Női és férfi személyiségtípusok felismerése

Férfi és női személyiségtípusok felismerése

Női és férfi személyiségtípusok felismerése viszonylag könnyű, ha már ismered a típusokat. Ebben a cikkben mind a két nemből 12 típust mutatok be, rövid leírással. Alatta pedig a klasszikus személyiségtípusokhoz is hozzárendeltem őket, hogy lásd a kapcsolódási pontokat.

Utána szót ejtünk arról, mely típusok „szoktak” összejönni munka, baráti, vagy párkapcsolat céljából. Végül az ideális típus kapcsolatokat mutatom be, szintén munka, barát, vagy párkapcsolat alapján, férfiak, nők, és férfi-nő között.
Teljesen biztos, hogy ezen típusok legalább felével, vagy akár az összessel találkoztál életed során. Ha beazonosítod őket, nagyban megkönnyíti a kommunikációt mindenféle téren. Ha valakinél el szeretnéd érni, hogy téged akarjon, sokat segít, ha meg tudod határozni a típusát.

Talán néha humorosnak, néha véresen komolynak tűnik a jellemzés, de ez a valóság, tényleg ilyen emberek vannak! Nőként és férfiként is az emberek egészen különös szerepeket felvesznek, de vannak azonosságok, melyek alapján csoportokba lehet rendezni őket.

Női személyiségtípusok

Szolid nő: Érzékeny, óvatos és szüksége van támogatásra. Bizonytalan, és könnyen alkalmazkodik, az erőszak, durvaság, hidegség elriasztja. Kevésbé önálló, ezért vonzódik a határozott férfiakhoz, de csak visszafogottan mutatja ki az érdeklődését.

Megbízható és jól ellátja feladatát, de részletesen el kell látni utasításokkal, vagy a nagyobb döntést igénylő dolgokat előre megbeszélni vele. Közeledésben, kapcsolatokban szinte sohasem teszi meg az első lépést. Bár elfogadó, megvannak a maga elvárásai mások viselkedésével szemben.

Finomkodó nő: A női típusok közül ő az, akit leginkább elkényeztettek élete során, s többnyire mindent megkapott. Válogatós, finnyás és kényes, elvárja, hogy a legjobbat kapja. Arra számít, hogy tetsszen másoknak, dicsérjék, vagy elismerjék. Sokszor a büszkeség és a megközelíthetetlenség álarcát veszi fel.

Bár hűvösnek tűnik, ha valaki szenvtelen vele, vagy úgy érzi, hogy hidegen hagyja, az felcsigázza az érdeklődését, és megpróbál hatást gyakorolni az illetőre.

Férfias karakterű nő: A legkevésbé nőies a női személyiségtípusok közül. Önálló, határozott, kiáll magáért, nem szereti, ha a „gyengébb nemként” kezelik. Nem kedveli a finomkodást, az udvariaskodást sem értékeli, ura érzéseinek, vagy legalábbis nem mutatja ki. Neki is vannak gyengébb periódusai, vagy olyan pillanatai, amikor nőiesebb énje kerekedik felül, ám ezt igyekszik gondosan titkolni.

Törekvő, irányító, igyekszik megteremteni a maga függetlenségét minden szempontból. Nem tartja sokra a bizonytalan, gyenge akaratú embereket, főleg, ha férfiról van szó. Csak az erős karakterek váltanak ki nála elismerést, akiket úgymond nem tud betörni, bár az sem nyerő számára, ha valaki semmibe veszi.

Vagány, belevaló nő: Már gyermekkorában is jól kijött a fiúkkal és inkább velük játszott. Könnyen benne van mindenben, nem ragaszkodik a lányos dolgokhoz. Ügyes és talpraesett. Abban különbözik a férfias jellegű nőktől, hogy megtartja nőies jellemvonásait is, és nem akarja mindenáron magánál tartani az irányítást.

Könnyű vele kommunikálni, szédítő és humoros, ezért a férfiak imádják. Az érzéseire hallgat, könnyen lelkesedik, mindent átél, viszont nem szereti az egyformaságot, az unalmas hétköznapokat. Fikarcnyit sem kényeskedik, nem habozik, ha valamilyen kalandban lehet része, igényli a változatosságot, nem bírja a kiszámíthatóságot.

Gondoskodó nő: Bár a legtöbb nő eredeti természetének része a gondoskodás, vannak, akikben ez erősebb, mint másokban. Figyel másokra és képes saját érdekeit másoké mögé helyezni. Akinek a barátja, felesége, anyja, vagy csak közeli ismerőse, szinte mindig számíthat a jóindulatára.

Ha látja, hogy valakin segíteni kell, gondolkodás nélkül megteszi. Meghallgat és együttérez. Ezzel együtt erős elvei, erkölcsei vannak, ha valaki kihasználja, lehet, nem mutatja, de sosem felejti el. A női személyiségtípusok közül ő a legideálisabb ápolónak, gondozónak, felvigyázónak, s minden területen, ahol másokkal kell törődni.

Gazdag és érzéki nő: Imádja az élvezeteket, s ahhoz van szokva, hogy szinte bármit elérhet. Az különbözteti meg a finomkodótól, hogy sok mindenre kapható, ha lát benne fantáziát. A vágyai irányítják, és izgatja a különlegesség, a szokatlan, bármi, ami egyéniség. Bár egyesek a számító nőtípus egyik példájának tartják, ez sokkal inkább a nem gazdag érzéki nők esetében fordul elő.

Általában nem kitartó, nem takarékos, folyton másra vágyik. Bár nem rosszindulatú, nincsen fejlett empátiakészsége, arra figyel, ami jó neki, mások nem érdeklik. Ha valami elérhetetlennek tűnik számára, az felizgatja.

Gazdag és érzéki nő

Intellektuel nő: Okos, művelt, akár számos dologban jártas lehet. Külseje természeténél, vagy elhanyagoltságánál fogva kevésbé vonzó. De akár csinos is lehet, csak eltitkolja. Belefúrja magát a könyvekbe, tanulásba, munkába, vagy írogat, és általában visszafogja magát.

Nem tud mit kezdeni a keveset olvasott, kulturálatlan emberekkel, ezért kerüli őket. Bár látszólag belső értékeire apellál, nagyon is szeretne jól mutatni. Többnyire hasonlóan művelt és legalább annyira iskolázott emberek társaságát keresi, de a természetesen jó észjárásúak meglephetik. A temperamentuma melankolikus jellegű.

Vérszívó nő: Nehogy azt gondold, ez egy vicc. Valóban vannak, nem is kevesen. Végtelenül számító nőtípus, és igyekszik bebiztosítani magát. Azért mutatja a szebbik arcát, hogy elérjen valamit. Többféle érdeklődésű lehet, a közös bennük, hogy mindig a saját érdekeiket nézik.

Olyan férfiakat keres, akiket valamely tulajdonságával, képességével, vagy lehetőségével behálóz, majd megtalálja a módját, hogy magánál tartsa. Mindig csak annyit ad, amennyit muszáj, de cserébe elvárja, hogy a párja mindent megtegyen neki. A pénz, az anyagiak fontos neki.

Amikor először láttam ilyen párokat, nem értettem, miért hagyja a férfi. Aztán rájöttem, hogy energetikailag kiegészítik egymást. A férfinak pontosan erre a tapasztalatra van szüksége jelen helyzetében. Valamikor, valaha az ellenkező oldalon volt.

Szereplő nő: Imád szerepelni. Az okozza a legnagyobb örömet neki, ha ő áll a középpontban. Lehet nagyon művelt és intelligens és nagyon szép is. Valamiben nagyon jó, de az is lehet, hogy csak jól tudja eladni magát. Azt nem szereti, ha a háttérbe szorul. Vannak köztük őszintébbek és olyanok is, akik nagyon megjátsszák magukat, de a közös, hogy függnek mások figyelmétől, elismerésétől. Általában nem okoz gondot számára, hogyan hívja fel magára a figyelmet.

Nagyon szeretne magasra törni, ehhez többnyire meg is vannak a képességei. Lehet, hogy tesz mások sorsáért is, de arra is ügyel, hogy ez neki jó reklám legyen. Fontos neki a gazdagság, a társadalmi pozíció, a lehetőségek ígérete, s ennek megfelelően épít kapcsolatokat. Ez a női személyiségtípus gyakran látható show műsorokban.

Kislányos nő: Szinte gyermekien naiv, mindenre rácsodálkozik. Sokszor egészen tájékozatlan, vagy csak nem szeret gondolkodni. Minden érdekli, nagyon gyorsan kapcsolatot teremt, de kevésbé kitartó. Nem szeret tudásanyagokat bújni, inkább megkérdezi. A női típusok közül a legbűbájosabb tud lenni.

Spontán, és nem gondolkodik előre, kedves és szimpatikus, kiváltja mások támogatását és megnyitja a lelküket. Nagyon intuitív, olykor butácskának tűnik, néha egészen bölcset mond, csak úgy magától. Komolyabb dolgokat nem lehet rábízni, de rugalmas és fejlődőképes, ha valaki elfogadja a természetét.

Támogató nő: Pozitív hozzáállású, nagy lelkierőkkel bír és talpraesett is, bár nem annyira a saját előrejutása motiválja. Ideális mentornak, edzőnek, tanítónak. Megválogatja a kapcsolatait, keresi azokat, akikre felnézhet.

Akiknek nagy terveik, álmaik vannak, ideális társ. Motivál, segít, erőt ad, és együttérez, ha valami nem sikerül. Többnyire okosak és sokoldalúak, mindent elintéznek, de a háttérben maradnak. Sok híres vezetőnek volt/van ilyen felesége, párja.

Közönséges nő: Többnyire alacsony végzettségű, szókimondó, sekélyes gondolkodású, felszínes viselkedésű nő. Nem tervez, csak a mindennapi szükségletei foglalkoztatják. Mindennapi életén kívüli és magasröptű dolgokról mit sem tud, elvan a maga világában.

Keveset gondolkozik, azt teszi, amit érez, olykor alpári hangot üt meg. Akár nagy munkabírása is lehet, de csak a haszonért teszi, vagy ha gyermekei vannak, azért. A női típusok közül a leginkább lebecsült, bár vannak, akik őt keresik.

Férfi személyiségtípusok

Kispolgár férfi: A tökéletes alkalmazott. Nincsenek nagy vágyai, rendezett életet él, általában szürke, jellegtelen. Megbízható és kiszámítható, vigyáz, át ne hágja a szabályokat. Mindig megmarad korlátain és komfortzónáján belül, ritkán kezdeményező. Hiányzik belőle a bátorság, de nincsenek is nagy igényei.

Hamar kiérdemli a bizalmat, mert szinte sosem okoz meglepetést. Biztonságra törekszik, realista gondolkodású, elfogadja azt, ami van, kerüli a konfliktusokat. Érdekes módon sokszor házasodik olyan nővel, aki irányítja és erős(ebb) egyéniség, mert ez biztonságot ad számára.

Kondi férfi: Vagy természetes módon erős (és sokszor nagy darab), vagy edzi magát, vagy mindkettő. Gondolatainak ez a fő alapja: az ő testi képességei, vagy hogyan lehet egyre erősebb, jobb. Imádja ha elismerik testi képességeiért, nem kevésbé, ha csodálják. Aki dicséri a testét, vagy a teljesítményét, gyorsan bevágódik nála.

Természetre változó lehet, van köztük agresszív, és durva, de békésebb, magabiztos is. A testi adottságában van az önbizalma és ezt sugározza kifelé a gondolataival. Szellemi dolgok kevésbé hozzák lázba, keresztkérdésekkel könnyen zavarba hozható. Pozitív példája a magyar hős, Búvár Kund.

Informatikus férfi: Ne tévesszen meg az elnevezés, ide tartozik a számítástechnika mellett az okostelefon, videojáték, s bármilyen elektronikai kütyütől függő férfi. Nem csak fiatalok! Lehet, nem tudja, milyen században élünk, de azt tudja éppen melyik fejlesztés hányas verziója most a legmenőbb abban, amit használ.

Képes akár naphosszat – vagy egész éjjel – ezeket babrálni, s észre sem veszi, hogy közben mellette zajlik az élet. Nemcsak azt tudja, hogyan működik a ChatGPT, de belefeledkezve elfelejti, hogy csak egy eszköz, és nem személy. Kommunikációja sokféle lehet, de igazán a hobbiján (kütyüjén) keresztül lehet közel kerülni hozzá. Valószínűleg vannak élő kapcsolatai, de már nem emlékszik, azokat hogyan hozta össze.

Szereplő férfi: A női személyiségtípusok közül a szereplő nő férfi változata. A szereplő nő férfi változata. Mindegy, hogyan, csak ő álljon a középpontban. Nagyon motiválja, ha sokan figyelnek rá, és ő mondhatja meg a tutit. Némelyikük egészen komoly színészi képességeket elsajátított, sokszor még maguk is elhiszik, amit mondanak, vagy akit alakítanak. Nem véletlenül kerül ki sok politikus közülük.

Lehet finomkodó férfi és egészen határozott is. Mesterien idézheti a szép rövid idézeteket, hogy elismerést váltson ki másokból. Ért ahhoz, hogyan hasson a tömegekre, gyorsan alkalmazkodik a helyzethez. Jellemétől függően pozitívan és negatívan is hathat, bár szereplésvágya eltorzíthatja nemes szándékait.

Pökhendi férfi: Igazi uralkodó típusú férfi, azt hiszi, ő az Atyaúristen. Általában valamilyen fontos pozíciót tölt be, nagy hatalom összpontosul a kezében, nagyon gazdag, vagy egy maffiavezér. Az embereket eszközöknek tartja céljai eléréséhez és a hozzá képest alacsonyabb státuszúakat egyszerűen levegőnek nézi.

Meg van győződve róla, hogy neki bármit lehet, az ellenállókkal kíméletlenül elbánik. Hozzá azok kerülhetnek közel, akik szintén nagy hatalommal, vagy vagyonnal rendelkeznek. Bár ridegnek látszanak, mint a jég, erős szenvedélyeik lehetnek, amiket a külvilág elől rejtve kiélnek.

Csábító férfi: Külsőre lehet nagyon vonzó is, vagy kevésbé az, de van benne valami különleges, izgalmas, ami vonzza a másik nemet. Nehéz semlegesen viszonyulni hozzá, zsigerből érzi, hogyan reagáljon. Ellenállhatatlannak hiszi magát, és szeretői száma őt igazolja.

Más területeken azonban meglehetősen átlagos, vagy az alatti lehet. Egója csapdájában vergődik, tisztában van képességeivel, de nehezen mond le arról, hogy azt a köz szolgálatába állítsa.

Csábító férfi

Elmélyült férfi: Lehet alkotó művész, kutató, tudós, mérnök, egy a biztos, a saját területében a végtelenségig el tud mélyedni. Olyan szempontból hasonlít az informatikusra, hogy beláthatatlan ideig végzi a munkáját, a kispolgárra pedig úgy, hogy begubódzik az ő kis világába.

Állhatatosságával akár sokra is mehet, ha képes figyelmét más irányokba is fordítani. Lehet, hogy nagyon sikeres, az is, hogy senki sem ismeri, viszont a területén kívüli témákban nehezebben kommunikál.

Karrierista férfi: Mindent az előremenetelének rendel alá. Rendkívül ambiciózus, nála első a személyes siker, utána jöhet bármi, vagy bárki más. Általában magabiztos, nagy önbizalmú, és mer kockáztatni. Erős benne a versenyszellem, az ideje zsúfolt, ritkán lehet rá számítani. A férfi típusok közül ő a legtörekvőbb, nagy becsvággyal. Mindig győztes akar lenni.

Munkamániában hasonlíthat az elmélyülthöz, de őt nem a tudományos eredmény, vagy művészi tökély érdekli, hanem az eredményesség. A szereplő férfitól az különbözteti meg, hogy őt nem a szereplés érdekli, hanem az előrejutás, és nem érdekli hányan figyelnek rá, ha eléri a célját. Kissé hasonlít az uralkodó típusú férfi működésére is, de nem statikus, mindig előretörekvő.

Vállalkozó férfi: Fütyül a hagyományokra, ha valamiben fantáziát lát, belevág. Előfordulhat, hogy többször is megbukik, de nem adja fel, s előbb-utóbb diadalra viszi a cégét. Számos proaktív jellemvonással bír. Üzleti gondolkodásmódú, de látja a „szolgálatban” rejlő előnyöket is, ezért az emberekre épít. Megtanulta értékesíteni önmagát és a termékét.

Gondolkodásmódja mindig előremutató, viszont kevéssé veszi észre a vállalkozásán, cégén kívüli dolgokat, kapcsolatai gyakran felszínesek. Jó néhány példa hozható fel rá, szerintem a magyarok közül Zsac sok ilyen jellemvonással rendelkezik.

Családközpontú férfi: Általában mintaférj és családapa. Imádja a gyerekeket, nála első helyen áll a család. Munkája a legkülönfélébb lehet, de többnyire alkalmazott. Okos, intelligens, és a szívére hallgat. Gyakran szervez családi programokat feleségével, gyermekeivel.

Kiszámítható életet él, nagy vállalkozásokba nem fog, békéjét nem adja fel sok pénzért. A férfi típusok közül ez a leginkább családszerető.

Kimért férfi: Szabályok szerint él, otthon is fegyelmezett, kimért, pontos. Kommunikációja egyenes, formális, gyakran merev, csak a legritkább esetekben engedi el magát. Általában szigorú a nézése, figyelmét a lényegesre fordítja, távolságot tart.

Nehéz közel férkőzni hozzá. Bár lehetnek hobbijai, túlzottan nem lazítja el magát, igyekszik mindent az ellenőrzése alatt tartani. Ha vannak is érzelmei, gondosan titkolja, de becsületes, tiszteletreméltó életet élhet. Többnyire jogászok, ügyvédek, hivatalnokok, katonák kerülnek ki közülük.

Link férfi: Laza, könnyelmű, sokszor léha életet élő ember, aki nem igazán nőtt még fel. A felelősség fogalma számára csak egy távoli eszménykép, nem gondolkodik tovább a mánál. Csak keveset, és akkor dolgozik, ha kedve van, szívesen nyúl az alkoholhoz, cigarettához, vagy más káros szenvedélyekhez. Neki nincsenek stresszkezelési problémái.

Többféle viselkedési formája lehet, egyesekre illik a finomkodó férfi kifejezés, mások nem fogják vissza magukat, ha akarnak valamit. Igénytelen, nincsenek nagy elvárásai, elhanyagolja magát, és képtelen a kitartásra. Pillanatnyi ösztönei, vágyai vezérlik. Ha megvan a napi enni és innivalója, s egy hely, ahol lenyugodhat, már elégedett.

Férfi-női személyiségtípusok kapcsolata a klasszikus személyiségtípusokkal

Hogyan viszonyulnak a női és férfi személyiségtípusok a klasszikus személyiségtípusokhoz? A hasonlóság nem mindig egyértelmű, mégis be lehet sorolni a négy típus valamelyikébe, vagy 2-2 keverékébe.

Női-férfi típusok kapcsolata a klasszikus személyiségtípusokkal

Kolerikus:

Férfias karakterű nő

Pökhendi férfi

Karrierista férfi

Vállalkozó férfi

Kolerikus-Szangvinikus:

Finomkodó nő

Szereplő nő

Kondi férfi

Szereplő férfi

Szangvinikus:

Vagány, belevaló nő

Gazdag és érzéki nő

Kislányos nő

Csábító férfi

Link férfi

Szangvinikus-Melankolikus:

Közönséges nő

Családközpontú férfi

Melankolikus:

Gondoskodó nő

Intellektuel nő

Melankolikus-Flegmatikus:

Szolid nő

Támogató nő

Elmélyült férfi

Flegmatikus

Kispolgár férfi

Kolerikus-melankolikus:

Kimért férfi

Vegyes típus:

Vérszívó nő

Informatikus férfi

Melyik egyéniség típusok szoktak összejönni?

Nem írom le az összes variációt, mert az egy könyvet megtöltene, de lássunk néhányat a legérdekesebbek közül.

Munka, vagy baráti kapcsolatok

Finomkodó nő – Gondoskodó nő

Utóbbi az egyetlen a női típusok közül, amely képes hosszú távon elviselni előbbi viselkedését. Anya-lánya, vagy úrhölgy-nevelő viszonyokban gyakran előfordul. De más helyzetben is megtörténhet, a gondoskodó nő valami miatt törődik a finomkodóval. Energetikailag mindkettő maximálisan kiélheti a szerepét, így feltöltődik.

Szereplő férfi – Vállalkozó férfi

Igazi érdekkapcsolat, a vállalkozó tolja az anyagiakat, a szereplő képviseli az érdekeket, vagy reklámozza a márkát. Mindkét típus aktív, törekvő, sokat elérhet, ezért nem súrlódásmentes a kapcsolatuk, de ha megegyeznek a szerepekben, nagyban tolják előre egymás szekerét.

Intellektuel nő – Szolid nő

Mindkettő óvatos, elemezgető, és néha hajlamos begubózni. Remek barátnők lehetnek, az intellektuel az ész, a fej, a szolid nő a megértő. Ritkán lépnek előtérbe, hajlamosak felvenni a zárkózott szerepet, de nagyon is megvannak a saját gondolataik, elveik, véleményük.

Pökhendi férfi – Kondi férfi

Természetesen nem egyenrangúként, hanem mondjuk utóbbi az előbbi testőre. A pökhendinek jól jön valaki, aki testi képességeivel biztonsági szolgálatot tehet, de nem elég okos ahhoz, hogy az ügyeibe avatkozzon. Utóbbinak meg az ezzel járó pénz és a tudat, a büszkeség, hogy egy jelentős ember alkalmazottja, mindent megér. A férfitípusok közül az ő „párosuk” gyakori az akciófilmekben.
Nő-férfi kapcsolatok

Férfias karakterű nő – Kispolgár férfi

A női típusok és férfi típusok egyik legérdekesebb párosítása. Első pillantásra azt mondhatnád, nem lehet, hiszen az ilyen nő abszolút nem tiszteli a (nála) gyengébb akaratú férfiakat. És mégis, előfordul! Ugyanis a nő itt kiélheti uralkodói hajlamait, a férfi pedig biztonság vágyát, hogy valaki más viselje a felelősséget. Mind munkahelyi-üzleti, mind párkapcsolatban előfordul. Energetikailag folyamatosan töltik egymást az ellentétes szerepek miatt.

Gazdag és érzéki nő – Csábító férfi

Előbbit – utóbbi – minden gond nélkül elcsábítja. Az már más kérdés, hogy kapcsolatuk meddig tart. Egyikük sem a hosszú távú ragaszkodásáról híres, talán éppen ezért is egymásra találnak.

Közönséges nő – Link férfi

Kell ezt magyarázni? Azonos közegben mozognak, így egymásra találásuk szinte meg van írva. Egyikük sem veszi komolyan az életet, félszavakból is megértik egymást.

Vagány, belevaló nő – Karrierista férfi

Mindkettőben túlteng az energia, ezért hamar felgyújtják egymásban a lángot. De a férfi a felemelkedésre figyel, a nő meg a kihívásokra, és újdonságokra, így kapcsolatuk addig marad fenn, míg a kölcsönös izgalmi energia megvan.

Melyik férfi és női személyiségtípusok alkotnak ideális kapcsolatot?

Akik tagjai az Egyéniségépítés Tagság Rendszernek, alul letölthetik a teljes anyagot a többi ideális kapcsolat variációról, ami itt kimarad. A férfi és női személyiségtípusok párkapcsolatban igen sokfélék, de a többi kapcsolatforma is szerteágazó.

Munka, vagy baráti kapcsolatok

Szolid nő – Szereplő nő

Előbbi tökéletesen elvégzi utóbbi háttérmunkáját. Míg a szereplő nő a reflektorfényben van, a szolid nő – aki lehet munkatárs, vagy barátnő – megszervezi az eseményeket, vagy elintézi az adminisztrációt. A szolid nőnek teljesen megfelel a „falak mögött”, láthatatlanul munkálkodni, a szereplő nőnek pedig a villogás, így tökéletesen kiegészítik egymást.

Vállalkozó férfi – Elmélyült férfi, vagy kispolgár férfi

A vállalkozó férfi viszi az ügyet,a vállalkozást, a céget, a kispolgár férfi az adminisztrációt (pl. könyvelés, adóügyek, számvitel stb.), az elmélyült férfi pedig fejleszti a termékeket. Az egyik oldalon ott az aktív, cselekvő energia, a másikon a részletekbe menő, aprólékosságot, vagy kreativitást igénylő szellem.

Ideális kapcsolatok

Gondoskodó nő – Támogató nő

Közel áll egymáshoz a lelki világuk, ezért egy életre szóló barátságot köthetnek. Mindkettő törődik másokkal, olyanok, akikhez az emberek szívesen fordulnak, mert pozitív energiát kapnak. Tapasztalataikat egymással megosztva bölcsebbé is válnak.

Kimért férfi – Kispolgár férfi

Utóbbi ideális munkatárs – vagy inkább beosztott – előbbi számára. Keveset beszélnek és gyorsan megértik egymást, mert mindegyik magától értetődően követi a szabályokat. A kimért férfi elvárja a precízséget és a szó nélküli végrehajtást, a kispolgár pedig örül, hogy utasításokat kell követnie, és másé a felelősség súlya.

Nő-férfi kapcsolatok a férfi és női személyiségtípusok szerint

Gondoskodó nő – Családközpontú férfi

Ők ketten ideális szülők, jól megértik egymást, és többségében remek otthont teremtenek. Mindkettő családszerető, többre értékeli a tartós kapcsolatokat a pénz hajszánál, vagy a karrier építgetésénél, ezért harmonikus környezetet hoznak létre.

Támogató nő – Vállalkozó, vagy elmélyült férfi

Mint tudjuk, a támogató nő olyan férfit keres, akire felnézhet. A vállalkozóban azt szereti, ahogyan az álmait felépíti, az elmélyültben pedig a zsenit. Mindkettőt teljes szívéből képes feltölteni lelkileg-szellemileg, és a férfiak szárnyra kapnak tőle.

Intellektuel nő – Elmélyült férfi

Egyik sem társasági ember, ezért úgy kell összehozni őket, de ha egyszer összekerültek, felismerik a másikban a szellemi értékeket, s ez közel hozza őket egymáshoz. Hajlamosak munkájukba, olvasmányba, vagy valamilyen különleges tevékenységbe mélyülni, és ezt nagyon jól tolerálják a másikban. Ha hasonló az érdeklődési körük, ugyanazt a nyelvet beszélik, s ettől csak még jobban összecsiszolódnak, eggyé válnak.

Férfias karakterű nő – Kimért férfi

Tökéletes párost alkothatnak, amennyiben érdekeik nem sértik egymást, és az alapelveik megegyeznek. Mindketten hűvösek, tárgyilagosak, uralják ösztöneiket, és igyekeznek rendben tartani környezetüket. A nőnek imponál a férfi szilárdsága, és tartása, a férfinak tetszik a nő önuralma. Érdekes lehet – ha egyáltalán vállalnak – milyen gyermekek nőnek fel ebben a háttérben.

Ez csak néhány volt az ideális munka, barát és párkapcsolatokból. A többi variációt az Egyéniségépítés Rendszer Tagok letölthetik bejelentkezés után.

Ha tetszett, oszd meg!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük