Hogyan érd el céljaid - álmaid megvalósításának 5 lépése

Hogyan érd el céljaid – álmaid megvalósításának 5 lépése

Hogyan érd el céljaid? Állj meg egy pillanatra a nagy rohanásban, és olvasd végig ezt a cikket. Az élet előbb-utóbb elszáll, de ha nem használod ki ami benned van, örökké gyötörni fog. Igenis képes vagy mindazt, amit elképzeltél magadnak, megvalósítani és elérni. Ennek az első feltétele, hogy végigvigyél egy folyamatot.

Az emberek többsége összevissza „beleél” az életbe, aztán csodálkozik azon, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan ő szerette volna. Az álmok még nem célok, és a vágyak nem átélés. Ahhoz, hogy bármit elérj, össze kell kötnöd azt, ami a fejedben van, a jövendő eseményeivel.

Számos felmérés született arról, az emberek mekkora része éri el ténylegesen az álmát. Maradjunk egy átlagnál:

Mondjuk ki: Az emberek 80%-a nem valósítja meg élete álmát. A kérdés csak az, Te hova tartozol?

Ha rákeresel az interneten arra, hogyan érd el céljaid, vagy valósítsuk meg álmainkat, ezernyi írást találsz, ugyanígy több száz könyv foglalkozik ezzel. Mégis az arány szinte sosem változik, azoknak, akik keresik ezeket, durván ekkora százalékuk ismét nem éri el amit akar, vagy csak részben.

Miért van ez? Erről már többször írtam és több könyvemben is foglalkoztam vele. Az ok az, hogy azokban az írásokban és könyvekben sok az „általánosság”, és egyik sem rólad szól. Márpedig könnyen lehet, hogy Te egy igazán egyedi eset vagy, és nálad nem jönnek be ezek a dolgok, vagy egészen másképpen reagálsz és cselekedsz, mint a többség.

1.Az egyéniséged

Ezt már százszor olvashattad tőlem, de itt is leírom: az egyéniséged az alapja mindannak, amit elérsz, megvalósítasz és átélsz az életben. Ott bukik el a legtöbb önfejlesztő módszer és ember, hogy pont azt akarja megváltoztatni, ami a legfontosabb: az egyéniségét.

Az egyéniséged az alapja

Ezt most egy kicsit bővebben kifejtem, hogy világos legyen. Nem azzal van a baj, ha valaki fejleszti a személyiségét. Hanem azzal, ha valaki teljesen másban akar érvényesülni, mint ami az ő egyéniségével harmonizál. Hogyan érd el a céljaidat így?

Bizonyos esetekben – és idő után – az ember képes lehet, addigi önmagához képest eltérő területen is érvényesülni. De csak akkor, ha nem kényszerből teszi ezt és ez nem ellenkezik az ő természetével. Vagyis először a saját személyiségeddel harmonizáló dolgokban érvényesülj, és akkor – mivel már nincs kényszer – más területeken is szép eredményeket elérhetsz, ha akarsz.

2. A gondolkodásmódod

A gondolkodásmód az a folyamat, amit nem tanítanak az iskolában, és később – különösen a negatív média hatására – egészen eltorzulhat. Mert mi is a gondolkodásmód? Az a folyamat, ahogyan reagálsz a dolgokra, illetve ahogyan feldolgozod az eseményeket és megoldod, vagy előkészíted őket.

Szokták itt ajánlani az önszuggesztiót, hitet, s egyéb dolgokat, amelyek segítenek, de sokkal hatékonyabb megoldásnak tartom, ha úgy kezeled az életedet, hogy igazából ezekre sincsen szükséged. Azért, mert ha azzal foglalkozol és úgy, ami számodra természetes, akkor nem kell hinned, sem biztatnod magad, úgyis tudod, hogy működik.

Többek között ezért is érdemes elolvasnod az Egyéniségépítés Gyorsítósáv -ban található „Hogyan változtassam meg a gondolkodásmódom” 5 természetes lépését. A gondolkodásmód nem arról szól, hogyan gondolkodjunk pozitívan – ez természetes következménye a hozzáállásnak – hanem arról, hogy tudatosan irányítsad az elméd és ezzel együtt az életed.

3.A mozgatórugó

Ezzel kapcsolatban is jó néhány tanácsot kaphatsz, különböző oldalakon. Felejtsd el! Mi az, ami téged mozgat? Az, hogy első legyél valamiben? Legyen egy hatalmas házad, jó kocsid és rengeteg pénzed? Vagy, hogy valami nagyszerű szolgálatot tegyél az emberiség számára? Ezek csak elterelések.

Már a kezdetektől fogva, amióta megszülettél, van benned valami, ami a dolgok „megcselekvésére” késztet. Nem, nem az ösztön, nem az érzelmek, nem a vágyak és nem is a külső környezet. Ezek mind hatnak rád, de csak kifejeznek valamit, ami voltaképpen belül található. Mit akarsz Te? És miért?

Folyamatosan a teljességet keresed. Azt, hogy a lehető legnagyobb harmóniában és elégedett legyél. Állandóan vagy ebben, vagy az odavezető úton tartózkodsz. Tudod mi itt a furcsaság? Nem a harmónia az élet célja! Éppen hogy az egyensúlytalanság okozza a mozgást, a változást, az életet.

Hogy jön mindez a mozgatórugódhoz? Úgy, hogy Te döntöd el, mi legyen az. Muszáj mozognod, élned, s azért, hogy mindezt megmagyarázd, kitalálsz egy okot. Utána elnevezed ezt a célodnak, a küldetésednek, vagy csak egyszerűen az élet értelmének, s máris megnyugtattad az elmédet.

Ha rájössz, hogy Te csinálod az egészet, akkor máris leomlik rólad minden teher, s a kényszer nyomása nélkül bármit választhatsz és megtehetsz.

4.Hogyan érd el céljaid? Használd az eszed!

Van egy nagyon érdekes dolog, amit rengeteg esetben megfigyeltem. Az átlagemberek szinte képtelenek nagyobb távlatokban gondolkodni. Sokszor nem látnak tovább az orruknál. Ők még nem tudják, hogy pénzhez bármikor lehet jutni, de az idő mindenki számára korlátozott.

Lehet, hogy sok mindent megtudhatsz ingyen is, vagy megcsinálhatsz, de mennyi idődbe, fáradságodba kerül? Elhiszem, hogy ma már a legtöbb dologról lehet tudni az interneten keresztül, de ha ugyanazt az időt, amit a keresésre és az „összeállításra” fordítottál, immár a megvalósulásra fordítottad volna, mennyivel előrébb lehetnél!

Figyeld csak meg, ugyanazok az emberek, akik sajnálják a tudásanyagra a pénzt, mindenféle tárgyra, fogyóeszközre elköltik a többszörösét. Az eszükbe sem jut, hogy a tudással annyi anyagi javat szerezhetnének, amellyel nem kellene azon gondolkodniuk, megvehetnek e valamit, vagy sem.

Engem elsősorban nem az érdekel, hogy valami ingyenes-e, vagy sem, olcsó, vagy drága, hanem az, hogyan, és mennyi ideig térül meg számomra. Ha az számít hogyan érd el a céljaidat, azt javaslom, Te is gondolkozz így, és sokkal messzebbre fogsz jutni.

5.Folyamatok és a rendszer

Nem attól fogsz kiemelkedni, vagy álmokat megvalósítani, hogy Te vagy a legjobb, hanem attól, hogy a folyamatokra összpontosítasz és rád szabott rendszert használsz. Az átlagemberek mindig „igen-nem” rendszerben gondolkodnak, neked egyéniségként folyamatokban kell szemlélned az előrehaladásod, így minden esemény segít.

A „folyamatban” nincsen kudarc, csak részelemek, lépések, tapasztalat és tanulás. A siker nem egy adott dolog, hanem az egész gondolkodás, cselekvés és életmód. A rád szabott rendszer által válnak a folyamatok mindenben a segítőddé.

Mindezen tudás – amelyről az eddigiekben szó volt – olyan módon váltható a gyakorlatban céljaid, álmaid megvalósításává, amely bárki által elérhető. Ez a mód nem más, mint a folyamatokban való gondolkodás és cselekvés, amelynek rendszerét a Te egyéniségedhez szabhatod.

A siker nem egy adott dolog

Hogyan kell ezt a folyamatot lépésről-lépésre végigvinni, és hogyan építhetsz fel egy gyakorlati rendszert, arról szól az Egyéniségépítés Turbo Programja. Ebben a 10 nagy modulból álló – folyamatosan bővülő, frissülő – anyagban a módszer és a megvalósítás teljes folyamata szerepel, szöveges, képes, táblázatos és hanganyagokban.

De ez nem elérhető a nyilvánosság számára. Csak feliratkozóimnak (akik például letöltötték az oldalsávban található 10 lépést), vagy akik valamilyen anyagot, e-bookot vásároltak az Egyéniségépítés oldalán.

Hogyan érd el céljaid – összegzés

Összegezzünk: Te döntesz, mindig Te döntesz. Ne csapd be magad, ne hitesd el magaddal, hogy ezért, vagy azért csinálsz ezt-azt. Az a helyzet, ha túl komolyan veszed, saját magadnak teszed nehézzé a megvalósítást. Nem kell mások által kitalált, vagy elfogadott képet megtestesítened, vagy elérned. Csak a magadét.

Az érzelmeid arra használd, hogy motiváljanak, az eszed pedig arra, hogy megvalósítsd a terveidet a gyakorlatban. Nem kell feltétlen hinned, vagy „programoznod” a dolgokat, ha természeteddel és személyiségeddel harmóniában cselekszel, automatikusan megtalálod a helyes utat.

Amikor megtanulsz mindent folyamatokként szemlélni, s mindezt abba a rendszerbe építeni, amelyet a saját egyéniségedre szabtál, lehetetlen kudarcot vallanod. A rendszer az, amire felépíted az életed. A folyamatok pedig a megvalósulásokhoz és átélésekhez vezető utak.

Olvasd el ezt a cikket is: Hogyan érjem el a céljaimat? 7 módszer, 7 lépés

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük