nem lehet megvenni, ez kialakul akkor, amikor már Te is képes vagy rá, magad és mások iránt. Minden más csupán szerepjáték. Az energetikai játszmák nem a valódi szeretetről szólnak, a résztvevők csak keresik azt másokban.

Akik pénzért vásárolnak szeretetet, szerelmet, azok önértékelése egy szinten megrekedt. Ha igazán hinnének önmagukban, nem várnák el, nem akarnának másokat megvásárolni azért, hogy eljátsszanak valamit, ami nem igaz. Ez különösen jellemző az érdekházasságokra, amikor egy gazdag valaki azért kapcsolódik össze valakivel hivatalosan, hogy átélhessen egy szerepet, amit a pénze nélkül nem tudott.

7.A 10 legnagyobb érték – Jellem

Azt megnézem, ha valaki megvásárolja a saját jellemét… Nyilván színészi szinten ez lehetséges, de a valóságban nem. Az erős, stabil jellem kifejleszthető. De megvásárolni csak azt lehet, hogy valaki egy bizonyos ideig valahogyan viselkedjen. A jellem egyrészt valamilyen formában már a kora gyermekkortól jelen van, és később a nevelés, a környezeti hatások, valamint maga az egyén tovább formálja.

A jellem és a jó kapcsolatok kialakítása között is egyértelmű összefüggés van. Ugyanis az érdekkapcsolatok sosem jó kapcsolatok. Anyagilag, vagy egyéb fizikai előnyökkel járhatnak persze, de ezek nem lelki harmónián alapulnak. Egy jellemes ember nem akarja megvásárolni a kapcsolatait. Az emberi értékek az életben kincsek, s közülük a jellem nagy súllyal bír.

8.A valódi boldogság Pénzért nem lehet boldogságot venni?

Mindenképpen olvasd el a boldogságról szóló cikket! Itt nem fogom azt megismételni, de a pénz szempontjából megközelítjük a témát. Igazából – különösen ha sosem volt sok – amikor neked sok pénzed lesz, nagy örömet érezhetsz. Ez már-már olyan, mint a boldogság, és egy bizonyos szinten az is.

Azonban az a helyzet, hogy korlátolt. Egyrészt mert ott vannak azok a dolgok, melyek pénzért nem megvásárolhatók, másrészt mindig összekapcsolódik a pénzzel. Tehát ha mondjuk az okoz örömet, hogy valamit veszel, ez a folyamat örökös ismétlődés lehet, mely valódi (lelki-szellemi) kielégüléshez nem vezet el. Sokan ösztönösen tudják, hogy pénzért nem lehet boldogságot venni, de másokat figyelnek, s őket utánozzák.

Boldogság érzetet adhat, hogy bármit megvehetsz, de mégsem érhetsz el mindent, amit akarsz. Tehát maga a pénz közvetetten hozzájárulhat a boldogsághoz, segítheti a kialakulását, de csupán egy eszköz, önmagában nem ad boldogságot. Hiszen az benned alakul ki.

9.Belső béke, harmónia, egység

Különös egy dolog az emberi lélek. Van akinek a fejében olyan mértékben összekapcsolódik az anyagi bőség a lelkiállapotával, hogy annak tudatában érzi magát nyugodtnak. Viszont ha valami történik, ami pénzzel nem megoldható, akkor ez a helyzet odavan.

Bizonyos élethelyzetek, tragédiák, kudarcok megbonthatják a belső harmóniát. Ugyanis a külső élethelyzetek valójában csak könnyíthetik ezt, de nem adják meg. Ha ismered Echart Tolle életét, munkásságát, írásait, akkor tudod, hogy a belső béke milyen mértékben tudatállapot.

Elképzelhetetlenül nagy vagyonnal is rendelkezhetsz, ez azonban mégsem garantálja a lelki békédet. Ugyanis ez egy mentális dolog, és csak az számít, mit gondolsz az egészről. Vannak emberek, akiknek szinte semmijük sincsen mégis teljes harmóniában élnek. Az ok az, hogy elengedték a dolgokat, és megtalálták önmagukban azt, ami mindig az övék marad, az örökkévalót.

A 10 legnagyobb érték - belső béke és harmónia

10.Tudatosság

Ezt azért hagytam a végére, mert ha valamit, ezt aztán végleg nem lehet pénzért megvásárolni. A 10 legnagyobb érték közül ez a legmaradandóbb, és csak fokozatosan jöhet létre. A vonzás fókusz, a figyelemenergia hozzásegít, azonban magától nem hozza el.

Nem mondhatod „na most bevonzom a tudatosságot”, mert semmi sem fog történni, legfeljebb olyan események, melyek segítenek a kialakulásában. De mi is az a tudatosság? Nem más, mint annak szintje, amilyen mértékben önmagadban felfogod a létezést.

Nincsen semmi más, ami lényegesebb lenne, hisz ez az élet értelme, de ezt nem adhatja senki más. Csak Te magad juthatsz el oda úgy, hogy magasabb tudatszintre emelkedsz. A Térj magadhoz, és láss! Kilépés a tömegtudatból című könyvem pontosan erről szól. Ez a legcsodásabb út az életben.

Ami pénzért nem vásárolható

Vannak még pénzért nem vásárolható értékek, olyan emberi értékek, amelyek nem fértek bele ebbe a tízbe. Például említhettem volna a sikert, amit szintén nem lehet megvenni. És akkor még ott van a hit, az igazság, a lelkierő, az igazi család, és így tovább. Ha Te számos értékkel rendelkezel, extra vagyonod van, ha pénzben nincsen olyan sok.

Bár sokan eljutnak addig fejben, hogy pénzért nem lehet boldogságot venni, elfeledkeznek többi értékről. Ami a legmegdöbbentőbb, a 10 legnagyobb érték ami pénzért nem vásárolható lényege nem a pénz jelentőségének csökkentése. Arról van szó, hogy amikor ezen értékeket tudatosítod magadban, s rájuk összpontosítasz, azzal együtt az anyagi helyzeted is jó állapotban lesz.

Ugyanis a szellemi-lelki tudatosság és az anyagi bőség között összefüggés van. Akik nagy lelkierőt visznek abba, amit csinálnak, általában könnyen jutnak anyagi jutalomhoz is. Mert mindez energia, s főként fejben dől el. Számodra mi az, ami fontos, és sosem tudnál pénzzel megvásárolni? Írd ide hozzászólásban!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük