Milyen vállalkozást indítsak, milyent érdemes indítani?

Milyen vállalkozást indítsak kevés pénzből? Milyen vállalkozást érdemes indítani Magyarországon? Ebben a cikkben végigmegyünk lépésről-lépésre, onnan kezdve, érdemes-e indítanod. Megnézzük a személyiségedhez milyen való, és milyet indíthatsz kevés pénzből.

Lényeges az is, hogyan válaszd ki milyen területen legyen, ma Magyarországon melyiket érdemes kezdeni online és offline. Számít az is otthonról végzed-e, fizikai, vagy szellemi tevékenység, egyedül csinálod-e, vagy másokkal, valamilyen eleve meglévő szaktudásodra alapozod, vagy valami új dolgot csinálsz.
Érdemes vállalkozást indítanom?

Ennél a kérdésnél a legtöbben azon gondolkodnának, az igényeket és a lehetőségeket figyelembe véve megéri-e. De szerintem sokkal fontosabb – mivel hosszú távon meghatározó, ha először elsajátítod a vállalkozói gondolkodásmódot. Enélkül ugyanis nem lehetsz tartósan sikeres vállalkozóként.

Ha számodra ez még meglehetősen idegen, szokatlan, jobb, ha egyelőre lemondasz róla, vagy amennyiben eléggé motivált vagy, ezen a téren fejleszted magad. A következő kérdés, hogy rendelkezel-e, és milyen szellemi, lelki, anyagi tőkével. Ez az alap, mivel ha ezek elég erősek, eredményes lehetsz.

  • Szellemi tőke: szaktudás, egyéni márka, művészetek, stb.
  • Lelki tőke: valami, ami érzelmileg erőteljesen motivál hosszú távon.
  • Anyagi tőke: Ami biztosítja a megélhetésed, amíg a vállalkozás nem.

Ezek után következnek a lehetőségek, hogy adott pillanatban a Te életkorodnak, tudásodnak, helyzetednek megfelelő tevékenységet találsz-e. Amihez közvetlenül kapcsolódik az igény, milyen dolgokra van elegendő szükséglet, amelynek kielégítésében részt vehetsz.

Milyen vállalkozást indítsak, milyen vállalkozás való nekem?

Milyen vállalkozás való nekem? Nagyon kevés az esély a sikerre olyan területeken melyekben nem vagy jártas, vagy egyáltalán nem motivál. De egyből megtöbbszöröződik, ha olyasmivel kezdesz foglalkozni, ami közel áll hozzád, és értesz is hozzá. Ezért lényeges a személyiséged, valamint az érdeklődési köröd.

Milyen személyiséghez milyen vállalkozás illik?

Érdemes lesz majd elolvasnod az ezeket bővebben tárgyaló cikkeket, de addig is egy rövid kitekintő. Ha Te egy introvertált személyiség vagy, akkor mindenképpen olyan területet válassz, ahol egyedül (is) munkálkodhatsz, kiélheted a kreativitásod, és nem kell másokkal foglalkoznod.

Amennyiben extrovertált személyiség vagy, akkor neked érdemesebb olyan vállalkozói tevékenységet választani, melyben a kommunikáció valamely formája jelen van. Másokat taníthatsz, irányíthatsz, csapatot alakíthatsz, vagy értékesíthetsz, a lényeg, hogy ne kelljen túl sokáig egyedül (és otthon) ücsörögnöd.

Van egy harmadik helyzet is, ami az ambivertált, más néven centrovertált emberekre vonatkozik. Ha Te ilyen vagy, vagyis az irányultságod kiegyensúlyozott, akkor sokkal több lehetőséged van, mert egyedül és másokkal együttműködve is eredményes lehetsz. Rugalmasabb is vagy, ezért ideális vállalkozási alaphelyzet.

Milyen vállalkozást érdemes indítani, milyen való nekem?

Kérdés, hogy mit tervezel hosszú távon. Milyen vállalkozást indítsak Magyarországon? Lehetsz egyéni vállalkozó – általában ezzel kezdi a legtöbb ember – de felfejleszthetsz egy céget is, és akkor már cégtulajdonossá válsz, ami sokkal több szabadsággal jár. Ha olvasod a legjobb vállalkozói könyveket, tudod, mennyire lényeges a saját idő szabadsága.

Talán valamilyen szakmád, vagy végzettséged van, és abban akarsz működni, de már nem alkalmazottként, hanem saját magadnak dolgozva. Azt kell meggondolnod, hogy ez milyen mennyiségű idődbe és energiádba kerülne évek múlva. Amennyiben többet keresel, de sokkal több idődbe és munkádba kerül később is, bizonyos szempontból csöbörből vödörbe kerülsz.

Milyen vállalkozás való nekem

Milyen vállalkozást érdemes indítani, ha Te csak egy dologhoz értesz? Ez nem feltétlenül akadály, a kérdés az, milyen mértékben vagy képes felhasználni mások tudását. Ha Te olyan eszközöket alkalmazol, vagy társakat, amik felszabadítják az idődet, akkor máris nagyot léptél előre, és nem rabszolgaként kell gürcölnöd, hanem akár élvezheted is.

Milyen vállalkozást indítsak kevés pénzből?

Itt az egyik lehetőség az, hogy vállalkozóként bedolgozol másoknak, vagy szabadúszóként dolgozol. Ez esetben – főleg ha vannak saját eszközeid – roppant kevés összeggel is elindítható, és viszonylag rövid idő alatt kereshetsz vele eleget, hogy megérje. Csak az számít, hogy adott munkára elegendő igény legyen, illetve – ha versenyhelyzet van – jól tudod-e értékesíteni magad.

Számtalan ilyen lehetőség van, kérdés, hogy eddig mit végeztél, mi a szakmád, vagy mi a hobbid, amiben kiemelkedően jó vagy. Milyen vállalkozást indítsak kevés pénzből, ha valamihez jól értek? Ez lehet egy termék (vagy termékek) készítése, de akár egy szolgáltatás is.

Milyen vállalkozást indítsak kevés pénzből, ha semmiben sem vagyok kiemelkedően jó? Érdemes elolvasnod az online pénzkeresésről írt, útmutató cikkemet. Ez a legolcsóbb, egyben a leggyorsabb módja annak, hogy elérj valamit. Az online vállalkozás remek dolog, de itt is ugyanúgy a gondolkodásmód meghatározó.

Vagy mások számára szolgáltatsz valamit szabadúszóként, vagy Te magad képviselsz, alkotsz, értékesítesz valamit. Utóbbi mindenképpen időbe telik, ezért jobban jársz, ha a megfelelő tanulás módszerekkel felgyorsítod a fejlődésed. Online vállalkozóként egy sor költségtől mentesülsz, ami egy fizikai üzlet, vagy munka fenntartásával járna.

Milyen vállalkozást indítsak – a terület kiválasztása

Amikor már tudod milyen munka való neked, akkor könnyebb azt is kiválasztani, milyen vállalkozást érdemes indítani Magyarországon. A következő hármast rakd össze, és akkor jól tudsz dönteni:

mihez értek – mi érdekel – mire van igény

Tegyük fel, hogy a webprogramozáshoz értesz, a weboldal készítés érdekel, és igény van ezek létrehozására. Alkatodtól függően készíthetsz másoknak, vagy akár taníthatod is. Az, hogy mennyire működő, először mindig a fenti hármas meglététől függ. A későbbiekben persze a piaci alkalmazkodás, a következetes tervezés, munka, és az eredményes hatékonyság számít.

Milyen vállalkozást indítsak, mi való nekem

Ha nem szereted a szakmádat, vagy amiben dolgoztál csupán kényszerből történt, akkor olyasmit kell választanod, ami leköti a gondolataidat.

  • Mi az, amin sokat gondolkozol?
  • Mi az a tevékenység, amely kellemes érzésekkel tölt el?
  • Mi az a munka, amelyben sokszor volt sikerélményed?
  • Mi az, amiben az átlagnál jártasabb vagy, és szívesen foglalkozol vele?
  • Mi az, amit akkor is szívesen csinálsz, ha nem jár érte semmilyen jutalom?

Ezek a kérdések ahhoz jók, hogy elindulj egy irányba, és ezt összekötve az igényekkel, megtaláld milyen vállalkozást érdemes indítani neked.

Milyen vállalkozást érdemes nyitni nekem? Példák

Nézzünk először egy mozgásos tevékenységet. Érdekel a sport? Aktív vagy, tudsz másokat motiválni az edzésre? Ez esetben a sportágadban érdemes megfontolnod az edző, tréner, felkészítő, szakág oktató, és instruktor munkákat, lehetőleg vállalkozási formában. Ezt több emberrel és csoportokkal is végezheted, de akár interneten keresztül is taníthatod.

Tanácsadó szolgáltatások

Mihez értesz különösen jól? A tanácsadáshoz – mely online és élőben is végezhető, két dolog szükséges, az egyik a szaktudás, a másik az ismertség. Attól függően milyen területről van szó, vannak végzettséghez kötött, vagy egyéb tanácsadások. Ha a terület nagy szükségletet elégít ki, akkor könnyebb belőle megélni, ha nem, akkor a személyes márka építése segíthet.
Miben lehetsz tanácsadó? Számtalan ilyen terület van, a könyveléstől, pénzügyektől elkezdve a marketingen, életmódon át a személyiségfejlesztésekig. A tanácsadó vállalkozásnál az idő lehet a korlát, illetve ha másokat is kiképzel, akkor – akár céget alapítva – ez is kiküszöbölhető.

Milyen vállalkozást indítsak? Fizikai tevékenységek

Ezek általában valamilyen szakterülethez kötődnek, s folyamatosan van igény rájuk. Szakemberből sosem elég, itt inkább az szokott lenni a probléma, hogy több a munka, mint az idő. Akkor lehetsz igazán eredményes ebben, ha az átlagnál jobb, megbízhatóbb szakember vagy, vagy ilyen embereket alkalmazol.

Bent végezhető, kiszolgáló tevékenységek, amik mozgással járnak

Ilyen is akad szép számmal. Lehetsz masszőr, fodrász, műkörmös, csontkovács, de olyan vállalkozásod is lehet, melynél házhoz jársz. Mindig az dönti el, mihez értesz, és mire van elegendő igény. Amennyiben jó a vonzásfókuszod, egészen remek ügyfeleid lehetnek. Itt is vagy magad végzed, vagy alkalmazottakat vehetsz fel (később).

Milyen vállalkozást indítsak kevés pénzből – Online szabadúszók

Bármilyen tevékenység, amely végezhető minimális eszközzel (okostelefon, laptop) az interneten át, szabadúszóként remek lehetőségeket rejt. Rengeteg ilyen munka van, amihez el kell végezni legalább egy tanfolyamot, és olyan is, ami csak szimpla bedolgozás, vagy autodidakta módon gyorsan megtanulható.

Vállalkozás kevés pénzből - szabadúszó

Ide tartoznak a virtuális asszisztensek, a webprogramozók, online marketingesek, webdizájnerek, webáruház adminisztrátorok, egyes kiszervezett ügyfélszolgálatok. Ha valaki magas színvonalú szövegíró tudással és gyakorlattal rendelkezik, akkor számos helyre írhat az egyszerű cikkektől kezdve, az értékesítési és marketing szövegekig.

Saját termék, szolgáltatás online és offline

A szabadúszókkal ellenben itt nem másoknak dolgozol, hanem magadnak. Lehetnek termékeid, szolgáltatásaid – fizikai, vagy digitális – és ez esetben a marketingedtől függ, mennyire működsz sikeresen benne. A lehetőségek száma szinte korlátlan, minden működhet, amire van igény.

Sok függ attól, mihez érzel affinitást. Egyeseknek remekül megy a webáruház működtetés, másoknak a nyelvtanítás, megint másoknak különféle rendszerek kialakítása, melyeket aztán mások bérbe vesznek. Többen saját alkotásaikat árulják, legyen az valamilyen hasznos termék, vagy műalkotás.

Egyéb divatos vállalkozások

Az ingatlanokkal kapcsolatos vállalkozásoknak többféle formája van, és szép jövedelmet termelhet, de tapasztalat megszerzése szükséges, és sok függ az árak alakulásától. Lehetsz közvetítő, bérbeadó, vásárló, építtető, stb., mindegyik gondos előrelátást és tervezést igényel.

A hálózatépítés divatja sosem múlt el igazán, bár sokat változott, amióta a múlt század 90-es éveiben elterjedt hazánkban. Egy ilyenben való részvétel, ha megfelelő kiképzést és gyakorlati segítséget is kapsz, egyben remek személyiségfejlesztő is lehet. De mint azt a felemelkedés törvényeiben írtam, MLM -esként nem leszel sosem teljesen független, és nem a saját céged építed.

Különféle üzletek nyitása, legyen az egy egyszerű háztartási cikk, vagy minden mentes élelmiszer termékek, mindig egy meglévő igényt elégít ki. Itt sokat számít a hely, ahol van, és a kapcsolat a vevőkkel. Mivel sok ilyen üzlet létezik, az egyedi megjelenés, marketing, kiszolgálás, és/vagy specializálódás sokat dobhat az eredményességen.

Személyes márkára épülő vállalkozások

Ezt nem lehet a nulláról kezdeni – kivéve ha elég pénztartalékod van amíg felfutsz – mindenképpen időre van szükség, amíg megismernek, megszeretnek, és „megvesznek”. Több területen működik ez, akár egyéni vállalkozóként, akár cégként. De lehet személyes márkád kiegészítésként is.

Milyen vállalkozást indítsak személyes márkaépítéssel? Szükséges egy dolog, amiben Te kiemelkedően jó vagy, vagy valami, amit egyedien csinálsz, illetve csak Te csinálod. Ez lehet valamilyen alkotás, illetve üzleti termék is. Manapság például könnyen kiadhatod a könyved az interneten, s ha jó a marketinged, és szépen fogy, máris van hivatkozási alap a tudásodra, vagy képességeidre.

 Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük