Melyik állatfajhoz hasonlít a te személyiséged?

Melyik állatfajhoz hasonlít a te személyiséged?

Melyik állatfajhoz hasonlít a te személyiséged? Számos összehasonlítás történt már az idők kezdete óta arról, az egyes emberi személyiségjellemzők milyen állat tulajdonságaival rokonok. Az észak-amerikai indiánoknál különösen sokszor jellemezte az adott név, melyik állathoz hasonlítják az egyént. Fizikailag az, hogy melyik állathoz hasonlít legjobban az emberi szervezet, vagy a külső forma, összevethető, de itt inkább belső jellemzőkről van szó.

Ebben a cikkben nem ismétlem a máshol már leírtakat, hanem új megközelítésből, 12 állatfaj emberi viselkedésre hasonlító jellemzőit mutatom be. Természetesen mint ember, ennél sokrétűbb vagy, de bizonyára valamelyik állatfaj nagyobb mértékben hasonlít a Te típusodra, mint a többi. Ha az emberi típusokra vagy kíváncsi, olvasd el a női és férfi személyiségtípusokról szóló írást is!

Melyik állatra hasonlítasz?

Léteznek ilyen tesztek, hogy milyen állat a személyiséged szimbóluma, de itt inkább arra szeretnék választ adni, milyen állat illik hozzád a személyiségjegyeid alapján.

Oroszlán: Szeret naphosszat lustálkodni (lásd Daktari filmsorozat), de ha cselekedni kell, nem fél semmitől. Gyorsan dönt, de ritkán kitartó. Tekintélye van, és ezt tudja is. Szeret uralkodni, és az apró munkát másokra bízni. Közösségben szeret lenni, hogy ne kelljen mindent neki csinálnia.

Delfin: Imád játszani, élvezi az életet. Nagyon gyorsan tanul, és optimista. Könnyen barátkozik, jó kapcsolatokat alakít ki, és nagyon hűséges. Érzékeny, de megbocsájtó (bár nem felejti el, amit tettek vele). Roppant okos, gyors felfogású, ötletes. Szelíd, és senkit sem bántana. Szereti a társaságot, de egy baráttal vagy párral is jól elvan.

Sas: Nagy magasságokban szárnyal, szereti az egekből áttekinteni a világot. Sokkal tovább lát, mint a legtöbb ember. Szeret felemelkedni az átlagos dolgok fölé. Jó képessége van a dolgok összefüggéseinek megértésére. Inkább egy-két személlyel tart erős kapcsolatot, mint sokkal.

Róka: Folyton töri a fejét valamin. Szereti a dolgokat könnyen, gyorsan elérni, mindig a kiskapukat keresi. Általában hűséges, és a családjáért mindent megtesz. Mindig megfontolt, ritkán őszinte, de megszerzi az információkat, amikre kíváncsi.
Bárány: Nem szeret különválni a többiektől. A közösségben érzi biztonságban magát, és a többieket követi. Gondolatai nem terjednek a mindennapi ügyeken túl, tart mindentől, ami nem megszokott. Könnyen lehet terelni, egyedül bizonytalanná válik.

Teknős: Melyik állatfajhoz hasonlít a teknős? Talán a lajhárhoz, mert soha nem siet. Az az alapelve, hogy lassan járj, tovább élsz ☺. Sok tapasztalatot és bölcsességet halmoz fel az évek során, de nagyon nehéz a közelébe férkőzni. Nincsenek nagy céljai, de elővigyázatos és gyakorlatias életmódja hosszú és elégedett életet kínál számára.

Nem lehet kihozni a sodrából, nem látja értelmét, hogy bármin is felidegesítse magát. Nem túl változatos az élete, de mellette tudod, mire számíthatsz. Tipikusan a flegmatikus emberek közt találhatók ilyenek.

Papagáj: Imád szövegelni, és szereti a színes ruhákat. Utánzásban is verhetetlen. Gyorsan rájön a dolgok nyitjára, neki nem kell kétszer megmutatnod ugyanazt. Nincsenek túl nagy igényei, nem kell neki nagy élettér, képes saját magában örömöt találni. Általában szelíd és nyugodt, de szereti csinosítgatni, szépítgetni magát.

Szüksége van társra, szereti a társaságot, bár megválasztja, kivel keveredik. Benne a van a játékokban, igazán kedveli a szellemi kihívásokat. Sok szangvinikus embertípus ilyen.

Elefánt: Elsősorban a hasára gondol, mindent felfal, és sokat iszik ☺. Önmagában békés, de ha felbőszítik, kő kövön nem marad. Hatalmas ereje van, keveset gondolkodik, de több készséget képes elsajátítani. Ha sokat foglalkoznak vele, csodás barát és védelmező.

Farkas: Hihetetlenül szívós, és kitartó. Nagy szociális érzéke van, és egy életen át hűséges a párjához. Ha a megélhetéséről, vagy a családjáról van szó, nem ismer korlátokat. Fontos neki a hierarchia, szereti tudni, hol a helye. Csak a nála erősebbeket követi.

Cápa: Igazi karrierista. Ha megérzi a lehetőséget, azonnal lecsap. Nem szabad vele szembeszállni, mert veszedelmes. Mozgalmas élete van, nem szeret henyélni. Nagy versengő, és addig küzd, amíg el nem éri a győzelmet. Akaratos, és soha nem adja meg magát, inkább elpusztul.

Néha telhetetlen és semmi sem elég neki, máskor a nála nagyobb kalibereknek is nekiesik. Ha látja, hogy mások megijednek tőle, ez izgalomba hozza. Nem ismer lehetetlent.

Medve: Igazi mindenevő. Az egyik legváltozatosabb típus. Valódi ínyenc, de ha kell, akármit elfogad. Lehet békés, jóindulatú, vagy haragos, veszedelmes. Nagy ereje van, de az intelligenciája sem kicsi. Szereti az édes dolgokat mindenben. Inkább kis közösségben, családjával, vagy egyedül érzi jól magát, a nagyobb tömeg ingerli.

Pingvin: Sohasem panaszkodik, még a legszélsőségesebb viszonyokat is békésen tűri. Elviseli a nehézségeket, gyermekeiért mindent vállal. Lételeme a közösség, egyedül nem marad meg. Elsősorban ösztöneire hallgat, nem változtat megszokott életmódján, amiben nagyon tapasztalt.

Mire jó mindez?

Melyik állatfajhoz hasonlít a természeted, jó tudni a kiinduláshoz. Egyik állatfaj nem változik másikká. Azonban az emberek képesek megváltoztatni a személyiségüket. Egy oroszlánból soha nem lesz bárány. Azonban egy bárány típusú ember – hosszú idő alatt – kifejleszthet az oroszlán típushoz hasonló személyiségjegyeket.

Az alap mindig az, hogy tudd, most milyen vagy. Ebből kiindulva bármi lehetsz. De mindent csak céllal érdemes tenni, azaz ne változz csupán azért, hogy másoknak jobban megfelelj. Sokkal fontosabb, hogy olyan tulajdonságokat vegyél fel, amelyek előre visznek az életben, és magasabb szintre fejlődsz.

Az állatfajokkal való összehasonlítás játékos, és könnyen megjegyezhető formában világíthat önmagadra. Azt tudnod kell, hogy mindegyik típusnak vannak jó és kevésbé előnyös jellemzői. Hogy ezekkel mit kezdesz, az rajtad áll. Mélyebb személyiség ismeretekért ajánlom az előző cikk elolvasását!

Kapcsolódó anyag:

Kíváncsi vagy az egyes mértani alakzatok (kedvelése) milyen típusú személyiséget jelent?

Töltsd le itt: Mértani alakzatok és tulajdonságaid (Csak Egyéniségépítés tagok számára elérhető, bejelentkezés után.)

Hogyan lehetek tag? Lásd: csatlakozás

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük