Cselekvéseid 10 százaléka, amely eredményeid 90 százalékát adja

Cselekvéseid 10 százaléka, amely eredményeid 90 százalékát adja

Vajon miért cselekszenek az emberek? Feltetted már magadban ezt a kérdést? Ha jól utánajársz, rájöhetsz, hogy a legtöbb esetben nem a céljaikért, hanem azért, hogy egyáltalán lehessenek céljaik. Ugyanis majd mindig az események után futnak. De mi lenne, ha előre „megteremthetnéd” az eseményeket, és Te diktálnál?

Ehhez nem szükséges semmi furfangosság, csak annak tudatossága, hogy elválaszd a haszontalant a hasznostól. Ezt pedig rajtad kívül senki sem teheti meg, mert Te ismered a legjobban magad és életed céljait. Az alábbi cikk egy vezérfonál, amely elősegíti azt a folyamatot, hogy a magad kezébe vedd életed irányítását, és megtöbbszörözd hatékonyságaid és álmaid valóra válását.

Ahol a figyelmed, ott van minden erőd

A figyelemenergia örökösen visszatérő téma ezen az oldalon. 2009 óta számtalan cikkben (más oldalakon) hívtam fel a figyelmet ennek alapvető fontosságára.

Mire figyel az emberek többsége? Mindenféle maflaságra, ostobaságra, negatív és bosszantó dolgokra. Ez most nem ítélet akar lenni, de ez az emberi viselkedés a velejárója napjaink programozottságának, különösen a médiának.
Szó szerint ez az első oka a sikernek, vagy sikertelenségnek. Hagyj el minden felesleges és negatív dolgot az életedből. Folyamatosan arra figyelj, hogyan lehet jobb és jobb. Ne az embereket, vagy a világot akard megváltoztatni, ez szükségtelen és sehova nem vezet.

Magadon dolgozva, körülötted is megváltozik minden. Két dologra fókuszálj: hogyan érezd jól magad és hogyan érj el, vagy valósíts meg valamit, amit akarsz. Így folyamatosan középpontban tartod a megvalósulást.

Csatlakozz Pozitív figyelemenergia csoportunkhoz a Facebookon, amely segít a fókuszban!

Gondolataid 10 százaléka, amely eredményeid 90 százalékát adja

Miért akard amit akarsz? Írd össze miben vagy jó, milyen jó dolgok történtek már veled, és mit szeretnél átélni. Ebben segítenek ezek a kérdések. Ezt minden nap olvasd el. Minél mélyebben éled át – érzelmileg is – annál jobb. Ez gondolataidat rendszeresen az általad kívánt irányban tartja.

Gondolataid fókusza

Az embereket az iskolában ezernyi felesleges dologra megtanítják, de arra nem, hogyan kell gondolkodni. Az emberek többsége, ha meg akar oldani valamit, a problémákra fókuszál. Pedig „valódi” problémák nincsenek, csak nézőpontok. A ténylegesen problémának vélt dolgok 90%-a nem az, csak az ember annak gondolja.

Minden a tudatban kezdődik, azért amíg ezt nem tanulod meg jól használni, egy csomó nehézséggel találod szembe magad az életben. A gondolatok irányítanak téged, vagy Te használod a gondolatokat? Tudod, hogy minden nagy dolog egy gondolattal kezdődött. Te milyen gondolatot választasz?

Szokásaid 10 százaléka, amely eredményeid 90 százalékát adja

Mik a szokásaid? Ahogyan gondolkodsz, ahogyan reagálsz, ahogyan cselekszel, és legfőképp a rendszeresen ismétlődő tevékenységeid. Mely szokásaid hozták a legtöbb örömet és eredményt számodra? Mennyire tudatosan figyelted meg ezeket?

Nagyon sokan csak panaszkodnak és közbe észre sem veszik, hogy ők maguk termelik a problémákat az ismétlődő negatív szokásaikkal. Ha csupán néhány ilyen szokást elhagynának és pozitívakra cserélnék ki, máris teljes fordulópontot venne az életük.

Az, hogy mely szokások a legelőnyösebbek számodra, attól függ, mivel foglalkozol és milyen életmódot folytatsz. Van azonban néhány dolog, amely minden esetben hasznos. Egy ilyen dolog a rendszeres felkészülés, tervezés. Nagyon sokan szeretnek mindig spontán cselekedni, de hosszú távon ez nem célravezető.

Cselekvéseid 10 százaléka, amely eredményeid 90 százalékát adja

A következő formula az alapja minden eredményes működésnek.

A. Meghatározom, mit akarok.

B. Meghatározom a hogyan -t.

C. Megvalósítom.

Ha most azt gondolod, ez magától értetődő, akkor figyeld meg, életed mely részében használtad ezt mindig tudatosan és következetesen. Amikor ez szokássá válik, akkor az eredményes működés is hétköznapjaid részévé lesz.

De lépjünk tovább! A hatékony cselekvéshez elengedhetetlen, hogy minden felesleges cselekvést, tárgyat és gondolatot száműzz az életedből. Figyeld meg a napjaidat és tudatosítsd magadban azokat a dolgokat, amelyeket csak megszokásból, vagy „elterelésből” végzel.

Utóbbi azt jelenti, hogy pótcselekvéseket végzel valami helyett. Sokan nem tudnak megvalósítani, megcsinálni valamit, és ösztönösen keresnek egy másik tevékenységet, amiből feltöltődnek, így pótolván a kudarc, vagy tehetetlenség érzés miatt elvesztett energiájukat.

Ami működik és jó, és könnyen megy, azt pedig ismételd mindaddig, amíg van értelme. Nem szükséges mindig újra feltalálni a kereket. Ha már egyszer eredményesen használtál valamit, finomíthatsz rajta, de ismételd meg, és ne kezdj mindent elölről. Ha igazán hatékony akarsz lenni, használd mások tudását is.

Használd ki a lendület erejét is, amikor már valami beindul, meg ne állj a végkifejletig! A legnagyobb energiát mindig az emészti fel, ha valamit (újra) el kell indítani. Ami már „mozog”, azzal könnyebben haladsz tovább. Lássuk csak összegezve:

A 3 formula következetes alkalmazása.

Felesleges dolgok elhagyása.

Őszinteség önmagunkkal, és pótcselekvések elhagyása.

Bevált működésmódok rendszeres ismétlése

A „mozgás” erejének kihasználása.

Ez az öt dolog segít, hogy a cselekvések azon 10 százalékára összpontosíts, amelyek az eredményeket hozzák.

Hogyan teheted ezt könnyen?

A dolgok irányítása csak addig marad a kezedben, amíg tartod a kontrollt. Valójában nem a dolgok, hanem önmagad felett. Ameddig vezérled magad, addig úgy mennek a dolgok, ahogy neked előnyös. És ameddig ez így van, könnyű lesz neked.

A dolgok mindig akkor válnak nehézzé, ha átengeded a terepet külső tényezőknek. Ez úgy történik meg, hogy halogatod a döntéseket, nem vállalod a felelősséget, és nem készülsz fel. Igazából számos olyan dolog, amit az átlagemberek nem szeretnek, élvezetes eszköz lehet számodra.

A dolgok akkor válnak nehézzé

Így például a szabályok, az emlékezés, vagy az idő beosztása megtöbbszörözheti a lehetőségeidet. Hogy hogyan kell ezt könnyen és eredményesen megvalósítani, azt kifejtettem Az önmegvalósítás iskolája könyvben. Ugyanitt megtalálod azokat a módszereket is, amelyek által a nehézségeknek tűnő dolgokat előnyödre fordíthatod.

Ha pontosan meg akarod tudni, melyik az a 10 százalék, amely a Te esetedben az eredményeidet hozza, egy módon tudhatod meg. Megfigyeled magad és az eddig ismertettek alapján rájössz. Ez másképp nem megy. Az átlagemberek még erre a plusz figyelemre sem hajlandóak, de Te egyéniség vagy, aki tudatosan és eredményesen akarja élni az életét.

Ha segítséget szeretnél, itt a 10 gyakorlati lépés letölthető írás. Ha még nem tetted volna, nem csak azért érdemes ezt kérned, hogy elolvashasd, de azért is, mert akkor ezentúl olyan hasznos információkat és módszereket is kaphatsz, amelyeket cikkekben nem árulok el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük