Éled az életed, vagy követed?

Éled az életed, vagy követed? Ez nem egy költői kérdés, hanem egy egyenes kérdés, amire csak őszintén érdemes válaszolnod. Most azt az életet éled, amiről mindig is álmodtál, vagy valami mást? Ha igen, miért?

Éled az életed, vagy követed?

Mi az, hogy követed az életed? Nagyon egyszerű: az, amit a legtöbb ember csinál. Álmaikat, vágyaikat alárendelik a körülményeknek, másoknak, vagy saját hiedelmeiknek. Nem mernek élni. Hagyják, hogy kívülről származó információk – mégpedig azok, amelyekre figyelnek – döntsék el azt, mi lehetséges számukra, és mi nem.

Éled az életed, vagy követed? Hogyan élheted? Úgy, hogy aszerint cselekszel, amit legbelül jónak, helyesnek, érdemesnek tartasz. De nem aszerint, amit mások, a társadalom, vagy bármiféle általános információforrás tart jónak. A legjobb tanácsadód a saját belsőd hangja. De csak akkor, ha nem hagytad, hogy mindenféle hamis információval feltöltődj. Akkor már nehéz lesz meghallanod az igazat.

Semmi sem jobb annál, mint ami benned van. Ezt pontosan tudod, vagyis inkább érzed, amikor még gyermek vagy. Aztán felnőve, ha nem őrizted meg gondosan ezt az érzést, más programok foglalják el a helyüket benned. Vannak olyan csodálatos emberek, akik megőrizték ezt az érzést önmagukban, és a velük való kapcsolat felejthetetlen.

Az benned a legigazabb, hogy a lehető legjobbat akarod mindenkinek. S persze ebben Te is benne vagy. Amíg magadnak nem adod meg, másnak sem tudod. Ez nem áll ellentétben azzal a tanítással, hogy ha kapni akarsz, előbb adj. Csak azt adhatod, amivel már rendelkezel. Ha kívül megéled, amit belül érzel, életed és egyéniséged nagyon pozitív hatással lesz mindazokra, akik megpillantják. Éled az életed, vagy követed?

Az időd véges

Az időd véges. Nem maradhatsz korlátlan ideig a fizikai testedben. Egy ponton – legyen az 80, vagy akár 120 év – elhasználttá válik, és neked el kell engedned. Kérdés, hogy akarsz e várni addig, hogy megvalósítsad mindazt, amiért élsz? Az emberek hajlamosak úgy tenni, mintha örökké maradhatnának a jelenlegi állapotukban. De az évek elszállnak, a lehetőségek nem várnak és senki sem hozhatja vissza neked, amit kihagytál.

Figyeld csak meg, az emberek úgy tesznek, mintha mindig minden ugyanúgy maradna. De a dolgok megváltoznak, s csak Te maradsz. Az, hogy most használd ki a lehetőségeket, nem azt jelenti, hogy köznapi értelemben élvezd, ahogy csak tudod. Sokkal inkább azt, hogy a benned levő potenciált, mindazt, ami szép és jó benned, kifejezd, megvalósítsd, alkoss, építs, hass, teremts, mert ez „maradandó”.

Az időd véges

Az időd véges. Még ha szellemed az örökkévalóság része is, fizikai részednek megvannak a maga korlátai, ezért ha túl sokáig vársz, olyan élményekről maradsz le, amelyeket később már nehéz bepótolni. A Te érdeked, hogy átéld ezeket. Minden a rendelkezésedre áll, ha elfogadod.

Végtelenül sok lehetőség, élmény, öröm, pénz, energia, siker áll a rendelkezésedre. Csupán fogadd el. Úgy, hogy nem foglalkozol semmi mással, csak egyszerűen azt csinálod, amiért élsz. Nem holnap és nem egy év múlva, hanem most. Amit halasztasz, az sosem történik meg. Az „örökkévalóságban”, aminek semmi köze az időhöz, csak a jelen valósága létezik. Ha most nem hiszed, hogy mindez jár neked, hát mikor?

A Te érdeked

Kinek fontos, hogy elérd az álmaidat? A Te érdeked. Ha egyszer elindulsz ebbe az irányba, és lehetőségeket kapsz, akkor ne csodálkozz. Azon sem, ha „ajánlatokat” kapsz. Mindig csak azt szükséges mérlegelned, az ajánlat előrébb visz e céljaid felé, vagy sem. Ha igen, akkor ne habozz.

A Te érdeked, hogy átéld mindazt, amire valaha is vágytál. Ki gátolhat meg ebben? Biztosan néztél már tükörbe. Ha el kezded keresni a lehetőségeket, ne lepődj meg, ha ezernyi variáció tárul fel előtted. De nincsen olyan, hogy „a legjobb”. A legjobb az, amely számodra a legmegfelelőbb. Így is, úgy is, Te mehetsz csak végig a folyamaton. Minden más csupán segédeszköz.

A Te érdeked, hogy használd ezeket, és könnyebbé tedd a saját utad. Egyáltalán nem szükséges új személyiséget felvenned, gyökeresen átváltoznod, vagy mindenféle, számodra idegen dolgokat megtenned. Életed legszebb és legmaradandóbb élményeinek megéléséhez csupán a saját fejlődési utadon végighaladva juthatsz el.

Az idő most van

A legtöbb ember, aki nem éri el azt a célt, ideált amit maga elé tűzött, nem azért nem éri el, mert nem elég jó hozzá, vagy nem lenne képes rá. Hanem azért, mert úgy gondolják „van még idő”. Arra gondolnak, még „nem készek” rá. Csakhogy ilyesmi nem létezik. Mikor vagy készen? Mikor állsz készen arra, hogy ténylegesen megvalósítsd és átéld, amiért élsz?

Az idő most van

Az idő most van. Az univerzumot nem érdekli, hogy készen állsz e vagy sem. Csak arra reagál, amit csinálsz. Ha vársz, hát „ő” is vár. Sosem lesz olyan pillanat, amire azt mondhatnád: „most tökéletesen készen állok”. Éppen az a lényeg, hogy nem kell készen állnod. Csak tedd meg! Az idő most van. Ha nem használod ki, magadtól veszed el a lehetőséget.

Másokra várnod pedig egyszerűen nincs értelme. Vállald a felelősséget, és Te lépj magadért. De ne várd az ideális időt, helyzetet, mert ezzel magadat vágod el tőle. Megteheted azt is, hogy húzod az időt, és játszol az interneten, pletykákat olvasgatsz, vagy éppen szidod az aktuális eseményeket.

Kapcsolódó cikk: 5 ok, amely miatt Te eléred a célod és az átlag nem

Ha tetszett. oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük